"Vara IMM-urilor", un nou proiect care cuprinde 2 evenimente: editia a 5-a a Conferintei "SOS: IMM-urile" si a 2-a editie a workshop-urilor educationale "Educatie pentru maine, Educatie pentru Business", ambele evenimente dedicate antreprenorilor, se va desfasura in perioada 9 - 10 iulie 2015.
Cele doua evenimente fac parte din seria de evenimente educationale "ROMANIA, INCOTRO?".
"Vara IMM-urilor" este o intalnire interactiva intre antreprenori, autoritati, finantatori si consultanti care se axeaza pe doua teme principale: sursele de finantare impreuna cu instrumentele financiare dezvoltate pentru sprijinirea activitatii IMM si educatia pentru business.
Cele doua zile ale evenimentului construite pe un maxim impact cuprind dezbateri, ateliere de lucru si focus-grupuri dedicate mai multor subiecte - creditare, produse inovative, resurse umane, competitivitate si productivitate, leadership, dezvoltarea afacerilor, in care antreprenorii vor afla informatii noi si valoroase pentru afacerile lor si vor putea exprima, totodata, punctele lor de vedere.
IMM-urile s-au dovedit a fi fundatia dezvoltarii unei economii sanatoase si dinamice. Uniunea Europeana recunoaste acest fapt si, in consecinta, a ales sa aloce resurse importante pentru incurajarea inovarii la nivelul intreprinderilor mici si mijlocii.
Romania, membra a Uniunii Europene, a aliniat politicile publice in domeniul IMM la aceasta realitate si a dezvoltat instrumente financiare si programe finantate din... mai mult
Luni, 06 Iulie 2015, ora 15:44
Un numar de 40 de intreprinderi private mici si mijlocii din Bucuresti au incheiat acorduri de parteneriat cu Academia de Studii Economice (ASE), pentru ca 200 de studenti ai Facultatii de Management sa-si desfasoare stagiul de practica in concordanta cu domeniul lor de studii si sa-si sporeasca astfel semnificativ sansele de insertie pe piata muncii, a declarat, marti, la conferinta de inchidere a unui proiect european, profesorul universitar dr. Nicolae Istudor - prorectorul ASE, responsabil cu relatiile cu mediul economic si social.
Aceasta a subliniat ca abilitatile practice dobandite de studenti pe parcursul a 90 de ore de stagiu efectiv in IMM-uri, alaturi de cunostintele teoretice acumulate de acestia in cei trei ani de studiu, i-au determinat pe multi angajatori sa le ofere imediat tinerilor un job sau sa-i recomande firmelor din grup.
Pregatirea viitorilor manageri a continuat in "companii vituale" unde procesele economice erau simulate pe computer si unde, spre deosebire de viata reala, totul era perfect: utilajele veneau la timp, iar fluxul de numerar nu avea sincope.
Decanul Facultatii de Management, prof. univ. dr. Ion Popa a explicat ca simularea manageriala s-a realizat cu ajutorul unui soft original PRELEM-21, creat in ASE si utilizat si de alte mari universitati din tara, in a carui componenta intra un set de module orientate asupra activitatilor de previzionare, cercetare-dezvoltare, investitii, comercial, productie, financiar-contabil si resurse... mai mult
Miercuri, 18 Decembrie 2013, ora 08:00
Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) vor putea accesa linii de finantare de pana la 5 milioane lei de la institutiile de credit, pe o perioada de doi ani, garantate in proportie de 50% de catre stat, in cadrul "Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii", potrivit unui proiect de Ordonanta de urgenta publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice (MFP).
Programul se va derula pe o perioada de trei ani, iar plafonul de garantare este de doua miliarde lei.
Garantia va fi de maximum 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare, si va fi acordata de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM). Creditul poate fi poate fi utilizat doar pentru finantarea capitalului de lucru si poate fi prelungit pe inca un an, in vederea rambursarii liniei de credit.
"Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderile mici si mijlocii" este un program multianual de incurajare si de stimulare a dezvoltarii intreprinderilor mici si intreprinderilor mijlocii, disponibil pe o perioada de 36 luni de la intrarea in vigoare a normelor de aplicare a prezentei ordonante de urgenta, care consta in acordarea unei linii de credit, in valoare maxima de 5.000.000 lei/I.M.M. pe o perioada de maxim 24 luni si garantarea creditului de catre stat, in procent de maxim 50% din valoarea finantarii, exceptand dobanzile, comisioanele si spezele bancare.
Ce categorii de... mai mult
Marti, 08 Octombrie 2013, ora 09:06
IMM-urile care vor sa beneficieze de subventionarea totala a dobanzii unui credit contractat de la o banca si acordarea unei garantii guvernamentale pentru respectivul credit se pot inscrie in programul Mihail Kogalniceanu incepand cu data de 15 aprilie, anunta Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri. Vezi in articol care sunt pasii de urmat pentru a te putea inscrie in program.
Inscrierile in cadrul Programului Mihail Kogalniceanu pentru intreprinderi mici si mijlocii a demarat astazi, iar IMM-urile pot aplica online, incepand cu ora 10.00, pentru a beneficia de subventionarea totala a dobanzii unui credit contractat de la o banca.
Conform anuntului facut de Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM), inscrierile se pot face atat de pe site-ul Ministerului Economiei, www.minind.ro, la sectiunea "Accesati Programele pentru IMM-uri finantate de la bugetul de stat", cat si prin intermediul link-ului direct: http://programenationale2013.aippimm.ro.
Citeste mai multe despre Reminder Programul Kogalniceanu pentru IMM-uri incepe astazi. Descarca Ghidul aplicantului pe Avocatnet.ro. mai mult
Luni, 15 Aprilie 2013, ora 13:36