Instabilitatea creata de pandemie este tot mai mare, in acest context initierea unui business in antreprenoriat si calea freelancingului par solutii logice de evolutie.
Pare tentant, insa contextul actual nu este cel mai favorabil, totusi, afacerile pornite in aceste momente pot deveni de succes, sau dimpotriva, esec din fasa.
Lucrurile sunt mai clare si mai line, cand in ecuatie intervin profesionistii. Pentru a facilita interactiunea cu mentorii in antreprenoriat, compania independenta de streaming Bizilive TV a lansat MentorsHub, o miniserie de emisiuni suport, menita sa ii orienteze pe antreprenori si freelanceri in afaceri.
MentorsHub - primul format live care incurajeaza ideile indraznete
Miniseria are numerosi invitati cu experienta in domeniu care doresc sa ii ajute pe cei care au curajul de a porni o afacere. MentorsHub prezinta modele de succes, propune sesiuni interactive de Business Coaching si mentorat, si vine cu studii de caz concrete. Fiecare parte a emisiunii este conceputa sa incurajeze, sa ii determina pe cei ce "stau pe ganduri" sa ia deciziile potrivite.
Emisiunile sunt grupate inteligent, pentru a motiva. Antreprenori descopera solutii de dezvoltare a afacerilor, idei si povesti de viata. Povesti ale unor business-uri devenite de succes pornite de la zero, de oameni indrazneti. Miniseria MentrosHub aduce mai aproape de antreprenori, tineri si freelanceri solutii de dezvoltare personala dar si povesti de viata care contribuie activ... mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2020, ora 19:02
18 milioane de persoane cu varsta intre 20 si 64 de ani din Uniunea Europeana erau anul trecut liber profesionisti fara angajati, cu alte cuvine lucratori pe cont propriu, ei reprezentand 9% din totalul persoanelor angajate, arata datele publicate luni de Eurostat.
Statele membre cu cea mai mare pondere a lucratorilor pe cont propriu sunt Grecia (21% din totalul persoanelor angajate), urmata de Italia (15%), Polonia si Romania (ambele cu 14%).
In contrast, tarile cu cea mai mica pondere a lucratorilor pe cont propriu in totalul persoanelor angajate sunt Danemarca si Luxemburg (ambele cu 4% din din totalul persoanelor angajate), urmate de Germania si Suedia (ambele cu 5%).
Pe sectoare de activitate, aproape o cincime (19%) din numarul total al lucratorilor pe cont propriu din UE lucrau in 2019 in sectorul "agricultura, forestier si pescuit". Urmeaza lucratorii pe cont propriu din "comertul angro si cu amanuntul, repararea vehiculelor cu motor si motocicletelor" si "activitati profesionale, stiintifice si tehnice" (ambele cu 14%), "constructii" (11%), "activitati in domeniul sanatatii umane si asistentei sociale" (7%). ...citeste mai departe despre "Romania, pe primele locuri din UE la numarul de liber profesionisti" pe Ziare.com mai mult
Luni, 15 Iunie 2020, ora 09:50
ING Bank Romania se alatura ca partener principal celei mai mari conferinte virtuale - DevTalks Reimagined.
Evenimentul este dedicat profesionistilor IT din Romania, dar si din afara granitelor, iar pe 10 - 12 iunie va aduce mai aproape de comunitatea IT cele mai dorite tehnologii si inovatii din industria IT&C.
Cu o traditie de 6 ani in participarea la DevTalks, ING Bank detine un portofoliu format din peste 2.300 de angajati, dintre care 600 activeaza in domeniul IT&C si peste 1.4 milioane de clienti la nivel national.
"Parcurgem o perioada intensa, una in care solutiile IT&C s-au dovedit a fi mai importante ca oricand, una in care distantarea sociala a generat nevoia accelerata de proximitate digitala.
Astfel ne putem continua munca, desfasura business-ul, dar si mentine legatura intre noi prin solutii care vor avea si pe termen lung un loc foarte important in viata noastra.
Ne bucuram sa participam pentru a 6-a oara la DevTalks, anul acesta in calitate de Main Partner, si sa povestim despre experienta noastra.
Vorbim despre o echipa care a sustinut trecerea rapida de la 14% la peste 95% angajati ING Bank care au lucrat de acasa, despre cum construiesti si operezi aplicatii si servicii digitale care devin critice pentru milioane de utilizatori." - Razvan Sighinas, CIO ING Bank Romania
In cele trei zile de eveniment, ING Bank Romania va aduce pe Main Stage continut tehnic de la speakeri internationali precum: Martin Woolley, Senior Developer... mai mult
Miercuri, 20 Mai 2020, ora 13:43
Decesul unei persoane dragi poate veni pe neasteptate sau poate fi anticipat. Daca e o boala grava de care sufera cineva drag stii in mare cand se va produce decesul in functie de pronosticul doctorilor, dar in rest decesul apare de multe ori cand te astepti mai putin.
