In anul 2017, profilul celor mai cautati angajati poate fi descris ca acela al unei persoane orientate spre rezultate, cu intiativa, adaptabila, organizata, flexibila, care accepta schimbarea, este "hard worker" si un bun comunicator, arata evaluarile realizate de Thomas Romania.
Pozitiile pentru care angajatorii romani si-au dorit cel mai mult sa faca evaluari au fost cele de Sales Manager, Program Manager, Team Leader si Project Manager.
In perioada 22-23 noiembrie 2018, se va desfasura, la Oradea, Conferinta Internationala Thomas - Innovation in People Management, eveniment aniversar gazduit de Hotel Ramada Oradea si prilejuit de implinirea a 20 de ani de Thomas International in Romania.
Experti internationali si lideri ai mediului de afaceri romanesc vor impartasi cu cei 200 de participanti din tara si din strainatate informatii privind cele mai recente tendinte si solutii care asigura succesul in managementul fortei de munca.
Printre subiectele dezbatute se vor afla integrarea Big Data in HR, era digitala in management, managementul frustrarii si al lucrului sub presiune, cum aduci inovatia in companie prin implicarea oamenilor s.a.
"Am decis sa dedicam aniversarii a 20 de ani de prezenta a Thomas International in Romania prima Conferinta Internationala Thomas - Inovare in Conducerea Oamenilor, pentru a le multumi partenerilor nostri dar si pentru a marca o etapa de maturizare a managementului resurselor umane in Romania, generata inclusiv de efortul... mai mult
Luni, 05 Noiembrie 2018, ora 11:55
Aproape 62% dintre angajati cred ca isi pot gasi un nou loc de munca in mai putin de trei luni daca ar decide sa faca o schimbare in cariera, iar 55% dintre respondenti au spus ca-si actualizeaza constant CV-ul pentru a-si creste sansele sa gaseasca jobul ideal, arata un studiu realizat de eJobs, cea mai mare platforma de recrutare online din Romania.
Circa 23% din angajatii care au participat la sondajul eJobs se declara foarte optimisti privind perspectivele profesionale, considerand ca isi pot schimba job-ul in mai putin de o luna, iar 38,6% spun ca le-ar lua intre o luna si trei luni sa-si gaseasca un nou job, arata studiul citat.
Alti 19,8% sunt de parere ca acest proces ar dura intre trei si sase luni, iar 18,7% dintre participatii la studiu cred ca aceasta schimbare le-ar putea lua peste sase luni.
"In conditiile in care tot mai multe companii vaneaza talente si se intampla des sa abordeze potentiali candidati care nu sunt in mod neaparat in cautarea unui alt loc de munca, 55% dintre participantii la studiul eJobs au spus ca isi actualizeaza permanent CV-ul cu noile abilitati si rezultate profesionale, pentru a fi relevanti in cazul in care o potentiala companie angajatoare ajunge sa le vada profilul", se mentioneaza in studiu.
In acelasi timp, 25,4% dintre respondenti isi modifica CV-ul doar atunci cand cauta activ un nou job, iar 18,3% dintre ei isi adapteaza CV-ul in functie de jobul pentru care aplica. 88% dintre respondenti spun ca folosesc... mai mult
Joi, 25 Mai 2017, ora 20:50
Economia romaneasca se indreapta catre o criza acuta pe piata fortei de munca, numarul salariatilor si gradul de profesionalizare inregistrand o scadere in ultimii ani, fenomen care s-ar putea accentua in viitor.
Este concluzia unui studiu efectuat de KeysFin pe baza datelor statistice legate de piata muncii din ultimii 10 ani.
Nu exista, probabil, firma in Romania care sa nu se confrunte in prezent cu efectele crizei de personal. Indiferent ca vorbim de programatori IT, ingineri sau specialisti in finante, sunt tot mai multe companii care reclama faptul ca nu gasesc personal calificat, potrivit analizei remise Ziare.com.
Dovada stau statisticile INS care arata ca, dupa boom-ul economic din 2007-2008, numarul locurilor de munca vacante aproape s-a dublat, de la 38.625 in 2009 la 59.753 in 2016.
