Premierul Ludovic Orban a sustinut, vineri, ca din discutiile avute cu reprezentatii grupului Dacia-Renault nu a tras nicio concluzie referitoare la o eventuala restrangere a activitatii companiei in tara noastra sau la intentia de a face concedieri.
"In toate discutiile pe care le-am avut cu managementul companiei din Romania, nu am tras nicio concluzie prin care sa existe vreo decizie a managementului companiei din Romania privitor la restrangerea unor activitati sau la intentia de a face concedieri. Sigur, totul depinde de piata, de comenzile existente, dar in Romania grupul Renault are o activitate extrem de profitabila, benefica si e o activitate care, din punctul nostru de vedere, trebuie sa continue.
Convingerea mea e ca problemele care au existat nu sunt provocate de activitatea din Romania, pentru ca activitatea din Romania este o activitate extrem de profitabila, o activitate bine organizata care avantajeaza grupul Renault in ansambul sau", a declarat premierul Ludovic Orban.
Guvernul are o colabororare foarte apropiata cu managementul din Romania al grupului Dacia Renault.
"Practic, grupul Renault are atat partea de proiectare, peste 200 de ingineri, are partea de testare, de verificare, care este unica si functioneaza in Romania, la Titu, si are partea de productie, care functioneaza la Mioveni", a adaugat Orban.
Groupe Renault anunta un plan pentru reducerea costurilor fixe cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani. Intre masuri se... mai mult
Vineri, 29 Mai 2020, ora 12:25
Productia de autovehicule de la Dacia si Ford va reincepe pe data de 4 mai, a anuntat, joi, ministrul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, intr-o interventie la Digi 24.
"Din ce cunosc eu, atat Dacia, cat si Ford vor reporni productia de autovehicule in data de 4 mai", a spus ministrul.
Grupul Renault Romania a anuntat, marti, ca activitatile de productie la Uzinele Dacia de la Mioveni au fost reluate partial, incepand din 21 aprilie, pe baza de voluntariat, urmand ca, din data de 4 mai, sa fie reluate activitatile in cadrul Uzinei Mecanice si Sasiuri, respectiv Uzinei Vehicule, in Departamentul Presaj, a anuntat Grupul Renault Romania.
Compania a precizat ca, inca de la debutul crizei pandemice, generata de COVID-19, s-a asigurat sa ia masuri adaptate de protectie pentru ansamblul angajatilor din toate sediile unde isi desfasoara activitatea.
Constructorul auto a anuntat intreruperea productiei la uzinele din Mioveni din data de 17 martie pana pe 5 aprilie, in contextul pandemiei de coronavirus. Pe data de 2 aprilie, compania mentiona ca prelungeste perioada de intrerupere a activitatii de productie la uzinele Dacia de la Mioveni, "in acord cu partenerii sociali" si "in contextul propagarii virusului COVID-19 la nivel global si al evolutiei crizei sanitare".
Pe de alta parte, angajatii fabricii Ford de la Craiova au intrat in somaj tehnic incepand de pe data de 19 martie 2020, pana pe data de 30 aprilie, iar pe parcursul acestei... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 19:42
Renault SA se asteapta sa poate relua luni ritmul normal de productie la fabricile afectate de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, a anuntat duminica un purtator de cuvant al producatorului auto francez, transmite Reuters.
"Aproape toate fabricile ar trebui sa-si poata relua maine activitatea", a precizat purtatorul de cuvant.
Sambata, Renault a devenit prima companie franceza care a confirmat ca a fost afectata de valul masiv de atacuri cibernetice simultane, care a lovit vineri aproape 100 de tari, productia fiind oprita in Franta (Sandouville), Romania (Mioveni) si in Slovenia.
Nu numai Dacia e afectata. Renault a oprit productia in Franta si in Slovenia, din cauza hackerilor
Vineri, un atac informatic "la nivel global" si calificat ca "incident major" de catre Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie (NHS) a blocat calculatoarele a numeroase spitale din aceasta tara, un atac similar inregistrand si mari companii spaniole, printre care Telefonica, a transmis AFP. Acest virus cripteaza datele existente pe un computer, cu scopul de a cere proprietarului o rascumparare in schimbul unei chei de deblocare.
WanaCrypt0r: Ce stim pana acum despre cel mai mare atac de tip ransomware din istorie
Atacul ar fi unul "la nivel global" si ar atinge organizatii din Australia, Belgia, Franta, Germania, Italia si Mexic, au indicat analisti de la Forcepoint Security Labs, intr-un comunicat, precizand ca este... mai mult
Duminica, 14 Mai 2017, ora 20:03
Nici Serviciul Roman de Informatii nu poate spune cate companii sau institutii din Romania sunt afectate de atacul cibernetic global denumit "WannaCry", la putin timp dupa ce ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, a spus ca nu detine date exacte.