In orice situatie ne-am afla trebuie sa stim ca ne putem baza pe servicii funerare ieftine oferite de casele funerare sau de pompele funebre.
In loc sa alergam noi si sa pierdem timp pretios putem lasa totul in grija specialistilor de la casele funerare, care stiu cum sa obtina toate actele necesare, ne pot consilia pentru a organiza inmormantarile in cele mai mici detalii.
Este suficient sa sunam oricand la casele funerare si sa cerem ajutorul, echipele se vor deplasa acasa si vor elabora un plan de actiune impreuna cu familia.
Firmele de pompe funebre au personal calificat si masini speciale pentru transport national, pentru repatrieri din strainatate, pachetele funerare puse la dispozitie includ toate cele necesare pentru slujba si pentru intreaga procesiune care insoteste inmormantarile.
De multe ori in situatia unui deces neasteptat apropiatii persoanei care a trecut in nefiinta sunt in stare de soc si nu pot lua cele mai bune decizii.
Pentru a se evita astfel de situatii personalul firmelor de pompe funebre asigura non-stop cele mai bune servicii funerare ieftine, inmormantarile se pot face si cu talon de pensie, toate costurile se vor incadra in ajutorul de inmormantare.
Trebuie... mai mult
Luni, 02 Martie 2020, ora 13:00
Cand vine vorba de agricultura, nu multi pot sa comenteze asupra acestei indeletniciri. Agricultura cere timp, cunoasterea mediului, rabdare si investitii pe masura.
Nu este de mirare ca putini oameni aleg sa investeasca si sa lucreze pamantul, insa si cei care o fac, de obicei, aleg metode profesionale care sa ii ajute. Magazinul Tractorsud.ro este un expert in acest domeniu, comercializand o gama vasta de produse si accesorii.
Clientii pot cumpara pe pe site-ul acestui magazin piese combina Laverda, piese pentru tractor, pluguri, semanatoare, insecticide, ingrasamant, freze, discuri, acumulatori, solutii de lubrifiat sau pistoane.
Gama este destul de mare si de vasta, astfel incat indiferent de brand-ul utilajului pe care il folosesti, la Tractorsud.ro cu siguranta vei gasi piesa de care ai nevoie.
Multi aleg masinariile agricole Laverda din mai multe motive. Productia acestor masinarii incepe intre 1873 si Primul Razboi Mondial, si a fost compusa din:
echipamente agricole pentru prelucrarea a produselor, iar acestea au fost;foarfece manuale;ventilatoare pentru boabe;masini de tocat porumb;tocatoare de furaje;prese manuale;masini de vinificatie: concasoare;prese, pompe pentru transferul vinurilor.
Aceste masinarii au dus la inovatii si mai mari, oferind o siguranta si incredere agricultorilor din aceea perioada.
In anul 1947 a fost introdusa prima masina de tuns iarba M4 Gioiello.
Anul 1956 a dat nastere primei combine autopropulsata, M60, iar in 1971... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 17:08
Inventarea lowcost-ului a facut lumea larga mai usor de explorat. In acelasi timp, tot mai multi oameni au inteles ca, uneori, vacantele peste mari si tari mai vin si cu momente neplacute. In special cand e vorba de bagaj.
Fie ca e prea mare, prea neincapator, prea vulnerabil la suturi sau pur si simplu, prea usor de pierdut, bagajul nepotrivit este kriptonita calatorului. Asa ca e bine sa-l alegi corect. Daca iei unul in rate fara dobanda la eMAG, macar poti sa elimini pretul din ecuatie si sa te concentrezi pe criteriile mai importante.
Materialul
Moale sau dur? Cum e trolerul perfect? Ai fi tentat sa spui ca un bagaj tare este ideal pentru ca e mai rezistent la socuri. Dar aceasta problema se pune cu adevarat doar pentru bagajele de cala, care trec prin multe.
Chiar si asa, trebuie sa fii sigur ca alegi un material cu adevarat dur. ABS-ul este un plastic ieftin care s-ar putea sa crape la primul transport sub un maldar de alte bagaje.
Policarbonatul si polipropilena sunt mai rezistente si chiar fac diferenta fata de materialul textil. Dar daca intentionezi sa calatoresti mai mult cu bagaj de mana, cel din urma ar putea sa te avantajeze mai mult.
Pentru ca flexibilitatea iti permite sa introduci mai multe haine in acelasi spatiu, ai si buzunare exterioare pentru diverse maruntisuri, iar fermuarul este plasat in partea laterala, spre deosebire de trolerul dur, care se deschide la jumatate.
