JPMorgan Chase, cea mai mare banca din SUA dupa active, a fost amendata cu 95.000 dolari, suma egala cu profitul pe care l-a obtinut anul trecut in circa 3 minute, dupa ce nu a raportat adecvat de 6.300 de ori tranzactii cu obligatiuni catre un sistem de urmarire a preturilor.
Autoritatea pentru Reglementare in Industria Finaciara (Finra) din SUA a amendat in ultimele cinci luni si alte institutii financiare pentru nereguli similare, inclusiv Morgan Stanley, Deutsche Bank, Goldman Sachs si Citigroup, potrivit Bloomberg.
Finra este un organism de autoreglementare al traderilor de obligatiuni si este finantata din contributiile membrilor si din amernzi.
Dealerii de pe Wall Street care nu raporteaza la timp tranzactiile pot obtine un avantaj incorect in fata clientilor care vor un pret corect si submineaza obiectivul Finra de a asigura tuturor participantilor la piata acces egal la informatii, scrie Bloomberg.
JPMorgan a strans cele mai multe incalcari ale regulilor, in urma a cinci analize separate, potrivit unui acord amiabil incheiat de banca cu Finra in aprilie.
Banca, cel mai mare trader de obligatiuni, nu a notificat in privinta tranzactiilor sau a transmis datele tarziu in cel putin 6.300 de cazuri in intervalul martie 2010-mai 2012. In unele situatii, banca nu a raportat chiar si un sfert din tranzactii, potrivit organizatiei.
JPMorgan, care anul trecut a inregistrat profit de 18 miliarde de dolari, a acceptat sa plateasca 95.000 de dolari si... mai mult
Joi, 22 Mai 2014, ora 11:21
Citigroup a luat decizia miercuri de a se concentra in Romania pe segmentul dedicat persoanelor juridice si ia in considerare alternative strategice, pentru reducerea cheltuielilor.
Pentru Romania, Citi a luat decizia strategica de a se concentra pe segmentul dedicat persoanelor juridice valorificand reteaua globala pentru a oferi clientilor excelenta in servicii. Astfel, ca parte a repozitionarii globale, vor fi luate in considerare alternative strategice, inclusiv o posibila vanzare.
"Desi Citibank Romania are un portofoliu puternic si cu o crestere rapida, in actualul context economic, nu va putea sa atinga, suficient de repede, dimensiunea si profitabilitatea de care compania are nevoie. Din acest considerent, este mai eficient ca Citi sa isi dedice eforturile diviziei destinate persoanelor juridice din Romania, segment pe care banca este puternica", se spune in comunicat.
In perioada urmatoare nu vor exista modificari in ceea ce priveste felul in care Citibank Romania isi deserveste clientii persoane fizice si in felul in care conduce operatiunile locale de retail.
"Aceasta decizie nu va influenta angajamentul bancii fata de Romania, unde avem o prezenta inca din 1996. In viitor, Citibank Romania va continua sa isi dezvolte operatiunile destinate clientiilor companii mari, institutii financiare si intreprinderi mici si mijlocii", se mai arata in comunicat.
Citi, una dintre cele mai importante companii internationale de servicii financiare, detine 200... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 17:29
Directorul general Citigroup, Vikram Pandit, a demisionat, fara sa ofere explicatii. Decizia a surprins pietele, in momentul de fata existand cel putin doua ipoteze care ar putea oferi un sens gestului sau.
Vikram Pandit, care a ocupat functia de director general la Citigroup timp de cinci ani, a declarat ca este timpul ca altcineva sa il inlocuiasca.
Pandit va fi inlocuit de Mike Corbat, fost director general al Citigroup pentru regiunea Europa, Orientul Mijlociu si Africa, care lucreaza in aceasta banca de aproape trei decenii.
In urma informatiei, actiunile Citigroup au coborat cu pana la 3%, fiind ulterior tranzactionate in scadere cu 1,7%.
Pandit ar fi plecat de la conducerea grupului, dupa ce actionarii i-au refuzat salariul de 15 milioane de dolari solicitat, arata o ipoteza vehiculata de Telegraph. In ciuda opozitiei exprimate de actionarii Citigroup, Pandit a primit, totusi, banii, precizeaza publicatia amintita.
O alta teorie care ar putea explica decizia oficialului Citigroup este cea exprimata de mai multi analisti citati de Business Insider. Acestia sunt de parere ca gestul lui Pandit ar putea fi considerat "o demisie de onoare", pentru ca grupul a inregistrat pierderi foarte importante.
