Vanzarile producatorilor de lux pe piata din China ar putea fi influentate de schimbarea atitudinii consumatorilor, care devin mai pretentiosi in legatura cu bunurile pe care le cumpara. In plus, aceste produse pot fi achizitionate de chinezi din Europa, la jumatate de pret.
Pe masura ce produsele Louis Vuitton, Gucci sau Omega au inceput sa fie comercializate in orase precum Beijing si Shanghai, cumparatorii au inceput sa evite produsele fabricate in serie pentru modele mai deosebite, potrivit Mediafax.
"Odata cu maturizarea pietei de lux, chinezii devin mai pretentiosi cu produsele pe care le cumpara. Nu este vorba doar de aspect", a declarat Fflur Roberts, analist la Euromonitor in Londra.
Orientarea cumparatorilor catre produse mai putin ostentative si deseori mai scumpe, care a avut loc si in Europa si Statele Unite dupa prabusirea Lehman Brothers in 2008, ar putea afecta cererea pentru Vuitton si Gucci, care pana recent vindeau peste jumatate din gentile de lux in China, potrivit estimarilor HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation).
Banca estimeaza ca vanzarile unor branduri de lux de nisa precum Bottega Veneta si Yves Saint Laurent, detinute de compania PPR, vor inregistra o crestere de aproape trei ori mai mare decat media industriei de profil, chiar in conditiile in care incetinirea avansului economic isi pune amprenta asupra cererii.
"Cumparatorii din China continua sa cheltuiasca, dar intr-un mod diferit. Pe masura ce chinezii devin mai... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 08:05
Vanzarile pe piata produselor de lux din Romania au scazut cu 30% in primele sase luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2011, potrivit CPP Luxury Industry Management Consultants Ltd.
Cele mai importante scaderi s-au inregistrat pe segmentele de moda, accesorii, bijuterii si ceasuri, conform CPP-Luxury.
Brandurile de lux Belstaff si Pal Zileri au anuntat rezultate in scadere luna trecute. In luna iunie, mai mult de 40% dintre locatiile premium de pe Calea Victoriei au fost inchise. Brandurile Furla si Guess si-au inchis magazinele, mutandu-se intr-unul din cele mai importante mall-uri din Romania.
Cele mai slabe rezultate inregistrate de brandurile de lux in primele sase luni ale acestui an in Romania au apartinut firmelor Gucci, Moschino, Alfred Dunhill, Valentino, Emporio Armani, Hugo Boss and Burberry. Louis Vuitton si-a mentinut pozitia de lider de piata, insa este putin probabil ca cifra sa de afaceri sa atinga valoarea record de anul trecut, si anume 5,1 milioane de euro.
Brandurile rmenegildo Zegna, Canali, Gucci, Max Mara si Emporio Armani inregistreaza fiecare o cifra anuala a afacerilor de 1,5 milioane de euro pe an. Desi magazinele de pe Calea Victoriei sunt pe jumatate goale, chiriile nu au scazut semnificativ.
Christian Dior, care are magazin pe Calea Victoriei 46, este cel mai bine vandut brand de lux, cu o gama larga de produse. Brandurile care au disparut de pe piata magazinelor multi-brand sunt Chloe, Bottega Veneta,... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 18:32
Cele mai mari trei conglomerate de lux din lume - LVMH, PPR si Richemont - au raportat castiguri ridicate in prima jumatate a acestui an, pe fondul cresterii pe segmente precum ceasurile si bijuteriile.
Cea mai importanta crestere pe segmentul produselor de lux s-a inregistrat pe pietele emergente, precum China, unde nicio companie nu a raportat o diminuare a vanzarilor, in ciuda temerilor privind evolutia negativa a acestia, potrivit Luxury Society.
"Intr-o lume in care companiile se lupta cu o scadere a cererii pe piata europeana, iar media este plina de vesti proaste, companiile producatoare de bunuri de lux precum LVMH su PPR par sa vina de pe alta planeta", spune Luca Solca, seful departmantului de Instrumente de capitaluri proprii ak CA Cheuvreux.
LVMH
LVMH, cel mai mare conglomerat de lux din lume, a anuntat o crestere de 12% a veniturilor in prima jumatate a acestui an, la 12,97 miliarde de euro, pe fondul cresterii puternice a comertului cu amanuntul si a vanzarilor diviziei de vinuri si bauturi alcoolice.
Divizia de fashion si bunuri din piele a inregistrat o crestere de 10%, mai mica decat estimarile analistilor. Divizia de fashion si bunuri din piele include branduri precum Louis Vuitton sau Givenchy & Celine.
Potrivit LVMH, costurile de marketing au diminuat castigurile Louis Vuitton, dar se asteapta ca profitul brandului sa creasca in a doua jumatate a acestui an.
Richemont
Compagnie Fianciere Richemont, al doilea producator de... mai mult
Marti, 07 August 2012, ora 09:46
LVMH Moet Hennesy Louis Vuitton SA a inceput sa majoreze preturile in Europa pentru a compensa pentru pierderile suferite in China si a profitabilitatii scazute in aceasta tara, mai ales in contextul in care clientii locali prefera sa calatoreasca pentru a cheltui mai putin pe haine.
Maririle de pret efectuate de LVMH nu sunt insa de bun augur pentru clientii europeni care vor trebui sa plateasca mai mult pentru niste produse care oricum sunt scumpe, scrie
Turistii chinezi care calatoresc in Europa pentru a profita de preturile scazute cu pana la 50% la haine si accesorii semnate de designeri celebrii, gasesc din ce in ce mai putine oferte.
"Diferentele de pret nu sunt sustenabile, si acestea au fost folosite in industria produselor de lux in ultimii 20-25 de ani. Ne asteptam ca producatorii de obiecte de lux sa reduca aceste diferente si, cel mai probabil, asta se va imtampla prin crestere preturilor in afara Asiei", declara Luca Solca, sef al CA Cheuvreux.
Vanzarile de bunuri scumpe din China vor reprezenta, conform asteptarilor, o treime din piata globala de lux, iar profitul in scadere reprezinta un risc pentru companiile de profil. Castigurile companiilor de lux provin din China in masura de 40% si doar 25% din Europa, in mare parte datorita chiriilor mai scazute. Turistii, in principal din Asia, sunt responsabili pentru 35-60% din vanzarile de produse de lux din Europa, afirma un analist al HSBC, Antoine Belge.
Produsele din China, mai scumpe cu... mai mult
Miercuri, 02 Mai 2012, ora 13:29