Multi subestimeaza natura si puterea vindecatoare ce vine din esenta ei. Atunci cand exista si pozitivism, natura ofera remedii pentru aproape orice afectiune.
Extracte vegetale, organice, naturale - toate au o bogatie de nutrienti, de substante menite sa sustina viata, constribuind la bunastarea intregului organism, dar si a psihicului totodata.
Manicos este producatorul autohton de produse naturiste si cosmetice naturale pe baza de ingrediente atent alese care vine sa faca demonstratia afirmatiilor de mai sus.
Este un brand cu istorie, recunoscut pentru echilibrul pe care il ofera prin produsele sale.
Acesta se distinge prin variantele pe care le propune publicului la o varietate de produse care se disting prin parfumuri si consistente diverse, insa imbogatite de diverse substante chimice.
Pentru ca produsele naturiste sunt o optiune la care se recurge din ce in cel mai des, se cade ca si diversii conservanti si substante de pastrare a acestora sa fie selectate responsabil.
A fost si unul dintre obiectivele expertilor Manicos, care ofera astazi publicului interesat variante cat mai fidele a plantelor, cuprinse in recipiente speciale.
In locul parabenilor, a parfumurilor sintetice cu continut de alergeni, a colorantilor de sinteza, dar si a altor ingrediente sintetice pe care le intalnim in general in cazul cosmeticelor din comert, extractele vegetale sunt alegerea care face diferenta in cazul celor de la Manicos.
Manicos, din respect pentru natura... mai mult
Luni, 27 Aprilie 2020, ora 12:18
In ultimul deceniu, Clean Beauty a devenit un concept la moda cu ajutorul termenilor "fara parabeni", "fara sulfati", "organic" si altor termeni asemanatori. Nestiind CE si DE CE cumparam aceste produse, multe etichete au aparut fara sa aiba un mesaj clar in spate. Cat este marketing si ce este real?
Despre sulfati, parabeni, arome si coloranti sintetici, dar si despre diferenta dintre bio, organic si natural, am stat de vorba cu Haircare.ro, magazin de produse de ingrijire pentru par si piele.
Impreuna am analizat cele mai in voga logouri si ingrediente Clean Beauty si ce substante se ascund pe etichetele unor produse din trusele noastre de ingrijire!
CLEAN BEAUTY: Ce etichete sunt doar marketing si care sunt cele importante de urmarit?
Clean inseamna atunci cand un produs cosmetic sau de igiena este compus din ingrediente non-toxice, bazate pe plante, pentru a produce rezultatele dorite.
Definitiile conceptului Clean Beauty sunt subiective si adesea se schimba de la companie la companie. Prin ambalajul folosit sau modul in care listeaza ingredientele folosite, gasim o serie de logouri si simboluri care doresc incadrarea produselor in acest categorie.
Putem avea incredere in toate etichetele aparute? Pe scurt, nu. Pentru a ne familiariza cu acestea, trecem in revista cele mai des intalnite etichete din categoria Clean Beauty si selectam care sunt cele care au logouri certificate:
B I O ✔
Certificarea BIO atesta faptul ca produsele sau... mai mult
Joi, 13 Februarie 2020, ora 11:21
Cosmetic Plant, unul dintre cei mai cunoscuti producatori autohtoni de produse cosmetice, vizeaza in acest an intensificarea exporturilor si anunta extinderea pe piata din Ungaria.
"Unul dintre cele mai importante obiective ale companiei noastre, pentru anul 2014, este cresterea exporturilor. Astfel, una dintre deciziile strategice in acest sens a fost extinderea pe piata din Ungaria", a declarat Susana Laszlo, Director General al Cosmetic Plant.
Potrivit afirmatiilor sale, alegerea pietei din Ungaria pentru intensificarea exporturilor a fost determinata cu precadere de pozitionarea georgrafica, fiind cea mai apropiata zona de unitatea de productie de la Cluj-Napoca.
"Ungaria se alatura, in acest fel, celorlalte opt piete pe care deja exportam produsele noastre: Canada, Grecia, Italia, Germania, Liban, Emiratele Arabe Unite, Azerbaijansi Austria", a mai spus reprezentanta companiei.
17 dintre cele 92 de produse, pe rafturile magazinelor din Ungaria
Startul vanzarilor pe piata din Ungaria a fost dat de 17 dintre cele 92 de produse fabricate de Cosmetic Plant. Acestea fac parte atat din game cu traditie, precum cea de Galbenele si Catina, dar si din game noi, precum Bioliv sau Argan.
"Dincolo de adaptarea ambalajelor pentru aceasta piata, textele fiind scrise si in limba maghiara, am lansat deja si un site de prezentare special pentru aceasta zona. In plus, vom avea si o ampla campanie de promovare a produselor la raft pentru a ne face cunocuti cat mai... mai mult
Marti, 12 August 2014, ora 11:45
Produsele cosmetice din magazine, indiferent daca sunt fabricate in UE sau importate din tari terte, trebuie sa respecte in intregime Regulamentul privind produsele cosmetice, care asigura standarde de siguranta mai stricte si o informare mai buna a consumatorilor.
Cu peste 4 000 de producatori de cosmetice, dintre care multi aflati printre liderii mondiali in acest sector, industria cosmeticelor este un atu major al UE in contextul globalizarii economiei.
Acest sector creeaza, direct si indirect, peste 1,5 milioane de locuri de munca.
