Constructorul chinez Geely, care deține în Europa producătorul suedez Volvo, ar putea prelua o deținere „semnificativă și potențial de control” la unitatea de motoare termice a Renault, potrivit Libertatea.
Acest lucru ar putea aduce chinezii indirect la Dacia, deoarece constructorul de la Mioveni este inclus în divizia de motoare cu ardere internă a Renault.
Cotă de control înseamnă o deținere a cel puțin 51% din drepturile de vot în adunarea generală a acționarilor. Separare pentru dezvoltare Grupul francez vrea să separe divizia de motoare termice de divizia de mașini electrice și are planuri diferite pentru fiecare. La divizia cu motoare clasice, Renault vrea aducerea de noi acționari care să suporte la comun costurile de dezvoltare. Luca de Meo, directorul executiv al Renault, a fost întrebat marți despre discuțiile avute cu grupul chinez Geely, în cadrul unei vizite efectuate în Coreea de Sud.
Viorel Ungureanu, șeful sindicatului Dacia, a declarat pentru Libertatea că negocierile sunt în toi, iar rezultatul final ar putea fi anunțat la începutul lunii viitoare. ...citeste mai departe despre "Chinezii de la Geely vor să cumpere acțiuni la Dacia Renault de la Mioveni" pe Ziare.com mai mult
Joi, 13 Octombrie 2022, ora 12:15
Compania chineza Huawei s-a vazut nevoita sa sacrifice brandul de smartphone-uri de buget Honor pentru a face fata situatiei complexe in care se afla in prezent.
Dupa mai multe luni de zvonuri si negari din partea producatorului chinez, Huawei a confirmat, intr-un final, ca va vinde brandul Honor sub care comercializeaza smartphone-uri separat de propriile produse.
Cumparatorul este Zhixin New Information Technology, o companie din Shenzhen detinuta de guvernul chinez, alaturi de un grup de parteneri ai Honor.
Valoarea tranzactiei nu a fost comunicata oficial, insa este estimata la aproximativ 15 miliarde de dolari.
Huawei justifica vanzarea prin dorinta de a asigura supravietuirea partenerilor Honor si spune ca aceasta a fost cea mai buna solutie pentru protejarea clientilor si a angajatilor.
Compania chineza pastreaza in continuare propriul brand de smartphone-uri, insa un mai are acces la tehnologii americane, precum aplicatiile Google si cipurile pentru smartphone-uri, cu anumite exceptii.
Huawei se afla sub embargou american, care nu permite companiilor din Statele Unite sa deruleze afaceri cu producatorul chinez, decat exceptional, prin emiterea unei licente speciale.
In continuare, Meng Wanzhou, seful financiar al companiei si fiica CEO-ului, se afla in arest in Canada, unde se judeca extradarea in Statele Unite, acuzata fiind de incalcarea sanctiunilor impotriva Iranului.
Citeste si:
Deputat PNL: "Am primit mesaje de la angajatii Huawei.... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 08:25
Acordarea statutului de economie de piata functionala Chinei ar avea un impact urias asupra industriei siderurgice din Europa. In aceasta situatie, in Romania s-ar putea pierde pana la 200.000 de locuri de munca, spun marii producatori.
De fapt, intreaga industrie siderurgica din Europa este in alerta. Importurile de otel din China si Belarus au destabilizat piata, provocand pierderea a 85.000 de locuri de munca in sector.
Pretul de dumping la care este livrat otelul produs in China ii face pe reprezentantii siderurgistilor europeni sa ceara masuri de protectie comerciala in fata asaltului dat de concurenta din afara blocului comunitar.
Plan de urgenta
Reprezentantii Asociatiei Europene a Otelului (Eurofer) cred ca guvernele statelor membre UE trebuie a vina cat mai urgent cu un set de masuri menite sa protejeze industria siderurgica de pe continent.
"Pentru a evita daunele iminente si ireparabile asupra industriei siderurgice din Uniunea Europeana, factorii de decizie trebuie sa ia masuri imediate, folosind un set complet de instrumente de protectie comerciala disponibile, inclusiv accelerarea aplicarii acestor masuri", arata reprezentantii Eurofer.
Din 2008 si pana in prezent, sectorul siderurgic european a redus cu 20% numarul locurilor de munca, 5000 de disponibilizari fiind facute numai in ultimul trimestru.
