Directorul general al JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a afirmat, la intoarcerea intr-o vizita in strainatate, referindu-se la tot ceea ce tine in loc afacerile americane, ca "este aproape o rusine sa fii un american care calatoreste in lume".
Dimon si-a exprimat frustrarea legata de incapacitatea Statelor Unite de a investi in infrastructura si a reforma codul fiscal, relateaza Bloomberg.
"Cresterea ar fi mult mai puternica daca ar fi luate mai multe decizii inteligente si ar fi mai putine blocaje", a spus Dimon la o conferinta cu analistii.
Dimon i-a criticat, la prezentarea rezultatelor JPMorgan din trimestrul al doilea, si pe ziaristi, care in opinia sa ar trebui sa se concentreze mai mult pe marile probleme ale natiunii decat pe afacerile de trading ale bancii.
JPMorgan, cea mai mare banca americana in functie de active, a raportat vineri un profit record, chiar daca veniturile operatiunilor de trading au scazut cu 19%.
"Statele Unite trebuie sa inceapa sa se concentreze pe politici bune pentru toti americanii, adica pe infrastructura, reglementari, fiscalitate si educatie. De ce nu scrieti in fiecare zi despre asta ma depaseste complet. Cui ii pasa de tranzactiile cu instrumente cu venituri fixe din ultimele doua saptamani din iunie. Serios?", a spus el.
Dimon, a vorbit, cu voce ridicata, si despre statisticile care scot in evidenta esecurile natiunii: jumatate dintre copiii scolilor din orase nu absolva, consumul de substante opioide face 35.000 de... mai mult
Sambata, 15 Iulie 2017, ora 12:50
JPMorgan Chase, cea mai mare banca din SUA dupa active, a fost amendata cu 95.000 dolari, suma egala cu profitul pe care l-a obtinut anul trecut in circa 3 minute, dupa ce nu a raportat adecvat de 6.300 de ori tranzactii cu obligatiuni catre un sistem de urmarire a preturilor.
Autoritatea pentru Reglementare in Industria Finaciara (Finra) din SUA a amendat in ultimele cinci luni si alte institutii financiare pentru nereguli similare, inclusiv Morgan Stanley, Deutsche Bank, Goldman Sachs si Citigroup, potrivit Bloomberg.
Finra este un organism de autoreglementare al traderilor de obligatiuni si este finantata din contributiile membrilor si din amernzi.
Dealerii de pe Wall Street care nu raporteaza la timp tranzactiile pot obtine un avantaj incorect in fata clientilor care vor un pret corect si submineaza obiectivul Finra de a asigura tuturor participantilor la piata acces egal la informatii, scrie Bloomberg.
JPMorgan a strans cele mai multe incalcari ale regulilor, in urma a cinci analize separate, potrivit unui acord amiabil incheiat de banca cu Finra in aprilie.
Banca, cel mai mare trader de obligatiuni, nu a notificat in privinta tranzactiilor sau a transmis datele tarziu in cel putin 6.300 de cazuri in intervalul martie 2010-mai 2012. In unele situatii, banca nu a raportat chiar si un sfert din tranzactii, potrivit organizatiei.
JPMorgan, care anul trecut a inregistrat profit de 18 miliarde de dolari, a acceptat sa plateasca 95.000 de dolari si... mai mult
Joi, 22 Mai 2014, ora 11:21
Profitul JP Morgan Chase, cea mai mare banca din SUA dupa active, a crescut cu 33% in primul trimestru, de la 4,9 miliarde de dolari in primele trei luni ale anului trecut la 6,5 miliarde de dolari.
Rezultatul din primul trimestru al anului trecut a fost afectat de cazul "Balenei de la Londra", in care banca a inregistrat pierderi de miliarde de dolari prin tranzactii neinspirate cu instrumente financiare derivate, potrivit MarketWatch.
Veniturile nete totale au scazut in intervalul analizat de la 26,8 miliarde de dolari anul trecut la 25,8 miliarde de dolari. Profitul pe actiune s-a situat la 1,59 dolari.
Analistii anticipau un castig pe actiune de 1,39 dolari, la venituri de 25,7 miliarde de dolari, potrivit unui sondaj derulat de firma FactSet.
Banca a raportat rezultate solide pe toate diviziile, cu venituri de 3 miliarde de dolari din investment banking, in urcare cu 15% fata de 2,6 miliarde de dolari in perioada similara a anului trecut. mai mult
Vineri, 12 Aprilie 2013, ora 15:14
Tranzactiile neinspirate ale departamentului londonez de investitii al JPMorgan Chase, cea mai mare banca americana, efectuate sub presiuni din partea conducerii grupului pentu imbunatatirea profitului si trecute cu vederea de controalele interne, ar putea provoca pierderi de 7,5 miliarde dolari.
Pana in prezent, banca a contabilizat deja pierderi de 5,8 miliarde de dolari in urma acestor tranzactii, iar cifra ar putea creste, in cel mai rau caz, cu 1,7 miliarde de dolari, potrivit lui Jamie Dimon, presedinte al board-ului si director general al JPMorgan Chase, citat de Bloomberg.
Profitul net a coborat cu 9% in trimestrul al doilea, la 4,96 miliarde de dolari, perioada in care banca a inregistrat pierderi de 4,4 miliarde dolari cauzate de tranzactiile proaste cu derivate financiare efectuate de traderii biroul londonez de investitii, in speta Bruno Iksil, supranumit "Balena de la Londra" pentru pozitiile uriase asumate pe piata in numele bancii.
Banca a revizuit si profitul din primul trimestru in scadere cu 459 milioane de dolari, dupa ce o ancheta interna la biroul de la Londra a indicat ca angajatii s-ar putea face vinovati de musamalizarea unor tranzactii cu rezultat pagubos.
Inainte de izbucnirea scandalului, Dimon era considerat unul dintre cei mai buni manageri din industria bancara, in special datorita reputatiei sale in zona gestionarii riscului si supravegherii interne.
Dimon a desconsiderat temerile ridicate de mai multi apropiati din interiorul... mai mult
Duminica, 15 Iulie 2012, ora 19:15