Vanzarile de produse personale de lux (marochinarie, moda, orologerie, bijuterii, parfumuri si cosmetice) vor scadea cu 23% in acest an, pana la 217 miliarde de euro, din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul declin de dupa 2009 si totodata cea mai mare scadere inregistrata vreodata, a anuntat miercuri firma de consultanta Bain & Company, transmite Reuters.
Declinul preconizat de Bain, care vine in pofida unei reveniri puternice a vanzarilor de produse de lux in China, este in zona inferioara a intervalului cuprins intre 20% si 35%, prognozat de aceeasi firma de consultanta in luna mai a acestui an. Acest lucru se datoreaza unei reveniri peste asteptari a vanzarilor de produse de lux in cursul verii, cand masurile de izolare au fost ridicate in intreaga lume iar magazinele care comercializeaza posete, haine, bijuterii si ceasuri de lux au fost redeschise. Cu toate acestea, cel de-al doilea val de infectii cu coronavirus care a aparut in Europa si SUA incepand din octombrie a condus la noi restrictii si inchideri de magazine. In plus, incertitudinea provocata de alegerile prezidentiale din SUA a afectat si ea increderea consumatorilor.
Singura veste buna pentru producatorii de articole de lux este China, unde vanzarile au crescut cu 45%, pana la 44 miliarde de euro in acest an. Potrivit analistilor de la Bain, China este pe cale sa devina cea mai mare piata din lume pentru produsele de lux in 2025, pe masura ce consumatorii chinezi instariti vor calatori... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 13:22
Parfumuri scumpe, produse cosmetice dar si bauturi alcoolice fine. Sunt cumparaturile facute de Sucursala de Transport a Regiei Autonome Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat si descoperite de Corpul de Control al Premierului. Si nu au fost singurele nereguli.
Astfel, au fost cumparate parfumuri ca Chanel Allure homme sport, Jasmine noire, Nina Ricci, Jimmy Choo, Gucci pour homme sport, Miss Dior, La nuit de l'homme Yves Saint Laurent, Carolina Herrera, Prada Candy, Bvlgari Omnia Crystalinne si multe altele, majoritatea cu preturi de peste 200 de lei.
Cel mai scump ...citeste mai departe despre "Corpul de control al premierului a descoperit nereguli la Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat: Cheltuieli uriase pe cosmetice de lux si bauturi fine" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 25 Noiembrie 2016, ora 23:28
Companiile de lux investesc sume uriase in produsele cosmetice, pentru a gasi "elixirul" tineretii fara batranete. Business24 a selectat cele mai scumpe creme de fata din lume, care ofera un tratament regal tenului.
Locul 1: Estee Lauder
Re-Creation Day Creme, 900 de euro
In 1946, Estee Lauder si sotul ei, Joseph, au adus pe piata o gama de ingrijire a pielii formata din patru produse. Doi ani mai tarziu si-au deschis propriul magazin, iar in 1960 au cucerit piata internationala. Patru ani mai tarziu, Estee Lauder a devenit prima companie din lume care a oferit o gama de ingrijire numai pentru barbati.
In prezent, este una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume, depasind cu mult limita luxului, devenind un simbol al acestuia. Sub umbrela acestei imense companii se afla si alte nume de lux din industria cosmetica, precum Aveda, Clinique, Jo Malone, Kate Spade, MAC, Smashbox, etc.
Ingredientul principal pe care compania merge pentru regenerarea tenului si pastrarea aspectului sanatos este calciul. Reprezentantii Estee Lauder spun ca, pe masura ce omul inainteaza in varsta, calciul nu se mai regaseste acolo unde este nevoie. Pentru a produce cantitatea corecta de lipide si pentru a mentine hidratarea, acesta trebuie sa fie readus in locul potrivit.
Locul 2: Guerlain
Orchidee Imperiale Next Generation, aproximativ 320 de euro
Cea mai veche casa de parfumuri din lume, Guerlain se mentine in piata frumusetii cu produse de lux inca din... mai mult
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:34
Vanzarile de produse cosmetice au fost infranate in Europa dupa ce criza financiara a mai redus din apetitul femeilor pentru produse de infrumusetare premium.
Statisticile il contrazic pe presedintele Estee Lauder Companies, care spune ca recesiunea a determinat vanzarea mai multor rujuri.
Englezii si americanii au respectat insa regula de baza "a economiei frumusetii" si au cheltuit cu 10% mai mult pe achizitia de produse cosmetice de lux si pe alte produse de infrumusetare, in prima jumatate a anului, scrie Financial Times.
In pietele mari din Europa, vanzarile au fost mai lente, potrivit companiei de cercetare de piata NPD. Franta, cea mai mare piata europeana, a inregistrat o crestere de doar 1%, in timp ce vanzarile din Spania nu s-au modificat.
Producatorii au remarcat o scadere a vanzarile inregistrate pe alte segemente de lux, cum ar fi bauturile fine, posetele sau masinile si se tem ca acest trend va continua, la nivel global.
Burberry, o marca de lux britanica, a recunoscut ca planuieste masuri de urgenta pentru a contracara orice scadere a vanzarilor determinata de criza.
Un studiu Euromonitor arata ca romanii vor cheltui, pana la finalul acestui an, pentru produse de ingrijire personala si infrumusetare mai mult de 960 milioane de euro, cu aproximativ 3% mai mult decat anul trecut.
Vanzarile de produse de ingrijire personala si frumusete au totalizat anul trecut 933,5 milioane euro, in avans cu 2,1% comparativ cu valoarea din 2009, respectiv 914,7... mai mult
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 13:01