Pushkar Chatterji conduce filiala romaneasca a Evalueserve si stie ce trebuie sa faca fiecare manager din fiecare tip de companie pentru a spori inovarea in echipele sale.
Potrivit studiului "Innovation without borders: Six best practices to improve innovation success rates" condus de compania sa, diversitatea in echipa, cercetarea, digitalizarea si stabilirea unei anumite culturi organizationale au toate sansele sa sporeasca inovarea si, implicit, succesul afacerii.
"Pentru ca un program de inovare sa fie de succes, companiile trebuie sa formeze echipe de colaborare care sa aiba spirit antreprenorial si sa fie diverse din punct de vedere functional", explica managerul, intr-un interviu acordat Business24.
Seful biroului din Romania iti ofera si un exemplu clar de companie care a gasit cea mai inteligenta cale spre inovare. Si, vorbind despre inteligenta, managerul considera ca si Romania are un potential urias in materie de intelect si talent, tocmai de aceea are planuri mari pentru tara noastra.
Ce inseamna inovarea deschisa?
Conform studiului, companiile incearca sa diminueze decalajele existente in interiorul organizatiei, insa inovarea interna nu este suficienta pentru mentinerea competitivitatii.
Ele trebuie sa caute inovarea prin aliante cu parteneri interni si externi, sa faca economii la costurile pentru cercetare si dezvoltare, mentinand in acelasi timp un nivel ridicat de inovare.
Acest proces de suplimentare a expertizei interne cu... mai mult
Sambata, 11 Iulie 2015, ora 00:00
In data de 11 iunie 2015, va avea loc la Bucuresti cea de-a patra editie a Cafenelei de Inovare, eveniment consacrat inovarii ecosistemului antreprenorial romanesc, organizat de Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior a Cercetarii, Dezvoltarii și Inovarii (UEFISCDI).
Numerosi specialisti din domeniul cercetarii si inovarii, renumiti antreprenori si experti in finantare isi vor da intalnire incepand cu ora 13:30, la Institute, The Cafe (Str. Stirbei Voda 104-106), pentru a dezbate diferite aspecte privind oportunitatile si provocarile cu care se confrunta comunitatea de business inovativ din Romania.
Accesul la eveniment este gratuit si se face in baza unei inregistrari prealabile.
In prima parte a conferintei vor fi dezbatute perspectivele ecosistemului antreprenorial romanesc pornind de la concluziile unei analize exploratorii realizate de catre echipa UEFISCDI.
Analiza s-a bazat in mare masura pe materiale de indrumare si instrumente furnizate de prestigioase institutii, precum Aspen Institute, Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica si Babson College.
Unul dintre obiectivele analizei a privit crearea unui index pentru evaluarea ecosistemului antreprenorial din Romania, in baza indicatorilor propusi de Endeavor Insight.
Pe o scara de la 0 la 10, unde 0 reprezinta antreprenoriatul self-made, iar 10 ecosistemul antreprenorial, Romania a marcat 4,5.
Pe marginea acestei analize vor dezbate nume sonore ale... mai mult
Joi, 04 Iunie 2015, ora 16:07
Una din cinci intreprinderi din Romania a introdus sau implementat un produs, un proces, o metoda de organizare sau de marketing noi sau imbunatatite semnificativ, intre anii 2010 - 2012, a anuntat, luni, Institutul National de Statistica.
Potrivit INS, peste jumatate din intreprinderile inovatoare de produse si-au dezvoltat inovatiile in propria companie, iar 7,4% din intreprinderile inovatoare au avut acorduri de cooperare pentru realizarea activitatilor inovatoare.
Avantajele avansului de timp a constituit principala metoda pentru mentinerea sau cresterea competitivitatii in intreprinderile inovatoare, iar cele mai multe IMM-uri inovatoare s-au inregistrat in Regiunea Sud-Est (36,1%) si in Regiunea Nord-Est (31,7%).
In anul 2012, ponderea cheltuielilor pentru activitati de cercetare-dezvoltare interna aproape s-a dublat.
Ponderea intreprinderilor inovatoare, in scadere in perioada 2010-2012
Din rezultatele cercetarii statistice privind inovatia in intreprinderi, in perioada 2010-2012, ponderea intreprinderilor inovatoare a fost de 20,7%, in scadere cu 10,1 puncte procentuale, in comparatie cu perioada 2008 - 2010.
Intreprinderile inovatoare de produse sau procese au avut o pondere de 6,3% in total intreprinderi, in scadere cu 8 puncte procentuale, in comparatie cu perioada 2008 - 2010, cand s-a inregistrat o pondere de 14,3%.
Intreprinderile inovatoare de metode de organizare si/sau de marketing au inregistrat o pondere de 18,8%, in scadere cu 7,7... mai mult
Luni, 28 Iulie 2014, ora 12:55
Agricover Credit IFN lanseaza astazi un produs unic de creditare, ce permite corelarea dobanzii cu pretul cerealelor de la bursa de marfuri din Paris (Matif), un punct de referinta pentru comertul cu cereale.
