"Romania neimblanzita", primul film documentar despre natura Romaniei, va putea fi vizionat in peste 70 de cinematografe din 37 de orase, incepand din 13 aprilie.
Narat de Victor Rebengiuc si realizat cu sprijinul Auchan Retail Romania, filmul documentar "Romania neimblanzita" reprezinta o productie inedita, ce dezvaluie, in 90 de minute, frumusetea salbatica a Romaniei.
Realizat cu sprijinul casei de productie britanica Off the Fence, care semneaza numeroase filme pentru BBC, National Geographic si Discovery Channel, si in colaborare cu ONG-ul The European Nature Trust, filmul "Romania neimblanzita" a fost filmat pe parcursul unui an intreg, cei peste 20 de cameramani implicati parcurgand mii de kilometri pentru a surprinde lupta vietatilor pentru supravietuire.
Calatorind cu automobilul, avionul, barca, elicopterul, snowmobile-ul sau cu masinute de golf, acestia au cumulat peste 400 de ore de filmare in zone precum Parcul National Piatra Craiului, Muntii Fagaras, Parcul National Cozia, Delta Dunarii, Histria, Parcul National Vacaresti, Pestera Ursilor, Portile de Fier si Muntii Apuseni.
Alaturi de acestia, pe teren, s-au mai aflat si documentaristi si oameni de stiinta, reprezentanti locali ai ONG-ului The European Nature Trust, precum si o serie de experti in viata salbatica, pentru a oferi consiliere echipei de filmare. Mai mult, productia este expertizata din punct de vedere stiintific de catre universitarul clujean, Conf. Dr. Ioan Coroiu.
O... mai mult
Joi, 12 Aprilie 2018, ora 11:47
Norvegia a alocat 1.134.720 de euro pentru a imbunatati cooperarea si dialogul intre patronatele, sindicatele si autoritatile publice din Romania.
Ambasada Norvegiei, impreuna cu Ministerul Afacerilor Europene si agentia nationala "Innovation Norway", in calitate de manager de program, au organizat marti, la Bucuresti, un seminar de informare referitor la domeniul de finantare "Fondul Global pentru Munca Decenta si Dialog Tripartit" din cadrul programului Mecanismul Financiar Norvegian 2009-2014, prin care Romania beneficiaza de o suma totala de 115,2 milioane de euro.
Candidatii eligibili pentru finantare sunt partenerii sociali care ii reprezinta pe angajati si angajatori, autoritatile publice si organizatiile din cadrul autoritatilor publice, constituite ca entitati juridice in Romania si Norvegia. Acestia vor putea aplica pana la data de 22 aprilie 2012.
Ambasadorul Norvegiei: Programul va ajuta la intarirea rolului sindicatelor in societate
"Sper ca va intari profesionalismul in randul sindicatelor, ca va intari rolul lor in societate. Existenta unor sindicate puternice si profesioniste este importanta pentru orice tara. Daca devin mai profesioniste, mai eficiente ar putea avea mai multa putere si tot mai multi angajati ar intelege ca sindicatele le reprezinta interesele".
"Norvegienii sunt intr-un numar atat de mare membri de sindicat, deoarece cred ca sindicatele le sunt de folos", a precizat ambasadorul norvegian, care a vorbit si despre problemele... mai mult
Marti, 07 Februarie 2012, ora 21:25