Microsoft a raportat un profit de 5,66 miliarde de dolari pentru perioada ianuarie-martie, depasind estimarile analistilor de pe Wall Street, la venituri de 20,4 miliarde de dolari, compania subliniind ca strategia de extindere accelerata in zona de cloud computing a inceput sa dea rezultate.
Profitul net a scazut cu 6% fata de nivelul de 6 miliarde de dolari inregistrat in perioada corespunzatoare a anului trecut, in timp ce veniturile au stagnat, potrivit unui comunicat publicat de Microsoft.
Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, care a preluat conducerea companiei in acest an, a accelerat extinderea in zona software-ului si serviciilor livrate clientilor prin internet, si a pus accentul pe zona smartphone-urilor si tabletelor, aflata inca in ascensiune in timp ce piata PC-urilor continua sa se restranga.
Doua dintre dintre schimbarile majore aduse de noul CEO, care a preluat functia in luna februarie, au fost lansarea produselor Office pentru Apple iPad si o noua strategie de preturi in zona produselor mobile, oferind gratuit sistemul de operare Windows pentru smartphone-urile si tabletele cu ecrane mai mici de 9 inci.
Cresterea vanzarilor de software si servicii livrate pe cloud a ajutat Microsoft sa compenseze declinul cererii in zona computerelor personale si sa continue eforturile pe segmentul smartphone-urilor si tabletelor, unde compania incearca inca sa prinda din urma concurentii si sa impuna Windows drept al treilea jucator major.... mai mult
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 14:10
Microsoft a anuntat vanzari record si profit in crestere pentru ultimele trei luni ale anului trecut, depasind asteptarile analistilor de pe Wall Street datorita cererii pentru consola de jocuri Xbox si servicii cloud, insa compania nu a facut nicio precizare privind recrutarea unui nou CEO.
Veniturile Microsoft au urcat cu 14% in ultimele trei luni din 2013, al doilea trimestru fiscal, la 24,5 miliarde de dolari, in timp ce profitul net a avansat cu aproape 3%, la 6,56 miliarde de dolari, transmite Bloomberg.
Directorul general al companiei, Steve Ballmer, a anuntat in luna august a anului trecut ca se va retrage in termen de 12 luni.
O luna mai tarziu, Microsoft a convenit preluarea diviziei de telefoane mobile a Nokia intr-o tranzactie de 5,4 miliarde euro (7 miliarde de dolari), un pariu urias pe sistemul de operare Windows Phone, care incearca sa se impuna ca cea de-a treia platforma majora in zona smartphone-urilor si tabletelor.
Cel mai mare producator de software din lume traverseaza un plan de reorganizare si finalizeaza totodata procedura de preluare a Nokia.
Microsoft a lansat inainte de perioada sarbatorilor de iarna consola de jocuri Xbox One, care s-a bucurat de cerere solida pe piata. De asemenea, compania a inregistrat vanzari in crestere de software si servicii cloud, precum Azure si Office 365.
Platformele traditionale Windows si Office continua sa fie afectate de declinul pietei PC-urilor, care a consemnat anul trecut cea mai abrupta... mai mult
Vineri, 24 Ianuarie 2014, ora 13:55
Profitul grupului american Microsoft a crescut cu 29% in anul fiscal incheiat in iunie, de la 16,98 miliarde de dolari in anul fiscal anterior, la 21,86 miliarde de dolari, in timp ce veniturile au avansat cu 5,6%, la 77,85 miliarde de dolari.
Rezultatul de anul trecut a fost afectat de un cost exceptional de 6,2 miliarde de dolari legat de achizitia AQuantive Inc de catre Microsoft.
Pentru trimestrul al patrulea al anului fiscal, intervalul aprilie-iunie, Microsoft a anuntat un profit de cinci miliarde de dolari, fata de un rezultat negativ de 492 milioane de dolari in urma cu un an. Grupul american a contabilizat costul legat de achizitia AQuantive in trimestrul al patrulea al anului fiscal anterior.
Rezultatul la trimestru al Microsoft s-a situat sub asteptarile analistilor consultati de Bloomberg, ca urmare a reducerii cererii consumatorilor pentru computere care ruleaza sistemul de operare Windows.
Profitul a fost, de asemenea, influentat negativ si de un cost exceptional de 900 de milioane de dolari legat de stocurile de tablete Surface. Fara acest cost, castigul pe titlu s-a situat la 66 de centi pe actiune, in timp ce analistii anticipau 75 de centi.
Veniturile s-au situat la 19,9 miliarde de dolari, de asemenea sub estimarile analistilor, de 20,7 miliarde de dolari.