De altfel, vizita presedintelui chinez Xi Jinping in Anglia, de luna trecuta, a fost marcata de ample proteste ale siderurgistilor britanici,... mai mult
Vineri, 04 Decembrie 2015, ora 11:37
Producatorul chinez Xiaomi avanseaza puternic in competitia globala a smartphone-urilor, cu doua modele in topul zece al celor mai bine vandute telefoane inteligente din lume.
Doua dintre smartphone-urile produse de chinezi, Hongmi Redrice si Mi3, se aflau in luna februarie pe locurile 7, respectiv 10 in clasamentul celor vandute, conform unui nou raport al Counterpoint Technology Market Research, citat de CNBC.
iPhone 5s si-a pastrat, pentru a sasea luna consecutiva, titlul de cel mai bine vandut smartphone din lume. Tot Apple detine si locul urmator, cu iPhone 5c, in timp ce marele rival Samsung si-a adjudecat a treia pozitie, cu Galaxy S4 si Galaxy Note 3.
Nokia a lansat noul smartphone de top Lumia 930. Plus inca doua modele
"La nivel global a existat putina diversitate in ceea ce priveste brandurile in ultimele luni", a spus Peter Richardson, director de cercetare la Counterpoint.
Aparitia companiei Xiaomi pe lista celor mai bine vanduti producatori arata ca, ...citeste mai departe despre "Un producator chinez face pasi de urias in lumea smartphone-urilor dominata de Apple si Samsung" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 06 Aprilie 2014, ora 09:37
Cele mai mari companii de pe piata smartphone-urilor cu un pret de peste 500 de dolari, Apple si Samsung, vor concura din acest an cu producatorii chinezi de telefoane mobile, care urmeaza sa se lanseze pe acest segment.
Chinezii doresc sa profite astfel de cresterea pietei autohtone pentru telefoanele scumpe, aceasta urmand sa ajunga de la 1 milion de unitati in 2012, la 20 de milioane de unitati in acest an, potrivit estimarilor Nomura Equity Research, citate de MarketWatch, informeaza Mediafax.
Intrarea pe terenul iPhone 5 (Apple) si Galaxy S3 (Samsung) va imbunatati semnificativ marjele de profit pentru companiile chineze.
Potrivit Nomura, ZTE a anuntat modelul Grand S, (pret de 620 de dolari), Huawei Technologies va concura cu Ascend D2 (639 de dolari), Lenovo Group cu smartphone-ul K900 (520 de dolari), iar China Wireless Technology cu modelul 9960 (680 de dolari).
Toate cele patru telefoane dispun de ecrane de 4,7-5,5 inci (12-14 centimetri) si depasesc iPhone 5 si Galaxy S3 in privinta unor specificatii precum rezolutia ecranului, viteza procesorului sau camera. iPhone 5 are un ecran de 4 inci (10 centimetri), iar Galaxy S3 de 4,8 inci (12 centimetri).
"Dupa conversatii cu operatorii telecom, consideram ca exista o preocupare in crestere privind dominatia Samsung si Apple, mai ales pe segmentul premium.
Vanzatorii de smartphone-uri chinezi ar putea sa castige o parte din afacerile Apple si Samsung cu operatorii locali, parte a eforturilor... mai mult
Joi, 21 Februarie 2013, ora 14:31
Grupul chinez Sinovel, cel mai mare producator chinez din domeniul eolian si numarul doi mondial, intentioneaza sa intre intr-un parteneriat cu uzinele Faur, detinute de fratii Emil si Marius Cristescu, si sa inceapa productia de turbine eoliene la Bucuresti.
"Recent, o misiune a Departamentului Afaceri Internationale a grupului chinez Sinovel a vizitat firma bucuresteana Faur. Cu acest prilej au avut loc discutii cu managementul societatii privind realizarea unor proiecte in domeniul energetic, in parteneriat cu firma bucuresteana", se arata intr-un comunicat al Camerei de Comert.
Directorul general al Faur, Mariana Hristea, a declarat agentiei MEDIAFAX ca firma chineza intentiona sa deschida o fabrica. Vizitand Faur, chinezii au decis sa produca in uzina bucuresteana.
"Vor sa produca in fabrica noastra, pentru ca au constatat ca avem capacitatea necesara. Daca perfectam contractul cu ei vom face investitii importante si vom cumpara linii de productie noi", a spus Hristea.
Ea a afirmat ca negocierile sunt in derulare, iar un contract cu firma din China ar putea fi semnat in urmatoarele luni.
"Vor produce in parteneriat cu noi turbine eoliene. Ei vor veni cu know-how-ul, iar noi cu capacitatile de productie", a mai spus Hristea.
