Romania a primit, pe parcursul anului 2016, peste 550 de refugiati care au fugit de razboiul din tara lor si au venit in Europa in cautarea unei vieti mai bune.
Uniunea Europeana a stabilit o cota de circa 2.000 de imigranti pe care tara noastra trebuie sa ii primeasca, iar anul trecut in Romania au sosit si au primit adapost 554 de refugiati din Grecia si Italia, tari prin care aceste persoane intra in Europa, dupa calatorii periculoase pe mare.
"Pe parcursul anului 2016, au fost transferate in Romania 554 de persoane din Grecia si Italia, prin intermediul procedurii de relocare intra UE, care dupa obtinerea unei forme de protectie au optat pentru inscrierea in programul de integrare", se arata intr-un raspuns al Inspectoratului General pentru Imigrari (IGI) din cadrul Ministerului de Interne, la solicitarea Ziare.com.
Fiecare refugiat care vine in tara noastra intra intr-un program de integrare si poate beneficia si de proiectul "O noua casa", prin care autoritatile romane ii ajuta pe imigranti sa isi gaseasca o locuinta si le acopera costurile de chirie si utilitati. Cheltuielile sunt acoperite cu bani europeni, prin Fondul Azil Migratiune si Integrare.
"Din totalul persoanelor relocate, exista persoane care au beneficiat de serviciile oferite prin proiectul "O noua casa" derulat de Serviciul Iezuit pentru Refugiati din Romania - JRS, finantat prin Fondul Azil Migratiune si Integrare, prin intermediul carora sunt derulate activitati de identificare a unor... mai mult
Vineri, 24 Februarie 2017, ora 13:13
Multi viseaza sa scape de vacarmul de zi cu zi si sa aiba o oaza proprie de relaxare, in care sa se bucure de o priveliste care sa-ti taie respiratia si sa se relaxeze total. Un inginer din Noua Zeelanda nu a stat mult pe ganduri si a construit o "casuta din copac" mai putin obisnuita.
Jono Williams a realizat proiectul "The Skysphere" in trei ani de zile, intr-o zona impadurita din tara sa natala, iar investitia a fost de 50.000 de dolari, arata Gizmodo.
Constructia are 10 m inaltime si e realizata dintr-un tub de otel, in capatul caruia se afla o sfera. Spatiul de locuit este dotat cu geamuri de colo pana colo, astfel ca te poti bucura in liniste de priveliste.
Proiect nemaipomenit: Moara de vant cu parcare, camere de hotel si apartamente (Foto)
Doar ca neo-zeelandezul a vrut sa imbine utilul cu placutul, asa ca si-a dotat ...citeste mai departe despre "Casuta high-tech din "copac": Oaza de relaxare desprinsa din filmele SF, la 10 metri inaltime (Foto)" pe Ziare.com mai mult
Marti, 28 Iulie 2015, ora 11:49
Programul "Noua Casa", care va inlocui proiectul guvernamental "Prima Casa", demarat in 2009, va duce la o crestere a vanzarilor de locuinte noi si de terenuri, dar si la o ieftinire a imobilelor vechi, arata o analiza de pe piata imobiliara.
In cadrul versiunii viitoare a programului, vor putea putea fi cumparate, cu credite garantate de stat in proportie de 50%, doar locuinte noi.
"Preconizam ca aplicabilitatea programului Noua Casa va conduce la o crestere a numarului de tranzactii pentru imobilele noi, insotita, probabil, si de o scadere in paralel a preturilor pentru imobilele vechi, care anterior se dovedeau a fi mai compatibile cu programul 'Prima Casa'", a apreciat Robert Teodorescu, director al departamentului rezidential din cadrul Regatta Real Estate, intr-o analiza remisa Ziare.com.
Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul
De asemenea, este asteptata reluarea achizitiilor de terenuri, in special de ...citeste mai departe despre ""Noua Casa": Ce se va intampla cu preturile locuintelor" pe Ziare.com mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 16:02
In programul asumat, marti, in Parlament, Cabinetul Ponta 3 si-a lua angajamentul ca Programul Prima Casa sa devina Noua Casa, pentru a stimula achizitia de locuinte noi.
"Decizia este menita sa incurajeze dezvoltarea de ansambluri noi, adaptate cerintelor pietei. Efectele imediate ar putea fi aparitia pe piata a unor oferte care sa fie adaptata cererii actuale, dar si o ieftinire a preturilor pe segmentul rezidential vechi", a apreciat Daniel Crainic, seful departamentului de marketing si comunicare la portalul Imobiliare.ro, pentru Ziare.com.
El considera ca pentru a avea succes, programul ar trebui sa largeasca accesul cumparatorilor solvabili la finantare.
"Anul este important in masura in care in functie de acel an, locuintele din stocul actual de imobile vor fi eligibile sau nu, prin urmare pretul acestora va fi mai mult sau mai putin impactat. Pretul locuintelor care nu sunt eligibile la finantare in cadrul unui program popular, de regula, scade, din lipsa de cerere", a ...citeste mai departe despre "Prima Casa devine Noua Casa: Ce schimbari ar trebui sa faca Guvernul si ce efecte va avea proiectul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 12 Martie 2014, ora 11:28
Proiectul "Prima Casa" va fi transformat in "Noua Casa", adresat doar pentru achizitionarea de locuinte noi, conform programului politic pentru care Guvernul isi va angaja raspunderea in fata Parlamentului, saptamana viitoare.
Acesta mai prevede stimularea mobilitatii tinerilor prin acordarea de subventii pentru chirie pentru cei care se muta in alt judet pentru primul loc de munca.
In vederea sprijinirii mediului de afaceri, se are in vedere: acordarea de facilitati fiscale pentru crearea de locuri de munca, stimularea si dezvoltarea sectorului IMM si consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea sectorului IMM.
Documentul Guvernului prevede consolidarea instrumentelor de garantare si contragarantare pentru stimularea investitiilor in sectoarele strategice (si creditarea rurala), inclusiv prin capitalizarea Fondului de garantare si a Fondului de Contragarantare.
De asemenea, Guvernul are in vedere promovarea mai accentuata a antreprenoriatului in scopul dezvoltarii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, astfel incat acesta sa devina semnificativ in configuratia structurii de proprietate a economiei nationale.
Conform documentului, initierea si implementarea de programe tip long life learning destinate sectorului privat, dezvoltarea sistemului de fonduri regionale de garantare si incurajarea sistemului de asociere (mutualist) si reglementarea cadrului juridic necesar implementarii de "business angels", ca alternativa,... mai mult
Vineri, 07 Martie 2014, ora 17:31
Imobilele preluate abuziv in perioada regimului comunist vor fi restituite fostilor proprietari doar daca acestia isi asuma obligatia de a nu le schimba destinatia timp de 25 de ani, se arata intr-un proiect de lege privind despagubirile lansat recent in dezbatere publica de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, pe adresa proprie de internet a institutiei.
Documentul cuprinde si un nou sistem de compensare, conform caruia fostii proprietarii care nu pot fi despagubiti in natura vor primi puncte in valoare nominala de 1 leu. Aceste puncte vor putea fi folosite pentru achizitionarea de alte imobile sau pot fi preschimbate in bani, insa abia incepand cu anul 2017.
Anuntat de mai bine de 2 luni de guvernanti, proiectul de lege privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, in natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate abuziv in perioada regimului comunist in Romania a fost in sfarsit lansat in dezbatere publica de Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor, pe adresa proprie de internet a institutiei.
Citeste mai multe despre Ce prevede Legea privind restituirea cladirilor nationalizate pe Avocatnet.ro. mai mult
Vineri, 15 Martie 2013, ora 16:59