Compania Nationala Posta Romana /CNPR/ va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane lei, comparativ cu o pierdere de 35 milioane lei raportata in anul anterior, arata datele publicate marti de Ministerul pentru Societatea Informationala /MSI/.
Conform ministerului de resort, in urma activitatii comerciale, CNPR va aduce, pana la finalul acestui an, 390 milioane de lei (87,8 milioane de euro) la bugetul de stat, contributie considerata record in contextul disponibilizarilor operate in anul 2013, care au redus contributiile din impozitul pe salarii, informeaza Agerpres.
Mai mult de 22% din aceasta suma, respectiv 87 milioane de lei (19,5 milioane de euro), reprezinta TVA aferenta contractelor comerciale incheiate in cursul anului 2014 de catre operatorul national de servicii postale.
In ceea ce priveste rezultatele financiare anuale, Posta Romana va incheia anul 2014 cu un profit operational de 74,3 milioane de lei (16,7 milioane de euro), fata de o pierdere de 52 milioane lei (11,7 milioane de euro), in 2012, si de 35 milioane de lei (7,8 milioane de euro) in 2013.
CNPR este o companie nationala infiintata pe Legea 31/1990, si nu o institutie publica. Aceasta functioneaza pe gestiune economica, ceea ce inseamna ca isi asigura veniturile, in mod independent, din contracte comerciale.
La sfarsitul lunii septembrie a acestui an, MSI anunta, intr-un comunicat de presa, ca operatorul belgian de servicii postale bpost a avansat o oferta... mai mult
Miercuri, 10 Decembrie 2014, ora 10:11
Erste Group Bank, al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est, a estimat, luni, ca profitul sau operational ar putea scadea cu 5% in 2013 si a anuntat ca va emite actiuni in valoare de 660 milioane de euro (867 milioane de dolari), transmite Reuters.
Al treilea mare creditor din Europa Centrala si de Est a anuntat ca va achita in trimestrul trei din 2013 capitalul participativ, fara drept de vot, de 1,76 miliarde de euro, primit in timpul crizei financiare. Doua treimi din suma a venit de la statul austriac iar restul de la investitori privati.
Luni dimineata actiunile Erste au scazut la bursa de la Viena cu 4%, la 21,07 euro.
Erste se asteapta la o usoara imbunatatire a performantelor economice in Europa Centrala si de Est in a doua jumatate a anului chiar daca ratele de crestere vor ramane moderate.
"Erste Group estimeaza ca rezultatul operational ar putea scadea cu pana la 5% in 2013, din cauza asteptatului declin al venitului operational, care va fi doar partial compensat de costurile operationale mai scazute", se arata in declaratia bancii austriece.
Costurile de risc ar urma sa scada la aproximativ 10-15% in 2013, in special datorita imbunatatirii situatiei in Romania, unde banca a reafirmat ca se asteapta sa obtina profit in acest an. mai mult
Luni, 24 Iunie 2013, ora 15:37
Profitul EBITDA al grupului CEZ in Romania a crescut de la 1,9 miliarde coroane cehesti in primele noua luni ale anului trecut la 3,9 miliarde coroane in acest an (155 milioane euro), sustinut de productia de energie eoliana si de recuperarea unor datorii de la CFR.
Activitatile de distributie si vanzare ale CEZ in Romania au generat un profit inainte de dobanzi, taxe, depreciere si amortizare (EBITDA) de 2,2 miliarde de coroane (87,5 milioane euro), in urcare cu 85% fata de 1,2 miliarde de coroane in aceeasi perioada a anului anterior, reiese dintr-un raport al companiei.
Imbunatatirea rezultatului este datorata in special efectului platii, in prima jumatate a anului, a unor datorii de catre CFR.
Astfel, "imbunatatirea disciplinei de plata a CFR" a contribuit cu 1 miliard coroane (39,7 milioane euro) la profitul EBITDA al companiei in primele noua luni ale anului, potrivit raportului CEZ.
Pe segmentul productiei de energie si trading, CEZ a raportat in Romania un profit EBITDA de 1,7 miliarde de coroane (67,6 milioane euro) la noua luni, de circa doua ori si jumatate mai mare fata 700 milioane de coroane anul anterior.