In primul trimestru din acest an, Citigroup a inregistrat venituri mult mai mici, de pana la 468 de milioane de dolari, fata de peste 3,7 miliarde de dolari, cat obtinuse in perioada similara din 2011.
Profitul Citigroup in cadere libera, pe fondul... mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 16:37
Citigroup a anuntat ca veniturile sale nete din trimestrul trei au fost de doar 468 de milioane dolari, in comparatie cu nivelul de 3,77 miliarde de dolari atins in aceeasi perioada a anului trecut. Castigurile per actiune s-au redus si ele proportional de la 1,23 $/actiune anul trecut la 0,15 $/actiune in acest an.
Scaderea drastica a profitului Citigroup vine pe fondul unei pierderi majore, de 4,7 miliarde de dolari, din valoarea actiunilor detinute de gigantul financiar la firma de brokeraj Morgan Stanley Smith Barney, scrie Reuters.
Acest joint venture a fost creat in timpul crizei financiare din 2009 cu scopul reducerii activelor Citigroup, prin transferarea firmei de brokeraj Smith Barney catre Morgan Stanley.
Castigurile ajustate ale Citigroup au fost insa in crestere, la 1,06 $/actiune, fata de 0,84 $/actiune anul trecut.
In afara de pierderea provocata de Morgan Stanley Smith Barney, Citigroup a avut rezultate incurajatoare in trimestrul trei din 2012, castigand teren pe pietele de capital, si cunoscand o revitalizare a sectorului de creditare, conform Forbes.
Pe piata nord-americana, veniturile din serviciile bancare adresate consumatorilor au crescut cu 6%, atingand nivelul de 5,4 miliarde de dolari, in contextul unei aparente revitalizari a segmentului ipotecar.
La nivel international insa, veniturile au scazut cu 2% pana la 4,8 miliarde de dolari, pierderile fiind cauzate de fluctuatiile de schimb valutar. mai mult
Marti, 16 Octombrie 2012, ora 09:05
Marti, Apple va anunta rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru al acestui an. Analistii se asteapta ca venitul net sa fie de 9,8 miliarde de dolari.
Orice va anunta Apple, acest lucru nu va reflecta profitul sau real, din cauza ca gigantul IT ascunde manevre fiscale neobisnuite.
Apple Inc., cea mai valoroasa companie din lume, isi minimalizeaza profitul comparativ cu alte multinationale. Apple construieste un activ trecut cu vederea sub forma a miliarde de dolari, ascuns departe de facturile fiscale pe care ar putea sa nu le plateasca niciodata, conform Yahoo! News.
Expertii in taxe spun ca aceasta companie ar putea elimina usor aceste obligatii prezentate ca taxe fantoma. Acest lucru ar putea duce la cresterea profitului Apple pentru ultimii trei ani cu cel mult 10,5 miliarde de dolari, conform calculelor efectuate de The Associated Press.
Ca si alte companii, Apple ar putea plati anumite taxe pe venit catre tara unde isi comercializeaza iPad-ul, dar le minimizeaza prin folosirea diverselor manevre contabile pentru a depasa profiturile catre tari cu rate scazute de impozitare. De exemplu, strategia numita "Double Irish With a Dutch Sandwich" dirijeaza profiturile prin subsidiarele din Irlanda si Danemarca si de acolo in Caraibe.
Apple este o companie creativa atunci cand vine vorba de obligatiile fiscale
Astfel, atunci cand se pune problema utilizarii creativitatii in cazul unor tehnici de plata a taxelor, Apple nu se diferentiaza de... mai mult
Marti, 24 Iulie 2012, ora 13:31
Profitul net al Citigroup a scazut cu 12% in trimestrul al doilea, fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 2,9 miliarde de dolari, in urma reducerii veniturilor si a unui castig mic din reevaluarea datoriilor, dar a fost peste asteptarile analistilor.
Citigroup s-a concentrat pe dezvoltarea operatiunilor din strainatate si reducerea cheltuielilor.
Rezultatele din trimestrul al doilea au fost influentate negativ de aprecierea dolarului, dar au beneficiat de cresterea operatiunilor in domeniul creditelor ipotecare in America de Nord, sustinute de dobanzile scazute si programele guvernamentale pentru proprietarii de locuinte cu probleme la rambursarea imprumuturilor, transmite MarketWatch.
