Planul Renault de reducere a costurilor cu peste 2 miliarde de euro pe parcursul a trei ani anuntat vineri prevede "suspendarea proiectelor de crestere capacitara" planificate in Romania si Maroc, recalificari si plecari voluntare pentru 4.600 de angajati in Franta, precum si reducerea a 10.000 de posturi in restul lumii.
"Asa cum a fost anuntat odata cu rezultatele anuale, Groupe Renault prezinta astazi planul sau de transformare, care are ca scop realizarea unor economii de peste 2 miliarde de euro, pe parcursul a trei ani si punerea bazelor unui nou model de competitivitate.
Dificultatile cu care se confrunta grupul, criza majora prin care trece industria auto si urgenta tranzitiei ecologice sunt imperative care determina compania sa accelereze aceasta transformare.
Acest proiect de plan va consolida capacitatea de adaptare a grupului, prin concentrarea pe generarea de flux de numerar, pastrand in acelasi timp clientul in centrul prioritatilor sale. Se bazeaza pe o abordare mai eficienta a activitatilor operationale si pe gestionarea riguroasa a resurselor.
Dincolo de acest aspect, proiectul de plan urmareste sa puna bazele dezvoltarii pe termen lung a Groupe Renault. In Franta, grupul va fi organizat in jurul unor zone comerciale strategice, de viitor: vehicule electrice, LCV, economie circulara si inovatie cu valoare adaugata ridicata", a anuntat vineri Grupul Renault.
Aceste centre regionale majore de excelenta, situate in Franta, urmeaza sa se afle in... mai mult
Vineri, 29 Mai 2020, ora 10:25
Seful Airbus Romania, George Durdilly, spune ca Guvernul trebuie sa se hotarasca repede daca vrea ca, peste 4-5 ani, armata romana sa aiba elicoptere moderne, produse la Brasov.
In cazul in care decizia de a incepe productia va intarzia, e greu de spus daca noile aeronave vor mai fi gata la timp pentru a le inlocui pe cele uzate, pe care soldatii ar trebui sa le scoate din uz.
Fost pilot militar de elicopter, George Durdilly este sef al Airbus Romania din luna iunie a acestui an. Inca de la preluarea mandatului, a decis sa sustina colaborarea companiei cu partenerii sai din Romania. Numai ca - spune Durdilly - parte dintre proiectele pe care Airbus vrea sa le dezvolte aici au nevoie si de sprijinul Guvernului pentru a functiona. Si, din pacate, Executivul nostru pare sa aiba alte preocupari, pentru moment.
Intr-un scurt interviu acordat Ziare.com, Georges Durdilly a dat detalii despre proiectele pe care Airbus le dezvolta de zeci de ani in Romania, dar si despre elicoptere pe care ar vrea sa le produca la Brasov, in urmatorii ani.
Printre altele, Airbus are, la Brasov, un centru de mentenanta pentru elicoptere. Ce se intampla acolo, de fapt? Cate elicoptere sunt aduse anual pentru reparatii si revizii si de unde vin ele?
As vrea sa incep prin a va spune cateva lucruri cu caracter ceva mai general despre Airbus. Ca firma, are 50 de ani de experienta si e impartita in 3 mari divizii, dintre care doua sunt deja si in Romania.
Avem Airbus Defence and Space,... mai mult
Vineri, 18 Octombrie 2019, ora 09:53
Furnizorul japonez de componente pentru industria auto Sumitomo Electric Wiring System (SEWS) a incetat productia la uzina de la Topolcany, Slovacia, la finele lunii iulie, pentru a se muta in Romania.
Decizia este motivata de costurile mai mici, a anuntat directorul SEWS Slovakia, Mike Lawson. Pana la finele lunii iulie, cea mai mare parte a celor 461 de angajati si-au pierdut locurile de munca, informeaza publicatia The Slovack Spectator.
In pofida deciziei de a muta productia in Romania, compania a hotarat sa cumpere terenul de sub uzina sa de la Topolcany.
Motivul pentru care fermierii germani ar putea muta productia in Romania
"Este prevazut in contractul din 1997, care a aprobat inchirierea terenului public si vanzarea sa ulterioara daca compania ...citeste mai departe despre "O companie japoneza isi muta productia din Slovacia in Romania" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 10:15
Fermierii germani ameninta ca ar putea muta productia in Romania si Bulgaria, din cauza salariului minim, introdus de 7 luni in tara condusa de Angela Merkel.
Reprezentantii unor industrii au facut lobby pentru a obtine exceptii de la aplicarea acestei masuri, insa nu toata lumea e multumita, arata Deutsche Welle.
La inceputul anului a intrat in vigoare legea care spune ca nimeni nu poate avea un salariu mai mic de 8,50 euro pe ora.
Printre cei mai insistenti s-au numarat fermierii, care s-au intalnit de 15 ori cu oficialii guvernamentali inainte ca masura sa fie introdusa. Iar munca lor a dat roade: persoanele care muncesc in acest domeniu cu contract temporar pot fi platiti si cu sume mai mici decat acest prag. Exceptia este in vigoare pana la finalul anului viitor.
Germania a introdus salariul minim: Efecte asupra companiilor straine si observatii pentru Romania
"Cei care au facut lobby s-au asigurat ca sectoare ...citeste mai departe despre "Motivul pentru care fermierii germani ar putea muta productia in Romania" pe Ziare.com mai mult
Luni, 03 August 2015, ora 12:48
Presedintele Francois Hollande a declarat, marti, in cadrul conferintei de presa comune cu presedintele Klaus Iohannis, la Palatul Elysee, referindu-se la investitiile romano-franceze, ca Renault participa cu 3% la productia din Romania si ca balanta comerciala a Frantei va avea de castigat.
