Instabilitatea atmosferica va ramane accentuata la nivelul Bucurestiului pana luni dimineata, se arata in prognoza actualizata a Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), publicata vineri.
Astfel, pe parcursul zilei de vineri, pana la ora 21:00, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat si, mai ales, dupa-amiaza si seara vor fi reprize de ploaie si descarcari electrice.
Cantitatea estimata pentru acest interval va fi de aproximativ 10 - 15 l/mp. De asemenea, exista probabilitatea ca in unele cartiere ploaia sa aiba caracter torential, vantul sa prezinte intensificari, sa cada grindina si sa se acumuleze 20 - 30 l/mp.
Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 25 de grade Celsius.
Potrivit meteorologilor, de vineri, ora 21:00, si pana sambata, ora 6:00, vremea va continua sa fie instabila si se va manifesta prin averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului si posibile caderi de grindina. Cantitatea estimata de precipitatii este de 25 - 30 l/mp, posibil in unele cartiere de 40 - 50 l/mp. Temperatura minima va fi de 15 - 16 grade Celsius.
Pe durata zilei de sambata, 1 iunie, probabilitatea pentru innorari accentuate, averse si descarcari electrice va fi mai ridicata dimineata si din nou spre seara, iar cantitatile de apa se vor situa in general intre 3 si 7 l/mp.
Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 24 de grade, iar cea minima va fi de 15 - 16 grade.
Prognoza de... mai mult
Vineri, 31 Mai 2019, ora 11:22
Gerul va persista in urmatoarele zile in Bucuresti, iar ninsoarea va deveni abundenta incepand de luni seara, in timp ce temperaturile minime vor ajunge si la minus 18 grade Celsius, conform prognozei speciale pentru Bucuresti emise de Administratia Nationala de Meteorologie, pentru perioada 26 februarie - 2 martie 2018.
Luni, valul de frig se va intensifica, va fi ger in cea mai mare parte a intervalului, iar rafalele de vant vor amplifica senzatia de rece.
Ninsoarea va deveni abundenta mai ales spre seara si in cursul noptii, iar vantul va avea intensificari cu viteze de 60 - 65 km/h si va fi viscol temporar puternic.
Astfel, marti dimineata, grosimea stratului de zapada nu va fi uniforma si se va situa in general intre 15 si 30 centimetri.
Temperatura maxima va fi de minus 8 grade, iar cea minima de minus 11 si minus 10 grade Celsius.
Potrivit ANM, valul de frig si gerul vor persista si miercuri, indeosebi dimineata si noaptea, temperatura maxima fiind de minus sapte si minus sase grade Celsius, iar cea minima de minus 13 - minus 12 grade Celsius, posibil mai scazuta in zona preoraseneasca, respectiv pana in jurul a minus 15 grade.
Va mai ninge temporar in cursul zilei de miercuri si din nou, posibil spre sfarsitul noptii, iar stratul de zapada va mai creste cu 3 - 5 centimetri. Vantul va diminua din intensitate, astfel rafalele vor mai atinge la inceputul intervalului 45 - 50 km/h.
Valul de frig si gerul va continua pana joi si va fi in... mai mult
Luni, 26 Februarie 2018, ora 16:16
Duminica, vremea se va mentine rece, cu temperaturi mai scazute decat in mod obisnuit pentru prima zi din octombrie. Meteorologii ne dau insa si vesti bune: incepand de luni se incalzeste in cea mai mare parte a tarii.
Duminica, maximele nu vor depasi 18-19 grade Celsius. In estul tarii e posibil sa ploua, dar in rest, cerul va fi mai mult senin. Vantul va cunoaste intensificari in zona Deltei si a litoralului, dar viteza lui nu va depasi 55-65 de km /h. Dimineata, in zonele joase, vor fi conditii de ceata si pe alocuri va cadea bruma.
Iata temperaturile maxime de duminica in cateva orase ale tarii:
Arad: 18 grade Celsius
Botosani: 15 grade Celsius
Cluj-Napoca: 16 grade Celsius
Craiova: 17 grade Celsius
Constanta: 15 grade Celsius
Iasi: 16 grade Celsius
Ramnicu Valcea: 17 grade Celsius
Sibiu: 17 grade Celsius
Sulina: 15 grade Celsius
Timisoara: 19 grade Celsius
Si in Bucuresti vor fi cu 4-5 grade mai putin decat in mod normal, temperatura maxima la amiaza fiind de cel mult 17 grade Celsius. In prima parte a zilei cerul se va innora temporar, iar vantul va sufla slab pana la moderat.
