Dezvoltarea infrastructurii de servicii de internet in Romania, precum si cresterea gradului de raspandire a dispozitivelor portabile, de genul telefoanelor inteligente si ale tabletelor, atat in mediul rural, cat mai ales in cel urban, a determinat o explozie a interesului fata de jocurile sociale online.
Daca in anul 2011, numarul celor care se bucurau de avantajele internetului era undeva la aproximativ 43%, astazi, peste 75% dintre locuitorii Romaniei au descoperit internetul de mare viteza, atat prin intermediul cablurilor optice, cat si prin cel al retelelor mobile, de tipul 4G.
Jocurile din mediul virtual, de pe diferitele retele sociale sau de pe platformele de esports le permite utilizatorilor sa-si puna mult mai bine in valoare abilitatile, dat fiind faptul ca nivelul de interactiune la nivel social este la un nivel maximal.
Care sunt cele mai jucate jocuri de esports in Romania?
Sporturile electronice si-au inceput ascensiunea in tara noastra, abia la sfarsitul anului 2002, atunci cand fenomenul esports era inca in faza incipienta si la nivel mondial.
Jocuri precum World of Warcraft, Counterstrike sau Starcraft deschideau drumul temerarilor care au dat o noua definitie termenului de joc online.
Ulterior gama jocurilor online s-a imbogatit cu Dota 2, League of Legends sau Hearthstone, acestea devenind unele dintre cele mai jucate jocuri din mediul virtual (recent, producatorii jocului Hearthstone au anuntat ca numarul jucatorilor inregistrati pe... mai mult
Miercuri, 13 Iulie 2016, ora 12:26
Un producator roman de jocuri video este considerat de Apple unul dintre dezvoltatorii "de urmarit" in 2014 pe App Store, magazinul online de aplicatii pentru iPhone si iPad, gigantul american utilizand chiar o imagine dintr-un joc al romanilor in prezentarea oficiala a tabletei iPad mini.
"Duolingo (Statele Unite), Simogo (Suedia), Frogmind (Marea Britanie), Plain Vanilla Corp (Islanda), Atypical Games (Romania), Lemonista (China), BASE (Japonia) si Savage Interactive (Australia) s-au impus ca dezvoltatori de urmarit in 2014", se arata intr-un comunicat publicat de Apple.
Atypical Games are sediul in orasul Mountain View, California (SUA), si este detinuta de Revo Solutions SRL Bucuresti, o firma infiintata in anul 2007 si contolata de Andrei George Lopata - 75% si Cristina Isabela Lopata - 25%.
Potrivit lui Andrei Lopata, care ocupa si pozitia de director general al Revo Solutions, afacerile Atypical Games au atins 2,4 milioane de dolari in 2013, iar profitul net s-a ridicat la 510.000 dolari.
"In cazul Revo Solutions, nu stiu exact care sunt cifrele pe 2013. Nu s-a inchis anul si abia pe la sfarsitul lunii vom avea cifrele. Aproximativ, vom avea o crestere de 100-120% fata de 2012. Pentru Atypical Games, lucrurile sunt mai clare. Cifra de afaceri a atins 2,4 milioane de dolari, iar profitul, dupa taxe, de 510 000 dolari", a declarat Lopata.
El a precizat ca 30% din incasarile jocurilor descarcate de pe App Store revin Apple. "Restul devine venitul... mai mult
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 17:50
Vanzarile de jocuri au avansat anul trecut in Romania cu aproape 20%, la 20 milioane euro, iar companiile din domeniu mizeaza in anul in curs pe un ritm de crestere similar.
Estimarea este realista daca tinem cont de faptul ca suma medie cheltuita lunar de un roman pentru jocurile video este de 120 de lei.
"Desi o mare parte din bani nu mai trec prin firmele romanesti de profil, piata de jocuri din Romania a crescut cu circa 20% anul precedent, pana la aproximativ 20 de milioane de euro. La ora actuala, jucatorii de pe plan local cumpara si de pe site-uri externe, astfel ca foarte multi bani nu mai ajung in companiile romanesti din industrie", a declarat a declarat intr-un comunicat directorul general al Computer Games Online, Silviu Stroie.
El a adaugat ca mare parte din banii cheltuiti de romani pe jocuri se indreapta catre upgrade-uri, unelte si functii noi ale jocurilor free2play si, implicit, catre producatorii de jocuri straini.
In prezent, piata romaneasca de jocuri se imparte in vanzari pentru calculatoare - 85%, consola (2-3%) si dispozitive mobile (12-13%).
In total, in Romania exista circa trei milioane de persoane care se joaca pe calculator constant. Majoritatea sunt barbati si au varsta cuprinsa intre 14 si 40 de ani. mai mult
Marti, 12 Februarie 2013, ora 14:30