"Datele privind PC-urile au fost mai urate decat se astepta multa lume si existau, de asemenea, estimari pentru vanzari Surface mai mari decat au fost acestea in realitate", a... mai mult
Vineri, 19 Iulie 2013, ora 11:54
Profitul Microsoft pentru al treilea trimestru al anului fiscal in curs, perioada ianuarie-martie, a crescut cu 19%, la 6,06 miliarde de dolari, si a depasit asteptarile analistilor, sustinut de controlul costurilor, vanzarea unor active si operatiunile de software pentru servere.
Rezultatele grupului american au fost afectate, insa, de cererea slaba pentru PC-uri ruland cel mai recent sistem de operare, Windows 8, potrivit Bloomberg.
Castigul pe actiune s-a situat la 72 de centi, peste estimarilor analistilor, de 68 de centi. Veniturile au urcat cu 18%, la 20,5 miliarde de dolari, in linie cu estimarile.
Directorul general al Microsoft, Steve Balmer, a tinut sub control cheltuielile, cu vanzarea de soft dedicat companiilor in crestere. Aceste elemente pozitive au redus impactul declinului vanzarilor de PC-uri in primele trei luni ale acestui an - cel mai puternic inregistrat pana in prezent. Firma de cercetare IDC considera ca de declinul vanzarilor de PC-uri este vinovata si cererea scazuta pentru noul sistem de operarer Windows 8.
"Au un control al costurilor destul de bun. Wall Street crede ca este vorba doar de PC-uri, dar Microsoft este mai mult de atat. Exista parti care lucreaza pentru a compensa expunerea pe partea de PC-uri", a declarat Brent Thill, analist la grupul elvetian UBS.
Urmatoarea provocare Microsoft: Vanzarile de PC-uri scad mai rapid decat reuseste compania sa recupereze pe piata tabletelor
Cheltuielile operationale pentru urmatorul... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 10:13
Profitul Microsoft a scazut usor in primele trei luni ale acestui an, la 5,1 miliarde de dolari, depasind insa estimarile analistilor, iar veniturile au urcat cu 6%, la 17,4 miliarde dolari, datorita performantei peste asteptari a pietei PC-urilor.
Compania americana care produce sistemul de operare Windows a avut, in perioada corespunzatoare a anului trecut, un profit net de 5,2 miliarde dolari si vanzari de 16,4 miliarde dolari.
Profitul companiei a depasit estimarile analistilor contactati de Reuters, datorita vanzarilor de computere personale, care au rezistat mai bine decat se estima la asaltul tabletelor.
In primele noua luni ale anului fiscal 2011-2012, incheiate la 31 martie, Microsoft a avut venituri de 55,6 miliarde dolari, in urcare cu 6%, si un profit de 17,4 miliarde dolari, fata de 17,2 miliarde dolari in intervalul corezpunzator al perioadei anterioare de raportare.
Microsoft pregateste pentru acest an o versiune pentru tablete a Windows si spera ca va reusi, in 2012, sa stirbeasca dominatia Apple si Google pe piata smartphone-urilor si tabletelor.
Microsoft nu a anuntat cand va fi lansat Windows 8, urmatoarea versiune a celui mai popular sistem de operare, insa majoritatea expertilor din industrie se asteapta la aparitia produsului pe piata in apropierea lunii octombrie. Windows 8 va deschide o noua nisa pe piata tabletelor si s-ar putea dovedi un concurent redutabil pentru iPad-ul gigantului Apple.
Piata asteapta in aceeasi perioada si o... mai mult
Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 13:31
iPhone-ul a generat pentru Apple un profit mai mare decat a inregistrat intreaga companie Microsoft in ultimul trimestru al anului 2011.
Remarca vine din partea unui cunoscut jurnalist de specialitate, iar el nu se refera nici la Windows, nici la Office, ci la intreaga companie Microsoft, care in urma cu 15 ani era data in judecata pentru monopol de piata, scrie Business Insider.
In ciuda faptului ca iPhone-ul are o istorie de doar cinci ani, el a reusit sa devina cu mult mai profitabil decat Microsoft. In ultimul trimestru al 2011, cel mai celebru smartphone din lume a generat o cifra de afaceri de 24,4 miliarde de dolari, in timp ce intreaga companie a lui Bill Gates a generat 20,9 miliarde de dolari. Aici sunt incluse toate produsele cunoscute al Microsoft, inclusiv Windows, Office, serviciul de servere si Xbox.
In ceea ce priveste profitul companiilor, iPhone-ul a produs un profit de 9,3 miliarde de dolari, adica 38% din cifra raportata de Apple, in timp ce profitul Microsoft a fost de 8,2 miliarde in acelasi ultim trimestru al 2011. mai mult
Duminica, 05 Februarie 2012, ora 14:57
Microsoft si-a marit profitul net cu 30%, la 5,87 de miliarde de dolari peste estimarile analistilor. Cu toate acestea, vanzire Windows au dezamagit invetsitorii intrucat acestea au scazut substantial, informeaza Mediafax.Compania nu a reusit sa entuziasmeze investitorii cu profitul ridicat, pe fondul temerilor persistente privind perspectivele pietei computerelor personale, afectata de popularitatea tot mai ridicata a tabletelor si altor gadget-uri mobile.
