Chinezii au cumparat anul trecut 46% din produsele de lux din intreaga lume, iar 78% dintre achizitii au fost facute in afara acestei tari asiatice.
Informatia a fost publicata marti de ziarul chinez Global Times referitor la un raport al firmei de consultanta Fortune Character, relateaza EFE.
Cercetarea a fost efectuata pe baza datelor comunicate de 20.000 de marci de lux si releva ca, in 2015, chinezii au cheltuit 116,800 miliarde de dolari pe produse ale acestor companii, cu 9,25% mai mult fata de 2014.
Ce fac turistii chinezi in Europa: Viziteaza magazine de lux, nu muzee
Numai 22% dintre aceste achizitii au fost realizate in China, marea majoritate, insumand 91 de miliarde de dolari, fiind facute in exterior. Fenomenul se explica, in buna parte, prin diferentele de pret, unele bauturi alcoolice sau ceasuri gasindu-se in afara granitelor Chinei la preturi chiar si cu 80% mai mici.
Magnatii chinezi preiau conducerea in cumparaturile de lux
Este ...citeste mai departe despre "Chinezii cumpara luxul planetei si platesc sute de miliarde de dolari" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 Februarie 2016, ora 08:11
Producatorii auto germani considera de mult timp China o piata majora, iar rivalii francezi, afectati de vanzarile slabe din Europa, vor sa ii ajunga din urma si se bazeaza pe popularitatea brandurilor de lux din Franta.
Franta este principala destinatie a turistilor chinezi, iar produsele franceze Louis Vuitton, Chanel si Cartier domina lista brandurilor preferate de cumparatorii bogati din China, potrivit Hurun Report Chinese Luxury Consumer Survey 2013, relateaza Automotive News Europe.
Citroen considera dezvoltarea in China o prioritate si va prezenta sambata, la salonul auto de la Shanghai, conceptul Wild Rubis, un model crossover care va fi comercializat pe piata chineza in cadrul gamei de lux DS.
PSA/Peugeot-Citroen anticipeaza ca China va devansa Franta ca principala sa piata pana cel mai devreme in 2015, urmand sa reprezinte 15% din vanzarile sale mondiale de vehicule.
Vanzarile PSA in China au urcat anul trecut cu 0,2%, la 441.512 de unitati, peste estimarile analistilor, conferind grupului o cota de piata de 3,5%.
Renault numeste China "noua sa frontiera" si urmareste o dezvoltare puternica pe aceasta piata. Grupul va deschide o fabrica de masini si motoare in China in colaborare cu partenerul japonez Nissan, in 2014.
Potrivit informatiilor din piata, la aceasta fabrica vor fi construite un SUV si un automobil electric, dar Renault nu a dorit sa comenteze. Renault este inca un jucator minor pe piata Chineza, o cota de 0,2%. Vanzarile de... mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 18:10
Profitul grupului francez PPR, responsabil pentru marcile Gucci si Yves Saint Laurent, a anuntat o crestere a profitului net peste asteptari, cu 28,2%, pentru anul trecut.
Compania a avut in 2012 un profit de 1,269 miliarde de euro, ceea ce a determinat-o sa creasca si dividendele per actiune pentru acest an cu 7% pana la 3,75 euro, anunta Reuters, citata de Agerpres.
Cifra de afaceri a a crescut cu 20,8% pana la 9,736 miliarde de euro, iar pentru 2013, PPR (al doilea mare grup de produse de lux dupa Louis Vuitton) se asteapta la "un nou an de crestere sustinuta a rezultatelor". mai mult
Vineri, 15 Februarie 2013, ora 09:59
Panourile publicitare din Beijing nu vor mai putea sa promoveze viata de lux, incepand cu luna aprilie.
Astfel, expresii si cuvinte precum "de lux", "regal", "suprem" sau "de clasa" nu se vor mai putea regasi pe aceste panouri, transmite Radio Australia.
Noile restrictii vin dupa ce, in octombrie 2012, au fost interzise cheltuielile publice pentru petreceri fastuoase sau masini scumpe.