Profitul net din trimestrul al doilea a stagnat fata de primele trei luni ale anului.
Veniturile au scazut cu 9,7% comparativ cu intervalul similar de anul trecut, la 18,6 miliarde de dolari si s-a redus usot fata de primele trei luni, dupa ce un castig de 219 milioane de dolari din reevaluarea datoriilor a fost cu mult mai mic fata de pierderile din trimestrele precedente.
Portofoliul de imprumuturi al bancii a urcat cu 1% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 655 miliarde de dolari. mai mult
Luni, 16 Iulie 2012, ora 20:34
Profitul net al Citigroup, a treia mare banca din Statele Unite, a scazut cu 2,3% in primul trimestru, de la trei mld. de dolari in urma cu un an la 2,93 mld. de dolari, si s-a situat sub asteptarile analistilor, din cauza unor costuri de contabilitate.
Directorul general al Citigroup, Vikram Pandit, incearca sa inverseze declinul de 10% al veniturilor grupului inregistrat anul trecut si sa returneze capital actionarilor, dupa ce banca nu a reusit sa treaca integral testul de stres aplicat in martie de Rezerva Federala (Fed), transmite Bloomberg.
Profitul Citigroup a fost de un dolar pe actiune, dar a atins 1,11 dolari pe actiune, excluzand un cost exceptional de contabilitate in valoare de 1,3 miliarde de dolari, fiind sustinut de redresarea operatiunilor de trading.
"Perspectiva profiturilor s-a imbunatatit. Directorul general a realizat ceea ce si-a propus la inceputul lui 2009, iar rezultatele muncii sale se vor vedea in 2012 si 2013", a declarat Gary Townsend, seful Hill Townsend Capital, care administreaza active de 40 de milioane de dolari.
JP Morgan, cea mai mare banca din SUA, a anuntat saptamana trecuta un profit net de 5,38 miliarde de dolari, iar Wells Fargo de 4,25 miliarde de dolari. mai mult
Marti, 17 Aprilie 2012, ora 09:14
Primele sase mari banci americane, intre care JP Morgan, Bank of America si Goldman Sachs, vor inregistra in acest an o crestere medie a profiturilor de 57%, potrivit analistilor, care nu s-au lasat descurajati de faptul ca anul trecut nu au reusit sa anticipeze declinul profitabilitatii.
In urma cu un an, analistii se asteptau la o crestere de 32% a profiturilor pe actiune, care au scazut in schimb cu 18%, in conditiile in care redresarea economica anticipata nu a avut loc.
Cresterea profiturilor va fi alimentata de imbunatatirea rezultatelor din operatiunile de trading, mai multe tranzactii de investment banking, masurile de reducere a costurilor si costurile mai mici de creditare, potrivit estimarilor a 184 de analisti, transmite Bloomberg. Cele mai mari cresteri ale profiturilor vor fi inregistrate de Morgan Stanley si Goldman Sachs, care depind cel mai mult de veniturile din trading si investment banking.
Rezultatele din operatiunile de trading ale bancilor au fost decimate anul trecut de agravarea crizei datoriilor suverane din Europa, de tulburarile sociale din Orientul Mijlociu si Africa care au dus la schimbarea regimurilor, precum si de cutremurul din Japonia, care a afectat sectorul energiei nucleare.
Statele Unite au inregistrat anul trecut o crestere economica de 1,8%, potrivit analistilor, sub ritmul de 3,1% anticipat acum un an.
"Toata lumea a fost prea optimista in privinta economiei. Bancile au nevoie de cresterea PIB pentru a extinde... mai mult
Miercuri, 04 Ianuarie 2012, ora 19:03
Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC) investigheaza Citigroup pentru implicarea intr-o tranzactie de un miliard de dolari cu titluri garantate prin ipoteci efectuata in 2007, potrivit unor surse aproapiate situatiei, informeaza Mediafax.Citigroup a determinat un manager independent de fonduri sa includa active intr-un instrument financiar garantat prin datorii, creat in februarie 2007, a relatat organizatia non-profit de media ProPublica.
Aranjorul tranzactiei a fost Credit Suisse Alternative Capital.
Citigroup a transmis intr-o adresa catre autoritatile de reglementare de la inceputul lunii noiembrie ca "va continua sa colaboreze cu SEC si alte agentii in cazul tuturor citatiilor si cererilor de informatii legate de activitatile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci".
Reprezentantii SEC si ai Citigroup au refuzat sa comenteze. mai mult
Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 23:12