Counterpoint Research a publicat "Trust Rankings", o ierarhie a brandurilor de smartphone-uri cu Android in functie de increderea pe care producatorii o reprezinta, ierarhie realizata prin analizarea mai multor criterii, inclusiv din zona de enterprise.
Compania de analiza Counterpoint Research a realizat "Trust Rankings" analizand patru criterii importante pentru smartphone-uri: software-ul la zi, update-urile de securitate, calitatea constructiei si capacitatile de business.
Pe primul loc in topul in care se regasesc 10 producatori de smartphone-uri cu Android se afla Nokia. Brandul celor de HMD puncteaza cel mai bine la mai multe categorii analizate.
Toate dispozitivele Nokia analizate de Counterpoint Research, in numar de 20, sunt la zi cu update-urile de sistem si de securitate. Acelasi lucru este valabil si pentru producatorul de pe locul 2, OnePlus, insa in cazul acestuia au fost analizate 7 dispozitive.
Nokia are scor maxim si in ceea ce priveste zona de enterprise, urmata tot de OnePlus, care a bifat 90% din aspectele urmarite la aceasta categorie.
Samsung, cel mai mare producator de smartphone-uri la nivel mondial, vine abia pe locul 3, cu un procent de 89% din dispozitive aflate la zi cu update-urile de sistem si de securitate.
Ierarhia completa este urmatoarea: Nokia, OnePlus, Samsung, RealMe, Xiaomi, Huawei, Oppo, Lenovo, LG si Vivo.
Counterpoint Research mentioneaza ca, pe fondul pandemiei, constructia si rezistenta smartphone-urilor au... mai mult
Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 03:00
Ministerul Economiei a anuntat, joi, ca lanseaza aplicatia "Registrul National al Producatorilor" de echipamente, dispozitive medicale si nemedicale, materiale de necesitate destinate populatiei in lupta cu COVID-19.
Astfel, ministerul transmite ca ar vrea ca toti producatorii romani care au obtinut deja acreditarea pentru productia de echipamente medicale sa se inscrie in acest registru, pentru a avea o baza de date la nivel national, in vederea unei mai bune coordonari in lupta impotriva noului tip de coronavirus.
"Realizam aceasta centralizare pentru a sti in orice moment de ce resurse dispunem si pentru a ajuta in special institutiile de interes sau utilitate publica si cetatenii sa obtina cat mai repede echipamentele, produsele si serviciile de care au nevoie.
Pe de alta parte, vrem sa dezvoltam reteaua producatorilor interni de astfel de echipamente. Este o greseala strategica faptul ca, pana in prezent, Romania nu a avut astfel de producatori si ne-am bazat doar pe produse de import. Vrem sa devenim exportatori de produse cu valoare adaugata, nu importatori", a declarat ministrul Virgil Popescu, citat intr-un comunicat al institutiei.
Baza de date va fi utila pentru a realiza o interactiune intre operatorii economici sau institutiile de interes sau utilitate publica ce au nevoie de produse, echipamente si servicii in lupta cu COVID-19 si cei care le produc sau importa.
Inscrierea se realizeaza in platforma csu.prevenire.gov.ro, prin intermediul careia... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 12:26
Producatorii din Colinele Transilvaniei stau acasa, lucreaza gradina, au grija de animale si produc bucate de calitate. Si, ca sa nu munceasca degeaba, oamenii s-au orientat catre ceea ce functioneaza cel mai bine in aceasta perioada: piata online.
Lucrurile sunt destul de simple, organizate nemteste: daca vrei bucate din zona Sighisoara - Tarnava-Mare, poti comanda de pe platforma "Bucate din Vecinatate", pentru produse din zona Mediasului exista "Bucate din proximitate".
Sibienii, la randul lor, pot comanda acasa produse de pe Valea Hartibaciului prin manancalocal.ro, o initiativa a Asociatiei My Transylvania, menita sa sprijine micii producatori din zona.
Tot din zona Sibiului, producatorii de branza maturata sunt pe metereze si asigura cele mai gustoase lactate pentru oraseni. Un astfel de producator este Adrian Udrea din Mesendorf, care povesteste despre cum a ales sa se mute la sat dupa cativa zeci de ani de locuit la Bucuresti.
O poveste interesanta spune si Istvan Varga din Cund, care vorbeste despre satul sasesc si mostenirea pe care o poarta cu mandrie, inclusiv in productia sa de branza maturata.
Deci, daca esti amator de branza maturata, poti incerca diverse sortimente de la Manufactura de Branza sau de la Mesendorf65cheese. Ambii producatori livreaza.
Proiectul "Bucate din vecinatate" strange laolalta producatori din zona Sighisoara - Tarnava Mare, din sate ca Saschiz, Floresti, Malancrav, Albesti, Hetiur, Crit sau Soard.