Grupul Sinovel opereaza in Romania doua proiecte de capacitate medie si intentioneaza sa-si continue dezvoltarea prin constructia de parcuri eoliene. mai mult
Marti, 22 Ianuarie 2013, ora 16:18
Xiaomi, producator chinez de smartphone-uri, a inregistrat venituri de 158 milioane de dolari, impulsionate de modelul MI-One, in valoare de 320 de dolari, pe care l-a lansat in 2011.
Compania chineza anunta ca are vanzari de 500.000 de smartphone-uri pe luna, anuntaThe Next Web.
Cresterea vanzarilor si incasarilor arata potentialul urias al smartphone-urilor pe care si le poate permite clasa medie din China.
MI-One, singurul dispozitiv lansat pe piata de Xiaomi, are un procesor dual-core si o camera de opt megapixeli.
Xiaomi a evoluat ca si companie, ajungand sa aiba 1.000 de angajati, 400 dintre acestia lucrand in sectorul customer service. Compania isi directioneaza eforturile sale in principal asupra pietei din China, unde spera sa inregistreze o cerere mai mare.
Xiaomi va lansa smartphone-ul M2 in viitor. mai mult
Duminica, 06 Mai 2012, ora 15:25
Cunoscuta pentru "reproducerea" oricarui lucru, de la telefoane mobile pana la masini sau chiar lanturi de magazine, China reuseste sa surprinda prin propriile sale branduri.
Vor putea antreprenorii Chinei sa depasesca granitele tarii lor cu produsele pe care le realizeaza? Un sector din categoria produselor de lux a reusit sa se faca remarcat pe piata mondiala si chiar sa concureze cu branduri renumite. Bijuteriile produse de designeri chinezi au facut ocolul lumii, intrucat nu fac rabat nici de la calitate, insa nici de la aspect, potrivit Luxurysociety.
Larry Jewelry este pe piata din 1967, in prezent avand magazine in Hong Kong si Singapore. Bijutierii se autocaracterizeaza ca fiind "specialisti in design" folosind pentru creatiile lor cele mai noi tehnici. Numai pietrele pretioase de inalta calitate sunt folosite pentru creatii Larry Jewelery, care i-au adus companiei recunoasterea internationala prin numeroase premii.
Rich Jade a fost fondata in Taiwan, ca un raspuns la suprapopularea pietei cu pietre de jad de proasta calitate. Jane Liu, fondator si CEO, a vrut sa restabileasca piata bijuteriilor, promovand calitatea si designul modern. Compania a utilizat mijloace avansate de cercetare pentru a prelucra pietrele pretioase.
Rich Jade este recunoscut pentru formele inedite si de utilizarea unei game variate de materiale incluzand piatre de jad in combinatii de rosu, verde sau mov.
Nascut in Hong Kong, Wallace Chan si-a inceput cariera ca... mai mult
Sambata, 26 Noiembrie 2011, ora 14:58
Grupul SAIC Motor, cel mai mare constructor auto din China, negociaza achizitia a 1% din actiunile General Motors (GM) pentru 500 de milioane de dolari, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Wall Street Journal, informeaza Mediafax.Achizitia scoate in evidenta evolutia opusa a celor mai mari doua economii ale lumii, noteaza publicatia.
GM, detinut de stat dupa ce anul trecut a trecut prin procedura de faliment, vrea sa vanda actiuni de peste un miliard de dolari unor fonduri suverane din Orientul Mijlociu si Asia.
Combinate, cele doua tranzactii ar oferi investitorilor straini 16% din actiunile care vor fi emise saptamana urmatoare printr-o oferta publica, reprezentand 4% din capitalul grupului american.
GM a refuzat sa comenteze informatiile.
Problema achizitiei de actiuni de catre investitori straini este destul de sensibila pentru statul american, care intentioneaza sa-si reduca pachetul de 61% detinut la GM pana la aproximativ 35% prin aceasta oferta publica.
Investitia la GM a SAIC, producator auto controlat de statul chinez, ar reprezenta ultima achizitie prin care companii din China intra in actionariatul unor mari companii occidentale.
Guvernul american a sprijinit GM cu 50 de miliarde de dolari, pentru a restructura activitatea grupului, cel mai mare constructor auto din lume in urma cu cativa ani. SAIC si GM sunt parteneri intr-o companie mixta in China, infiintata in 1997.
Afacerea a generat profituri substantiale pentru grupul... mai mult
Luni, 15 Noiembrie 2010, ora 09:19