Producatorul Michelin reia progresiv productia de anvelope la fabrica din Zalau, dupa ce aceeasi masura fusese luata, incepand cu 8 aprilie, la fabrica de cord din localitate.
"Din data de 21 aprilie, activitatea de productie de la Zalau Anvelope este reluata progresiv. Masurile sanitare necesare au fost implementate, conform cu legislatia in vigoare si cu reglementarile interne, prioritatea noastra fiind sa protejam sanatatea si siguranta angajatilor nostri", au precizat joi, pentru Agerpres, oficiali din cadrul companiei.
Potrivit sursei citate, uzina de la Floresti ramane deocamdata inchisa, cu exceptia anumitor activitati critice sau cu foc continuu, care au un program specific.
Compania oprise productia in toate cele trei fabrici din Romania la finalul lunii martie.
In cadrul fabricii de anvelope din Zalau lucreaza circa 1.400 de angajati, iar la fabrica de cord, aproximativ 700 de angajati. ...citeste mai departe despre "Michelin reia progresiv productia la fabrica de anvelope din Zalau" pe Ziare.com mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 19:06
Agricultura romaneasca a inregistrat in acest an cele mai bune rezultate din istorie, cu productii record la grau, porumb si floarea soarelui. Recolta totala de cereale obtinuta in 2018 - aproximativ 31 de milioane de tone - claseaza Romania pe locul trei in Uniunea Europeana (UE).
Autoritatile sustin ca acordarea subventiilor la timp, tehnologiile aplicate de fermieri, marirea suprafetelor irigate si protectia antigrindina au determinat obtinerea acestor productii, in pofida conditiilor climatice extrem de capricioase din acest an.
Agricultura si dezvoltarea rurala au atras si in acest an cele mai multe fonduri europene, fiind de altfel sectorul cu cea mai buna rata de absorbtie la nivel national.
Din pacate, pesta porcina africana, care s-a amplificat in partea a doua a anului, a zdruncinat serios sectorul zootehnic si programele din acest domeniu, iar masurile luate de autoritati pentru limitarea extinderii virusului, desi au fost apreciate de unii, in aceeasi masura au fost dezaprobate de multi altii.
Romania, in top 3 la productia de cereale din UE
Datele Institutului European de Statistica - Eurostat - arata ca Romania ocupa anul acesta locul 3 in UE, dupa Franta si Germania, la productia de cereale, cu 31,89 milioane de tone. Cifrele Ministerului Agriculturii sunt insa usor mai ponderate si indica doar 30 de milioane de tone, din care productia de cereale paioase din vara reprezinta 12 milioane de tone.
La porumb boabe, Romania este pentru al... mai mult
Luni, 31 Decembrie 2018, ora 12:14
Schimbarile sunt inevitabile. Semafoarele isi schimba culoarea, rezervorul masinii are nevoie de combustibil, becurile se mai ard, si chiar cele mai bune piese auto sau anvelope au nevoie de inlocuire.
Achizitia anvelopelor poate fi un proces usor, dar alegerea anvelopelor potrivite poate fi o adevarata provocare daca nu stii exact de ce ai nevoie.
Mentenanta, protectia si pastrarea cauciucurilor intr-o forma buna, in special a celor noi, poate ajuta la prelungirea ciclurilor de viata a acestora. Oricine detine o masina stie ca anvelopele pot fi scumpe, mai ales daca vorbim de autoturismele cu nevoi speciale (camioane, masini mici, tractoare).
Schimbarea anvelopelor este un proces perfect natural, dar putem extinde viata acestora daca urmam cativa pasi esentiali.
1. Ajusteaza-ti stilul de condus
Principalul factor din cauza caruia anvelopele se degradeaza prematur este condusul agresiv. Curbele luate cu viteza pe asfaltul uscat, plecarea de pe loc intr-un mod neadecvat, gropile sau franarile puternice pot afecta considerabil anvelopele, reducand astfel durata de viata a acestora.
Cei mai multi proprietari de autoturisme nu iau in considerare un aspect foarte important atunci cand achizitioneaza anevelopele: alegerea cauciucurilor in functie de viteza maxima admisa, foarte multi soferi folosind anvelope grele si zgomotoase.
Daca niciodata nu conduci cu o viteza mai mare de 190 km/h, cu siguranta nu e o idee prea buna sa achizitionezi anvelope cu... mai mult
Luni, 07 Mai 2018, ora 12:22
Camioanele sunt autovehiculele comerciale folosite pe distante mari, cu incarcaturi de cateva tone. Materialele si produsele transportate pot sa difere de la caz la caz, astfel camioanele trebuie sa ruleze impecabil pe orice tip de carosabil, pentru a ajunge la timp la destinatie, cu incarcatura intacta.
