Constructorii romani sunt din ce in ce mai interesati de contractarea unor lucrari externe, destinatiile vizate fiind nordul Africii, Orientul Mijlociu, Rusia sau Asia Mica, dar si in Serbia si Albania, a declarat, joi seara, Cristian Erbasu, presedintele Patronatului Societatilor din Constructii, la o conferinta de specialitate.
"Riscul major al statului roman in a nu plati lucrari de mult realizate este de a lovi direct in competitivitatea firmelor romanesti facand astfel ca acestea sa nu mai poata fi prezente la lucrarile finantate din fondurile europene din perioada 2014-2020. Noi estimam ca zona europeana, ca si zona americana va fi segmentata de cateva firme, nu multe, poate zece, ori 12, iar celelalte vor trebui sa lucreze pentru acestea. (...)
De asemenea, suntem foarte atenti ca, pe langa banii europeni, sa cream un cadru care sa permita parteneriatul public-privat pentru a atrage acele investitii straine necesare dezvoltarii locale, capital din Orientul Mijlociu, capital din China", a aratat Laurentiu Plosceanu, presedintele Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii - ARACO, potrivit Agerpres.
Conferinta, "Accesul constructorilor si dezvoltatorilor in piata globalizata. Etica si securitatea afacerilor", organizata de Patronatul Societatilor din Constructii, a dezbatut teme complexe pentru prezentul si viitorul acestui domeniu.
"Pe zona constructiilor nu putem vorbi de cresteri in anul 2013. Din pacate, 2013 este rodul proiectelor pregatite... mai mult
Vineri, 08 Noiembrie 2013, ora 09:29
Mircea Geoana considera ca proiectul "Drumul matasii", prin care Romania poate deveni "o poarta" catre Asia, datorita pozitiei sale geo-strategice, reprezinta "cheia cresterii mondiale".
Geoana crede ca Europa are un deficit de ambitie si ar trebui sa priveasca spre proiecte ce pot reprezenta cheia cresterii economice mondiale, precum "Drumul matasii".
"Europa este astazi intr-o situatie dificila nu exclusiv din cauza problemelor modelului european sau zonei euro care a fost construita dezechilibrat. Europa are un deficit de ambitie politica, se multumeste sa vorbeasca despre vecinatatile sale cu o voce mult prea blajina", a declarat Mircea Geoana, presedintele Aspen Institute Romania, la Economic Forum.
"Cred ca avem capacitatea sa contribuim cu 'a piece of a puzzle' la acest proiect", a mai spus presedintele Aspen Institute Romania. mai mult
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 10:38
Intensificarea relatiilor cu economiile asiatice este prioritatea pentru 2012, an in care Romania se va concentra pe valorificarea potentialului relatiilor cu Japonia si Coreea de Sud, a declarat presedintele Traian Basescu, intr-o conferinta de presa.
In urmatoarea perioada, o alta prioritate este reintarirea relatiilor cu Federatia Rusa. Romania doreste sa consolideze dialogul cu Rusia pentru valorificarea relatiilor de cooperare, in spiritul unui dialog deschis european care sa tina cont atat de interesul national cat si de interesul fiecarui stat, potrivit sefului statului.
Printre prioritatile anului 2012 se numara si implicarea in sprijinul proceselor de transformare financiara in Africa de Nord si Orientul Mijlociu, a mai declarat acesta.
"Politica externa a Romaniei va rezerva si in acest an un loc special relatiei cu China, care se fondeaza pe o lunga traditie de cooperare in plan politic, economic si cultural. Am toata increderea ca anul 2012 va permite consemnarea unor proiecte importante in special de natura economica, in contextul aplicarii intelegerilor stabilite in dialogul bilateral la nivel inalt si la cel mai inalt nivel. 2011 a marcat de asemenea o intensificare a relatiilor noastre cu principalele economii asiatice, in 2012 ne vom concentra pe dezvoltarea de actiuni comune pentru valorificarea potentialului care se inregistreaza in raporturile Romaniei cu Japonia si Coreea de Sud", a spus presedintele
Relatia cu China in 2011
Traian... mai mult
Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 12:45