Creditul Corelat cu Matif este o solutie de finantare adresata fermierilor mari, pentru finantarea capitalului de lucru de minimum un milion de lei. Dobanda este indexata lunar, in functie de cotatia Matif afisata in ultima zi a lunii anterioare si se incadreaza intre 2,90% pentru cotatia Matif mai mica de 155 euro/tona si 8,90% pentru cotatia Matif mai mare de 225 de euro/tona.
"Fermierii au dileme in alegerea momentului potrivit pentru valorificarea recoltei, data fiind variatia pretului produselor agricole pe bursele internationale. Totodata, perioadele de recoltare coincid cu scadentele de plata ale inputurilor utilizate, de cele mai multe ori fermierii fiind presati sa vanda stocurile de cereale pentru a achita aceste scadente. Preocuparea noastra este sa dezvoltam solutii de finantare inovatoare pentru a reduce nesiguranta fermierilor. Prin urmare, am conceput un produs care, practic, ofera fermierului optiuni. Astfel, el poate obtine un credit bazat pe stocul de cereale, cu care sa achite sumele scadente, ceea ce ii va permite sa aleaga momentul si pretul optim de vanzare a recoltei", spune Robert Rekkers, Director General al Agricover Credit IFN.
Anul trecut, numerosi fermieri mari s-au confruntat cu problema scaderii pretului la grau ale carui... mai mult
Joi, 10 Iulie 2014, ora 16:00
Cuvintele lui Karl Marx, care spunea ca orice este solid se topeste in aer, cad manusa pe contextul economic actual: afaceri solide, ca birourile de avocatura sau universitatile, sunt amenintate de globalizarea tehnologica. La o privire mai atenta insa, se vad plutind in aer obiecte ciudate: ceasuri elvetiene, stilouri Montblanc, jachete Harris Tweed, carti Folio Society si iahturi vechi.
Chiar daca oamenii se inchina astazi in fata marelui zeu al inovatiilor, unele companii refuza sa se supuna noii dogme si conserva sau resusciteaza tehnologiile sau modelele de afaceri traditionale, potrivit unei analize The Economist.
Ryan Raffaelli, de la Harvard Business School, a examinat aceste exemple de "tehnologii re-emergente" in detaliu. Cel mai elocvent exemplu este industria elvetiana de ceasuri mecanice. In anii '70, aceasta a fost aproape eliminata de ceasurile digitale, mai ieftine si mai precise. Astazi, industria este mai de succes ca niciodata, fiind cea mai mare sursa de exporturi a Elvetiei, dupa produsele si echipamentele farmaceutice, iar motorul sau de renastere este ceasuul de moda veche, cu arc.
Sunt multe alte exemple de tehnologii renascute. Vanzarile de stilouri s-au prabusit in anii '50, cand au aparut pixurile; de la jumatatea anilor '70, au inceput sa-si revina. Tramvaiele pareau sa ramana o atractie turistica in unele orase, cum ar fi San Francisco si New Orleans. Insa alte 30 de orase americane ori au pus in circulatie noi tramvaie, ori au in... mai mult
Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 13:24
Pentru a genera idei remarcabile, organizatiile ar trebui sa ia in considerare intraprenoriatul ca parte a procesului de inovare. Insa pentru a fi initiata, o astfel de activitate ar trebui sa indeplineasca doua cerinte: incurajarea si sprijinul din partea managementului si asigurarea ca, in cazul unui esec, intraprenorul nu isi va pierde locul de munca sau nu va fi "pedepsit".
In cadrul unui sondaj realizat de EY in 2010 si derulat in randul a 263 de antreprenori de top din intreaga lume, toti castigatori ai premiului international Antreprenorul Anului EY, 82% dintre respondenti au fost de acord ca, pentru cresterea companiei lor a fost esentiala capacitatea de a inova, in timp ce aproape 50% au spus ca generarea de idei inovatoare devine din ce in ce mai dificila pe masura ce organizatiile lor au crescut in dimensiune si in complexitate.
Pentru a genera idei remarcabile, organizatiile ar trebui sa ia in considerare intraprenoriatul ca parte a procesului de inovare. Acestea trebuie sa beneficieze resurse financiare si de marketing si de o baza suficient de mare de talente interne disponibile.
Prin combinarea acestor doi factori, companiile ar putea crea noi produse, procese si servicii si ar putea sa-si extinda afacerile. Rareori abundente, insa intotdeauna necesare, resursele pot fi de natura financiara sau umana. Pentru accelerarea activitatii antreprenoriale in vederea generarii de inovatii, cea mai buna prima cale este sa-ti folosesti resursele pe care le... mai mult
Luni, 14 Aprilie 2014, ora 11:45
Pe timp de ciza, solutia salvatoare a multor companii a fost inovatia. A produce in vremuri grele poate fi o proba de rezistenta pe piata, iar Business Insider a realizat un top al celor mai inovatoare companii din lume.