Anvelopele camioanelor sunt esentiale pentru o deplasare sigura si rapida dintr-un loc in altul, acestea trebuie inlocuite destul de des, mai ales daca soselele pe care se merge nu sunt cele mai bune.
Cum alegem anvelope rezistente si de calitate?
In primul rand, ne orientam spre o firma cu experienta pe piata si linie de productie cu tehnologii moderne. Aceste amanunte pot fi gasite pe site-ul producatorilor sau pe site-urile de specialitate care analizeza piata auto.
In al doilea rand, ca sa aveti anvelope rezistente este bine sa va uitati la materialele din care sunt realizate, sa le comparati cu alte oferte de pe piata, sa cereti sfaturile unui mecanic sau sa intrebati consultantii firmei care le vinde.
In al treilea rand, calitatea anvelopelor pentru camioane este data de structura si design-ul pe care il au.
In al patrulea rand, rezistenta anvelopelor depinde si de alegerea corecta pentru tipul de camion avut in parcul auto si pentru greutatea pe care trebuie sa o suporte in fiecare zi.
EvwTires comercializeaza anvelope de camioane cu rezistenta mare si performante ridicate
Fiecare producator de camioane recomanda un anumit tip de anvelopa,... mai mult
Miercuri, 27 Septembrie 2017, ora 15:38
Carburanti mai ieftini inseamna mai multi kilometri parcursi de fiecare masina. Aceasta se traduce pentru producatorii de anvelope din lumea intreaga intr-o crestere a cererii de cauciucuri, pe masura ce pneurile se uzeaza in urma rulajului mare.
Pentru companii precum Michelin, Goodyear, Bridgestone, Continental sau Pirelli este un sezon de sarbatoare. Preturile mici din piata de energie nu inseamna doar o materie prima mai ieftina, ci si un consum mai mare de cauciucuri, observa reporterii Bloomberg.
Minge la fileu
Criza petrolului ameninta sa puna pe butuci zeci de sectoare industriale, dar, printre multe fete triste, cele ale producatorilor de anvelope stralucesc de satisfactie.
Cauciucul sintetic are un pret mult mai mic decat acum un an, iar soferii tocesc pneurile masinilor mult mai repede de cand pretul la pompa al carburantilor a coborat si el.
"Suntem intr-un moment in care avem mingea la fileu", a afirmat Wolfgang Schaefer, directorul economic de la Continental, in momentul in care a raportat actionarilor o crestere cu 25% a profitului realizat in al doilea trimestru al acestui an.
Perioada fasta este confirmata si de evolutia pe bursa a actiunilor celor 5 mari companii producatoare de anvelope auto. Goodyear, de exemplu, a inregistrat o crestere de 25% la pretul actiunilor fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Prin comparatie, indexul S&P 500 nu a inregistrat decat un salt de 7,4 procente in aceeasi perioada, fiind tintuit de slaba... mai mult
Miercuri, 12 August 2015, ora 16:13
Grupul francez Michelin va inchide anul viitor fabrica de anvelope pentru autocamioane din Budapesta, care are peste 500 de angajati, iar productia va fi transferata la fabricile din Olsztyn (Polonia), Zalau (Romania) si Karlsruhe si Homburg (Germania).
"In urma tendintelor nefavorabile si concurentei agresive de pe piata europeana a anvelopelor pentru autocamioane, care ramane volatila si a scazut cu 23% fata de maximul istoric inregistrat in 2007, Michelin isi anunta intentia de a inchide fabrica de anvelope pentru camioane din Budapesta. Decizia reflecta faptul ca extinderea unitatii nu mai este posibila din cauza localizarii in spatiul urban, iar imbunatatirea competitivitatii fabricii ar necesita modernizarea excesiva cu echipamente noi", se arata intr-un comunicat publicat marti de Michelin.
Productia fabricii din Budapesta se va incheia la jumatatea anului viitor, iar Michelin promite "masuri de sprijin la nivel individual" pentru fiecare dintre cei 512 angajati.
Compania se angajeaza de asemenea sa colaboreze cu autoritatile locale pentru a discuta posibilitati de reconversie a fabricii in conformitate cu planurile de dezvoltare urbana si sa contribuie la dezvoltarea de afaceri care pot crea locuri de munca in zona.
"Productia fabricii de la Budapesta va fi in principal relocalizata catre fabricile Michelin din Olsztyn (Polonia), Zalau (Romania) si Karlsruhe si Homburg (Germania)", se mai arata in comunicat.
