Liderul PLUS, Dacian Ciolos, spune ca presedintele USR si candidatul aliantei la presedintie, Dan Barna, este expresia reinnoirii societatii romanesti, declarandu-se convins ca Barna "poate sa fie un presedinte al tuturor romanilor pentru ca vine din mediul lor, pentru ca cunoaste realitatile". "Guvernarea noastra va fi diferita pentru ca ne vom baza in primul rand pe oameni cinstiti, pe oameni modesti si pe oameni integri care vor lucra in interesul Romaniei", afirma Ciolos.
"Dan Barna este un om care nu a fost contaminat de regimul comunist, care si-a desavarsit cea mai mare parte si cea mai importanta parte a formarii profesionale in libertate, in deschidere fata de lume, in normalitate si toate lucrurile acestea le gasim in caracterul lui Dan Barna si de toate lucrurile acestea Romania are nevoie. (...) Dar Dan este si expresia reinnoirii societatii de astazi. Pentru ca Dan vine din mediul acesta normal, un om care si-a castigat traiul cu munca cinstita, care a crezut in competentele lui si le-a desavarsit, le-a pus in aplicare, a lucrat pentru o Romanie moderna, a lucrat pentru o Romanie europeana si a crezut in acest proiect", a afirmat Dacian Ciolos, la mitingul USR-PLUS de la Constanta.
Ciolos a spus ca acest lucru se intampla si in societate acum, oamenii cauta ceea ce este firesc si au nevoie de un presedinte care sa incarneze aceste caracteristici pe care ei le asteapta.
"Dan este expresia de innoire a Romaniei, este si proiectul pe care noi il purtam,... mai mult
Marti, 27 August 2019, ora 22:51
Implementarea programului de guvernare al coalitiei PSD-ALDE ne aminteste de aforismul jumatatii pline sau goale a paharului. Daca ne uitam la cresterea economica, jumatatea este plina, dar daca ne uitam la efectele acestei cresteri asupra echilibrului macroeconomic, jumatatea este goala.
Desigur, se poate spune ca aforismul paharului reflecta clasicul raport dintre optimism si pesimism numi ca, in cazul unui "pahar" care reprezinta starea economiei nationale, nu mai poate fi vorba despre un oarecare optimism si un oarecare pesimism, ci despre optimismul guvernantilor si pesimismul cetatenilor.
In pofida faptului ca la nivel guvernamental exista un optimism eclatant referitor la reusita programului de guvernare, cetatenii Romaniei cred ca lucrurile merg intr-o directie gresita si privesc cu pesimism anul 2018, dupa cum se arata intr-un sondaj din decembrie 2017 al Institutului Roman pentru Evaluare si Strategie.
Astfel, conform sondajului, la intrebarea "Dupa parerea dvs., in ce directie merg lucrurile astazi in Romania?", 75% dintre cei chestionati au raspuns ca intr-o directie gresita, in timp ce doar 17% au spus ca tara merge intr-o directie buna.
Concluzia sondajului releva existenta unui pesimism absolut referitor la directia in care merge tara. Niciodata in ultimii de 25 de ani nu s-a inregistrat un procent de doar 17% al parerii conform careia tara ar merge intr-o directie buna. Pesimismul se mentine si pentru anul 2018, deoarece 46% dintre respondenti... mai mult
Joi, 01 Martie 2018, ora 00:00
Premierul Mihai Tudose a declarat, sambata, ca nivelul taxei pe valoarea adaugata (TVA) nu va fi scazut de la 19% la 18% de la 1 ianuarie 2019, desi masura este cuprinsa in programul de guvernare aprobat de Parlament.
"Nu, nu vorbim deocamdata de acest lucru. Deocamdata am facut tot ce s-a putut, ce am dorit si ce era in programul de guvernare pe linie de legislatie fiscal si ramane asa", a declarat, la Antena 3, premierul Mihai Tudose, intrebat daca mai este fezabila micsorarea TVA din 2019.
Potrivit programul de guvernare, document aprobat de Parlament, masura urma sa intre in vigoare la 1 ianuarie 2019.
Tot sambata, Tudose a spus ca recalcularea pensiilor nu va fi gata pana in 2019
"Guvernul va propune modificarea cotei TVA de la 19% la 18%, incepand cu 1 ianuarie 2019. Astfel, vom avea a doua cea mai redusa cota din UE, dupa Luxemburg cu 17%", arata programul de guvernare al Guvernului Tudose.
Citeste si:
Modificari radicale in programul PSD, cu impact major pentru firme si populatie: Nu mai scade TVA, se introduc impozitul pe cifra de afaceri si taxa de solidaritateBilantul celor 9 luni de guvernare PSD-ALDE: Au crescut preturile, dobanzile, euro, investitiile au fost omorateCum au respectat PSD si ALDE programul de guvernare care i-a adus la putere? Iata doar 10 exemple de promisiuni pe care nu si le-au tinutProgramul de guvernare al lui Tudose deja se prabuseste: Masuri la care s-a renuntat dupa doar 10 zile ...citeste mai departe despre "Tudose... mai mult
Sambata, 30 Decembrie 2017, ora 20:48
In urma cu 10-15 ani a existat o adevarata dezbatare in Statele Unite, deoarece o parte dintre feministe erau nemultumite ca majoritatea uraganelor purtau nume de femei. In realitate, nu era insa asa, numele fiind impartite aproape egal intre cele doua genuri.
