Banca vine cu o noua abordare, pentru IMM-uri, acestea pot testa gratuit, timp de 3 luni, o serie de produse si servicii din oferta Bancii Transilvania.
BT propune aceasta facilitate atat clientilor noi, cat si clientilor existenti.
IMM-urile care vor sa devina clienti ai Bancii Transilvania vor beneficia de gratuitate, timp de trei luni de la inrolare, la urmatoarele servicii si produse:
- gestiunea contului
- abonament la Internet Banking - BT24
- abonament Mobile Banking - mBT24
- plati in lei prin BT24
- plati in lei - bilete la ordin si cecuri bancare
- incasari in lei
- BT Alert
- POS-uri (fara costuri de mentenanta, implementare, pentru consumabile si fara comision lunar de administrare)
- eCommerce (fara comision de inrolare si de administrare)
- Cardul Visa Business Electron, Visa Business Silver, Visa Business Silver Credit
Card si MasterCard Business - fara comision de emitere sau inchidere card, pentru cardurile de credit business, banca ofera o perioada de gratie de trei luni.
IMM-urile care lucreaza deja cu Banca Transilvania beneficiaza de gratuitate la cea mai mare parte dintre produsele si serviciile mentionate mai sus.
Dupa expirarea perioadei de gratuitate, in cazul in care antreprenorii aleg sa utilizeze, in continuare, produsele si serviciile respective, comisioanele BT vor fi cele standard, aflate in vigoare. In cazul in care nu se doreste folosirea acestora dupa terminarea perioadei de testare, banca nu percepe niciun... mai mult
Marti, 11 Februarie 2014, ora 08:15
Persoanele care economisesc in Romania au pus deoparte, in medie, 40 de euro lunar in ultimele 12 luni, fata de 181 euro in Austria sau 90 de euro in Slovacia, iar doi din cinci romani prefera sa economiseasca fara sa utilizeze produse din sectorul financiar, potrivit unui raport al Erste Group.
Romanii sunt pe primul loc in Europa Centrala si de Est in ceea ce priveste importanta acordata de populatie economisirii, noteaza Erste.
Astfel, 84% dintre romani considera ca economisirea este importanta, fata de o medie de 77% la nivelul statelor din Europa Centrala si de Est, reiese dintr-un sondaj realizat de IMAS International pentru Erste Group.
La polul opus, economisirea este importanta pentru 65% dintre cehi, 71% dintre slovaci si 72% dintre austrieci.
Dintre statele din Europa Centrala si de Est, doar Austria, Slovacia si Romania au inregistrat o majorare a sumei economisite lunar de populatie in ultimele 12 luni.
Doar 19% dintre romani sunt satisfacuti de suma pe care reusesc sa o puna deoparte lunar, iar aproape doua treimi dintre persoanele care economisesc in Romania vor sa mentina sau sa majoreze in urmatorii cinci ani sumele acumulate.
Doar un sfert din romani folosesc internet banking
Totodata, gradul de penetrare a produselor de economisire disponibile in sectorul financiar este inca redus in Romania, releva studiul Erste.
Astfel, doar 20% dintre romani folosesc in acest sens o asigurare de viata, fata de jumatate dintre cehi si slovaci.... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 13:03
Tot mai multi romani prefera sa isi pastreze "averea" intr-o caseta de valori la banci si nu intr-un depozit de pe care sa ia si o dobanda. Motivele care i-ar putea determina sa opteze pentru aceasta varianta sunt: neincrederea in sistemul bancar si "discretia" pe care o oferta aceasta caseta de valori.
Desi se prespune ca este unul din cele mai sigure metode de a "pastra" bunurile de valoare, opt persoane din Pitesti si-au pierdut agoniseala tinuta la BCR.
"Este un lucru absolut siderat sa dispara valori din casetele de valori, locul unde se presupune ca sunt in cea mai mare siguranta, a declarat oentru Business24 analistul economic Aurelian Dochia.
Potrivit analistului, orientarea spre casetele de valori a aparut odata cu temerea ce a inceput sa se dezvolte in momentul in care oamenii au vazut cazuri in care bancile nu au fost capabile sa isi indeplineasca obligatiile de restituire a sumelor din depozit.
"A fost o invatura de minte si a fost motivul pentru care multi oameni au decis sa apeleze la aceasta solutie", sustine Dochia.
Inchirierea casetelor de valori este un serviciu pe care il ofera bancile in scopul pastrarii in siguranta a obiectelor de valoare sau a documentelor.
