Vanzarile de produse personale de lux (marochinarie, moda, orologerie, bijuterii, parfumuri si cosmetice) vor scadea cu 23% in acest an, pana la 217 miliarde de euro, din cauza pandemiei de coronavirus, acesta fiind primul declin de dupa 2009 si totodata cea mai mare scadere inregistrata vreodata, a anuntat miercuri firma de consultanta Bain & Company, transmite Reuters.
Declinul preconizat de Bain, care vine in pofida unei reveniri puternice a vanzarilor de produse de lux in China, este in zona inferioara a intervalului cuprins intre 20% si 35%, prognozat de aceeasi firma de consultanta in luna mai a acestui an. Acest lucru se datoreaza unei reveniri peste asteptari a vanzarilor de produse de lux in cursul verii, cand masurile de izolare au fost ridicate in intreaga lume iar magazinele care comercializeaza posete, haine, bijuterii si ceasuri de lux au fost redeschise. Cu toate acestea, cel de-al doilea val de infectii cu coronavirus care a aparut in Europa si SUA incepand din octombrie a condus la noi restrictii si inchideri de magazine. In plus, incertitudinea provocata de alegerile prezidentiale din SUA a afectat si ea increderea consumatorilor.
Singura veste buna pentru producatorii de articole de lux este China, unde vanzarile au crescut cu 45%, pana la 44 miliarde de euro in acest an. Potrivit analistilor de la Bain, China este pe cale sa devina cea mai mare piata din lume pentru produsele de lux in 2025, pe masura ce consumatorii chinezi instariti vor calatori... mai mult
Miercuri, 18 Noiembrie 2020, ora 13:22
Ford Romania se retrage, incepand cu data de 1 aprilie 2020, din Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), a anuntat compania intr-un comunicat de presa, transmis vineri AGERPRES.
"Ratiunea esentiala pentru care am decis parasirea organizatiei APIA tine de nevoia unei abordari unitare si fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confrunta, astfel ca anumite aspecte semnalate de catre noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus in mod obiectiv de importanta fiecarui subiect in parte. Cu toate acestea, ne dorim sa ramanem in dialog si salutam pe aceasta cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociatii de profil", a explicat Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC.
Potrivit sursei citate, decizia de iesire a Ford Romania din APIA isi va produce efectele incepand cu data de 1 aprilie 2020.
Ford Motor Company este o companie globala cu sediul in Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o linie completa de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford si vehicule de lux Lincoln, ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company si urmareste sa ocupe pozitii de top in domeniul electrificarii, vehiculelor autonome si solutiilor de mobilitate.
Compania are aproximativ 190.000 de angajati, la nivel mondial.
In Europa, Ford produce, vinde si deserveste vehiculele... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:48
Constructorul auto german Mercedes-Benz si-a aparat cu succes titlul de cel mai mare producator mondial de automobile de lux, dupa ce si-a devansat rivalii BMW AG si Audi pentru al patrulea an consecutiv, transmite Bloomberg.
Vineri, producatorul a informat ca livrarile sale de vehicule marca BMW au crescut anul trecut cu 2%, pana la 2,17 milioane de autoturisme. Anterior, Mercedes-Benz a informat ca livrarile sale au crescut cu 1,3%, pana la un nivel record de 2,34 milioane vehicule. Audi se situeaza pe locul trei.
Pe viitor, BMW mizeaza pe o usoara crestere a vanzarilor la nivel de grup in acest an, gratie unei cresteri solide a vanzarilor pe piata din China. In schimb, in Europa, vanzarile BMW ar urma sa fie comparabile cu cele din 2019.
Cererea pentru vehiculele premium s-a dovedit a fi mai rezistenta decat pe segmentul vehiculelor de masa, unde vanzarile au scazut in unele regiuni ale lumii afectate de incetinirea cresterii economice si tensiunile comerciale.
"Gratie ofensivei noastre de produs, am reusit din nou sa ne majoram vanzarile la un nou record in 2019. Sunt increzator ca vom continua acest drum de succes si in actualul an", a declarat directorul de vanzari de la BMW, Pieter Nota.
