Comisarul european pentru Politici Regionale, Corina Cretu, a avut prima intalnire din mandatul sau cu Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, prilej cu care cei doi au anuntat noi reguli de finantare pentru salariile personalului de management din cadrul proiectelor, informeaza din Bruxelles un comunicat difuzat de biroul de presa al comisarului european.
Intrevederea de la Bruxelles a avut ca tema pregatirea lansarii Acordului de Parteneriat cu Romania, care va avea loc vineri, 7 noiembrie, in cadrul vizitei oficiale pe care comisarul Corina Cretu o va efectua in Romania.
Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se va modifica
Comisarul Cretu si ministrul Teodorovici au anuntat ca Programul Operational Asistenta Tehnica 2007-2013 se va modifica pentru a permite ca salariile personalului de coordonare, management si control din cadrul proiectelor finantate din fonduri structurale si de coeziune sa fie 100% eligibile pentru finantare. Comisia Europeana va plati aceste salarii in cadrul unei scheme care incurajeaza performanta.
'Este un pas important pentru ca vor fi rambursate integral salariile personalului care lucreaza pe fonduri europene, dar si mai important este faptul ca de la 1 ianuarie 2015 vom aplica un sistem de evaluare a performantei functionarilor. Doar acele persoane care performeaza la locul de munca vor primi, in continuare, majorarea salariala asigurata de Uniunea Europeana pentru functionarii din sistemul de gestionare a... mai mult
Marti, 04 Noiembrie 2014, ora 08:42
Ministerul Economiei vrea sa achizitioneze servicii de asistenta tehnica in valoare de 1,416,800 lei pentru sprijinirea Autoritatii de Management pentru Programul Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".
"Obiectivul principal al contractului este sa furnizeze asistenta Ministerului Economiei - AMPOSCCE - in gestionarea corespunzatoare a fondurilor alocate prin asigurarea unui proces de selectie calificat si transparent si selectarea de propuneri de proiecte mature care corespund obiectivelor Axei prioritare I, operatiunea 'Poli de competitivitate'", informeaza e-licitatie.ro.
Denumirea contractului este: Achizitie servicii de asistenta tehnica pentru sprijinirea AM POS CCE pentru evaluarea-selectia si contractarea proiectelor din cadrul Domeniului major de Interventie 1.3 "Dezvoltarea durabila a antreprenoriatului", Operatiunea 1.3.1 "Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes national si international - poli de competitivitate".
Durata contractului este de 5 luni incepand de la data atribuirii acestuia. Termenul limita pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente este 31 mai 2013, ora 12.00. Pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare termenul limita este 6 iunie 2013, ora 10.00, acestea urmand sa fie deschise o ora mai tarziu. mai mult
Marti, 23 Aprilie 2013, ora 09:52
Comisia Europeana (CE) a decis vineri reluarea platilor pentru Programul Operational Regional (POR), care a intrat aproape total in presuspendare in octombrie anul trecut, au declarat surse din cadrul Comisiei Europene (CE). Este exceptata de la aceasta decizie axa prioritara 6- "Asistenta tehnica".
Pana in prezent, CE efectua rambursari doar pentru axa prioritara 2, "Imbunatatirea infrastructurii de transport regionale si locale". Decizia de vineri permite reluarea platilor pe toate axele prioritare ale POR, cu exceptia axei prioritare 6 "Asistenta tehnica".
In octombrie 2012, CE a presuspendat integral Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE) si partial Programul Operational Sectorial Transport (POS T) si POR.
Bugetul total alocat POR pentru perioada de programare 2007-2013 este de aproximativ 4,4 miliarde de euro. Finantarea de la UE reprezinta aproximativ 84% din bugetul POR, iar restul provine din fonduri nationale, cofinantare publica (14%) si cofinantare privata (2%).
Rata de absorbtie pentru POR (sume rambursate de la CE in raport cu alocarea UE 2007-2013) era, la 12 aprilie 2013, de 24,7 %, conform datelor publicate de Ministerul Fondurilor Europene. mai mult
Sambata, 20 Aprilie 2013, ora 10:03
CNADNR a semnat cu firmele Serch Corporation si Tecnic Consulting Engineering Romania un contract 3,6 milioane lei, fara TVA, pentru documentatiile de pregatire a lucrarilor pentru variantele de ocolire Barlad si Timisoara Sud, a anuntat vineri compania.Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a semnat joi, 18 martie, un contract de asistenta tehnica pentru "Elaborarea studiului de fezabilitate, proiectului tehnic, detaliilor de executie si a documentatiilor de atribuire pentru variantele de ocolire Barlad si Timisoara Sud".
Contractul a fost atribuit, in urma unei proceduri de licitatie deschisa.Din valoarea totala a contractului, 2,5 milioane lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), restul sumei fiind asigurata de guvern, de la buget.Contractul este parte a proiectului "Pregatirea constructiei variantelor de ocolire Toplita, Tusnad, Sighisoara, Fagaras, Huedin, Barlad, Timisoara Sud", proiect promovat de CNADNR si Autoritatea de Management pentru POS T in cadrul Programul Operational Sectorial Transport Axa Prioritara 2, Domeniul Major de Interventie 2.1. - "Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii rutiere nationale".Perioada de implementare a contractului este de 15 luni de la data inceperii activitatii. mai mult
Vineri, 19 Martie 2010, ora 12:28