OMV Petrom, cea mai importantă companie de petrol şi gaze din România, şi-a majorat profitul net cu 13% în prima jumătate a acestui an, la 980 milioane de lei, în pofida scăderii producţiei de ţiţei cu 8% şi a celei de gaze naturale cu 10%. Potrivit OMV Petrom, cererea pentru produsele companiei a revenit, în general, la nivelurile pre-COVID.
Comparativ cu al doilea trimestru al anului trecut, compania şi-a redus cu 9,2% producţia totală, la 133,7 mii barili echivalent petrol (bea)/zi.
O scădere mai semnificativă s-a înregistrat la producţia de gaze, care s-a diminuat cu 9,6%. Compania pune scăderea producţiei din trimestrul al doilea, de 9,2%, pe seama vânzării activelor de producţie din Kazahstan şi a declinului natural semnificativ din principalele zăcăminte, conform Profit.ro. În primul semestru, producţia de hidrocarburi la nivel de Grup a scăzut cu 8,9%, la 24,67 mil bep, din cauza producţiei mai scăzute atât în Romania, cât şi în Kazahstan.
Producţia medie zilnică în România, excluzând iniţiativele de optimizare a portofoliului, a scăzut cu 7,0% faţă de anul anterior. În România, producţia de hidrocarburi a fost de 23,87 mil bep sau 131,9 mii bep/zi (1-6/20: 25,81 mil bep sau 141,8 mii bep/zi).
Producţia de ţiţei şi condensat în România a scăzut cu 5%, la 11,27 mil bbl, în principal din cauza declinului natural accentuat. Producţia de gaze naturale în România a scăzut cu 9,5%, la 12,61 mil... mai mult
Miercuri, 28 Iulie 2021, ora 09:12
Casa de vinuri a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, a inregistrat in 2020 o cifra de afaceri de peste 5,2 milioane de lei.
In 2019, datele arata o cifra de afaceri de 4,1 milioane lei.
Profitul net raportat in 2020 este de 1,8 milioane lei, dublu comparativ cu 2019, conform Profit.ro.
Firma are 22 de angajati.
Afacerea cu vinuri a guvernatorului BNR a raportat astfel cele mai bune rezultate de la lansare, releva date analizate de Profit.ro.
WorldItineraries, site specializat in prezentarea destinatiilor turistice de lux, a publicat in 2017 un articol in care elogia Casa Isarescu, spatiul de cazare aflat pe proprietatea viticola a guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, despre care spunea ca domina un peisaj bucolic din varful unui deal, cu vedere la lac si munte.
Din descriere nu lipseau nici pisica si cainele proprietatii, Jolie si Hunter. Materialul era insotit de fotografii in care aparea Mugur Isarescu in tinuta lejera, in pantaloni scurti si cu tricou inscriptionat "David Bowie/Live in Japan", sau in tinuta office, alaturi de fiul sau, Costin. ...citeste mai departe despre "Casa de vinuri a guvernatorului BNR a facut profit dublu in anul pandemiei. Comparatia cu 2019" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 11 Iunie 2021, ora 13:13
Daca iti place sa lucrezi cu lemnul si te descurci sa realizezi anumite piese sau obiecte de mobilier, poate ca e momentul sa incepi o afacere in acest domeniu. Te vei intreba, in mod firesc, daca este profitabil sa te lansezi in acest demers, insa asta depinde doar de tine. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta mai multe detalii care sa te ajute sa gasesti singur un raspuns.
Alegerea domeniului de activitate
Industria prelucrarii lemnului este un domeniu vast, care include mai multe sectoare de activitate. Daca nu ai aptitudini foarte bune de tamplar, dar totusi iti place sa lucrezi cu lemnul, poti sa iti deschizi o afacere in domeniul prelucrarii primare. Mai precis, sa iti deschizi un gater, unde sa preiei lemnul brut adus din exploatatii si sa in transformi in cherestea. Poti produce cherestea de diferite dimensiuni pe care sa o valorifici apoi ca materie prima pentru lucrari de constructii sau ateliere de tamplarie. Totodata, poti castiga si din vanzarea lemnelor pentru foc.
O alta afacere care se poate dovedi profitabila este un atelier de productie a mobilei, dat fiind faptul ca mobila executata la comanda este mai cautata decat cea cumparata de-a gata din magazin. Nu este neaparat necesar sa te limitezi doar la mobila de interior putand sa produci si mobilier pentru curte si gradina.
Daca nu te atrage domeniul productiei de mobila, poti deschide un atelier de tamplarie in care sa confectionezi diferite alte obiecte din lemn, dar si sa efectuezi lucrari de... mai mult
Vineri, 07 Mai 2021, ora 11:40
In timp ce Metrorex este ingropata in datorii, sindicalistii de la Sindomet Servcom S.R.L.s-au bucurat de profituri de milioane de lei, in conditiile in care firma respectiva are CAEN principal declarat: 5510, adica hoteluri si alte facilitati de cazare similar. In conditiile de pandemie, este probabil singura firma cu acest CAEN care a dus-o bine in 2020.