Prin aceste decizii, guvernul incearca sa reduca extravaganta si risipa, in contextul in care marirea diferentelor de venit dintre diversele clase sociale ar putea conduce la probleme sociale.
China a interzis din media de stat si reclamele la produsele de lux, precum ceasurile scumpe, timbrele rare sau mondele de aur. mai mult
Joi, 07 Februarie 2013, ora 18:01
Iranul nu mai importa 77 de tipuri de produse de lux pe fondul unei lipse acute de lichiditati, dupa ce statele occidentale i-au impus mai multe sanctiuni in domeniul petrolier si cel bancar.
Oficialii iranieni au hotarat intocmirea unei liste cu 2.000 de produse care sa fie scoase de la import, pentru a face economii de patru miliarde de dolari, conform Agerpres.
Printre produse se numara cosmetice, produse de cofetarie, toate produsele de imbracaminte sau bijuterii, insa de asemenea si unele masini, anumite materiale de constructii, telefoane mobile sau calculatoare, potrivit listei partiale publicate de mass-media.
Hamid Safdel a precizat, totusi, ca aceasta lista ar putea fi modificata in cazul in care se va dovedi ca industria iraniana nu va putea furniza unele produse interzise a fi importate, cum ar fi computere sau telefoane mobile.
Liderii iranieni si-au anuntat de mai multe ori in ultimele saptamani intentia de a institui o 'economie de razboi' pentru a face fata sanctiunilor economice dure impuse de doi ani de catre Statele Unite si Uniunea Europeana ca masuri impotriva programului nuclear iranian controversat. mai mult
Joi, 08 Noiembrie 2012, ora 14:53
Vanzarile de produse de lux in 2012 ar putea atinge cifra de 302 miliarde de dolari la nivel mondial, cu 4% mai mult decat in 2011, indica studiul Euromonitor.
Statele Unite ale Americii si-au pastrat statutul de cea mai mare piata a bunurilor de lux din lume in 2012, potrivit celui mai recent studiu efectuat de Euromonitor.
Studiul Euromonitor evidentiaza ca 2012 ramane un an cu vanzari ridicate pe segmentul bunurilor de lux, in ciuda turbulentelor economice, a crizei din zona euro si a instabilitatii politice de pe pietele emergente, conform CPP-Luxury.
Cele mai mari piete pentru bunurile de lux, in afara de SUA, sunt Japonia, Italia si Franta, tari in care se inregistreaza aproape jumatate din vanzarile acestui segment.
Segmentul de bunuri de lux din Marea Britanie se confrunta cu diverse presiuni, pe masura ce inflatia creste, iar salariile sunt inghetate. Vanzarile pe acest segment ajung la 33 miliarde de euro, avand o pondere de 11% din totalul pietei. Pana in 2017, se estimeaza ca vanzarile pe acest segment in Marea Britanie vor creste cu 78%, pana la 59 miliarde de dolari, ajungand la o pondere de 16% din totalul pietei.
Brazilia are o pondere de 1% pe piata vanzarilor de bunuri de lux, insa se preconizeaza ca acest stat va deveni un punct cheie in viitor, pe fondul investitiilor demarate in regiune de mai multe branduri importante. Dezvoltarile de mall-uri din Brazilia sunt in vizorul producatorilor de lux, asteptandu-se ca numarul acestor... mai mult
Joi, 11 Octombrie 2012, ora 16:22
Vanzarile producatorilor de lux pe piata din China ar putea fi influentate de schimbarea atitudinii consumatorilor, care devin mai pretentiosi in legatura cu bunurile pe care le cumpara. In plus, aceste produse pot fi achizitionate de chinezi din Europa, la jumatate de pret.
Pe masura ce produsele Louis Vuitton, Gucci sau Omega au inceput sa fie comercializate in orase precum Beijing si Shanghai, cumparatorii au inceput sa evite produsele fabricate in serie pentru modele mai deosebite, potrivit Mediafax.
"Odata cu maturizarea pietei de lux, chinezii devin mai pretentiosi cu produsele pe care le cumpara. Nu este vorba doar de aspect", a declarat Fflur Roberts, analist la Euromonitor in Londra.
