Jeff Bezos, proprietarul magazinului online Amazon a cumparat Washington Post, marcand virajul presei printate spre cea electronica si sfarsitul unei dinastii la conducerea prestigiosului cotidian aflat la originea scandalului Watergate.
Grupul Washington Post a anuntat luni seara ca ii cedeza lui Jeff Bezos mai multe ziare pentru 250 de milioane de dolari, intre care cotidianul care a provocat demisia presedintelui Richard Nixon in 1970, relateaza AFP.
Ziarul era detinut de patru generatii de aceeasi familie, Graham, descendenta a financiarului Eugene Meyer, care il achizitionase in 1933.
"Ani de dificultati familiare in sectorul ziarelor ne-au incitat sa ne intrebam daca el ar putea sa aiba alt proprietar care sa fie mai bun pentru Post", a explicat Donald Graham, PDG-ul grupului, intr-un comunicat care anunta operatiunea.
Ca si intreaga presa, Washington Post se confrunta cu o eroziune a veniturilor sale din cauza ca cititorii sai se intorc tot mai mult spre textele gratuite pe internet.
"Veniturile noastre scad de sapte ani", a insistat dl Graham intr-o scrisoare adresata salariatilor. "Eram siguri ca ziarul va supravietui in posesia noastra, dar voiam mai mult. Voiam ca el sa aiba succes".
El a explicat ca Jeff Bezos, pe care il cunoaste de mai multi ani, era un candidat bun in special din cauza "geniului sau probat in tehnologie si afaceri".
Ziarul isi pastreaza conducerea executiva
Nepoata lui Donald Graham, Katharine Weymouth, a... mai mult
Marti, 06 August 2013, ora 08:30
Publicatia Washinton Post a inregistrat in ultimul trimestru din 2011 un profit de 61 milioane de dolari, cu 22% mai mici decat in anul precedent.
Veniturile intregului grup au scazut cu 10% fata de aceeasi perioada din 2010, la 1,1 miliarde de dolari. Rezultatele slabe sunt cauzate de reducerea operatiunilor diviziilor de ziare si de educatie. Cu toate acestea, profitul diviziei TV a ramas stabil, potrivit HeraldNet.
Profitul publicatiei Washington Post a scazut la 7,4 milioane dolari in trimestrul patru, fata de 19,9 milioane dolari in aceeasi perioada a anului trecut.
Ziarul a aratat semne de slabiciune pe mai multe fronturi. Publicitatea editiei printate a scazut cu 6% si in ciuda cresterii numarului de cititori online, veniturile din publicitatea online au scazut cu 15% in T4.
Universitatea Kaplan, in cadere libera
Profitul diviziei de educatie Kaplan a scazut cu 51% in T4, la 32,3 milioane euro. In ceea ce priveste veniturile inregistate de Kaplan, in ciuda faptului ca au scazut la sfarsitul anului trecut, inca reprezinta 60% din totalul veniturilor grupului.
Divizia de invatamant superior s-a contractat din cauza neconcordantelor cu regulamentul Departamentului de Educatie. In ciuda criticilor la adresa tehnicilor de recrutare, unitatea a oferit in premiera studentilor posibilitatea de a abandona cursurile fara plata taxelor, in termen de o luna de la inceperea studiilor. Cu toate acestea, inscrierile studentilor, atat online cat si la cursuri de... mai mult
Sambata, 25 Februarie 2012, ora 14:30
Google si cotidianele americane Washington Post si New York Times au dezvaluit un nou concept de prezentare a stirilor online, numit Living stories, care este inca in faza de teste, si care a fost prezentat drept un serviciu mai dinamic pentru cititori.Scopul este "de a experimenta un format diferit pentru prezentarea stirilor de pe internet", au explicat Neha Singh si Josh Cohen, responsabili Google, intr-un material publicat pe blogul oficial al companiei.Serviciul Living stories grupeaza toate materialele publicate de un ziar despre un anume subiect. Astfel, materialele din New York Times despre razboiul din Afghanistan sunt reunite pe o singura pagina, unde sunt propuse link-uri spre diferite articole, editoriale, fotografii si continuturi video.Pagina prezinta, de asemenea, un rezumat al principalelor evenimente, o cronologie, portrete si link-uri catre arhiva ziarului.Utilizatorii pot alege un model de grupare a articolelor, in functie de importanta sau in functie de data.Anuntul acestui experiment intervine intr-un moment in care Google a fost criticat de mai multi reprezentanti ai industriei presei, in principal de magnatul Rupert Murdoch, care conduce consortiul News Corp., si care a acuzat Google ca profita de continuturile publicate online de marile ziare, fara ca publisherii sa primeasca venituri semnificative din publicitate.Eric Schmidt, CEO al Google, a raspuns acestor acuzatii, afirmand ca Google lucreaza "alaturi de publisheri pentru a-i ajuta sa ajunga la... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2009, ora 13:04