Dar trecand peste acest aspect, in 2019, cand Metrorex inregistra pierderi de 331.283.885 milioane de lei, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, compania sindicalistilor de la Metrorex inregistra cel mai mare profit pe care compania l-a vazut vreodata, adica de putin peste 1,3 milioane de euro (peste 6,2 milioane de lei, la un curs de schimb de 4,74 de lei pentru un euro).
Si ca si cum nu ar fi fost de ajuns, acest profit este cu aproape 500% mai mare decat cel inregistrat in anul anterior, adica in 2018, potrivit datelor furnizate de Confidas.
Cifra de afaceri a Sindomet s-a ridicat in 2019 la aproape 1,7 milioane de euro sau 7,9 milioane de lei (in crestere cu peste 8% fata de 2018), aceasta avand 50 de salariati. Si pentru ca sindicalistii stiu sa gestioneze afacerile proprii mai bine decat stiu sa lucreze pentru Metrorex, compania din subordinea Ministerului Transporturilor a avut o cifra de afaceri de aproape 757 de milioane de lei, adica de aproape 100 de ori mai mare.
Aceasta avea in 2019, 4445 de angajati si cheltuieli totalse de peste 1,25 miliarde de lei.
Daca... mai mult
Luni, 29 Martie 2021, ora 23:45
Dintre gigantii americani de tehnologie, Amazon castiga cel mai mult intr-o singura ora: 43,5 milioane de dolari. Netflix incaseaza "doar" 2,9 milioane de dolari in acelasi interval.
Cand s-a listat in 1997, la un pret de 18 USD/actiune, Amazon a atras 54 milioane USD, valoarea sa de piata fiind de 438 milioane USD. In 2020, capitalizarea bursiera a companiei a crescut cu 689 miliarde USD, iar vanzarile au depasit produsul intern brut al Noii Zeelande.
Intre 2000 si 2010, valoarea de piata a Amazon a crescut cu 27 miliarde USD. In urmatoarea decada, intre 2010 si 2020, cresterea a fost de 1.5 trilioane USD.
La listarea din 1997, Amazon avea 256 de angajati. In 2002, numarul a ajuns la 7.500 de angajati. In prezent, compania are peste 1.125.000 de angajati si detine 39% din piata de e-commerce din SUA (Walmart este pe locul 2, dar la mare distanta, cu aproape 6%).
Dupa listare, au trecut 18 trimestre (adica 4 ani si jumatate) pana cand Amazon sa inregistreze primul profit (unul modest, de numai 5 milioane USD). In aceasta perioada de asteptare, pierderile cumulative au atins 3 miliarde USD.
In 2007, venitul anual al Amazon a fost de 15 miliarde USD. In 2020, potrivit estimarilor companiei, cifra de afaceri ar putea ajunge la 369 miliarde USD.
Si totusi, cel mai important eveniment anual de shopping din lume nu este Amazon Prime Day, ci Singles Day (11 noiembrie) organizat de Alibaba.
In 2019, Singles Day a generat 1 miliard USD in primele 68 de secunde,... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 11:34
Primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, a declarat miercuri, 4 noiembrie, ca datoriile pe care le are municipalitatea pe diferite segmente de activitate sunt in valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, el precizand ca din analizele facute pana acum reiese ca nicio societate din subordine nu face profit.
"Cea mai grava situatie pe departe e la nivel de termie. (...) Am beneficiat de intelegere din partea Veolia Energie. Intr-o formula pe care nu o inteleg si pe care am de gand sa o modific ca si procedura, s-a facut o reesalonare care a fost semnata de primar (n.r.- fostul primar) fara sa gasesc vreo formula de a avea bani acolo. Pe aceasta reesalonare care avea scadenta pe 30 septembrie 2020 - sumele estimate undeva in jur de 21,7 milioane. Vom intra in sedinta de Consiliu Local cu o noua reesalonare", a spus Volosevici.
Intrebat la ce suma totala se ridica datoriile pe care municipalitatea le are in prezent, primarul a spus ca este vorba de circa 50 de milioane de lei.
"In jur de 50 de milioane, dar real prin modul de lucru cu TCE (n.r.- societatea care asigura transportul in comun), probabil vom mai scadea vreo 14 pentru ca, desi diferenta de tarif neplatit pe tot anul asta este de 20 de milioane si va exista o diferenta de 1,7 milioane pe subventia la transport, ne-am inteles sa platim undeva in jur de 7,7 milioane TCE-ului. (...) Avem obligatia sa punem inca 4 milioane pe contractul subsecvent la salubritate. Nu cred ca se vor cheltui banii astia, dar... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 15:27
Digi Communications (DIGI), compania mama a operatorului de comunicatii electronice RCS & RDS, liderul pietei de internet, a raportat pierderi de 41 milioane euro in primul semestru al anului, de la un profit net de 3,2 milioane euro in perioada similara a anului trecut.