"Franta este prezenta in Romania, s-au facut investitii, in ultimii ani, dorim sa amplificam aceste investitii. Renault este implicata, participa cu 3% la productia din Romania, este in interesul ambelor tari sa continuam. Balanta comerciala a Frantei va avea de castigat", a spus Hollande, citat de Mediafax.
El a precizat ca cele doua tari au interese in mai multe domenii, precum infrastructura, transport, energie chiar si cea nucleara, servicii, mai ales noile tehnologi, dar si in domeniul apararii.
"Sunt sigur ca vizita presedintelui va permite sa facem mai multe in acest sens" a spus Hollande, precizand si ca pe plan cultural, cele doua state au multe raporturi si schimburi internationale.
Hollande s-a referit si la "chestiunea sensibila a populatiei de etnie rroma", precizand ca de mai multe luni incoace, are loc o cooperare politieneasca mult mai stransa, si a apreciat ca si in Romania exista un program de integrare a acestora.
"Presedintele Iohannis si cu mine vom incerca sa continuam aceasta mobilizare, sunt ofitei de politie in Franta care lucreaza cu omologii privind combaterea retelele de trafic, si reafirmam dorinta de a regla aceasta chestiune, cu umanitate",... mai mult
Miercuri, 11 Februarie 2015, ora 09:44
Compania auto Renault a deschis o fabrica in Algeria pentru a profita de faptul ca piata auto inregistreaza o crestere rapida in statele din Africa de Nord.
Uzina noua este responsabila pentru productia sedanului Renault Symbol si foloseste componente din Romania.
Modelul este dezvoltat pe aceeasi platforma ca Dacia Logan 2 si este realizat in paralel si in tara noastra, aminteste auto-types.
Fabrica din Algeria se afla in orasul Oran si este prima uzina franceza dupa ce tara si-a declarat independenta fata de Hexagon in 1962.
Renault a investit 50 de milioane de euro si detine 49% din afacere, iar statul algerian are restul actiunilor.
La inceput, uzina va avea 350 de angajati, multi dintre ei fiind ...citeste mai departe despre "Renault produce Symbol in Algeria cu componente din Romania" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 12:00
Britanicii de la TT Electronics au anuntat ca transferul liniei de fabricatie din Germania in Romania dureaza mai mult decat au anticipat.
Compania este tinuta in loc de negocierile cu sindicatele care reprezinta interesele muncitorilor nemti, informeaza Reuters.
TT realizeaza componente pentru vehiculele electrice si senzori electronice pentru clienti importanti precum BMW si Volkswagen. De asemenea, furnizeaza componente si pentru alte companii din industrii diverse, precum aparare, aerospatiala, medicala si de transporturi.
Die Welt: Viitorul automobilelor germane se ...citeste mai departe despre "O companie britanica amana transferul productiei din Germania in Romania - care e motivul" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 20 August 2014, ora 15:45
Producatorii de vin sunt ingrijorati, avand in vedere ca recolta de struguri s-a injumatatit fata de anul trecut, din cauza inundatiilor si a grindinei.
"Licoarea lui Bachus" din productie locala va fi mai greu de gasit in urmatoarea perioada si va fi mai scumpa, preconizeaza Digi 24.
La inceputul lui 2014, producatorii se asteptau la recolte bogate, dupa un an bun. In 2013, productia de vin a crescut la 511 milioane de litri, de la 331 milioane de litri in 2012.
Romania, pe locul 12 in topul celor mai mari producatori ...citeste mai departe despre "Romania, dupa inundatii: Ramanem la toamna fara vin?" pe Ziare.com mai mult
Joi, 07 August 2014, ora 10:40
Romania ocupa in prezent ultimul loc din Europa cu privire la nivelul salariului minim, dupa ce acesta a fost marit in Bulgaria cu 7%, incepand cu 1 ianuarie 2013. In functie de cursul euro, Romania se afla acum la egalitate sau dupa Bulgaria.
Desi guvernul a avizat cresterea salariului minim in doua etape, astfel incat salariul sa ajunga la 800 de lei de la 1 iulie, analistii atrag atentia ca masura nu va avea efectul dorit daca nu va fi corelata cu o crestere a productivitatii.
Guvernul a avizat pachetul de masuri fiscale: Noi taxe pentru companii si cresterea salariului minim
Cu toate ca exista perspective conform carora salariul minim ar trebui considerat o masura sociala, tara noastra ar trebui sa urmeze insa ideea productivitatii, afirma analistul economic Mircea Cosea pentru Business24, tinand cont de faptul ca "Romania are mari pierderi de productivitate, desi ea a crescut foarte lent in ultimii ani".
Astfel, conform statisticilor Eurostat, dupa ce productivitatea Romaniei a scazut in 2009 si 2010 cu 4,7% si respectiv cu 0,9%, ea a inceput sa isi revina, dar intr-o masura redusa. In 2011 ea a crescut cu 2,9%, pe cand pentru 2012 se prognozeaza practic o stagnare, cu o crestere de doar 0,3%, iar in 2013 se asteapta o evolutie pozitiva de 1%.
In aceste conditii, productivitatea Romaniei, calculata la numarul de salariati, s-a plasat sub pragul de 50% fata de media Uniunii Europene, iar daca se calculeaza in raport cu numarul de ore lucrate, tara... mai mult
Miercuri, 23 Ianuarie 2013, ora 07:27