Productia de electricitate a crescut in intervalul analizat, sustinuta de numarul mai mare de turbine eoliene instalate in parcurile Fantanele si Cogealac.
CEZ are 234 turbine in cele doua parcuri eoliene, cu o putere instalata de 585 MW. In iunie, compania avea 176 turbine eoliene conectate la sistem in Romania, cu o capacitate instalata... mai mult
Vineri, 09 Noiembrie 2012, ora 08:26
Compania Amazon a inregistrat venituri de 12,83 miliarde de dolari in cel de-al doilea trimestru din 2012, in crestere cu 29% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand valoarea acestora s-a ridicat la 9,91 miliarde de dolari.
Amazon a raportat o scadere in cazul profitului operational la 107 milioane de dolari, comparativ cu 201 milioane de dolari, suma inregistrata in aceeasi perioada a anului trecut, potrivit VentureBeat.
Venitul net a scazut cu 96% la sapte milioane de dolari in T2, fata de 191 milioane de dolari in aceeasi perioada din 2011. Rezultatele includ si o pierdere de 65 milioane de dolari, in urma achizitionarii companiei Kiva.
Pentru T3, Amazon se asteapta la vanzari nete cuprinse intre 12,9 miliarde de dolari si 14,3 miliarde de dolari, in crestere cu 19% - 31% fata de aceeasi perioada din 2011. Compania estimeaza ca va avea in T3 o pierdere operationala de 50 milioane de doalri, mai mica decat suma inregistrata in perioada similara din 2011. mai mult
Vineri, 27 Iulie 2012, ora 09:20
Producatorul japonez Toshiba a anuntat o crestere a profitului cu 45 de procente datorita cererii ridicate pentru stick-urile de memorie utilizate pentru iPhone-urile Apple.
Producatorul mondial de electrocasnice, care comercializeaza de la becuri pana la reactoare nucleare, se asteapta ca divizia de electronice sa aduca o crestere a profitului operational cu 33 de procente, contracarand scaderile inregistrate de divizia producatoare de televizoare, scrie Reuters.
Toshiba prevede o crestere anuala a profitului de 300 de miliarde de yeni (3.75 miliarde de dolari), peste estimarile analistilor care ajungeau doar pana la 281,9 miliarde de yeni.
In anul fiscal 2011 Toshiba a avut un profit operational de 206,65 miliarde de yeni, in scadere cu 14% fata de anul precedent, scadere pusa pe seama economiei mondial. mai mult
Marti, 08 Mai 2012, ora 11:15
Banca Comerciala Carpatica (BCC) a afisat, in primele noua luni, un profit operational de 53,56 milioane lei, in crestere de aproximativ trei ori fata de sfarsitul anului 2009, se arata intr-un comunicat al bancii transmis Bursei de Valori Bucuresti potrivit Newsin."Lichiditatea imediata a bancii a fost de 43,89%, comparativ cu 34,37% la 31.12. 2009. Costul net al riscului, chiar daca a crescut semnificativ, ramane in limite acceptabile avand in vedere conditiile economice dificile", se mentioneaza in comunicat.
Totodata, banca anunta ca, in ceea ce priveste executia bugetului de venituri si cheltuieli aprobat in cadrul AGA din 24 aprilie 2010, indicatorii de la finalul celui de-al treilea trimestru se incadreaza in proiectiile stabilite.
"Banca Comerciala Carpatica a desfasurat un amplu proces de reorganizare care a fost implementat cu succes pe toate liniile de business si a avut ca scop eficientizarea activitatii atat la nivel central, cat si teritorial.
Astfel, prin ajustarea retelei teritoriale, cat si prin externalizarea mai multor servicii, BCC a reusit sa-si diminueze costurile operationale.
Acest proces a fost finalizat in decursul lunii august 2010, conform strategiei de afaceri aprobate de Consiliul de Supraveghere al BCC", se mai arata in comunicat. Banca Carpatica are o retea de 172 de unitati, formata din 54 de sucursale si 118 agentii, din care 22 in Bucuresti.