Incepand de luni, mercurul termometrelor va urca mai sus decat in acest weekend, cu cel putin 2-3 grade, iar in a doua parte a saptamanii se vor depasi mediile climatologice.
"La inceputul saptamanii care urmeaza, valorile termice vor creste treptat, de la o zi, la alta. Marti, deja vorbim despre temperaturi normale. Miercuri, aceste temperaturi chiar vor fi depasite... mai mult
Duminica, 01 Octombrie 2017, ora 06:40
Vremea va fi calda in urmatoarele trei luni, cu temperaturi de pana la 40 de grade in august, a declarat directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Elena Mateescu.
Astfel, in luna august temperaturile maxime se vor situa intre 30 si 40 de grade. In aceasta perioada se vor inregistra si ploi slabe in toata tara, insa mai putin in regiunile sudice, estice si vestice, a spus Mateescu la Antena 3.
Vom avea vreme frumoasa si in septembrie, potrivit, meteorologului, cu maxime de pana la 35 de grade. Va ploua mai puternic in regiunile nordice si centrale, sud-est, sud-vest ne putem astepta la seceta.
Seceta este un fenomen care afecteaza si in prezent anumite zone ale tarii noastre, a precizat directorul ANM.
"Chiar in conditiile in care luna iulie a inregistrat la nivel local cantitati de precipitatii peste media lunii, exista si la acest moment zone in care in tara in partea de vest a Romaniei, sud-vestul Olteniei, partea de vest a Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei si sud-estul Dobrogei se inregistreaza valori specifice starii de seceta puternica si moderata", a detaliat Elena Mateescu.
Citeste mai mult:
Vreme extrema in Europa: Cod violet de inundatii in Germania, incendii si seceta in Franta si PortugaliaSeceta afecteaza grav Europa de Vest: In Roma apa ar putea fi rationalizata
Vreme se mentine calda in sud, sud-est si vest si in octombrie, in timp ce in regiunile centrale, vestice si estice sunt asteptate ploi, a mai spus... mai mult
Duminica, 30 Iulie 2017, ora 15:46
Meteorologii anunta ca luna mai va veni cu temperaturi normale in majoritatea regiunilor tarii, dar ca e posibil sa ploua mai mult decat media in unele regiuni.
In iunie, din nou temperaturi normale, dar precipitatiile merg la cealalta extrema, fiind prea putine. In iulie, va fi mai cald decat in mod normal si precipitatiile vor fi foarte putine.
Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie, care isi bazeaza prognoza pe estimarile sezoniere ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia, luna MAI va veni cu temperaturi medii lunare in general apropiate de normele climatologice, exceptand regiunile nordice si centrale, unde va fi mai frig.
Cantitatile totale de precipitatii vor fi apropiate de media multianuala in sud si sud-est, insa e posibil sa depaseasca aceasta limita in restul teritoriului.
In IUNIE, temperaturile medii lunare vor fi aproape de cele normale. Cantitatea de precipitatii va fi insa mai mica decat cea normala mai ales in sud si est.
In IULIE, va fi mai cald decat in mod obisnuit, mai ales in sud si sud-est. In toata tara nivelul precipitatiilor va fi sub cel normal.
Citeste si cum va fi vremea saptamana viitoare. ...citeste mai departe despre "Dupa iarna din aprilie, iata ce ne asteapta pana in iulie - prognoza meteo pe 3 luni" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 21 Aprilie 2017, ora 20:13
Daca in decembrie ne-am bucurat de putin soare si de temperaturi in jur de zero grade sau chiar peste pragul inghetului, iata ca iarna isi intra in drepturi de la inceputul anului viitor.
Potrivit meteorologilor, in ianuarie si februarie va ninge mult si va fi foarte frig. Din martie, vremea se incalzeste, insa vor incepe ploile.
In prima luna a anului 2017, cel mai cald va fi in Dobrogea, unde temperatura medie va ajunge la 2 grade Celsius, dar si in Banat si Moldova, unde va fi un grad Celsius.
In restul tarii, temperaturile vor oscila, in medie, intre -3 si zero grade.
Cat despre precipitatii, cele mai mari cantitati se vor inregistra in Maramures - de pana la 73 l/mp, Oltenia (pana la 57 l/mp), Crisana si Banat (pana la 54 l/mp).