Anterior, directorul de vanzari de la Audi, Hildegard Wortmann, a declarat si el ca noua linie de produse ar trebui sa ajute marca de lux a grupului Volkswagen sa recupereze terenul pierdut in fata rivalilor Mercedes-Benz si BMW in ultimii ani. La nivel global,... mai mult
Vineri, 10 Ianuarie 2020, ora 12:11
Bayerische Motoren Werke AG (BMW) vrea sa dubleze anul viitor vanzarile masinilor sale de lux pentru a-si spori marja de profit, afectata de investitiile in noile tehnologii, cum ar fi vehiculele electrice si autonome, a afirmat directorul financiar Nicolas Peter, transmite Reuters.
BMW spera sa vanda anul viitor 135.000 de modele premium, cum ar fi i8, 8-series, X7 si 7-series, fata de aproximativ 65.000 unitati livrate, in 2018. "Vrem sa crestem in urmatorii ani si suntem convinsi ca segmentul premium va depasi nivelul pietei, si noi vom depasi nivelul pietei", le-a spus Peter, jurnalistilor germani.
Companiile obtin marje de profit mai ridicate din vanzarea modelelor de lux fata de vehiculele obisnuite, iar majorarea livrarilor va ajuta divizia auto a BMW (care include brandurile BMW si Mini) sa revina la o marja de profit intre 8% si 10%, a explicat directorul financiar al grupului auto.
Costurile pentru dezvoltarea masinilor mai mici, inclusiv un model electric Mini, au afectat profitabilitatea companiei germane.
In martie, BMW avertiza ca profitul grupului inainte de taxe va scadea cu peste 10%, in 2019, si a anuntat un plan de sporire a eficientei de 12 miliarde de euro pentru a compensa investitiile in noile tehnologii.
Totusi, BMW nu va face concedieri fortate nici in 2019, nici in 2020 in randul angajatilor sai din Germania cu contract permanent de munca, dar va incerca sa reduca partea de costuri prin pensionari anticipate si reducerea bonusurilor... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 12:10
Atacatorii cibernetici incep sa se specializeze si sa-si diversifice tintele pe care le doresc pagubite. Nu mai devreme de anul 2014, Interpol si expertii Kaspersky incep o colaborare pentru a studia noua amenintare DarkHotel care viza oaspetii de rang inalt ce se conectau la retelele Wi-Fi ale hotelurilor de lux in care erau cazati. Pe lista acestora se aflau top manageri din tarile asiatice si europene, precum si din Statele Unite ale Americii.
Mod de operare la nivel de... lux
Primele dezvaluiri despre DarkHotel au aparut in anul 2014, desi se pare ca amenintarea isi avea radacinile cu cel putin patru ani in urma. La momentul anuntului, Kaspersky si Interpol semneaza un pact de colaborare la acest caz.
Din investigatia realizata de cele doua entitati rezulta faptul ca DarkHotel era o campanie complexa de spionaj cibernetic care viza persoane cu functii de varf din companii internationale, de la directori executivi, prim-vicepresedinti, directori de vanzari si marketing, angajati cu rang inalt din cercetare si dezvoltare. Acestia erau cazati in anumite zone din Asia, unde exista hoteluri de lux, frecventate de top manageri din tarile asiatice si europene, inclusiv SUA. Numele si localizarea acestor hoteluri nu au fost dezvaluite.
Dar cum functiona DarkHotel? Practic, dupa efectuarea operatiunii de check-in la receptia hotelului, de cele mai multe ori oaspetii se conectau la reteaua Wi-Fi a acestuia. In acest scop, le era solicitat numele de familie impreuna cu... mai mult
Luni, 14 Octombrie 2019, ora 11:37
Vase de lux pentru croaziere, ambarcatiuni de mare capacitate pentru exploatatii petroliere si nave de transport maritim vor fi construite la Damen Shipyards Mangalia, cel mai mare santier naval din Europa, informeaza miercuri Ministerul Economiei.
Potrivit unui comunicat al ME, la doar sase luni de cand santierul Damen Shipyards Mangalia beneficiaza de reteaua internationala de vanzari Damen, au fost atrase noi contracte majore care vor permite santierului sa functioneze la capacitate maxima inca din aceasta vara.
Noile contracte sunt axate pe toate cele trei sectoare de activitate ale santierului din Mangalia: nave de croaziera, nave destinate transportului de pasageri si nave offshore.