Un lucru insa poate fi demonstrat statistic, si anume faptul ca uraganele ce primeau nume de femei se dovedeau mai distrugatoare.
Din fericire, in Romania nu avem tornade, dar nu e nicio problema, caci daca natura ne-a pus intr-un colt al planetei ferit de astfel de evenimente, am fost destul de neatenti incat sa votam cu manutele noastre un program de guvernare ale carui efecte fac ca uraganul Katrina sa para o ploaie scurta, de vara, cand mai degraba mergi pe sub picaturi decat sa te ascunzi sub o umbrela.
Oricat ne-am ascunde in spatele declaratiilor sforaitoare ale guvernantilor, protejati in mare parte de o presa servila, realitatea este ca ne indreptam intr-o directie gresita ce ne-ar putea duce chiar in ochiul uraganului.
Dezastrul reprezentat de guvernarea PSD va afecta pe termen mediu si lung potentialul de crestere economica sustenabila a Romaniei.
Cifrele arata ca avem crestere economica, bazata insa in mare parte pe consum si pe imprumuturi. Altfel spus, continuam sa imprumutam miliarde de dolari in fiecare an pentru a avea bani cu care sa cumparam produsele pe care le importam de pe alte piete.
Asta mai poate continua o perioada scurta de timp, caci nota va veni mult mai repede decat ne... mai mult
Joi, 27 Iulie 2017, ora 09:49
Presedintele Klaus Iohannis a avut, joi seara, o pozitie foarta dura fata de coalitia de guvernare, acuzand-o, cu ocazia depunerii juramantului noului guvern, ca "a bagat tara in criza".
La inceputul discursului sau, seful statului a facut referire la fostul guvern, condus de Sorin Grindeanu, care a fost demis de propriul partid, prin motiune de cenzura si care "nu s-a pus singur acolo".
"Domnule Tudose, onorati membri ai Guvernului va felicit pentru investitura si va doresc mult succes. Noi, romanii, si dvs avem mare nevoie de un succes guvernamental. Au trecut abia sase luni de cand ne-am intalnit aici pentru a investi un guvern PSD-ALDE dupa ce au fost castigate alegerile parlamentare de aceasta coalitie.
O formula scurta, foarte scurta, care ar caracteriza aceste prime sase luni ar putea suna: Ati bagat tara in criza fiindca nu ati stiut sa guvernati. Ca a fost vina sau ca este vina fostului premier - care nu s-a pus singur acolo, dar care din pacate nu a stiut sa plece singur - sau a altcuiva nu e o analiza pe care trebuie sa o fac eu sau romanii, ci pe care ati facut-o sau o veti face in coalitie.
Dar faptele raman si dovada ca aceasta formula de concluzii scurta este adevarata este chiar motiunea de cenzura prin care ati demis propriul guvern si asta este o noutate in spatiul democratic european", a declarat Iohannis, dupa depunerea juramantului de catre ministri.
Acesta a vorbit apoi si despre "nefericita Ordonanta 13" pentru care "va ramane in... mai mult
Joi, 29 Iunie 2017, ora 19:42
Raportul privind stadiul realizarii programului de guvernare, pe primul semestru din 2017, prezentat in sedinta de miercuri a PSD de Darius Valcov, este unul dezastruos pentru Guvern.
Doar 13 la suta dintre masuri, adica 50, au fost indeplinite, 27 la suta, adica 107, sunt realizate partial, iar 60 la suta dintre masuri, adica 236, sunt neindeplinite.
De remarcat, insa, ca in raport se trec la "masuri neindeplinite" nu mai putin de 24 de masuri care aveau ca termen anul 2018, chiar si decembrie anul viitor.
Unul dintre domeniile la care guvernarea a fost dezastruoasa este Economia, cu nicio masura indeplinita, doar doua realizate partial si nu mai putin de 17 neindeplinite.
Si la domeniul Politici pentru infrastructura de transport situatia este tot una foarte proasta: nicio masura indeplinita, 6 realizate partial si 5 neindeplinite, in timp ce la Politici de Aparare si Securitate nationala tot zero este trecut la masuri indeplinite, 4 sunt realizate partial, iar 3 neindeplinite. La Interne, de asemenea nu a fost indeplinita nicio misiune, 7 sunt realizate partial si una neindeplinita.
Insa nicaieri nu este ca la Tineret si Sport: Din 20 de masuri incluse in programul de guvernare, toate 20 sunt neindeplinite.