Michelin mai detine in Ungaria facilitati... mai mult
Marti, 06 Mai 2014, ora 13:35
OMV investeste aproximativ 230 milioane de euro intr-o noua centrala de butadiena pentru rafinaria Burghausen din Germania si in modernizarea centralei din Schwechat, Austria, potrivit unui comunicat transmis marti de companie.
Butadiena este un ingredient de baza in industria maselor plastice, folosit cu precadere in sectorul auto si in productia anvelopelor.
Procesul de extindere a centralei de butadiena din Schwechat este asteptat sa inceapa in iunie 2014, in timp ce activitatea operationala a noii constructii din Burghausen este planificata pentru cel de-al doilea trimestru din 2015.
Conform companiei, cererea de butadiena a inregistrat o crestere semnificativa la nivel mondial. OMV intentioneaza extinderea pe piata de rafinare si in continua optimizare si integrare a rafinariilor sale.
"Investim in aceste facilitati cu scopul de a creste nivelul de coordonare a unitatilor noastre din Burghausen si Schwechat in ceea ce priveste produsele petrochimice. Prin optimizarea portofoliului nostru de productie vom dobandi o evolutie semnificativa a potentialului de crestere si ne vom imbunatati pozitia de competitor pe termen lung.
Strategia OMV de rafinare implica in continuare concentrarea pe produse petrochimice si pe investitii in productia de materiale esentiale pentru pietele emergente. OMV produce butadiena in Schwechat de mai multe decenii. Suntem convinsi ca putem realiza economii la scala si sinergii intre cele doua rafinarii, prin extinderea... mai mult
Marti, 07 Mai 2013, ora 15:19
Romania va beneficia de investitii de 105 milioane de euro din partea grupului Pirelli intre 2013 si 2017 pentru cresterea capacitatii de productie a fabricii din Slatina.
Guvernul Romaniei va contribui cu 35 de milioane de euro la aceasta investitie, care va spori productia de la 10 milioane de anvelope la 13 milioane de anvelope anual, scrie Agerpres.
Noua investitie se adauga planului de investitii al companiei Pirelli in perioada 2005 - 2014, in valoare de 450 milioane euro.
Investitia anuntata marti este dedicata cresterii suprafetei fabricii de anvelope de la 180.000 mp in prezent, la 200.000 mp in 2017, precum si dezvoltarii capacitatii de productie. In prezent, fabrica de la Slatina are o capacitate de productie de 8,5 milioane de anvelope pe an si va atinge la sfarsitul anului 2013 o capacitate de 10 milioane de anvelope.
Totodata noul plan de investitii va crea 500 de locuri de munca pana in anul 2017, compania urmand sa ajunga la 3.500 de salariati.
Fabrica de anvelope de la Slatina este una dintre cele mai moderne unitati de productie pentru autoturisme din grupul Pirelli si realizeaza anvelope din gama Premium.
Planul de investitii a fost prezentat premierului Victor Ponta de catre directorul tehnic al grupului Pirelli, Maurizio Boiocchi, si de directorul de operatiuni al grupului, Giuliano Menassi. mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2012, ora 18:17
Producatorul francez de anvelope Michelin a anuntat vineri ca va inchide in luna iulie fabrica din Ota, Japonia, din cauza costurilor mari de productie, relateaza Les Echos. "Costurile de productie din cadrul uzinei Ota raman de doua ori mai mari decat cele din cadrul altor fabrici, ce produc aceleasi tipuri de pneuri. Conjunctura economica dificila cu care ne confruntam dupa 2008 a agravat aceasta situatie", arata un comunicat Michelin.
Uzina din Ota, situata la nord de Tokio, s-a specializat in 2007 pe fabricarea de produse complexe, precum pneurile speciale de iarna X Ice, destinate pietei japoneze. Fabrica are 380 de angajati.
Grupul a anuntat ca activitatile de cercetare si dezvoltare vor fi mentinute in cadrul uzinei.Productia va fi transferata catre alte fabrici Michelin din Asia, Europa si America de Nord.Grupul poarta discutii cu sindicatele japoneze, pentru a permite angajatilor afectati de decizie sa isi gaseasca un alt loc de munca, fie in cadrul grupului fie in afara acestuia, a mai anuntat compania. Michelin are o prezenta restransa pe piata nipona, unde concureaza cu grupurile locale Bridgestone, Yokohama Rubber, Sumitomo Rubber (Dunlop) si Toyo Tires. mai mult
Vineri, 15 Ianuarie 2010, ora 13:06