"Putem spune ca, prin aceste contracte Santierul Naval Damen Mangalia isi reincepe activitatea si incepe sa produca nave de mari dimensiuni in cel mai mare santier naval din Europa. Economia Romaniei are de castigat, pentru ca sunt produse cu valoare adaugata mare. In plus, sunt create locuri de munca, oportunitati si perspective pentru viitorii investitori si furnizori Este o noua etapa in constructia navala din Romania, care permite continuarea unei lungi traditii a constructiilor navale in Marea Neagra", a declarat ministrul Economiei, Niculae Badalau.
Unul dintre noile proiecte ce va fi realizat la Santierul Naval Mangalia este o nava de croaziera - un mega-iaht de 155 de metri pentru calatorii de lux in intreaga lume. Contractul a fost semnat cu SeaDream Yacht Club din... mai mult
Miercuri, 22 Mai 2019, ora 16:01
Transportatorul aerian national TAROM vrea sa cumpere o aeronava de lux cu pana in 10 locuri pentru a o inchiria oamenilor de afaceri si nu numai, iar in prezent poarta negocieri in acest sens, a declarat vineri directorul general al companiei, Werner Wolff.
"Aeronava ar putea avea 8-10 locuri, insa poate fi remodelata. Acum prospectam piata si, cel mai probabil, o vom lua prin leasing operational. Tintim sectorul de lux. Avionul va putea fi inchiriat in zona de business, de oamenii de afaceri, dar si de Guvern ori Presedintie.
In plus, poate fi folosit in urgente medicale, deoarece cu o astfel de aeronava pot fi transportati bolnavi pe targa, de exemplu, sau in cazurile de transplant", a spus Wolff.
Ar fi primul astfel de avion din flota TAROM. Aeronava costa 20-30 milioane de euro si poate atinge o viteza de 900 km pe ora.
"Este o nisa care se dezvolta. Avionul poate zbura si transcontinental, deci poate ajunge si la New York", a precizat Werner Wolff.
Companii care produc acest tip de avion sunt: Bombardier, Gulfstream, Embraer si Cessna.
TAROM are circa 1.850 de salariati si opereaza in prezent pe zborurile externe si interne cu o flota de 25 de aeronave.
Pe 16 iulie, compania a semnat un contract pentru achizitia a cinci aeronave Boeing 737-MAX 8, construite special pentru TAROM. Cele cinci avioane au un pret de catalog de 586 milioane dolari si vor fi livrate pana in anul 2023.
In plus, compania vrea sa schimbe 13 avioane din flota, urmand sa... mai mult
Vineri, 27 Iulie 2018, ora 14:13
Mai multe firme de lux, precum Ralph Lauren, au anuntat inchiderea magazinelor din Argentina din cauza barierelor comerciale puse importurilor in aceasta tara. Decizia va afecta afacerile de pe Avenida Alvear, artera simbol a luxului din Buenos Aires.
Plecarea Ralph Lauren nu este prima retragere de pe piata argentiniana, Armani, Escada si Yves Saint Laurent parasind tara in ultimii ani. Bijutierul francez de lux Cartier intentioneaza sa plece, de asemenea, din Argentina, relateaza marti AFP, citati de Agerpres.
In Argentina, aceste marci se afla intr-o situatie dificila din cauza controlului schimburilor comerciale "si a obligatiei de a exporta pentru o suma echivalenta cu cea a bunurilor pe care le importa", a explicat Diego Schvartzman, analist la MDL Luxury Consulting Group, precizand ca "aceste afaceri sunt tot mai putin rentabile".
Presedintele Argentinei, Cristina Kirchner, a decis sa intareasca in mod radical controlul schimburilor comerciale pentru a combate fuga capitalurilor si barierele comerciale pentru a mentine excedentul comercial.
Comunicatul emis de Ralph Lauren precizeaza ca firma "nu paraseste tara", dar ca, in urma unei analize a situatiei actuale, a decis sa inchida temporar cele trei magazine din Argentina.
Brandurile de lux lasa orgoliul deoparte si se orienteaza catre comertul online
"Toate vor sa plece pentru ca nu isi mai pot transfera profiturile in strainatate", crede o locuitoare din Buenos Aires, citand anuntul pus in... mai mult
Marti, 21 August 2012, ora 09:55
Gucci si Guess ingroasa randurile producatorilor de lux care se judeca pe probleme de incalcare a brevetelor de design sau marca.
Cu toate ca Gucci a inaintat un proces impotriva Guess in 2009, cazul a ajuns la tribunal abia saptamana trecuta, conform mai mult
Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 08:46