Iata cum sta situatia in trei dintre cele mai importante domenii:
Justitie - una indeplinita, 3 realizate partial si 29 neindeplinite;Sanatate - 3 indeplinite, 9 realizate partial si 14 neindeplinite;Educatie - una indeplinita, 8 realizate... mai mult
Miercuri, 14 Iunie 2017, ora 18:51
Florin Jianu, fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat si singurul ministru din cabinetul Sorin Grindeanu care si-a dat demisia de onoare din cauza aprobarii OUG 13 de modificare a Codurilor Penale, l-a ironizat pe ministrul Agriculturii, Petre Daea, care a pledat pentru folosirea oii ca brand de tara, in locul "frunzei".
"Daca ar fi sa parafrazez si eu un clasic in viata, as spune ca daca langa un guvern poate sta un program de guvernare, langa acest program de guvernare cred ca nu poate sta niciun guvern, dupa cate vedem, nu poate tine pasul", a spus Jianu, in cadrul unei conferinte.
Daea a declarat, pe 30 mai, ca "langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie", intrebat daca frunza trebuie inlocuita cu oaia ca brand national.
Fostul ministru a spus si ca mediul de afaceri cere stabilitate si predictibilitate, referindu-se la discutiile pe marginea schimbarii Executivului dupa numai sase luni.
"Referitor la ce ce se intampla in Guvern in acest moment, primul lucru pe care mediul de afaceri il cere in mod constant reprezinta stabilitatea si predictibilitatea.
Daca exista un Guvern, exista o majoritate parlamentara, haide macar sa cream o stabilitate timp de un an de zile acest guvern sa-si faca treaba, dupa care se trage linie si vedem ce anume trebuie schimbat.
(...) Si stiti cum incep lucrurile: sub forma de zvon, dupa care ele devin certitudine in cateva zile", a afirmat Jianu.
Consiliul National al... mai mult
Luni, 12 Iunie 2017, ora 19:56
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca pana duminica seara va fi gata raportul privind evaluarea programului de guvernare, tinand sa sublinieze ca "nu e evaluare de ministri".
"Luni, marti, miercuri vom discuta si cu ministrii si cu prim-ministrul si la finalul discutiilor vom prezenta o decizie in CExN, care va fi nu stiu cand", le-a spus liderul PSD, vineri, jurnalistilor.
De asemenea, dupa ce ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat ca are demisia in alb la sediul partidului, Dragnea a mentionat ca "toti ministrii si-au depus demisia in alb" de cand au fost investiti in functie, inclusiv Sorin Grindeanu, dar ca nu va interveni in acest sens.
"Nu ma duc si nu le iau (demisiile in alb - n.red.) din sertar si le pun data. Cine vrea sa-si dea demisia trebuie sa fie un act asumat.
Deocamdata nu stiu daca vom propune schimbari in Guvern. Cel mai important este programul de guvernare, sa vedem daca sunt intarzieri - si se pare ca sunt. Si sa vedem care sunt cauzele. Dupa ce o sa vedem care sunt cauzele, o sa luam si masuri.
Exclud orice discutie despre schimbari. Imediat ce vom avea acest raport de evaluare, vom discuta in partid", a mai declarat Liviu Dragnea.
Citeste mai multe despre acest subiect:
Nr 2 din PSD vorbeste despre schimbarea premierului, dar Dragnea nici nu vrea sa auda: Il iubesc foarte multDragnea spune ca nu-l schimba pe Grindeanu, dar are asteptari: Romania poate ajunge si la 15% crestere economicaRaspunsul lui Grindeanu... mai mult
Duminica, 11 Iunie 2017, ora 07:20
Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, joi, ca a lucrat la programul de guvernare cu fostul ministru de Finante, Darius Valcov, trimis in judecata pentru trafic de influenta si spalare de bani, pentru ca este un bun profesionist.
El a precizat ca isi "asuma" faptul ca a colaborat cu o persoana care are probleme in justitie.
"Pentru prima data o spun public, pentru ca mi se pare ca e datoria mea sa fac lucrul asta. Darius a fost unul din oamenii de baza cu care am lucrat la programul de guvernare, Darius Valcov. (...) A venit de la PDL, dar este un om cu o foarte buna pregatire. Pe langa alti specialisti cu care am lucrat la programul de guvernare, cu Darius am lucrat si la acest program de guvernare", a spus Dragnea.
Intrebat despre problemele in justitie ale fostului ministru, liderul PSD a spus ca "isi asuma asta", pentru ca Valcov este un profesionist.
"Are probleme in justitie, dar Darius Valcov este unul din oamenii care, prin contributia lui, prin munca lui, la programul nostru de guvernare (...) a adus o contributie serioasa pentru ca romanii sa o duca mai bine. Si eu imi asum lucrul asta", a spus el.
In mai 2015, Darius Valcov a fost trimis in judecata de procurorii DNA, care il acuza de trafic de influenta, spalare de bani si operatiuni financiare sau acte de comert incompatibile cu functiile ocupata de acesta, de primar, senator si ministru.
Darius Valcov este acuzat ca, in perioada aprilie-decembrie 2011, a primit de la omul de afaceri... mai mult
Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 07:37