Banca anunta ca rezultatele financiare aferente primelor noua luni vor fi prezentate in data de 8... mai mult
Sambata, 09 Octombrie 2010, ora 13:40
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, a avut in primele sapte luni din acest an un profit operational de 890 milioane lei, cu peste 48% in crestere fata de cel din perioada similara din 2009, a declarat miercuri directorul general Mihai David, informeaza NewsIn."De asemenea, cifra de afaceri a companiei a crescut in primele sapte luni din acest an cu peste 28%, la 1,816 miliarde lei, fiind cu 400 milioane lei mai mare fata de cea din perioada similara din anul trecut.
Profitul brut realizat la sapte luni a fost de 332 milioane lei, cu 140 milioane lei mai mult decat in primele sapte luni din anul trecut", a precizat Mihai David.
Directorul general al Hidroelectrica a mentionat ca aceste rezultate se datoreaza ploilor, dar si faptului ca "s-a ingrijit de partea de mentenanta".Altfel, acesta a mai spus ca in aceste luni a finalizat etapa a doua la ecluza de la Portile de Fier.
"Aceasta a fost o investitie care nu aduce profit companiei, dar care trebuia realizata", a precizat David. mai mult
Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 12:43
Producatorul de PC-uri Lenovo a inregistrat in primul trimestru fiscal incheiat la 30 iunie 2010 un profit operational de 82 mil. dolari, in crestere de cinci ori fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce castigurile pe actiune au fost de 0,57 centi, potrivit unui comunicat al companiei, informeaza NewsIn.Pe parcursul primului trimestru fiscal, Lenovo a atins pentru prima oara o cota de piata de 10,2%. Vanzarile consolidate s-au marit in primul trimestru fiscal cu 49,6%, atingand suma de 5,1 miliarde dolari.
Profitul global a crescut cu 38,6%, la 523 milioane dolari, cu o rata de profit bruta de 10,2%.Totodata, vanzarile globale de PC-uri Lenovo au crescut cu 48,1%, in comparatie cu rata de crestere a industriei globale de 20,9% pentru aceeasi perioada.In ceea ce priveste tarile in curs de dezvoltare, in care este inclusa si Europa Centrala si de Est, vanzarile consolidate Lenovo s-au dublat fata de anul trecut, ajungand la 821 millioane dolari pentru primul trimestru fiscal, adica 16% din vanzarile globale.
In aceasta regiune, vanzarile Lenovo au crescut cu 69%, in comparatie cu rata medie a industriei de 26%. "Pentru acest trimestru, Lenovo a incercat sa dezvolte pe piata locala segmentul de consumer si anume PC-urile din seria IdeaPad.
De asemena am acordat atentie si echipamentelor destinate companiilor mici si mijlocii, prin laptopurile din seria ThinkPad, lansate la inceputul anului 2010, care aduc un nivel superior de performanta si productivitate... mai mult
Luni, 23 August 2010, ora 10:36
Profitul operational al Allianz-Tiriac Asigurari, cel mai mare asigurator de pe piata romaneasca, a scazut in primul semestru cu peste 19%, la 14,8 milioane lei, fata de cifra de 18,3 milioane lei inregistrata in perioada similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat emis marti de companie, precizeaza NewsIn."Profitul operational a fost mentinut la un nivel rezonabil daca tinem cont de consecintele negative induse de inundatiile intamplate in iunie si de cresterea TVA, care si-au produs efectele exact la sfarsitul primului semestru", se arata in comunicatul companiei.
De asemenea, in primul semestru din 2010, Allianz-Tiriac a realizat subscrieri totale (din activitatea de asigurari generale si de viata, cumulat) in valoare de 538 milioane de lei, cu 19,7% mai putin decat in aceeasi perioada a anului 2009.
"In ciuda unor efecte negative consemnate in trimestrul al doilea, al caror impact direct asupra rezultatelor noastre a depasit 8 milioane de lei, am reusit sa obtinem performante financiare stabile, lucru care demonstreaza capacitatea noastra de a face fata provocarilor generate de actualul mediu economic dificil", a declarat directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari, Rangam Bir.
Totodata, veniturile din asigurari generale aferente perioadei ianuarie-iunie 2010 s-au situat la 496 milioane de lei, in scadere fata de subscrierile de 628 milioane lei inregistrate in acelasi interval din 2009.
Intr-o foarte mare masura, comprimarea afacerilor de asigurari... mai mult
Marti, 10 August 2010, ora 16:00