O noua generatie de avioane de lupta rusesti ar putea sa iasa pe piata incepand cu anul viitor. Este vorba despre noul MiG-35, pe care Moscova nu vrea sa-l tina doar pentru uzul exclusiv al fortelor sale armate, cand ar putea sa-i aduca niste bani frumosi.
Precedenta generatie de avioane Mikoyan, modelul 29, opereaza deja in 30 de tari, dar comenzile au inceput sa scada, iar rusii considera ca este cazul sa se prezinte pe pietele de export cu o aeronava mai performanta, arata Defense News
Mai mult, avionul nu va mai fi produs exclusiv in uzinele din Rusia, o parte din procesul de productie putand fi externalizata, dupa cum au precizat reprezentantii Moscovei la show-ul aviatic de la Paris.
MiG-35 ar putea trece testele finale in cursul aestui an, dand drumul productiei de avioane atat pentru fortele aeriene rusesti, dar si pentru parteneri externi din Kazahstan, Asia de Sud-Est si America Latina.
In prima faza, 37 de avioane vor fi livrate fortelor aeriene ruse, desi necesarul pentru inlocuirea flotei de MiG-29 este de 258.
MiG-35 este un avion de vanatoare de generatia 4++, dar cu caracteristici superioare, dupa cum a precizat Anastasia Kravcenko, reprezentantul companiei la Paris Air Show.
"Pot sa spun ca, in acest moment, unitatile noastre de productie lucreaza la capacitate maxima. Cat despre noile contracte ce vor fi semnate, nu am libertatea de a comenta", a mentionat Kravchenko.
Noul avion nu va trage pe linie moarta variantele MiG-29 pentru... mai mult
Joi, 22 Iunie 2017, ora 06:44
Petrol, arme, energie nucleara si banii aferenti cumpararii acestora, cam asta gasesti in sacul de cadouri asezat sub masa negocierilor dintre Vladimir Putin si premierul indian Narendra Modi, derulate cu ocazia summit-ului Rusia-India din 23 decembrie.
Cele doua tari mentin relatii comerciale importante de peste patru decenii, in ciuda schimbarilor politice survenite in ambele state. In ultimul timp insa, schimburile comerciale dintre Rusia si India au scazut de la 9 miliarde de dolari la doar 3 miliarde, anunta Quartz.
O noua relatie
Din punctul de vedere al Moscovei, India a fost pana acum un client captiv al Rusiei in sectorul Apararii si al Energiei.
Noua optica a sefului guvernului de la New Delhi, reprezentata de sloganul "Made in India", arata ca de aceasta data Narendra Modi ar putea sa pretinda o relatie mult mai stransa decat cea dintre un simplu cumparator de marfuri si producatorul acestora.
Intre 2012 si 2014, relatiile bilaterale dintre Moscova si India s-au situat la 9-10 miliarde de dolari, desi ambii lideri si-au asumat angajamentul de a dezvolta nivelul schimburilor comerciale la 30 de miliarde de dolari pana in 2025.
De la client la coproducator
Desi in mod traditional India s-a aprovizionat constant de pe piata de armament din Rusia, diverse problem intervenite in asigurarea servicului la tehnica militara, asigurarea pieselor de schimb si alte chestiuni legate de aprovizionare i-au facut pe oficialii de la New Delhi sa cumpere... mai mult
Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 14:57
Rusia acopera peste un sfert din piata mondiala de armament dupa inregistrarea unei cresteri de 12 % a exporturilor in 2012, a anuntat miercuri presedintele rus, Vladimir Putin.
"Putem spune in mod sigur ca Rusia este unul dintre lideri in ceea ce priveste vanzarea de arme si echipamente speciale (militare). Ne revine peste un sfert din piata mondiala. Repet, in apropiere sunt numai Statele Unite si la distanta mica", a spus Putin, citat de agentiile locale, potrivit EFE.
Presedintele rus a adaugat ca restul competitorilor - Franta, Marea Britanie, Italia etc. - exporta un numar de cateva ori mai mic de arme decat SUA si Rusia, insa a recunoscut ca unii dintre ei sunt pe primul loc in ceea ce priveste inalta tehnologie militara.
Vladimir Putin a cifrat la 15,2 miliarde de dolari valoarea exporturilor de arme si echipament militar in 2012, o crestere de 12 % in raport cu anul anterior.
Rusia vinde arme catre 66 de tari si are acorduri de cooperare tehnico-militara cu alte 85.
"Este necesar sa se impulsioneze aceasta tendinta pozitiva, deoarece inseamna o mare contributie nu numai la bugetul de stat, ci si la dezvoltarea inaltelor tehnologii", a subliniat presedintele.
China, Venezuela, Siria si Iranul, printre clientii Rusiei
Liderul de la Kremlin a recunoscut problemele pe care le pune acestui sector situatia economica dificila prin care trec unele tari, care decid sa amane aplicarea contractelor privind importurile sau opteaza pentru cumpararea... mai mult
Miercuri, 03 Aprilie 2013, ora 17:53