Firma Sibiu Golf Club intentioneaza sa construiasca un teren de golf, in conformitate cu sistemul USGA (Asociatia Jucatorilor de Golf din SUA), in Cisnadie, printr-un proiect de punere in valoare a resurselor naturale si crestere a calitatii serviciilor turistice in regiune.
Valoarea estimata a contractului este de aproape 18,9 milioane de lei (4,25 milioane euro) fara TVA. Data limita de depunere a ofertelor este 5 iunie, iar durata contractului este de 15 luni, incepand de la data semnarii acestuia.
Finantarea contractului de lucrari este asigurata din bugetul proiectului, cofinantat prin Programul Operational Regional 2007-2013, Operatiunea 5.2 "Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale si cresterii calitatii serviciilor turistice", conform anuntului companiei.
Proiectul include un teren de golf profesionist de 18 parcursuri (gauri), care sa permita organizarea de competitii internationale, un teren de 6 parcursuri (gauri/cupe) destinat celor care vor sa se antreneze, precum si un "Driving Range", suprafata de joc destinata incepatorilor sau pentru antrenamentul loviturilor. Terenul pus la dispozitie prin acest proiect depaseste 820.000 de metri patrati. mai mult
Vineri, 16 Mai 2014, ora 10:30
Insula Simian, care apartine de Consiliul Judetean Mehedinti, gazduieste o copie a cetatii Ada Kaleh, distrusa de comunisti in momentul constructiei Barajului Portilor de Fier si va fi tranformata intr-un obiectiv turistic major, in urma unor investitii de peste jumatate de milion de euro.
Proiectul de 522.000 de euro care vizeaza reamenajarea si transformarea Insulei Simian intr-o atractie turistica de exceptie a fost un plan mai vechi, readus in atentie de reprezentantii consiliului judetean Mehedinti care au semnat, recent, contractul de finantare.
Vedere de ansamblu al Insulei Simian. Sursa foto: ada-kaleh.ro
In acest proiect, numit "Studiu de fezabilitate si proiect tehnic pentru imbunatatirea infrastructurii turistice din zona Insulei Simian", autoritatile din Mehedinti sunt parteneri cu bulgarii, respectiv cu munipalitatea Dimovo, din districtul bulgaresc Vidin.
Detaliu cu una dintre portile cetatii. Sursa foto: ada-kaleh.ro
Proiectul face parte din Programul de Cooperare Transfrontaliera Romania-Bulgaria 2007-2013 si urmeaza sa fie implementat pe o perioada de 16 ani.
Vedere din interiorul cetatii. Sursa foto: ada-kaleh.ro
Dupa finalizarea studiului de fezabilitate, urmeaza proiectul propriu-zis, iar planurile sunt dintre cele mai spectaculoase, remarca Gazeta de Sud. Dupa o prima estimare, valoarea intregului proiect se ridica la peste 100 de milioane de euro, tinand cont ca pe insula ar urma sa se construiasca hoteluri,... mai mult
Vineri, 26 Iulie 2013, ora 13:04
Romania risca sa ramana fara fonduri europene din 2013, dupa ce Comisia Europeana a anuntat verificarea a patru programe si a dat un avertisment dur tarii. Ce are de pierdut turismul din Romania daca ramanem fara banii de la UE?
Programul Operational Regional (POR), gestionat de Ministerul Turismului si Dezvoltarii Regionale, se afla pe lista celor patru programe pentru care Comisia Europeana a cerut un audit.
O posibila sistare a fondurilor europene prin POR ar afecta turismul din Romania. Daca unele sectiuni, cum este promovarea turistica sau programele de training pentru formarea de profesionisti in turism, ar avea de suferit, alte, cum sunt agentiile de turism, nu ar resimti lipsa finantarii.
Industria unitatilor de cazare ar putea fi afectata intr-o oarecare masura de o posibila sistare a banilor europeni, este de parere Traian Badulescu.
"Daca ne referim la industria hoteliera, putem spune ca turismul este destul de dependent de fonduri europene. Sunt destule pensiuni, hoteluri si alte unitati de cazare care si-au facut modernizari pe bani europeni", a declarat Traian Badulescu, fost purtator de cuvant ANAT pentru Business24.
Un sector din domeniul turismului care ar avea suferit din cauza unei sistari a finantarii europene este promovarea si invatamantul, a precizat Badulescu.
"Pe de alta parte, institutiile de turism si invatamantul turistic, trainingul, formarea profesionisilor in turism depind foarte mult de fondurile europene. Promovarea... mai mult
Luni, 16 Iulie 2012, ora 18:16
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit pune la dispozitia celor interesati sa investeasca in constructia pensiunilor si dezvoltarii activitatilor agroturistice circa 186,5 milioane de euro, in perioada 17 aprilie - 16 mai 2012.
Potrivit datelor publicate pe site-ul APDRP, in perioada mentionata, se deschide a saptea sesiune pentru depunerea proiectelor finantate din bani europeni care se incadreaza in masura 313 'Incurajarea activitatilor turistice' din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2007 - 2013.
Potrivit Ghidului solicitantului, in cazul pensiunilor agroturistice, procentul public nerambursabil este de 85% din totalul cheltuielilor eligibile, plafonul maxim al finantarii unui proiect fiind de 100.000 euro.
Tot de un procent public nerambursabil de 85% din totalul cheltuielilor eligibile beneficiaza si proiectele de investitii ce vizeaza activitatile recreationale intr-o limita maxima de finantare de 200.000 euro.
In ceea ce priveste cheltuielile de promovare aferente dezvoltarii si marketingului serviciilor turistice rurale, costurile eligibile trebuie sa se incadreze in limita a 10.000 euro, iar in vederea crearii de site-uri web, in limita a 5.500 euro.
APDRP precizeaza ca in cazul pensiunilor agroturistice (constructie noua) solicitantul trebuie sa aiba domiciliul, in momentul cererii sprijinului financiar, in locul unde realizeaza investitia respectiva, iar la momentul finalizarii, beneficiarul trebuie sa domicilieze... mai mult
Luni, 16 Aprilie 2012, ora 17:02