Purtatorul de cuvant al SRI, Ovidiu Marincea, a confirmat pentru Digi 24 ca Romania a fost afectata de acest atac incepand cu data de 12 mai, dar a precizat ca SRI nu poate estima care este impactul la nivel national.
De asemenea, SRI a comunicat pentru News.ro ca se ocupa doar de securitatea cibernetica a institutiilor publice, nu si de entitati private.
Sambata, ministrul Comunicatiilor, Augustin Jianu, a transmis ca nu poate spune exact cate companii sau institutii din Romania au fost afectate de atacul cibernetic global, pentru ca nu sunt obligate de lege sa anunte.
Reactia a venit dupa ce s-a anuntat oficial ca uzina Dacia a fost atacata cibernetic si si-a oprit productia, la o zi dupa ce site-ul CyberScoop a dezvaluit ca un grup de hackeri de elita care are legaturi cu Guvernul din Rusia s-a dat drept reprezentant al NATO si a trimis mailuri de phishing catre mai multe organizatii diplomatice din Europa, printre care si MAE roman.
Trebuie precizat ca la cateva ore dupa aparitia materialului pe CyberScoop, Serviciul Roman de Informatii a confirmat tentativa de atac cibernetic asupra MAE, dar a precizat ca a reusit sa o contracareze.
Atacul cibernetic "WannaCry" a afectat aproape 100 de tari, Romania fiind... mai mult
Sambata, 13 Mai 2017, ora 13:44
Gigantul auto japonez Mitsubishi ar putea deschide o uzina in tara noastra. Informatia nu a fost nici confirmata, nici infirmata de prim-ministrul Sorin Grindeanu.
Potrivit informatiilor Digi 24, reprezentantii companiei ar fi discutat deja la Guvern cu ministrii care sunt facilitatile ce le pot obtine pentru deschiderea fabricii.
Potrivit agendei premierului de pe site-ul Guvernului, o intalnire intre Grindeanu, reprezentanti ai companiei si ministrul pentru Mediul de Afaceri, Alexandru Petrescu, a avut loc miercuri.
Zonele luate in calcul de reprezentantii Mitsubishi sunt judetele Timis, unde Grindeanu a fost presedinte al Consiliului Judetean pana sa fie numit premier, si Prahova. Ambele zone sunt situate in apropiere de autostrazi finalizate ce ar facilita astfel transportul masinilor catre Europa.
Surse citate de Digi 24, din mediul privat, sustin ca negocierile intre cele doua parti se poarta inca din 2013.
In ce il priveste pe premierul Sorin Grindeanu, acesta nu a dat vreo informatie despre aceste negocieri.
"Nu vreau sa detaliez. Nu stiu ce informatii au aparut in presa. Eu imi doresc sa vina nu doar la Timisoara, imi doresc sa vina oriunde, imi doresc oriunde un investitor mare.
O multinationala, daca vreti, gaseste teren propice, ca vorbim de Timisoara, de Vaslui, de Iasi si de ce vreti dumneavoastra, de Zimnicea, sa vina in Romania, iar rolul nostru, al autoritatilor centrale, dar si al autoritatilor locale este sa cream cadrul propice ca... mai mult
Vineri, 03 Martie 2017, ora 17:10
Judetul Arges ocupa locul al treilea la cresterea productiei industriale, dupa primele 11 luni ale anului trecut, aceasta inregistrand o majorare cu 13,5% fata de perioada similara din 2013, conform datelor centralizate de Institutul National de Statistica.
In ceea de priveste cresterea cifrei de afaceri din industrie, judetul Arges se situa pe locul doi, dupa Dolj, cu o crestere de 31,1%.
La nivel national, productia industriala s-a majorat in primele 11 luni ale anului trecut cu 7,6%, iar cifra de afaceri din industrie cu 4,2%.
Industria detine rolul principal in economia judetului Arges. Dominante sunt ramuri ale industriei grele, constructii de masini, petrochimia, exploatari forestiere, prelucrarea lemnului.
Lider in domeniul industriei constructoare de autoturisme, Automobile Dacia Groupe Renault reprezinta principala investitie externa din judetul Arges si una dintre cele mai mari la nivel national.
In primele 11 din 2013, exporturile FOB ale judetului Arges au totalizat 3,705 miliarde euro, iar importurile CIF 2,593 miliarde euro, inregistrandu-se un excedent comercial de peste 1,111 miliarde euro.
