Productia agricola la nivel mondial ar trebui sa creasca cu cel putin 3% pe an, pentru a asigura necesarul de hrana al populatiei aflata in continua crestere.
In prezent, cresterea actuala a productivitatii agricole este de numai 2%, potrivit unui Studiu realizat de Economist Intelligence Unit.
Singura solutie pentru a rezolva problema cererii tot mai crescute de hrana este eficientizarea actualelor zone agricole, scrie Mediafax citand Stirile ProTv.
Din cauza urbanizarii, industrializarii si a degradarii solului, nu sunt disponibile alte terenuri agricole, care sa poata fi folosite, scrie in studiu.
Tarile care au avut rezultate foarte bune in acest domeniu sunt Brazilia, Rusia, India si China, scrie L'Orient Le Jour, citand AFP.
"Este necesara o revolutie in agricultura", avertizeaza Jikun Huang, directorul centrului de politici agricole din cadrul Academiei de stiinte din China.
El numeste ca posibile solutii folosirea unor tehnologii moderne si plantele modificate genetic. mai mult
Vineri, 24 Februarie 2012, ora 15:49
Afacerile in agricultura sunt precum o loterie: castigi sau pierzi in functie de vreme. Cu toate ca Romania are potentialul agricol de a hrani o populatie de patru ori mai numeroasa, din cauza unui management defectuos, aceasta ar mai putea pierde inca 40 de ani pana sa redevina competitiva pe plan international.
Acest lucru o spune chiar secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, care a subliniat faptul ca principala problema a fermierilor romani o reprezinta piata: nu au unde sa vanda, ne-existand contracte ferme.
"In cazul in care vom lua masurile necesare, in 15-20 de ani vom putea ajunge la performanta astfel incat sa-i putem hrani si pe altii nu numai pe romani. Mergand in sistemul in care am mers pana acum, ne vor mai trebui inca 40 de ani sa devenim competitivi din punct de vedere agricol", a declarat Adrian Radulescu intr-un interviu Business 24.
O caracteristica a poporului roman este neperseverenta la lucrul inceput. Romanului ii este greu pana se apuca de ceva, caci de lasat se lasa usor, spune un scriitor popular. Credeti ca aceasta criza in care se afla agricultura Romaniei este si o problema de mentalitate a fermierului roman?
In agricultura este invers: fermierul incepe usor si se lasa greu. Cand te indragostesti de agricultura si realizezi ce poate iesi din mainile tale cu greu o poti parasi. Fiecare produs care rezulta din munca depusa de tine face parte din fiinta ta. In agricultura, chiar daca pierzi ramai in continuare un om... mai mult
Miercuri, 21 Decembrie 2011, ora 23:00
Rezervele de apa ale Chinei ar putea ajunge la cel mai mic nivel din ultimii 30 de ani, de aceea statul chinez trebuie sa-si reduca productia agricola."Guvernul trebuie sa adopte o noua politica pentru a reduce consumul de apa.
Cel mai important este sa se reduca cererea. Ne-am bazat mult pe inginerie, insa guvernul isi da seama ca asta nu este o solutie", spune cercetatorul Zheng Chunmiao, potrivit Cotidianul.
China trebuie sa reduca productia de alimente fiindca situatia apei din campiile de nord nu mai permite continuarea irigatiilor.
Solutia cea mai bun in acest caz pentru statul chinez va fi importul.
In ultimii zece ani deficitul de apa anual in nordul Chinezi a fost de 4 miliarde de metri cubi.
Nici sudul Chinei nu sta foarte bine, intrucat aceasta parte a tarii inca sufera de pe urma celei mai secetoase ierni si primaveri.
Astfel, guvernul chinez a decis sa elibereze cateva miliarde de metri cubi de apa pentru ca populatia sa aiba apa potabila si pentru irigatii. mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 14:39