Facebook are o noua aplicatie, care se numeste Hobbi si este... pentru hobby-uri.
In locul serviciului pentru intalniri, a carui lansare a fost amanata in Europa din cauza problemelor privind gestionarea datelor, Facebook lanseaza Hobbi, o aplicatie pentru documentarea proiectelor personale.
Hobbi este produsul NPE Team, divizie din cadrul Facebook care are rolul de a crea servicii si aplicatii noi, pentru a vedea ce prinde la utilizatori in zona de socializare.
Este o aplicatie prin care utilizatorii ar trebui sa-si documenteze pasiunile, fie ca este vorba de gatit, gradinarit, desen sau altceva, si sa sa faca asta publicand poze si filmari. Orice intra in categoria hobby, practic.
In aceasta faza, Hobbi are doar functii de editare si organizare a continutului. Este lipsita de alte facilitati sociale, dincolo de optiunea share, care trimite creatiile pe Facebook sau alte retele.
Inclusiv optiunile de editare sunt foarte simple, existand mai putine instrumente decat la functia Story din Instagram, spre exemplu.
Coincidenta sau nu, Facebook lanseaza Hobbi la mai putin de o luna dupa ce Google a lansat o aplicatie numita Tangi, care vizeaza aceeasi nisa - zona de hobby-uri si creativitate.
Citeste si:
Facebook a suspendat o retea de conturi ale spionajului rus, care avea ca tinta Europa de EstZuckerberg: Noua politica a Facebook va enerva multa lume ...citeste mai departe despre "Facebook lanseaza o noua aplicatie" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 14 Februarie 2020, ora 08:07
Facebook elaboreaza un nou set de reguli care vizeaza reducerea raspandirii in mass-media a materialelor video de tip "deepfake", iar specialistii in securitate cibernetica sustin ca "trebuie sa fim in din ce in ce mai exigenti si mai pregatiti pentru ceea ce urmeaza", scrie blogul din Romania al producatorului de solutii de securitate, Eset.
"Un anunt al vicepresedintelui platformei de gestionare a politicilor globale Facebook, Monika Bickert, dezvaluie ca platforma implementeaza o abordare pe mai multe planuri pentru a face fata amenintarilor tot mai mari ale continutului mass-media manipulat, creat special pentru a raspandi dezinformarea si pentru a influenta opinia publica. Facebook a anuntat cu acest prilej ca va elimina continutul manipulat care bifeaza acesti doi indicatori: a fost "editat sau sintetizat - dincolo de ajustarile necesare pentru claritate sau calitate - in moduri care nu sunt evidente pentru o persoana obisnuita si ar putea face pe cineva in mod eronat sa creada ca un subiect al videoclipului a spus cuvinte pe care nu le-a spus de fapt", si este "produsul inteligentei artificiale sau al invatarii automate (machine learning) care contopeste, inlocuieste sau suprapune continutul unui videoclip, facandu-l sa para autentic", noteaza sursa citata.
In viziunea expertilor de la Eset, noua politica stricta se aplica tehnicilor "deepfake", care sunt un exemplu al modului in care algoritmii de invatare automata pot fi utilizati in scopuri nefaste. De... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 10:30
Rise Project anunta ca Departamentul pentru Lupta Anti-Frauda verifica unele dintre proiectele de incluziune sociala pe bani europeni realizate de firma lui Dan Barna.
Reprezentantii Rise Project arata pe Facebook ca doua dintre proiecte ("SES-am deschide-te" si "Biblioteca bunelor practici") au intrat in cercetari preliminare, dupa articolul publicat de ei marti si ca cel de-al treilea, "Punti Comunitare", se afla deja sub investigatia DLAF.
Prima reactie din USR
Deputatul USR Cristian Seidler a declarat, joi, la B1 TV, ca "e foarte bine" ca sunt investigate aceste proiecte, pentru ca USR nu are "nimic de ascuns", iar oriunde exista o suspiciune, "ea trebuie cercetata".
"Da, perfect. Foarte bine ca e asa. Nu avem nimic de ascuns. Oriunde exista o suspiciune, ea trebuie cercetata, pentru a inlatura orice urma de suspiciune", a spus Seidler.
Intrebat daca USR stia ca Dan Barna si-a cooptat familia in jurul unui proiect de 3,5 milioane de euro, deputatul a replicat: "Nu a informat, dar nici sa nu se intelega ca ar fi ascuns aceasta situatie. Sunt o multime de chestiuni legate de acele proiecte sau, inclusiv, in viata mea profesionala anterioara de care n-am informat partidul, pentru ca nu le-am considerat relevante. Pe fond, atunci cand selectezi din proiectele acelea, care promovau economia sociala, conteaza, din perspectiva proiectelor europene, sa incluzi persoanele vulnerabile. Grupul-tinta.