Cea mai puternica cerere de forta de munca este in jurul Capitalei, acolo unde statisticile arata ca sunt disponibile peste 16.000 de posturi, urmate de polii de crestere economica reprezentati de orasele Cluj-Napoca, Timisoara, Brasov, Ploiesti si Constanta. Industria prelucratoare, cu 15.793 de locuri de munca vacante, sectorul de sanatate (8461) si comertul (5216) se aflau, alaturi de sectorul public, pe lista principalilor angajatori.
Au plecat in cautarea unui loc mai bine platit
Datele statistice confirma, in parte, exodul romanilor catre Occident. De la intrarea in UE, in 2007, au fost foarte multi romani care au ales sa plece in tarile dezvoltate, in... mai mult
Luni, 01 Mai 2017, ora 15:15
Platforma LinkedIn, supranumita reteaua sociala a profesionistilor, a devenit o noua piata a muncii, intr-o varianta online in care, asemenea celei offline, angajatorii pot avea contact direct cu potentialii angajati.
In Romania, doar o treime din persoanele angajate au un cont de LinkedIn (sub 2 milioane de profiluri comparativ cu aproximativ 6 milioane de contracte de munca), insa amploarea acestei retele devine tot mai mare, atat de partea specialistilor de Resurse Umane (HR), care apeleaza la aceasta sursa de candidati, cat si de partea candidatilor, care devin mult mai preocupati de completarea profilurilor, accesand periodic aceasta platforma.
Recrutorii utilizeaza metode variate de cautare si abordare a potentialilor candidati, deoarece reteaua profesionala permite accesul facil la profiluri de interes, care pot fi abordate in mod direct, potrivit unui comunicat remis Ziare.com de Smartree, firma ce ofera servicii de HR.
Iata cateva sfaturi legate de cum ar trebui sa ...citeste mai departe despre "LinkedIn, noua piata a muncii: Cum sa-ti faci un profil beton, ca sa te remarce angajatorii" pe Ziare.com mai mult
Marti, 10 Mai 2016, ora 11:48
Strainii vor putea fi angajati sau detasati in Romania in baza unui aviz, care trebuie obtinut de angajator de la Inspectoratul General pentru Imigrari, potrivit unui proiect de lege comun al ministerelor de Interne si Externe.
Prevederile sunt cuprinse intr-un proiect de Lege privind incadrarea in munca si detasarea strainilor (cetateni ai altor state decat Romania, celelalte state membre UE, statele din Spatiul Economic European si Elvetia, n.r.) pe teritoriul Romaniei, initiat de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) si Ministerul Afacerilor Externe (MAE) si avizat deja de Ministerul Muncii, Ministerul Justitiei si Serviciul Roman de Informatii (SRI), potrivit Mediafax.
Strainii cu sedere legala pe teritoriul Romaniei pot fi incadrati in munca in baza avizului de angajare, obtinut de angajatori.
Nu este necesara obtinerea avizului de angajare pentru incadrarea in munca a strainilor al caror acces liber pe piata muncii din Romania este stabilit prin tratate incheiate de Romania cu alte state, strainii care urmeaza sa desfasoare activitati didactice sau stiintifice cu caracter temporar in institutii de profil si strainii care desfasoara activitati artistice in institutii de cultura din Romania, strinii care urmeaza sa desfasoare activitati temporare solicitate de ministere sau de alte autoritati administrative, strainii care sunt numiti la conducerea unai filiale, reprezentante sau sucursale de pe teritoriul Romaniei a unei companii care are sediul in strainatate.... mai mult
Vineri, 01 August 2014, ora 09:03
Numarul angajatilor care au optat pentru relocarea in alte orase pentru a putea ocupa anumite pozitii in cadrul companiei CGS a crescut constant in ultimii ani.
Cei mai multi angajati care si-au mutat domiciliul pentru a se angaja la CGS se regasesc in Sibiu, numarul acestora crescand cu peste 10% in ultimul an; multi dintre cei care s-au mutat in Sibiu provin din localitati precum Medias, Cluj Napoca sau Ramnicu Valcea.
Numarul este in crestere si in Brasov (cu 7% in aceeasi perioada), aici schimbandu-si domiciliul persoane care locuiau anterior in localitati precum Codlea, Fagaras sau Campina. Crestere s-a inregistrat si in ceea ce priveste numarul angajatilor CGS din Bucuresti care locuiau anterior in alte orase, dar majoritatea au venit in capitala in primul rand pentru studii, iar apoi s-au angajat.