Orientarea cumparatorilor catre produse mai putin ostentative si deseori mai scumpe, care a avut loc si in Europa si Statele Unite dupa prabusirea Lehman Brothers in 2008, ar putea afecta cererea pentru Vuitton si Gucci, care pana recent vindeau peste jumatate din gentile de lux in China, potrivit estimarilor HSBC (Hong Kong and Shanghai Banking Corporation).
Banca estimeaza ca vanzarile unor branduri de lux de nisa precum Bottega Veneta si Yves Saint Laurent, detinute de compania PPR, vor inregistra o crestere de aproape trei ori mai mare decat media industriei de profil, chiar in conditiile in care incetinirea avansului economic isi pune amprenta asupra cererii.
"Cumparatorii din China continua sa cheltuiasca, dar intr-un mod diferit. Pe masura ce chinezii devin mai... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2012, ora 08:05
Casa de moda italiana Roberto Cavalli va deschide in decembrie un magazin monobrand in Romania. Acesta va fi situat in galeria comerciala a Hotelului Marriott din Bucuresti. Alte branduri de lux care si-au anuntat prezenta pe piata din Romania sunt Escada si Montegrappa.
Noul magazin va fi operat in sistem de franciza de omul de afaceri Robert Coman, fostul proprietar al retelei de magazine Best Computers, care in prezent deruleaza afaceri in domeniul energiei, potrivit CPP-Luxury.
Omul de afaceri Robert Coman detine si opereaza in sistem de franciza magazinul Valentino din Bucuresti, inaugurat la inceputul acestui an. Firma lui Robert Coman va deschide si primul magazin monobrand al companiei Porsche Design la Bucuresti, in primavara anului viitor.
Anuntul privind deschiderea noului magazin Roberto Cavalli vine dupa inaugurarea unitatii monobrand Brunello Cucinelli in Bucuresti, operata in sistem de franciza de retailerul de produse de lux Distinto - Canali si reteaua de monobranduri Moschino.
Pana la sfarsitul acestui an, producatorul de instrumente de scris de lux Montegrappa va deschide un magazin monobrand in Bucuresti, prima unitate de acest tip a brandului din Europa de Sud-Est.
Montegrappa activeaza pe piata din Romania de cinci ani, in sistem de distributie multibrand.
Magazinul monobrand Montegrappa din Bucuresti, aflat in incinta galeriei comerciale a Hotelului Marriott, va fi operat in sistem de franciza de Resonor, o noua companie de pe... mai mult
Joi, 20 Septembrie 2012, ora 16:25
Reprezentantii companiilor care activeaza pe segmentul produselor de lux vad diferit modul in care poate fi solutionata criza economica din Europa.
In timp ce unii dintre ei sustin ca statul trebuie sa joace un rol important in sprijinirea agentilor economici, altii pun accent pe cresterea calitatii produselor de lux sau pe necesitatea existentei unui context stabil, la nivel politic si economic.
CPP-Luxury a prezentat opiniile unor jucatori de pe piata produselor de lux in ceea ce priveste criza economica, fiind evidentiate o serie de perspective asupra acestui fenomen.
Patrick Thomas, CEO Hermes, este de parere ca nu exista o masura globala care ar putea rezolva criza din zona euro, pentru ca economiile tarilor sunt diferite. Patrick Thomas adauga ca reconcilierea politica ar putea reprezenta singura masura cu aplicabilitate globala.
Oficialul Hermes atrage atentia ca este nevoie ca statele sa lanseze planuri de stimulare economica pentru companii: "Exista un subiect in care sunt de acord cu presedintele francez - daca o companie se confrunta cu probleme financiare, reducerea costurilor nu o poate salva, astfel ca lansarea simultana a unui plan de stimulare economica, atat timp cat poate fi finantat fara crearea altor pagube, este o idee buna".
Giorgio Armani, presedinte al companiei Griorgio Armani SpA, insista pe ideea valorii produselor achizitionate: "Cred ca situatia se poate imbunatati daca exista un scop in procesul de achizitie, astfel ca ceea ce... mai mult
Miercuri, 22 August 2012, ora 16:57