Printre oamenii... mai mult
Joi, 23 Aprilie 2020, ora 07:30
Uniunea Europeana ar trebui sa ia masuri pentru a-i sprijini pe producatorii de lactate, care se confrunta cu o scadere abrupta a vanzarilor de lapte din cauza crizei coronavirusului, a apreciat Ministerul german al Agriculturii, transmite Reuters.
Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, a trimis o scrisoare Comisiei Europene in care cere executivului comunitar sa ofere sprijin financiar pentru a acoperi costul depozitarii laptelui praf, in ideea de a ajuta piata lactatelor sa isi revina dupa preturile scazute inregistrate in prezent.
De asemenea, Kloeckner a apreciat ca spatiile private de depozitare ar trebui sa fie puse la dispozitie pentru a stoca laptele praf nevandut.
Ministerul francez al Agriculturii a facut si el o solicitare similara in cursul saptamanii trecute.
In pofida cresterii temporare a vanzarilor de lapte la supermarketuri, pandemia de coronavirus a dus la inchiderea cafenelelor, restaurantelor si a altor consumatori industriali de lapte, ceea ce a redus in mod semnificativ cererea totala de lapte.
Separat, Asociatia fermierilor germani a anuntat ca din cauza coronavirusului au scazut si exporturile de produse lactate.
Scaderea exporturilor de produse lactate germane, in special catre Asia, inseamna ca preturile ar putea continua sa scada, sustine ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, in scrisoarea sa.
Kloeckner a adaugat ca si alte produse agricole, inclusiv carnea de vita, fructele, legumele si vinul, ar... mai mult
Miercuri, 15 Aprilie 2020, ora 15:45
Daca zilele trecute cautam online surse de legume, fructe si verdeturi, astazi vrem sa completam lista de cumparaturi si cu alte cateva produse romanesti.
Micii producatori de carne, lapte sau branza s-au mutat si ei online, asa ca acum e mai simplu sa ajungi la sursa, daca oferta din hipermarket nu te multumeste.
Obor21
Cooperativa taraneasca cu livrare Obor21 se prezinta drept oborul digital al Romaniei. Aici poti gasi carne proaspata de manzat, miel, oaie, berbecut sau capra, "crescute natural, ca pe vremuri, in satele din Nordul Moldovei".
Ei promit ca nu fac stoc de astfel de produse si ca se asigura ca ele vor ajunge proaspete in frigiderul tau, direct dintr-un abator certificat UE, cu transport la rece.
In plus, au creat "Pachete de Paste": pachete de carne pentru drob, pachete de carne pentru ciorba de miel, friptura si altele.
Lapte gustos
Daca esti in cautarea unei surse de lapte "adevarat", direct de la vacute, Ferma de Lapte Pantelimon iti ofera acum posibilitatea sa cumperi online produsele lor.
Deschisa in 1973, aceasta este considerata si astazi una dintre fermele de elita pentru cresterea rasei Holstein. Pentru cunoscatori, este vorba despre lactatele pe care le puteam cumpara pana acum doar de la Ferma Animalelor.
De asemenea, Laptaria cu Caimac are toate produsele online, pe eMAG, Mega Image, Auchan sau Cora.
Mall Taranesc
Asociatia brasoveana Crestem Romania Impreuna a creat Mall Taranesc, un magazin online gestionat de... mai mult
Vineri, 03 Aprilie 2020, ora 00:00
Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) roaga populatia sa dea dovada de responsabilitate si solidaritate si sa nu isi faca stocuri de Paracetamol sau de alte medicamente.
"Putem fabrica sau importa suficiente cantitati care sa ajunga la toata lumea, dar nu putem face fata solicitarilor daca din panica se cumpara zeci de cutii", spun producatorii de medicamente.
PRIMER, care reuneste cele mai importante 19 situri de fabricatie din tara, are o capacitate insumata instalata de productie anuala de peste 10 miliarde de unitati terapeutice, in practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile si nesterile, perfuzabile, topice, si multe altele.
"Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din Romania au produs si pus in circulatie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente" a completat Damian.
Ca sa dam un alt exemplu, tot in 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) si 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele doua medicamente utilizate si in tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19. Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autoritatilor, iar capacitatile de productie pot creste cu circa 10% daca se suspenda temporar faza de serializare.
"Companiile membre PRIMER pot fabrica pana la 1,5 milioane de cutii de Paracetamol pe luna, daca isi extind capacitatile de productie", a declarat Dr... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 12:01
Ford Romania se retrage, incepand cu data de 1 aprilie 2020, din Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA), a anuntat compania intr-un comunicat de presa, transmis vineri AGERPRES.