"Ochii sunt pe Windows si pe modul in care se va descurca aceasta franciza in viitor, pe masura ce piata PC-urilor pierde teren in fata tabletelor", comenteaza un analist american.
Intel, cel mai mare producator de microprocesoare pentru PC-uri din lume, anticipa miercuri ca vanzarile de computere personale nu vor fi, in acest an, atat de solide pe cat se preconiza.
Microsoft va intra anul viitor pe piata tabletelor, odata cu lansarea urmatorului sistem de operare, cu nume de cod Windows 8, care va fi compatibil cu chip-urile cu consum scazut produse de ARM Holdings si favorizate de producatorii de smartphone-uri si tablete.
In pofida scaderii vanzarilor Windows, Microsoft a depasit semnificativ estimarile analistilor de pe Wall Street, datorita performantelor suitei de software de business Office si consolei de jocuri video Xbox. Totodata, taxele platite de companie au scazut puternic in trimestrul analizat. mai mult
Vineri, 22 Iulie 2011, ora 14:30
Profitul Microsoft a crescut cu 48% in trimestrul al doilea calendaristic, la 4,52 miliarde dolari, depasind estimarile, insa actiunile gigantului software nu au avut o reactie semnificativa, in lipsa unor semne convingatoare de relansare a cheltuielilor destinate produselor si serviciilor IT, transmite Mediafax.Cel mai mare dezvoltator de software din lume a aratat ca clientii sai din mediul de afaceri continua sa revina pe piata computerelor personale, insa compania nu a reusit sa imite tonul extrem de optimist afisat saptamana trecuta de Intel, cel mai mare producator de microprocesoare, transmite Reuters.
Actiunile Microsoft au crescut in ultimele saptamani, depasind performantele indicelui Nasdaq Composite, insa odata ce Apple a devenit cea mai mare companie IT din lume dupa capitalizare, depasind gigantul din Seattle, analistii au inceput sa se intrebe care vor fi motoarele de crestere ale companiei dupa ce Windows 7 si Office 2010 vor iesi din centrul atentiei.
Microsoft a anuntat ca a vandut 175 milioane de licente Windows 7 de la lansarea din octombrie 2009, performanta calificata de analisti drept "puternica, insa deloc surprinzatoare".
"A fost un trimestru excelent, dar conteaza oare asta? Stiam cu totii ca a inceput un ciclu de revenire a afacerilor. Asta este problema reala pentru Microsoft - cum isi vor pune actiunile in miscare?", comenteaza pentru Reuters un analist al BCG Partners.
Compania si-a redus estimarile privind cheltuielile operationale pentru... mai mult
Vineri, 23 Iulie 2010, ora 11:02
Profitul net al Microsoft a crescut cu aproape 60% in perioada octombrie-decembrie, al doilea trimestru al anului fiscal 2009-2010, la 6,66 miliarde de dolari, iar veniturile au urcat cu 14,4%, la 19 miliarde de dolari, datorita lansarii Windows 7, care a propulsat vanzarile grupului. Microsoft a anuntat joi, odata cu prezentarea rezultatelor financiare, ca anticipeaza relansarea cererii pentru tehnologie in mediul de afaceri in acest an, potrivit Mediafax.
Compania a avut, in perioada similara a anului fiscal 2008-2009, un profit net de 4,17 miliarde de dolari si vanzari de 16,62 miliarde de dolari.
Profitul net al Microsoft din trimestrul al patrulea al lui 2009, al doilea al anului fiscal, corespunzator unui castig de 74 de centi pe actiune, depaseste semnificativ estimarile analistilor, de 59 de centi pe actiune.
Actiunile companiei au urcat cu numai 1% dupa prezentarea rezultatelor, insa reactia aparent lipsita de entuziasm a investitorilor a fost cauzata partial, potrivit analistilor, de cresterea abrupta a titlurilor Microsoft din octombrie 2009, dupa lansarea Windows 7.
Compania a incetat la inceputul anului trecut sa inainteze estimari concrete privind veniturile sau profitul, acuzand volatilitatea pietei.
Microsoft a inregistrat, in perioada iulie-decembrie, primul semestru al anului fiscal 2009-2010, un profit net de 10,23 miliarde de dolari, mai mare cu 19,7% fata de castigul de 8,54 miliarde de dolari din perioada corespunzatoare a anului anterior.... mai mult
Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 10:49