"In anii trecuti, cele mai multe relocari ale angajatilor vizau pozitii de management si doar un numar redus dintre acestea priveau pozitiile entry level. Recent insa a crescut ponderea celor care sunt dispusi sa se mute in alt oras pentru a se putea angaja in compania noastra pe o serie de pozitii de incepatori, care necesita competente speciale (de limbi straine, tehnice, comunicare etc) si carora le corespund venituri in consecinta", a declarat Vladimir Sterescu, Country Manager CGS in Romania.
CGS a scos la concurs 250 de joburi, majoritatea nou-create
In primele luni ale anului curent, CGS a scos la concurs 250 de joburi; majoritatea pozitiilor au... mai mult
Luni, 12 Mai 2014, ora 15:51
Cand vobim de organizatii eficiente, inevitabil apare si subiectul angajatilor cu potential inalt, intre cele doua existand o corelatie foarte puternica. Identificarea corecta a angajatilor cu potential inalt este un proces crucial pentru succesul unei organizatii. Mai mult, studii recente arata faptul ca organizatiile care au o pepiniera de talente bine dezvoltata au de 13 ori mai multe sanse de a avea rezultate superioare decat competitorii lor.
HART Consulting si-a propus sa creeze premisele unui proces riguros de evaluare a celor cu potential inalt prin identificarea stiintifica a profilului angajatului High Potential, plecand de la opiniile unui panel de experti din organizatiile din Romania, coroborate cu experienta internationala de peste 30 de ani a companiei Hogan Assessments.
Citeste mai multe despre Care este profilul angajatului cu potential inalt in firmele din Romania pe AvocatNet.ro mai mult
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 14:13
Echipa Result Development te provoaca sa explorezi si sa descoperi sistemul de valori al angajatilor romani in cadrul evenimentului: Valorile angajatilor romani, organizat impreuna cu Mastermind Communications in data de 20 martie 2013, hotel Howard-Johnson, sala Platinum, intre orele 10:00-12:30.
In cadrul conferintei vor fi prezentate rezultatele cercetarii despre valorile in care cred angajatii din mediul de afaceri din Romania si va fi lansata cartea intitulata Valorile angajatilor romani. Studiul va fi prezentat de catre Dorin Bodea si comentat de invitatii: domnul Vintila Mihailescu, Sociolog si Antropolog, domnul Dragos Anastasiu, Presedinte Eurolines si domnul Vlad Bog, Director Resurse Umane Microsoft.
Realizat de compania Result Development, studiul vorbeste despre valorile angajatilor romani si a fost realizat in perioada noiembrie 2011 - iulie 2012, analizand raspunsurile a 1481 de participanti din toata tara, peste 90% fiind cu studii superioare si peste 80% avand statut de angajati.
Noutatea cercetarii consta in analiza valorilor centrale, structurale si ideale ale angajatilor romani si explicarea surselor motivationale si a modelelor comportamentale pe care le genereaza. Vom discuta despre valorile impartasite de romani, despre ce ii motiveaza si ce-i nemultumeste. Vom descoperi care sunt criteriile de care tin romanii cont in deciziile lor.
Inovatia cercetarii:
Au fost investigate 40 de valori structurate in urmatoarele 5 grupe: valori de... mai mult
Luni, 14 Ianuarie 2013, ora 14:29
Angajatii din Moldova se considera integri, cei din Muntenia liberi si indepedenti, in timp ce angajatii transilvaneni se cred mai destepti si isi doresc posturi de conducere, conform unui studiu realizat de compania de consultanta si training Result Development.
Studiul companiei reprezinta o analiza comparativa a celor 3 regiuni istorice ale Romaniei si a aratat ca angajatii romani se caracterizeaza in mod diferit, in functie de zona din care provin, scrie Realitatea.net.
Astfel, moldovenii s-ar autocaracteriza drept integri si loiali, muntenii liberi si independenti, iar transilvaneni, destepti si capabili sa fie sefi.
De asemenea, punctele tari ale angajatilor romani, in general, sunt creativitatea, inteligenta, independenta, dorinta de schimbare si criticismul, arata acelasi studiu.
In ceea ce priveste punctele slabe, angajatii romani par sa fie barfitori si invidiosi.
Studiul a fost realizat pe un esantion de 1.100 de persoane, cu varsta intre 20 si 50 de ani, majoritatea avand studii superioare. mai mult
Miercuri, 30 Noiembrie 2011, ora 16:25