Acesta era obiectivul principal. Nu existau si nu exista... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 17:19
paritia criptomonedei Libra de la Facebook nu trebuie aprobata pana la momentul la care compania demonstreaza ca este sigura si nu prezinta riscuri, se arata intr-un raport al G7 (grupul principalelor economii mondiale), transmit BBC si Reuters.
In luna iunie a acestui an, reteaua sociala Facebook a anuntat ca intentioneaza sa introduca o noua criptomoneda, denumita Libra, in cadrul strategiei sale de a se extinde pe segmentul platilor digitale. Facebook sustine ca Libra va fi sustinuta de active reale, cum sunt depozitele bancare si obligatiunile guvernamentale, in ideea de a fi mai stabila decat alte criptomonede precum bitcoin. Anuntul celor de la Facebook a fost intampinat cu scepticism de autoritatile de reglementare si politicieni, Franta si Germania avertizand ca intentioneaza sa blocheze Libra in Europa.
Intr-o noua lovitura la adresa retelei de socializare, raportul G7 avertizeaza ca criptomonedele reprezinta un risc la adresa sistemului financiar global si chiar daca cei care sustin Libra cauta sa rezolve temerile, proiectul ar putea sa nu fie aprobat de autoritatile de reglementare.
Avertismentul vine la doar cateva zile dupa ce procesatorii de plati Mastercard si Visa s-au retras din proiectul Libra, din cauza incertitudinilor legate de reglementarea monedei digitale. Alte companii care s-au retras sunt Stripe, eBay si Paypal.
Raportul G7 a fost realizat de oficiali de rang inalt de la bancile centrale, de la FMI si FSB (Financial Stability Board),... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 11:41
Facebook a anuntat, miercuri, lansarea propriului univers virtual, numit "Horizon",
Este vorba despre un spatiu social virtual accesibil prin intermediul castilor de realitate virtuala Oculus. Horizon va fi lansat, in versiune Beta, la inceputul anului 2020, urmand ca ulterior sa fie accesibil pentru toti utilizatorii.
Potrivit Tech Crunch, utilizatorii isi pot crea propriile avataruri si pot interactiona cu alti useri. De asemenea, se pot juca sau socializa cu prietenii lor, sau pur si simplu pot explora peisajele generate de alti utilizatori.
Facebook Horizon le va permite utilizatorilor sa treaca dintr-o locatie virtuala in alta, prin intermediul unor portaluri numite Telepoduri. In plus, cei interesati pot viziona filme cu prietenii lor sau pot juca jocuri de tip multiplayer, precum Wing Strikers.
Totodata, va include ghizi umani, botezati Horizon Locals, care pot oferi utilizatorilor asistenta si care le pot asigura protectie in lumea VR.
Doritorii pot aplica sa participe la versiunea Beta aici.
Iata cum arata Horizon:
Ca parte a lansarii, Facebook va inchide, incepand din 25 octombrie, celelalte aplicatii de VR, Facebook Spaces si Oculus Rooms.
Facebook Horizon incepe in jurul unei piete din centrul orasului. Inainte ca oamenii sa intre in oras, aleg cum arata si ce poarta avatarul lor.
Din interiorul VR, utilizatorii vor putea folosi Horizon World Builder pentru a crea arene de jocuri, locuri de vacanta, dar si diverse activitati de... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2019, ora 12:07
Oficiali ai 26 de banci centrale importante, intre care Rezerva Federala a SUA (Fed) si Banca Angliei, se vor intalni, luni, la Basel, cu reprezentanti ai Facebook, in legatura cu proiectul criptomonedei Libra.
Bancherii vor adresa intrebari esentiale din partea guvernelor, pe fondul ingrijorarii din Uniunea Europeana si alte regiuni legate de impactul asupra stabilitatii financiare, a relatat duminica Financial Times, citand surse apropiate situatiei, transmite Reuters.
La intalnire au fost invitati si fondatorii Libra, pentru a raspunde la intrebari despre caracteristicile monedei virtuale.
Facebook nu a raspuns imediat solicitarii de informatii din partea Reuters, adresata in afara programului obisnuit de lucru.
State precum Franta si Germania au criticat deja in mod public proiectul Libra al Facebook, afirmand ca implica riscuri pentru suveranitatea tarilor din Uniunea Europeana.