Iata care sunt cinci dintre cei mai creativi giganti:
Alcatel-Lucent
A intrat in topul celor mai creative companii intrucat a creat o retea de telefonie mobila care face fata cu brio poftei nestavilite a consumatorilor pentru datele mobile.
Arhitectura sa LightRadio utilizeaza multe statii mici, eficiente, usor de actualizat. Cubul produs de Alcatel-Lucent se numeste LightRadio, este de dimensiunea unui cub al lui Rubik si contine toate componentele unui turn pentru telefonie mobila compresate intr-un bloc de circa sase centimetri. Spre deosebire de turnurile si antenele pentru telefonie mobilla, care sunt mari, ineficiente si scump de intretinut, LightRadio este mic, incapator si economiseste energie.
Potrivit reprezentantilor Alcatel-Lucent, transferul de date de pe telefonul mobil va creste de 30 de ori in urmatorii cinci ani si de 500 de ori in urmatorii 10 ani. Ceea ce este mai imortant e ca tehnologia inteligenta si eficienta cubului LightRadio ar putea sa reduca costurile companiilor de telefonie mobila la jumatate.
Alta Devices
Compania a intrat in top datorita panourilor solare realizate, care au fost verificate de catre Laboratorul National pentru Energie Regenerabila (NREL). In urma verificarilor, s-a constatat o crestere a... mai mult
Sambata, 24 Martie 2012, ora 13:00
Ai un produs bun, clienti multumiti si o cota de piata satisfacatoare. Daca te multumesti cu atat, vei risca sa pierzi rapid tot ce ai castigat, pentru ca incetinirea ritmului va duce la "moartea lenta" a produsului, potrivit specialistilor Mashable.com. Competitorii vor vedea ca ai lasat garda jos si iti vor exploata toate slabiciunile. Pentru a impiedica acest lucru, trebuie sa fii in stare sa te pui in locul lor.Asuma-ti riscuri calculate si investeste in inovatie. Cel mai mare risc este sa nu-ti asumi niciun risc. Apple a inteles cel mai bine rolul inovatiei continue.Evolutie constantaCei de la Apple nu s-au multumit niciodata cu rezultatele bune, exploatandu-si la maximum propriile slabiciuni, inainte de a fi percepute de competitori. Primul iPod lansat de Apple nu a fost primul mp3 player de pe piata, insa s-a diferentiat prin design-ul industrial, hardware-ul folosit si prin interfata software total noua. Evolutie rapidaApple si-a impus un ritm rapid de lansare a produselor noi, imbunatatind tot timpul designul si functionalitatile oferite.In unele cazuri, au redesenat iPod-ul complet. Fiecare produs a fost tratat ca unul revolutionar.Apple nu a fost primul pe piata playere-lor, dar a inovat cel mai rapid. Supravietuirea produsului "in forma maxima"Competitorii Apple, pe segmentul mp3 player-elor, care nu au reusit sa se auto-depaseasca au iesit rapid din preferintele consumatorilor. Compaq Personal Jukebox a fost primul pe piata, fiind dotat cu o memorie de 60... mai mult
Marti, 20 Iulie 2010, ora 13:32
Publipan, Franciza Spaniola de mare succes, lider international in domeniul publicitatii si in sectorul pungilor ecologice din hartie, continua expansiunea sa in plan national si mondial.Concept: Publicitate pe punga de hartie pentru paineZona vizata: Toata TaraTip locatie: Nu necesitaSpatiu locatie: Nu necesitaTaxa franciza: 8000 EuroInvestitie totala: 12000 EuroTaxa: 3% din CATara origina: SpaniaNumar locatii: 150Tip contract: FrancizaDupa recenta lansare peste Ocean, in promitatoarea si paradisiaca Costa Rica, Publipan continua sa ne surprinda cu frenetica si accelerata sa expansiune in plan mondial. Ecuador este tara recent intrata in grup si ne intrebam care este urmatoarea destinatie?
Ca dovada a succesului, compania se poate lauda ca a reusit in 8 luni sa contracteze un numar record de 64 francize in tara sa de origine, iar in primele 2 luni de functionare in Portugalia, erau deja operative 22 francize.
In Romania sunt deja active 9 zone si uram bun venit si succes celor trei francizati nou intrati in echipa.
Franciza proportioneaza mari profituri cu o investitie minima si raspuns rapid, si prezinta un concept inovator de afacere ce consta in a profita de pungile de hartie, folosite la vanzarea painii in conditii igienice, transformandu-le in suporturi publicitare.
Pungile vor avea imprimate anunturi publicitare si informative, publicitate 100% eficace, fiind repartizata in mana, zilnic, la mii de persoane. Noutatea este evidenta, din moment ce... mai mult
Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 14:16