"Ratiunea esentiala pentru care am decis parasirea organizatiei APIA tine de nevoia unei abordari unitare si fundamentate a problematicilor cu care industria auto se confrunta, astfel ca anumite aspecte semnalate de catre noi de-a lungul anilor nu au fost gestionate cu nivelul de prioritate impus in mod obiectiv de importanta fiecarui subiect in parte. Cu toate acestea, ne dorim sa ramanem in dialog si salutam pe aceasta cale deschiderea pe care APIA a manifestat-o pentru a institui un dialog constructiv cu celelalte asociatii de profil", a explicat Cristian Prichea, director general Ford Romania NSC.
Potrivit sursei citate, decizia de iesire a Ford Romania din APIA isi va produce efectele incepand cu data de 1 aprilie 2020.
Ford Motor Company este o companie globala cu sediul in Dearborn, Michigan. Compania proiecteaza, produce, comercializeaza si furnizeaza o linie completa de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford si vehicule de lux Lincoln, ofera servicii financiare prin Ford Motor Credit Company si urmareste sa ocupe pozitii de top in domeniul electrificarii, vehiculelor autonome si solutiilor de mobilitate.
Compania are aproximativ 190.000 de angajati, la nivel mondial.
In Europa, Ford produce, vinde si deserveste vehiculele... mai mult
Vineri, 27 Martie 2020, ora 10:48
Patronatul Producatorilor Industriali de Medicamente din Romania (PRIMER) anunta ca dispune de o capacitate instalata de productie de peste 10 miliarde de unitati si ca poate produce "cantitati suficiente de medicamente in aproape orice forma de prezentare care sa sprijine autoritatile si populatia in batalia contra Coronavirusului".
PRIMER, care reuneste cele mai importante 19 situri de fabricatie din tara, are o capacitate insumata instalata de productie anuala de peste 10 miliarde de unitati terapeutice, in practic toate formele de prezentare uzuale: orale, lichide sterile si nesterile, perfuzabile, topice, si multe altele.
"Numai pe parcursul anului 2019, fabricile din Romania au produs si pus in circulatie o cantitate de peste 300 de milioane de cutii de medicamente" a declarat Dr Dragos Damian, Director Executiv PRIMER.
Ca sa dam un alt exemplu, tot in 2019, companiile membre PRIMER au fabricat circa 10 milioane de cutii de paracetamol (200 milioane de comprimate) si 1 milion de cutii de ibuprofen (10 milioane de comprimate), principalele doua medicamente utilizate si in tratamentul simptomelor cauzate de COVID-19.
Aceste volume pot fi dublate la solicitarea autoritatilor, iar capacitatile de productie pot creste cu circa 10% daca se suspenda temporar faza de serializare.
Fabricile de medicamente din Romania sunt in marea lor majoritate noi, astfel incat inglobeaza tehnologie farmaceutica de ultima ora.
Producatorii de medicamente au facut in... mai mult
Joi, 12 Martie 2020, ora 12:39
Germania a fost in 2018 cel mai mare producator de branza din UE, cu o cantitate de 2,2 milioane tone sau 22% din totalul UE, urmata de Franta (1,9 milioane tone) si Italia (1,3 milioane tone), arata datele publicate vineri de Eurostat.
Romania se afla undeva la jumatatea clasamentului, cu o productie de 96.000 de tone, fiind devansata de tari mai mici precum Lituania (101.000 de tone), Cehia (130.000 de tone), Austria (202.000 de tone) sau Grecia (219.000 de tone).
Potrivit acestor date, productia de lapte brut a fermelor din UE a crescut cu 1,6 milioane tone in 2018 comparativ cu 2017, pana la 172,2 milioane tone, marea majoritate (97%) fiind lapte de vaca. Doar 12,2 milioane de tone de lapte a fost utilizata in ferme iar 160 milioane de tone de lapte au fost livrate catre fabricile de procesare, din care 156 milioane de tone lapte de vaca, restul fiind lapte de capra, oaie sau bivolita.
Cand vine vorba de productia de lapte de vaca in randul statelor membre, Danemarca este pe primul loc, cu o productia anuala de 9.851 kilograme pentru fiecare vaca, pe ultimul loc fiind Romania cu 3.279 de kilograme pentru fiecare vaca. Randamentul mediu in UE a continuat sa creasca in 2018 ajungand la 7.280 de kilograme pentru fiecare vaca.
Din cele 156,8 milioane de tone de lapte procesate in UE, fabricile de lactate au produs 10,3 milioane tone de branza si 2,4 milioane tone de unt, aceste produse utilizand doua treimi (67%) din cantitatea totala de lapte pusa la... mai mult
Vineri, 31 Ianuarie 2020, ora 10:56