Modificari introduse de Regulamentul privind produsele cosmetice
Consolidarea cerintelor de siguranta pentru produsele cosmetice, in sensul ca producatorii trebuie sa respecte anumite cerinte la pregatirea unui raport privind siguranta unui produs inainte de introducerea lui pe piata, si introducerea notiunii de "persoana responsabila", astfel ca pe piata pot fi introduse doar produsele cosmetice pentru care o persoana juridica sau fizica este desemnata in UE drept "persoana responsabila", sunt printre cele mai importante modificari introduse de Regulamentul privind produsele cosmetice adoptat de Consiliu si de Parlament in 2009.
Noul regulament privind produsele cosmetice permite identificarea cu exactitate a persoanei responsabile si precizeaza clar obligatiile acesteia. In caz de inspectie a autoritatilor nationale de supraveghere a pietei, persoana responsabila trebuie sa aiba dosarul cu informatii despre produs... mai mult
Vineri, 12 Iulie 2013, ora 13:42
Companiile de lux investesc sume uriase in produsele cosmetice, pentru a gasi "elixirul" tineretii fara batranete. Business24 a selectat cele mai scumpe creme de fata din lume, care ofera un tratament regal tenului.
Locul 1: Estee Lauder
Re-Creation Day Creme, 900 de euro
In 1946, Estee Lauder si sotul ei, Joseph, au adus pe piata o gama de ingrijire a pielii formata din patru produse. Doi ani mai tarziu si-au deschis propriul magazin, iar in 1960 au cucerit piata internationala. Patru ani mai tarziu, Estee Lauder a devenit prima companie din lume care a oferit o gama de ingrijire numai pentru barbati.
In prezent, este una dintre cele mai mari companii de cosmetice din lume, depasind cu mult limita luxului, devenind un simbol al acestuia. Sub umbrela acestei imense companii se afla si alte nume de lux din industria cosmetica, precum Aveda, Clinique, Jo Malone, Kate Spade, MAC, Smashbox, etc.
Ingredientul principal pe care compania merge pentru regenerarea tenului si pastrarea aspectului sanatos este calciul. Reprezentantii Estee Lauder spun ca, pe masura ce omul inainteaza in varsta, calciul nu se mai regaseste acolo unde este nevoie. Pentru a produce cantitatea corecta de lipide si pentru a mentine hidratarea, acesta trebuie sa fie readus in locul potrivit.
Locul 2: Guerlain
Orchidee Imperiale Next Generation, aproximativ 320 de euro
Cea mai veche casa de parfumuri din lume, Guerlain se mentine in piata frumusetii cu produse de lux inca din... mai mult
Miercuri, 18 Ianuarie 2012, ora 08:34
Vanzarile de produse cosmetice au fost infranate in Europa dupa ce criza financiara a mai redus din apetitul femeilor pentru produse de infrumusetare premium.
Statisticile il contrazic pe presedintele Estee Lauder Companies, care spune ca recesiunea a determinat vanzarea mai multor rujuri.
Englezii si americanii au respectat insa regula de baza "a economiei frumusetii" si au cheltuit cu 10% mai mult pe achizitia de produse cosmetice de lux si pe alte produse de infrumusetare, in prima jumatate a anului, scrie Financial Times.
In pietele mari din Europa, vanzarile au fost mai lente, potrivit companiei de cercetare de piata NPD. Franta, cea mai mare piata europeana, a inregistrat o crestere de doar 1%, in timp ce vanzarile din Spania nu s-au modificat.
Producatorii au remarcat o scadere a vanzarile inregistrate pe alte segemente de lux, cum ar fi bauturile fine, posetele sau masinile si se tem ca acest trend va continua, la nivel global.
Burberry, o marca de lux britanica, a recunoscut ca planuieste masuri de urgenta pentru a contracara orice scadere a vanzarilor determinata de criza.
Un studiu Euromonitor arata ca romanii vor cheltui, pana la finalul acestui an, pentru produse de ingrijire personala si infrumusetare mai mult de 960 milioane de euro, cu aproximativ 3% mai mult decat anul trecut.
Vanzarile de produse de ingrijire personala si frumusete au totalizat anul trecut 933,5 milioane euro, in avans cu 2,1% comparativ cu valoarea din 2009, respectiv 914,7... mai mult
Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 13:01
Ritmul de crestere a vanzarilor de bunuri de larg consum, in moneda nationala, s-a redus, la sase luni, cu cinci puncte procentuale, de la 22% la 17%, fata ianuarie-iunie 2008, ciocolata, produsele de ingrijire personala si de curatenie fiind cele mai dinamice categorii, potrivit GfK Romania."Factorul care a contribuit cel mai mult la evolutia trend-ului de bunuri de larg consum a fost cresterea in valoare a cosului de cumparaturi, influentata de cresterea pretului si sustinuta de un volum mai mare achizitionat", a declarat, luni, intr-un comunicat, directorul general GfK Romania, Andi Dumitrescu, precizeaza Mediafax.
Autorii studiului au aratat ca produsele de ingrijire personala si de intretinere a locuintei au inregistrat cea mai mare crestere in valoare, de 19%, fata de primele sase luni ale anului trecut.
Dintre acestea, deodorantele si samponul se afla in continuare pe un trend ascendent, inregistrand cresteri in volum in jur de 5%.
"In cosul produselor non-alimentare, printre categoriile care au inregistrat cresteri in volum se numara produsele universale de curatenie (peste 5%), balsamul de rufe sau produsele de curatat geamuri (ambele cu peste 10%)", se mentioneaza in studiu.
Pe locul secund s-au plasat alimentele si bauturile, care au crescut cu 17% in moneda nationala.
"Tabletele de ciocolata sunt printre cele mai dinamice categorii din cosul produselor alimentare. Influentata in primul rand de cresterea frecventei de cumparare, categoria a inregistrat o... mai mult
Luni, 24 August 2009, ora 11:52