In ceea ce priveste turismul, in perioada mentionata au fost inregistrate 137.988 sosiri si 215.988 innoptari, indicele de utilizare neta a locurilor de cazare variind intre 10,3% (in martie 2013) si 22,7% (in august).
Efectivul salariatilor la finele lunii noiembrie era de 136.156 persoane, castigul salarial mediu brut fiind de 2.139 lei/persoana,... mai mult
Joi, 27 Martie 2014, ora 11:36
Compania cu cea mai mare productivitate din tara noastra este Renault Industrie Roumanie, care face parte din grupul Renault, de care apartine si Dacia.
Ea a avut o cifra de afaceri de peste 900 milioane de euro in anul 2011 si un singur angajat, care este Jean Detrun, directorul directiei logistice centrale a Dacia, conform Ziarul Financiar.
Compania face parte din Group Renault Romania, care a rulat anul trecut afaceri de 3,92 de miliarde de euro. Aceasta valoare nu include operatiunile din interiorul ...citeste mai departe despre "Compania cu cea mai mare productivitate din Romania are un singur angajat" pe Ziare.com mai mult
Sambata, 28 Decembrie 2013, ora 21:02
Presedintele Traian Basescu l-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe Carlos Ghosn, director general al Aliantei Renault-Nissan, acesta informandu-l pe seful statului ca uzina din Pitesti a avut o productie-record de 343.000 de autovehicule in 2013.
Potrivit unui comunicat de presa al Administratiei Prezidentiale, Carlos Ghosn i-a prezentat presedintelui Traian Basescu planurile de dezvoltare ale companiei pentru anii urmatori, care vizeaza, mentinerea activitatii uzinei Dacia de la Pitesti, cel putin la nivelul actual.
De asemenea, Ghosn l-a informat pe seful statului despre obtinerea, la uzina din Pitesti, a unei productii-record de 343.000 de autovehicule in acest an si i-a adresat multumiri presedintelui Traian Basescu pentru sprijinul constant oferit inclusiv in perioada de criza.
Totodata, Carlos Ghosn a dat asigurari ca planul de afaceri al companiei Renault pentru perioada urmatoare prevede ca dezvoltarea productiei in Tanger (Regatul Maroc) si Togliatti (Federatia Rusa) sa nu afecteze productia in uzina de la Pitesti, dar ca o crestere viitoare a activitatii acestor unitati de productie va depinde, in mare masura, de evolutia competitivitatii si productivitatii acestora, se mai arata in comunicatul de presa.
La finalul convorbirilor, presedintele i-a inmanat directorului Renault-Nissan, Carlos Ghosn decoratia acordata, Ordinul National "Steaua Romaniei" - in grad de Comandor, in semn de inalta apreciere pentru contributia determinanta in... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 14:24
Uzinele de la Pitesti ar putea pierde productia Dacia, in favoarea celor din Maroc daca piata auto va scadea, a declarat vicepresedintele Automobile Dacia, Constantin Stroe, intr-un interviu acordat TVR Info. Nu este pentru prima oara cand oficialii companiei ameninta cu mutarea productiei in fabrica din Casablanca, directorul Renault deschizand aceasta discutie in urma cu cateva luni.
"Uzina din Maroc va incepe sa functioneze din 2012. Aceasta situatie a creat un pic de teama in randul salariatilor de la Pitesti. Sper ca vor avea un plus de intelepciune sa priceapa ca, in cazul in care piata auto cade, ar putea fi preferata uzina din Maroc pentru productia automobilelor Dacia", a spus Stroe, ale carui declaratii suna a amenintare.
Motivul pentru care s-ar dori mutarea in Maroc? Mana de lucru mai ieftina, bineinteles. In conditiile in care numeroase companii straine aleg Romania in detrimentul altor state tocmai pentru pretul redus al orei de munca, Dacia doreste sa se mute in Maroc. "Costul orei de munca e mai mic cu 18%," declara Stroe, incercand astfel de motiveze mutarea productiei brandului de tara in strainatate.
De asemenea, vicepresedintele Automobile Dacia sustine ca aceasta mutare ar facilita si alimentarea pietei auto prin Gibraltar.
Mutarea, dorita de Renault
"Am decis mutarea unei parti a productiei Sandero in Maroc datorita cresterii cererii pentru Duster, astfel ca trebuie sa marim cadenta de productie. Cum suntem aproape de capacitatea... mai mult
Vineri, 02 Decembrie 2011, ora 18:11