In februarie, temperaturile medii lunare ale aerului vor fi apropiate de media climatologica in cea mai mare parte a tarii, cu exceptia regiunilor nordice si centrale, unde se vor putea situa sub media multianuala lunara, de -1 grad ...citeste mai departe despre "Frig si ninsori abundente in ianuarie si februarie, iar martie vine cu ploi - prognoza meteo pe 3 luni" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 23 Decembrie 2016, ora 15:56
Regimul termic va fi caracterizat de o vreme deosebit de rece in ultimele zile din acest an, temperaturile minime coborand in noaptea de Revelion chiar si pana la -22 de grade Celsius in regiunea Transilvaniei, in timp ce maximele din data de 31 decembrie se vor incadra intre -15 si -6 grade Celsius, anunta meteorologii.
Astfel, potrivit prognozei valabile pentru perioada 29 decembrie 2014 - 11 ianuarie 2015, publicata, luni, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM), in Banat, in primele zile ale intervalului de prognoza, temperatura aerului va marca o scadere treptata, vremea devenind deosebit de rece, chiar geroasa in cursul noptilor de 30 si 31 decembrie, cand minimele nocturne vor cobori, in medie, spre-14 grade. Maximele diurne vor avea o evolutie similara, astfel incat vor scadea spre-6 grade pe 30 si 31 decembrie si 1 ianuarie.
Ulterior, vremea se va incalzi usor si treptat, pana la aproximativ un grad ziua si de la -6 la -5 grade noaptea, intre 3 si 5 ianuarie, ...citeste mai departe despre "Dupa cod rosu de viscol, vine gerul: Minus 22 de grade de Revelion - prognoza pe doua saptamani" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Decembrie 2014, ora 14:02
Ne aspteapta o iarna rece. Aceasta este concluzia Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), care a realizat o prognoza pentru lunile ianuarie, februarie si martie.
Vremea va fi rece in luna ianuarie, cu valori termice care se vor situa, in general, sub mediile anuale, de -3,1 grade Celsius. Exceptie va face partea de sud-est a tarii, unde temperaturile vor fi apropiate de aceasta medie.
De asemenea, cantitatile lunare de precipitatii vor fi in general apropiate de media climatologica in prima luna din 2014, exceptand regiunile vestice si centrale, unde sunt posibile precipitatii ceva mai abundente.
In februarie, temperaturile vor fi apropiate de normalul ...citeste mai departe despre "Meteo: Adevarata iarna bate la usa - cum va fi vremea pana in martie" pe Ziare.com mai mult
Joi, 02 Ianuarie 2014, ora 10:34
Comitetul Ministerial pentru Situatii de Urgenta intrunit luni la sediul Ministerului Mediului si Padurilor a concluzionat ca nu exista probleme in alimentarea cu apa a populatiei si nici in ceea ce priveste furnizarea de energie electrica, a informat Ministerul Mediului si Padurilor. "De asemenea, functionarea centralei de la Cernavoda nu este afectata, debitele Dunarii asigurand, deocamdata, cantitatea de apa necesara unei bune desfasurari a activitatii", se arata intr-un comunicat emis luni de minister si preluat de NewsIn.
Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely a condus, in calitate de presedinte, sedinta extraordinara a Comitetului Ministerial pentru Situatii de Urgenta (CMSU) ce a avut loc luni, la sediul MMP.
Pe ordinea de zi a intalnirii s-au aflat analiza situatiei si a prognozelor meteorologice si agrometeorologice, situatia volumelor de apa din lacurile de acumulare aflate in administrarea AN "Apele Romane" si a Hidroelectrica SA, masurile intreprinse pentru diminuarea secetei pedologice si stabilirea masurilor pentru gestionarea eficienta a resurselor de apa pentru perioada urmatoare.
"Prognozele meteo sunt optimiste, ne arata ca va incepe sa ploua in toata tara incepand din 8 octombrie. Sper sa se si intample acest lucru, intrucat s-ar mai echilibra putin lucrurile", a spus ministrul Laszlo Borbely.
In ultimele doua zile, debitul Dunarii la intrarea in tara (sectiunea Bazias) a fost de 2.600 mc/s, egal cu media multianuala a lunii octombrie, dar... mai mult
Luni, 03 Octombrie 2011, ora 17:08