Prunele uscate de Leleasca vor fi primul produs traditional din judetul Olt, producatorul acestora depunand documentatia pentru reatestare, conform noilor modificari legislative.
Inginerul Florica Bodescu din cadrul Directiei Agricole Judetene Olt a declarat marti ca in judetul Olt sunt 11 produse traditionale atestate in anii anteriori, dar anul acesta este necesara reatestarea acestora si, pana in prezent, demersuri in acest sens au fost facute numai pentru prunele uscate de Leleasca.
Producatorul acestora detine o livada de 2,5 hectare de pruni si colecteaza produsele de la alti doi fermieri, iar pentru obtinerea prunelor uscate foloseste metode traditionale - cuptoare din caramida si pamant, incalzite cu lemne si fara adaos de aditivi, zahar sau conservanti.
"Am verificat in teren conditiile in care sunt obtinute prunele uscate si sunt respectate toate conditiile pentru a fi reatestat produsul ca unul traditional. Prunele sunt deshidratate dupa metode vechi, deasupra unor sobe incalzite cu lemne, in spatii fara fum si nu li se adauga zahar sau conservanti. Toate operatiunile, de la cules pana la ambalat, sunt executate manual. Producatorul a inregistrat prunele uscate de Leleasca si la OSIM. Dupa aceasta procedura de reatestare va obtine si un logo de produs traditional", a spus Florica Bodescu.
Aceasta a mentionat ca in zona de nord a judetului Olt si in special in comuna Leleasca sunt mai multi producatori de prune uscate, zona avand traditie in... mai mult
Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 09:46
ONCOS Grup, unul dintre cei mai mari producatori si distribuitori de carne de pui, oua pentru consum, paine si produse de patiserie din Vestul tarii, demareaza un amplu proces de restructurare a business-ului.
Necesitatea restructurarii vine in contextul scaderii puterii de cumparare a populatiei si a lipsei unei finantari corespunzatoare a afacerii, ce au cauzat un dezechilibru financiar companiei.
Decizia are ca obiectiv insanatosirea afacerii, care sa ii permita sa isi continue activitatea in mod avantajos pentru clienti, parteneri si furnizori si profitabil pentru companie.
Procesul presupune restructurarea activitatii ONCOS Prod impreuna cu specialisti in business restructuring si reorganizarea S.C. ONCOS S.A. la cererea companiei. In cadrul procesului de redresare obiectivele sunt pastrarea locurilor de munca, a structurii centrelor de productie si a celor de distributie si vanzare. Grupul ONCOS a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de peste 148.000.000 lei.
"In ultimii ani am resimtit puternic efectele crizei economice, care s-au vazut atat in scaderea puterii de cumparare a consumatorilor, cat si in lipsa unor surse de finantare viabile pe piata. ONCOS este un business antreprenorial, romanesc, ce nu beneficiaza de sprijinul unui grup sau al unui investitor care sa sustina afacerea si in conditii economice dificile. In acest context, restructurarea business-ului grupului a venit ca o solutie fireasca si necesara pentru insanatosirea acestuia. Pe... mai mult
Luni, 07 Aprilie 2014, ora 12:50
Magiunul de Topoloveni, dupa ce a ajuns pe masa familiei regale din Romania sau a soldatilor din NATO, ar putea ajunge si in tari extracomunitare precum Elvetia, Norvegia sau Rusia.
Sonimpex, producatorul celebrului magiun de Topoloveni, a depus un proiect de finantare europeana in valoare totala de peste 800 mii de euro, pentru promovarea produsului romanesc in tari din afara spatiului comunitar, a declarat intr-un interviu acordat Business24, Bibiana Stanciulov, directorul general al companiei.
O suma mare, dar care nu este aruncata pe fereastra, ne asigura Stanciulov. Magiunul de Topoloveni se vinde singur: in prezent, se afla pe rafturile hipermarketurilor, datorita presiunii clientilor care au gustat produsul la targuri.
Aveti experienta in construirea unui brand de succes la nivel international. Pe scurt, cum ati ajuns la aceasta performanta?
In primul rand m-au ajutat increderea in capacitatile de aliment functional ale magiunului si dorinta de a demostra ca Romania este o tara in care oamenii respecta traditia.
M-a ajutat profesia mea de sociolog si cea de om de radio. Am inteles ca pentru ca un consumator nu are nevoie de reclame ca sa fie convins. Are nevoie sa guste. Am participat la targuri din primul moment, din 2008 si am sa convingem pe fiecare om sa guste magiunul nostru.
Eu lupt acum impotriva curentului.
Nu am urmarit banii. Cred ca sunt firma cu cele mai multe datorii. Banii vor veni, am vrut sa nu se mai vorbeasca rau de... mai mult
Vineri, 19 Octombrie 2012, ora 16:33
Magiunul de Topoloveni va fi prezent din 2013 pe pietele din Finlanda, Elvetia si Japonia datorita unui proiect european derulat de compania Sonimpex, in colaborare cu parteneri din Grecia si Italia.
Oficialii Sonimpex au precizat ca au realizat constituirea unui grup de producatori cu doi parteneri din Grecia si Italia, pentru a atrage fondurile alocate de Uniunea Europeana pentru promovarea produselor traditionale cu indicatie geografica protejata (IGP). Este vorba de o suma de 730.000 de euro alocata Romaniei. Celelalte doua tari vor beneficia de sume similare pentru acest proiect.
Dosarul va fi depus pe data de 30 septembrie 2012, iar reprezentantii Sonimpex asteapta ca proiectul sa poata fi derulat in trei - patru luni.
Proiectul va fi implementat pe pietele din Finlanda, Elvetia si Japonia, timp de doi ani, si va presupune organizarea unor targuri si expozitii cu degustare de produse, finantarea fiind asigurata in proportie de 50% de UE, 30% de Ministerul Agriculturii si 20% de producator.
Directorul general al companiei Sonimpex, Bibiana Stanciulov, a precizat ca intentioneaza sa certifice magiunul de Topoloveni ca produs ecologic, in conditiile in care prunele achizitionate de la un furnizor din localitatea Iancu Jianu sunt in primul an de conversie.
Estimarile reprezentantilot Sonimpex pentru anul 2012
Compania Sonimpex estimeaza pentru 2012 injumatatirea productiei din cauza secetei care a afectat semnificativ productia de prune. Productia din... mai mult
Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 19:38
Ioan Marginean, Director Economic SILVAROM
Descrierea companiei:
Produc?toare de mobilier pentru birouri, case, hoteluri, ?coli; are 3 magazine proprii in Bucuresti
Portofoliu clienti:
45 de distribuitori in principalele orase din tara, banci, guvern
Ultima institutie de invatamant absolvita:
Academia de Studii Economice si studii postuniversitare in economie
Job anterior:
Economist
•Pia?a interna actuala de mobila
•Recastigarea pietelor externe
•Mobilierul economic
Mobilierul romanesc a fost recunoscut atat pe piata europeana, cat si pe cea rusa iar traditia trebuie mentinuta prin produse adecvate. Strategia de baza pentru 2009-2010 este dezvoltarea pietelor, a declarat Ioan Marginean, Director Economic Silvarom.
mai mult
Vineri, 31 Iulie 2009, ora 10:08