"Faptul ca se pierd sume de bani din casetele de valori este o foarte mare surpriza si probabil va fi o lovitura pentru cei care vor sa gasesca solutii pentru protectia agoniselii lor, pentru ca daca si casetele incep sa fie suspectate ca nu sunt sigure, clientilor nu le mai... mai mult
Marti, 29 Octombrie 2013, ora 16:05
De cele mai multe ori, Intreprinderile Mici si Mijlocii se lovesc de lipsa de transparenta in relatia cu bancile si sunt percepute ca avand cel mai ridicat grad de risc.
Astfel, RisCo introduce raportul Limite Credite si Leasing incepand cu luna septembrie si ajuta producatorii, furnizorii, firmele care vand produse cu plata la termen sa isi creasca veniturile si profitul, prin oferirea de informatii transparente privind situatia financiara si juridica a clientilor si a partenerilor lor.
Raportul prezinta valoarea liniilor de credit, a creditelor pe termen mediu si lung, sau a leasingului financiar pe care firma verificata le poate accesa in anul in curs, pe baza situatiei financiare a acesteia din ultimul an de raportare financiara.
Institutiile financiare pot estima, prin utilizarea acestui raport, inca din faza initiala, care sunt sumele pe care le pot acorda clientilor lor existenti sau potentiali sub forma de finantare.
Mai mult, institutiile financiare pot propune structura optima a acestor finantari, in functie de rezultatele financiare istorice.
"Plecand de la aceste date si tinand cont de perspectivele economice ale companiei finantate si de nevoile de investitii ale acesteia, institutia financiara va putea oferi solutiile financiare optime care pot fi sustinute de capacitatea de rambursare a firmei", a afirmat Dragos Cabat, Managing Partner la RisCo.
In afara de raportul nou introdus, RisCo mai furnizeaza urmatoarele rapoarte: Buletinul... mai mult
Miercuri, 04 Septembrie 2013, ora 09:01
TrezoLink este cel mai recent serviciu lansat de Exim Bank, un produs oferit doar persoanelor juridice, operatori economici care sunt organizati si functioneaza in conformitate cu legislatia romana si care au conturi deschise la unitatile operative ale Trezoreriei Statului.
Prin acest serviciu, EximBank va putea efectua o serie de operatiuni in numele clientilor sai eliminandu-se necesitatea deplasarii acestora la Trezoreria Statului.
Contactati de Business24, reprezentantii bancii au descris tipurile de operatiuni pe care banca, ca intermediar intre client si Trezoreria Statului, le va putea savarsi in numele clientilor sai.
Astfel, pe baza imputernicirilor date de catre clienti, banca va prezenta la unitatile operative ale Trezoreriei Statului ordinele de plata ale companiilor in vederea realizarii de plati si va pune la dispozitia clientilor extrasele de cont.
De asemenea, banca efectueaza transferul soldului contului curent al clientului deschis la unitatea operativa a Trezoreriei Statului, in contul curent al acestuia, deschis la EximBank si/sau efectueaza plati in conturile indicate pentru achitarea obligatiilor catre bugetul statului si celelalte bugete, in baza si in limitele mandatului acordat printr-o imputernicire pe care clientul o face bancii.
Ce cost presupune acest serviciu pentru client
Serviciul TrezoLink lansat de EximBank se acorda pe o perioada de 1 (un) an de la data semnarii contractului cu banca, insa cu posibilitatea de reinnoire... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 13:53
Precum era de asteptat, cele mai solicitate produse bancare in perioada aprilie - iunie au fost creditele de nevoi personale, acestea reprezentand 37,3% din totalul creditelor acordate de institutiile de credit.
Acestea sunt urmate de creditele rapide (16,5%), creditele Prima Casa (10%) si de creditele acordate persoanlor juridice (9%).
Potrivit datelor portalului de servicii financiare Efin.ro, cei mai multi dintre aplicanti au vechime in munca intre 6 luni si 3 ani (39,61%). Pe de alta parte, persoanele cu o vechime in munca de peste 40 de ani sunt cel mai putin interesate de obtinerea unui produs bancar ( 11,92% ).
Doar 0,2% dintre persoanele care au aplicat pentru produs bancar pe Efin.ro s-au orientat catre economisire, iar 0,8% catre credite auto.
Barbatii au fost mai interesati sa achizitioneze un produs bancar comparativ cu femeile- 54.20% vs 45.8%.
De asemenea, 89,2% dintre solicitantii de produse bancare sunt angajati pe perioada nedeterminata, 7,8% pe perioada determinata, iar 3% nu au contract de munca.
Un interes crescut privind obtinerea unui produs bancar se observa in randul tinerilor de 20-30 de ani (38,8%), urmatii fiind de persoanele cu varsta intre 30-40 ani (33,6%). mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 12:25
Libra Internet Bank a creat recent o serie de produse bancare dedicate mediatorilor din Romania, pentru a sprijini dezvoltarea activitatii lor, in contextul modificarilor legislative in domeniul medierii, care se afla in dezbatere in aceasta perioada.
