E.ON vinde activele pe care le detine in Spania pentru 2,5 miliarde de euro catre banca de investitii din Australia Macquarie Group si fondul suveran al Kuweitului, pentru a reduce datoria de peste 30 de miliarde de euro pe care o are grupul german de utilitati.
Potrivit termenilor intelegerii, Macquarie va acoperi 60% din costul tranzactiei, iar Wren House Infrastructure Management, o divizie a Autoritatii de Investitii din Kuweit, va contribui cu 40% din suma totala, potrivit surselor The Wall Street Journal, informeaza Mediafax.
Acordul, care include si cumpararea datoriei acumulate de E.ON in Spania, a fost incheiat in urma unor negocieri exclusive purtate de Macquarie si Wren House. Oferta finala a acestora a fost cu cateva sute de milioane mai mare decat ofertele competitorilor.
Printre grupurile care au inaintat oferte pentru preluarea activelor E.ON din Spania s-au numarat firma de investitii CVC Capital Partners si asocierea formata din compania de gaze si electricitate din Spania Gas Natural si Madrilena Red de Gas, un distribuitor spaniol de gaz detinut de Morgan Stanley Infrastructure.
Divizia E.ON din Spania are aproximativ 1.200 de angajati, opereaza o retea de distributie de 32.000 km si furnizeaza energie catre 688.000 de clienti.
Compania vrea sa recupereze din investitiile in sudul Europei
E.ON vinde operatiunile din Spania si Italia, pentru a recupera o parte din investitiile de 11,5 miliarde de euro in active facute din 2007 pana in... mai mult
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 13:27
Cifra de afaceri consolidata a E.ON Romania, subsidiara a grupului german de utilitati E.ON, a scazut anul trecut fata de nivelul din 2012, ajungand la 4,65 miliarde lei (1,05 miliarde euro), in principal din cauza diminuarii volumelor de gaze si electricitate comercializate.
Volumele de gaze si energie vandute anul trecut de E.ON Romania au fost de 29,4 TWh, cu 13% sub nivelul din 2012, a declarat marti intr-o conferinta de presa directorul general al companiei, Frank Hajdinjak.
De asemenea, profitul E.ON Romania s-a situat anul trecut sub nivelul din 2012, dar Hajdinjak nu a oferit detalii.
E.ON Romania previzioneaza in acest an o cifra de afaceri in crestere, in conditiile in care liberalizarea pietei de energie si gaze continua. De asemenea, volumele de gaze si energie care vor fi comercializate in acest an se vor situa la nivelul din 2013.
"Liberalizarea este prea rapida. Liberalizarea este buna pe termen lung, dar pentru Romania este prea rapida. Consumatorii mor. Liberalizarea ar trebui stopata", a afirmat Hajdinjak.
El a adaugat ca nu are o problema ca statul sa protejeze marii consumatori de efectele liberalizarii preturilor la energie si gaze, dar IMM-urile vor fi afectate semnificativ.
E.ON Romania ar urma sa plateasca in acest an 40 milioane lei taxa pe constructii speciale, a precizat Hajdinjak. mai mult
Marti, 08 Aprilie 2014, ora 14:33
E.ON a vandut in Romania, in primul semestru, un volum mai mare de gaze naturale si energie, furnizorul german de utilitati anuntand o imbunatatire a marjelor operatiunilor cu gaze naturale de pe piata romaneasca.
La nivel de grup, vanzarile in primele sase luni au crescut cu 23 de procente, de la 53 miliarde de euro in aceeasi perioada a anului 2011, la 65,4 miliarde de euro in acest an, arata raportul E.On, citat de Mediafax.
Afacerile de trading ale companiei au avut un rol important in majorarea vanzarilor, maximizand contributia capacitatilor de generare de energie si reflectand o noua strategie de hedging pentru gazele naturale.
Compania germana mai noteaza, in raportul financiar publicat mluni, ca afacerile cu energie si gaze naturale in Romania si Spania au avut un efect pozitiv de volum asupra vanzarilor. Mai mult, imbunatatirea marjelor la operatiunile cu gaze naturale din Romania a contributi la cresterea profitului inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare.
Profitul EBITDA al E.ON a crescut cu 2,4 miliarde de euro in primele sase luni, la 6,7 miliarde de euro. Rezultatul grupului a fost sustinut si de absenta unor costuri privind oprirea activitatii centralelor nucleare, de 1,5 miliarde de euro.
E.ON Romania anunta investitii de 350 milioane de lei in 2012
E.ON deruleaza un program de 15 miliarde de euro vizand vanzari de active, desfiintari de locuri de munca si extinderea activitatilor din afara Germaniei, dupa ce dezastrul de... mai mult
Luni, 13 August 2012, ora 18:20
Grupul german E.ON, cel mai mare operator de utilitati din lume, ar putea renunta la 9.000 de locuri de munca, reprezentand 10% din personalul total, potrivit reprezentantilor uniunii sindicale Ver.di, citati marti de ziarul Die Welt, preluat de Reuters. E.ON ar putea concedia pana la 6.000 de angajati in Europa si ar putea renunta la alte 3.000 de posturi prin outsourcing, potrivit Ver.di, care isi fundamenteaza calculele in baza programului de reduceri de costuri "Perform-to-Win" introdus de grup, potrivit Die Welt, precizeaza Mediafax.
Un purtator de cuvant al E.ON a declarat ca grupul ar putea opera concedieri, insa se regaseste in procesul de elaborare a detaliilor din programul de reduceri de costuri.
Grupul avea, la finele lui 2008, circa 94.000 de angajati, si are ca obiectiv majorarea profitului cu pana la 1,5 miliarde euro pana in 2011, cu ajutorul programului, lansat in februarie.
E.ON este prezent si in Romania, pe pietele distributiei si furnizarii de electricitate si gaze, dupa ce a preluat, in 2005, fosta filiala a Electrica din Moldova si distribuitorul de gaze Distrigaz Nord.
Grupul a unificat la inceputul acestui an operatiunile de pe piata romaneasca intr-o companie noua, denumita E.ON Romania. mai mult
Marti, 16 Iunie 2009, ora 12:31