Consiliul Concurentei a sanctionat cu 56.487.840 lei (aproximativ 12,7 milioane euro) 14 producatori de electrocasnice pentru incheierea unor intelegeri anticoncurentiale in cadrul campaniilor de tip buy-back.
Compania producatoare de electrocasnice Arctic a primit cea mai mare amenda, de 24.014.881 lei (aproximativ 5,3 milioane de euro), se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei, remis Ziare.com.
Sanctiunile au fost aplicate in cadrul investigatiei pe pietele comercializarii de echipamente electrice si electronice (EEE) si a gestionarii deseurilor acestora (DEEE).
Cele 14 companii sanctionate sunt membre ale asociatiilor ROREC si ECOTIC, care grupeaza producatori si importatori de electrocasnice si IT si au fost constituite pentru preluarea de la producatori a responsabilitatii privind colectarea, reutilizarea, reciclarea si valorificarea DEEE.
Astfel, opt companii membre ROREC au fost amendate cu 47.881.380 lei (10,8 milioane euro) pentru fixarea in comun a ...citeste mai departe despre "Amenzi de peste 12 milioane de euro pentru producatorii de electrocasnice - sanctiune uriasa pentru Arctic" pe Ziare.com mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 13:44
Grupul Electrolux renunta la intentia de a cumpara compania egipteana Olympic, cel mai mare producator de electrocasnice din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, din cauza instabilitatii politice din Egipt, transmite Reuters, citat de Mediafax. Achizitia Olympic face parte din strategia Electrolux de a-si consolida prezenta pe pietele emergente, care cresc mult mai rapid decat cele dezvoltate din Europa de Vest si America de Nord.
"Luand nota de ultimele evenimente, ne evaluam situatia din Egipt si am convenit cu vanzatorul sa inghetam tranzactia", a declarat purtatorul de cuvant al Electrolux Erik Zsiga.
Electrolux a anuntat in octombrie ca a semnat un acord prin care va achizitiona Olympic pentru 2,2 miliarde lire egiptene (circa 270 milioane euro). mai mult
Miercuri, 02 Februarie 2011, ora 13:58
La cat de mult rau a facut economiei din Romania - nu pe ani, ci probabil pe decenii - delirul consumului pe credit din perioada 2004-2008 se cere evocat si iar evocat ori de cate ori apare prilejul! Si tot n-ar fi de ajuns! Mai ales ca, din cauza slabiciunii dramatice a productiei interne, boala Romaniei continua sa fie supraconsumul, chiar si acum, in conditiile stagnarii pe ansamblu a consumului in anii crizei si prabusirii pur si simplu a unor piete care inflorisera pe vremea delirului (imobiliarul, vanzarile de automobile, vanzarile de electrocasnice si electronice).
In majoritate, respectivele piete, dupa caderi de 40-50%, care prin dimensiune nu pot fi imputabile crizei in sine, ci doar anomaliilor de dinaintea acesteia, se afla acum la nivelulri din 2004-2005 sau chiar de dinaintea delirului insusi.
Fata de productie, consumul continua sa fie supraexcedentar, se realizeaza disproportionat din import si a instituit un cerc vicios in mecanismul economi: este atat de precumpanitor in economie, incat, daca nu creste, nu se obtine crestere economica, iar, daca creste, majoreaza periculos deficitul extern si indatorarea externa, amplificand cu alte cuvinte dezechilibrele si dezarticularile producatoare de criza.
Motivul pentru care se cere a se reveni iar si iar asupra acestor aspecte este ca, din cauza dependentei vicioase in care consumul a varat cresterea economic in Romania, exista permanente presiuni din partea cercurilor de afaceri (angrenate indeosebi in... mai mult
Vineri, 28 Ianuarie 2011, ora 17:49