Printre acestea, se numara facilitati de creditare cu garantii accesibile, depozite cu bonus la dobanda, carduri Business si de salarii, precum si acces gratuit la Internet Banking.
"Prin lansarea acestor produse, Libra Internet Bank doreste sa contribuie la consolidarea rolului important pe care mediatorii il au atat in societate, cat si in economie sau in alte domenii de aplicatie a profesiei lor, astfel incat acestia sa fie pregatiti si din punct de vedere financiar sa faca fata volumului lor de activitate, care va creste in urma schimbarilor de legislatie asteptate pe parcursul acestui an.", a declarat Emil Bituleanu, presedintele Libra Internet Bank.
Pentru birourile de mediatori care isi incep activitatea sau doresc sa isi dezvolte afacerea, Libra Internet Bank ofera creditul Confucius, la care nu sunt necesare garantii reale pentru sume de pana la 30.000 RON.
In plus, banca nu solicita avans decat in anumite cazuri, in functie de valoarea garantiilor si structura creditului, fiind luate in considerare incasarile si nu profitul. Destinatia acestui credit este finantarea activitatii curente pe o perioada de maxim 7 ani sau finantarea unor investitii pentru maxim 25 ani (cu posibilitatea unei perioade de... mai mult
Marti, 29 Ianuarie 2013, ora 15:06
Un studiu realizat de GfK Romania, dat publicitatii luni, releva faptul ca numarul persoanelor care au economisit in acest an a scazut cu o treime fata de 2009, oprirea economisirii datorandu-se, in primul rand, scaderii veniturilor sau cresterii cheltuielilor, anunta NewsIn.De asemenea, un sfert dintre cei care au economisit in 2010 planuiesc sa economiseasca mai mult in 2011, fie pentru ca sunt ingrijorati cu privire la viitorul lor, fie pentru ca estimeaza o crestere a veniturilor.
Un procent mai scazut (13%) dintre cei care nu au economisit in 2010 planuiesc sa puna bani deoparte in 2011.
Din totalul romanilor cu varsta peste 18 ani, care traiesc in mediul urban si utilizeaza produse bancare, 16% au economii depuse la banci.
Potrivit studiului GfK Romania, in Ardeal se economiste mai mult decat in Muntenia - 27% comparativ cu 14%.
Acelasi raport arata ca principalele instrumente de economisire si investitii utilizate sunt conturile de economii, depozitele la termen si conturile curente, dar si banii pastrati in numerar (28%), considerati o metoda sigura si familiara.
Potrivit studiului GfK, majoritatea covarsitoare a respondentilor care economisesc afirma ca prefera economiile in lei, atat pentru ca moneda nationala este cea in care se primeste salariul sau pensia, dar si pentru ca valoarea banilor va ramane aceeasi.
Studiul citat arata ca persoanele care au economii se declara mai optimiste cu privire la anul 2011.
Cei care au economisit au facut-o in special... mai mult
Luni, 13 Decembrie 2010, ora 16:50
Bancile au pierdut controlul asupra produselor exotice pe care le vindeau, iar unele instrumente financiare nu aveau nici o valoare sociala sau economica, lucru ce a contribuit la declansarea crizei mondiale, a declarat Lloyd Blankfein, presedintele uneia dintre cele mai mari banci americane, Goldman Sachs. "Industria a permis noilor instrumente financiare sa fie mai mari si mai complexe decat o cerea piata si chiar peste puterea de gestionare a bancherilor", a declarat seful Goldman Sachs, intr-o conferinta din Frankfurt. El a recunoscut ca trebuie sa existe o responsabilitate mai mare in sistemul bancar, ceea ce inseamna sa nu fie favorizate produsele nestandardizate, daca obiectivele clientilor si ale bancii pot fi atinse prin utilizarea produselor standard. Chiar daca admite ca unele produse bancare, utilizate inainte de criza, erau mult prea complexe pentru a fi utile, Blankfein crede derivatele au, totusi, un scop economic si social important, iar interzicerea lor in intregime ar dauna cresterii economice. Razboiul bonusurilor uriase Unul dintre putinii bancheri cunoscuti care si-au exprimat parerea in legatura cu acest aspect controversat, seful Goldman Sachs s-a declarat impotriva bonusurilor mari, spunand ca diminuarea veniturilor bancherilor sunt "de inteles si potrivite". De asemenea, Blankfein a declarat ca ar trebui scoase in afara legii contractele ce includ acordarea de bonusuri pe o perioada de mai multi bani, sustinand ideea de bonusuri doar in... mai mult
Vineri, 11 Septembrie 2009, ora 11:14