Grupul francez de utilitati Engie a anuntat joi ca se va concentra pe 20 de tari si 30 de metropole, ceea ce inseamna ca va iesi de pe 20 de piete in urmatorii trei ani, conform unui nou plan strategic pentru 2019-2021 conform caruia investitiile Engie vor viza in special energiile regenerabile, serviciile si infrastructura, transmite Reuters.
Directorul general Isabelle Kocher a mai spus ca in urmatorii trei ani Engie va vinde active in valoare de sase miliarde de euro, dupa ce in perioada 2016-2018 a vandut active din domeniul combustibililor fosili in valoare de aproximativ 14 miliarde euro. Kocher a mai spus ca noul plan are drept obiectiv simplificarea structurii Engie, un grup care este prezent in aproximativ 70 de tari.
"Vom da prioritate unui numar de 20 de tari in care avem deja o baza solida de mult timp si pe 30 de zone metropolitane, in special din Asia de Sud-Est si Africa, regiuni in care avem o prezenta relativ mica si care vor garanta cresterea, pentru ca au nevoi considerabile" a spus Isabelle Kocher.
Grupul francez a precizat ca va investi intre 11 si 12 miliarde euro in perioada 2019-2021, dintre care 4-5 miliarde euro pentru solutii catre clienti (servicii catre persoane fizice, companii si colectivitati locale), 2,3 - 2,8 miliarde euro pentru regenerabile si 3 - 3,3 miliarde euro pentru retele.
In 2018, veniturile Engie au crescut cu 1,7%, pana la 60,6 miliarde euro, iar profitul operational a crescut cu 0,4% pana la 9,2 miliarde euro insa... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 11:58
Grupul energetic francez Engie SA va prezenta un plan de reducere a costurilor, menit sa majoreze profitul cu un miliard de euro, a anuntat publicatia financiara franceza Les Echos, transmite Reuters.
Planul va fi anuntat saptamana viitoare la prezentarea rezultatelor financiare ale companiei pe 2018 si va cuprinde principalele obiective ale Engie in urmatorii trei ani, a informat Les Echos.
Reprezentantii grupului energetic francez nu au comentat informatia.
Engie, al patrulea grup de utilitati din Europa in functie de valoarea de piata, si-a redus treptat expunerea pe carbune si a reinvestit sumele generate din vanzarea activelor care functioneaza cu combustibili fosili in energii regenerabile si retele de distributie.
Engie si-a inrautatit in septembrie previziunile privind castigurile din 2018, din cauza intreruperilor mai lungi decat s-a estimat ale functionarii reactoarelor sale din Belgia.
Obiectivul Engie pe 2018, anuntat in februarie, prevedea un venit net recurent intre 2,45 si 2,65 miliarde de euro si un profit inainte de taxe, dobanzi, depreciere si amortizare (EBITDA) de 9,3 - 9,7 miliarde de euro.
In septembrie, grupul francez a avertizat ca venitul net recurent va fi in partea inferioara a tintei - 2,45 miliarde de euro - dar nu a mentionat EBITDA.
Subsidiara belgiana a Engie - Electrabel - opereaza sapte reactoare nucleare, patru la Doel si trei la Tihange. Cand sunt deplin operationale, acestea produc aproximativ jumatate din necesarul... mai mult
Joi, 21 Februarie 2019, ora 11:41