Rata somajului in SUA a ramas la 7,6% in luna iunie, chiar daca angajatorii au creat un numar peste asteptari de 195.000 de locuri de munca, arata cifrele oficiale publicate vineri de Departamentul american al Muncii.
Economistii intervievati de Reuters se asteptau ca luna trecuta numarul locurilor de munca create de angajatorii americani sa creasca cu 165.000, iar rata somajului sa scada usor la 7,5%, transmit AFP si Reuters.
De asemenea, Departamentul american al Muncii a revizuit cifrele privind numarul locurilor de munca create in lunile aprilie si mai, precizand ca acestea au fost mai mari cu 70.000 decat s-a anuntat initial.
Sectorul privat a fost responsabil pentru 202.000 de noi locuri de munca create in luna iunie, in timp se sectorul guvernamental a eliminat 7.000 de locuri de munca. Cele mai multe locuri de munca au fost create in sectorul hotelier si al petrecerii timpului liber (75.000), urmate de serviciile pentru companii (53.000 de noi locuri de munca), comertul cu amanuntul (37.000), sanatate (20.000) si servicii financiare (17.000).
Acest raport a fost publicat la doua saptamani dupa ce presedintele Rezervei Federale, Ben Bernanke, a anuntat ca, daca economia continua sa se intareasca, Banca centrala a SUA va incepe sa-si reduca achizitiile de obligatiuni la finele acestui an. Fed urmareste cu atentie cifrele privind rata somajului si se asteapta ca aceasta sa scada pana la aproximativ 7% la mijlocul anului urmator, cand ar dori sa puna capat... mai mult
Vineri, 05 Iulie 2013, ora 16:20
Pretul aurului a scazut joi la cel mai redus nivel din ultimii doi ani si jumatate, la o zi dupa ce presedintele Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite, Ben Bernanke, a declarat ca institutia ar putea incepe in acest an restrangerea programului de suplimentare a lichiditatilor.
"Un trader mi-a spus in urma cu cateva minute ca este o baie de sange, fiind rupte majoritatea barierelor tehnice, astfel ca putem atinge astazi un pret al aurului de 1.280 dolari uncia, apoi de 1.265 dolari uncia", a declarat Austin Kiddle, director la compania Sharps Pixley, transmite MarketWatch.
Contractele pentru aurul cu livrare in luna august sunt in declin cu 5,57%, respectiv cu 81,7 dolari, la 1.1292,4 dolari uncia, la bursa din New York.
Pe parcursul sedintei, aurul a fost cotat la 1.285 dolari uncia, nivel atins ultima oara in septembrie 2010, potrivit datelor FactSet.
Preturile contractelor futures pentru aur au inceput sa scada dupa ce seful Fed, Ben Bernanke, a spus miercuri ca achizitiile de obligatiuni guvernamentale ale institutiei ar putea fi restranse in acest an, daca activitatile economice se vor imbunatati in conformitate cu asteptarile.
In prezent, Fed cumpara lunar obligatiuni in valoare de 85 de miliarde de dolari, pentru incurajarea cresterii economice. mai mult
Vineri, 21 Iunie 2013, ora 09:45
Ritmul de crestere al economiei Statelor Unite este suficient de solid pentru ca Rezerva Federala a SUA (Fed) sa inceapa sa reduca achizitiile de obligatiuni in cursul acestui an si sa incheie acest program anul viitor, a declarat miercuri presedintele Fed, Ben Bernanke.
Declaratiile lui Ben Bernanke confirma ca Rezerva Federala a SUA este din ce in ce mai aproape de retragerea programului lunar de achizitionare a bondurilor de Trezorerie si a obligatiunilor ipotecare, in valoare de 85 de miliarde de dolari, adoptat pentru a incuraja investitiile, crearea de locuri de munca si cresterea economica, transmit AP si Reuters.
De la lansarea acestui program denumit relaxare cantitativa, in luna septembrie 2012, indicele bursier S&P 500 a crescut cu aproape 16% insa rata somajului ramane la un nivel ridicat de 7,5%.
Cresterea economica moderata ar trebui sa duca la o imbunatatire suplimentara a situatiei de pe piata muncii deoarece presiunile s-au atenuat iar rata inflatiei nu va depasi probabil tinta pe termen lung de 2%, a explicat Bernanke.
Anuntul Fed privind reducerea programului de achizitii de obligatiuni reflecta cresterea increderii in sustenabilitatea si soliditatea redresarii.
Bernanke a estimat ca in momentul opririi achizitiilor de obligatiuni, rata somajului in SUA ar fi urmat sa scada in jur de 7%, de la 7,6% in prezent. Daca aceasta estimare se va dovedi a fi prea optimista, Fed ar putea opri reducerea achizitiilor de obligatiuni sau chiar sa le... mai mult
Joi, 20 Iunie 2013, ora 10:25
Bursele europene au deschis vineri in urcare, continuand avansul puternic declansat joi de adoptarea planului anticriza de catre Banca Centrala Europeana (BCE), in asteptarea datelor privind piata muncii din Statele Unite.
Indicele Stoxx 600 al celor mai importante actiuni europene a urcat cu 0,3% in debutul sedintei de tranzactionare si este in crestere cu 2,3% pe ansamblul acestei saptamani, transmite Bloomberg.
Joi, indicatorul de referinta al burselor europene a avansat cu 2,2%, dupa ce presedintele BCE, Mario Draghi, a anuntat ca institutia a adoptat un program de achizitii nelimitate de obligatiuni guvernamentale din piata, pentru a reduce costurile de finantare ale statelor aflate in dificultate.
BCE: S-a aprobat programul privind achizitiile de titluri de stat
Bursele din Asia, masurate de indicele MSCI Asia Pacific, au avansat vineri cu 2,1%, iar tranzactiile futures pe bursa de la New York indica un castig modest, de 0,1%, in asteptarea datelor privind piata muncii din SUA.
Departamentul Muncii de la Washington va prezenta vineri datele privind numarul angajatilor si rata somajului din SUA, economistii anticipand stagnarea somajului la 8,3%. Somajul din SUA se mentine de trei ani si jumatate peste pragul de 8%. mai mult
Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 11:02