Marimea
Cum am mentionat anterior, marimea depinde de modul... mai mult
Joi, 26 Decembrie 2019, ora 16:40
Licitatia de Craciun Artmark de la Palatul Cesianu-Racovita dezvaluie in acest an o multime de surprize dedicate colectionarilor si iubitorilor de vinuri.
Marti, 10 decembrie 2019, la ora 11:00, 5000 de sticle de vinuri de colectie vor alcatui prima licitatie profesionista de vinuri din Romania.
Vinuri rare, adunate in loturi ce depasesc 250 de sticle, au pretul de pornire de 10-30% din pretul pietei de vinuri romanesti si internationale.
Cu preturi mai mici decat in magazin, vinurile provin din renumitele regiuni viticole ale Frantei, Spaniei, Italiei, Africii, Australiei si chiar Americii, dar nu lipsesc nici cele din traditionalele zone romanesti.
O colectie de vinuri create de legendarul vinificator si poet Baron Phillipe de Rothschild, obtinut in regiunea Bordeaux, isi gaseste locul in licitatie cu pretul de pornire de doar 50 de euro.
Etichetele vinului Mouton Cadet, unul dintre cele mai bine vandute vinuri din lume, au fost realizate de pictori celebri - Dali, Picasso sau Braque, prieteni ai celui mai de succes producator de vinuri din lume, interesat de toate formele de arta - Phillipe de Rothschild.
Valoarea si cantitatea loturilor, provenienta - din pivnitele private ale marilor colectionari, preturile de pornire mai mici decat in magazine, precum si potentialul de invechire al multor vinuri importante din licitatie, sunt aspecte ce fac din Licitatia de Vinuri o ocazie ideala pentru sarbatori de poveste, dar si un nou canal de aprovizionare cu... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2019, ora 15:28
Aproape jumatate (48%) dintre liber profesionistii Uniunii Europene se declarau, in 2017, "foarte satisfacuti" de locul lor de munca, insa acest grad de satisfactie variaza foarte mult intre statele membre de la un varf de 83% in Suedia pana la un minim de 19% in Romania, arata datele publicate luni de Eurostat.
Anul trecut, in Uniunea Europeana erau 228 de milioane de persoane angajate si aproximativ 33 de milioane (14%) erau liber profesionisti. In Romania, din cei 8,967 milioane de persoane angajate erau 1,744 milioane de liber profesionisti.
In trei state membre, peste 80% dintre liber profesionisti se declarau "foarte satisfacuti" de locul lor de munca: Suedia (83%), Malta (82%) si Danemarca (81%) . In alte 21 de state membre, proportia liber profesionistilor care se declara"foarte satisfacuti" de locul lor de munca variaza intre 30% si 70%.
In sfarsit, in patru state membre proportia liber profesionistilor care se declara"foarte satisfacuti" de locul lor de munca este mai mica de 30%, respectiv Bulgaria (putin sub 30 %), Portugalia (29%), Cipru (26%) si Romania (19 %) . mai mult
Luni, 17 Decembrie 2018, ora 10:01
Cate zile ai trait pana acum, care au fost extraordinare si pe care ai fi vrut sa le imortalizezi pentru restul vietii? Cate zile unice ti-au fost date, zile pentru care nu ai nicio documentare fizica, doar memoria lor mai licareste in mintea ta?
Pentru cate din acele zile nu ti-ai fi dorit un fotograf, care sa te urmareasca indeaproape, care sa surprinda pentru tine toate momentele pe care ai fi vrut sa ti le amintesti pentru totdeauna? Pun pariu ca pentru fiecare dintre ele ti-ai fi dorit sa ai macar o marturie a trairilor tale. Poate ca ti se pare ciudat cand vezi pe cartile de vizita ale fotografilor un motto de genul: "surprinde momentul potrivit, pentru o amintire eterna" sau altfel de formulari asemanatoare, insa te-ai gandit vreodata daca e adevarat sau nu?
Aici se ridica urmatoarea mea intrebare: cat de important este un fotograf profesionist? Sau mai bine zis cat de important este pentru momentele cruciale ale vietii noastre?
Sa presupunem ca iubitul tau te surprinde cu o mini-vacanta la Paris. Pe langa fotografiile neprofesioniste pe care le vei face tu, cu telefonul mobil, nu-i asa ca nu ti-ar dauna cateva fotografii profi?
Pentru asta cel mai bine este sa apelezi la un fotograf profesionist in Paris - cu siguranta vei gasi destui. De ce spun asta? In primul rand, pentru ca Parisul este un oras atat de ofertant incat este dificil sa nu vrei sa fotografiezi fiecare coltisor al sau, insa mai mult decat atat, este ofertant datorita renumelui.
Ce alt... mai mult
Joi, 30 Aprilie 2015, ora 14:50