Pierderile au fost generate de costuri financiare nete de 110 milioane euro, rezulta din raport.
De asemenea, grupul a incheiat prima parte a acestui an cu venituri totale de 623 milioane euro, de la 575 milioane euro in primul semestru din 2019.
Grupul Digi Communications NV a inregistrat in al doilea trimestru al anului venituri in crestere cu 5%, comparativ cu aceeasi perioada a anului anterior, de 310 milioane euro, fata de 294 milioane euro in trimestrul 2 din 2019 si un progres al unitatilor generatoare de venituri (RGU) la 16,9 milioane de la 15,5 milioane, la 30 iunie 2019.
"Global, grupul a inregistrat o performanta consistenta in cel de-al doilea trimestru al anului 2020, in ciuda schimbarilor privind sanatatea publica. Pe masura ce autoritatile au trecut la relaxarea restrictiilor sociale si comerciale, ca urmare a pandemiei Covid-19, de la jumatatea lunii mai, operatiunile Digi si principalele activitati s-au adaptat la noile reguli si masuri, continuand sa asigure sanatatea angajatilor, clientilor, partenerilor. In ciuda unui mediu general instabil, operatiunile Digi din toate teritoriile unde este prezent au avut rezultate stabile, confirmand nevoia de conectivitate a tuturor... mai mult
Vineri, 14 August 2020, ora 13:33
Samsung Electronics a anuntat marti cresterea cu 23% a profitului operational in trimestrul al doilea, depasind asteptarile analistilor, datorita vanzarilor solide de cipuri catre centrele de date care au sustinut economia muncii de acasa in timpul pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.
Vanzarile de cipuri au compensat cererea slaba de smartphone-uri si de televizoare, in timp ce cresterile exceptionale aduse de divizia de ecrane, intre ai carei clienti se afla si Apple, au sustinut la randul lor profitul, potrivit companiei, care nu a oferit alte detalii.
Cel mai mare producator de cipuri de memorie si de smartphone-uri din lume a anuntat ca a obtinut probabil un profit operational de 8.100 de miliarde de woni (6,8 miliarde dolari) in trimestrul incheiat in iunie, care este cu mult peste asteptarile analistilor firmei Refinitiv SmartEstimate, de 6.400 de miliarde de woni. Acesta ar fi cel mai ridicat profit trimestrial dupa cel obtinut in trimestrul patru al anului 2018.
Veniturile au scazut probabil cu 7%, la 52.000 de miliarde de dolari, comparativ cu intervalul similar al anului trecut, a adaugat Samsung, oferind doar date limitate inainte de publicarea raportului financiar oficial, mai tarziu in aceasta luna. ...citeste mai departe despre "Samsung Electronics a inregistrat un profit in crestere cu 23% in trimestrul al doilea, depasind estimarile analistilor" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 08 Iulie 2020, ora 10:04
OMV Petrom, cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, a raportat in primul trimestru un profit net de 653 milioane lei, cu 43% mai mic decat in perioada similara a anului 2019, cand s-a ridicat la 1,15 miliarde lei, in timp ce veniturile din vanzari au crescut cu 12%, la 6,08 miliarde lei, potrivit raportului neauditat transmis miecuri de companie.
Veniturile din vanzari au crescut cu 12%, la 6,08 miliarde lei, de la 5,42 miliarde lei in primele trei luni ale lui 2019.
Productia de gaze naturale a scazut cu 3%, la 1,10 miliarde metri cubi, de la 1,13 miliarde mc in primul trimestru din 2019. La nivelul intregului an 2019, grupul a produs 4,47 miliarde mc.
Productia neta de energie electrica a crescut in primele trei luni cu 3%, la 1,12 TWh.
Grupul OMV Petrom avea la finalul primului trimestru al acestui an 12.135 angajati, mai putini cu 6% fata de trimestrul 1 din 2019 (12.853) si fata de 12.347 salariati in decembrie 2019.
"Valoarea veniturilor din vanzari consolidate a crescut cu 12% comparativ cu trimestrul 1 2019, sustinuta de volume mai mari ale vanzarilor de gaze naturale, partial compensate de preturi de piata mai mici ale marfurilor si volume mai mici ale vanzarilor de electricitate. Vanzarile din Downstream Oil au reprezentat 63% din totalul vanzarilor consolidate, in timp ce vanzarile din Downstream Gas au reprezentat 35% iar cele din Upstream 1% (vanzarile din Upstream fiind, in mare parte, vanzari in interiorul Grupului, nu catre... mai mult
Miercuri, 29 Aprilie 2020, ora 12:00