Citeste mai multe despre proiectul monedei virtuale Libra si reactiile pe care le-a starnit:
Facebook lanseaza propria criptomoneda. Proiectul este sustinut de nume mari
Acord in G7 privind taxarea gigantilor Internetului. Libra trebuie reglementata cat mai strict
Presedintele Bancii centrale a SUA spune ca moneda virtuala a Facebook starneste ingrijorari serioase
Mark Zuckerberg anunta oficial ca lanseaza criptomoneda Libra ...citeste mai departe despre "Bancheri din lumea intreaga se intalnesc luni cu reprezentantii Facebook pentru a discuta despre moneda virtuala... mai mult
Luni, 16 Septembrie 2019, ora 00:00
Facebook angajeaza o echipa de zece ziaristi cu experienta, pentru a nu mai lasa selectia stirilor promovate exclusiv pe seama algoritmilor.
Analistii consultati de AFP considera, insa, ca efortul nu va fi suficient pentru a revolutiona mass-media.
Reteaua sociala afirma ca urmareste afisarea stirilor relevante intr-un News Tab, o fila dedicata stirilor, separata de fluxul traditional in care este afisat continutul promovat de prietenii fiecarui utilizator de Facebook. Jurnalistii proprii ai retelei nu vor edita articole, ci doar vor selecta stirile de pe diferite site-uri.
Va fi prima functie a Facebook care foloseste moderatori umani, dupa ce anul trecut a fost inchisa sectiunea controversata Trending Topics (Subiecte populare - n.red.) . Echipele nationale care moderau aceste categorii au fost de multe ori acuzate de subiectivism si cenzura.
In News Tab, jurnalistii vor modera doar sectiunea Top News, in timp ce selectia tuturor articolelor se va baza in continuare pe algoritmi, conform presupuselor preferinte ale fiecarui utilizator si istoricului de navigare pe Internet.
"Obiectivul nostru privind fila 'Stiri' este sa oferim o experienta extrem de personalizata si judicioasa", a declarat agentiei France Presse managerul parteneriatelor pentru informatie ale Facebook.
Dificultatile presei clasice
Anuntul survine in contextul in care presa clasica se confrunta cu dificultati - tot mai multe publicatii se inchid, in timp ce angajatorii cauta formule... mai mult
Joi, 22 August 2019, ora 11:36
In paralel cu rivalul sau Google, Facebook lucreaza la propriile proiecte ambitioase, care merg mult mai departe de faimoasa retea de socializare.
Business Insider a realizat o lista cu cateva dintre cele mai interesante planuri ale companiei conduse de Mark Zuckerberg, care acopera domenii variate, de la conectarea intregii lumi si revolutionarea infrastructurii telecomunicatiilor la inteligenta artificiala.
Cel mai recent proiect este si cel mai misterios. Facebook a lansat o divizie numita Building 8, care se va concentra pe dezvoltarea de noi produse hardware si al carei scop este de a asigura progresul "misiunii" Facebook de a conecta lumea.
Facebook si-a propus sa investeasca in aceasta divizie sute de milioane de dolari in urmatorii ani. Building 8 va fi condusa de Regina Dugan, care s-a ocupat anterior de departamentul pentru Tehnologie Avansata si Proiecte al Google.
Intre timp, alte proiecte importante ale companiei au deja o forma concreta.
Este cazul dronei ...citeste mai departe despre "Cele mai ambitioase proiecte ale Facebook. Cum vrea compania sa schimbe lumea" pe Ziare.com mai mult
Luni, 02 Mai 2016, ora 09:18
Facebook si Ericsson lucreaza la un proiect comun, care are ca scop extinderea ariei de conectivitate la Internet.
Prin initiativa Internet.org, constitutita sub forma unui laborator pentru inovare, cele doua companii isi propun sa faca "accesul la Internet disponibil pentru toata lumea".
Colaborarea va furniza mediul si expertiza necesare pentru optimizarea aplicatiilor, retelelor, dispozitivelor si serviciilor pentru urmatoarele cinci miliarde de utilizatori.
Laboratorul urmeaza sa fie deschis in a doua jumatate a anului 2014, in campusul Facebook din Menlo Park, California, scrie ZDNet, care citeaza un comunicat de presa al Ericsson.
In cadrul acestui laborator, expertii vor incerca sa gaseasca solutii pentru eliminarea barielelor fizice care ...citeste mai departe despre "Acces la Internet pentru toata lumea - cum va fi posibil" pe Ziare.com mai mult
Joi, 27 Februarie 2014, ora 17:00