Intel a lansat, miercuri, o gama noua de procesoare pentru calculatoare, tablete si smartphone-uri, in speranta ca isi va resuscita afacerile.
Succesul companiei a fost aplatizat de cresterea spectaculoasa a dispozitivelor mobile.
Giganti precum Samsung sau Apple nu folosesc cipuri Intel pentru telefoane mobile sau tablete.
Asadar, speranta companiei sta in noul sistem de operare de la Microsoft, Windows 10, care ar putea conduce la o crestere a vanzarilor calculatoarelor, ceea ce ar reprezenta un beneficiu pentru producatorul de procesoare.
Vicepresedintele Intel, Kirk Skaugen, a explicat ca supravegheaza aceasta piata, amintind ca mai mult de un miliard de PC-uri au peste 3 ani vechime, potrivit PC World. El spera ca lansarea Windows 10 ii va convinge pe oameni sa isi ...citeste mai departe despre "Un gigant ingenuncheat de piata smartphone-urilor incearca sa renasca: Lansare in forta pentru Intel" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 19:11
Intel este o companie in valoare de 53 de miliarde de dolari, ce are nevoie extrem de mare de atentie pe piata telefoanelor mobile. Potrivit lui Paul Otellini, fostul CEO al companiei, Intel a ratat, insa, ocazia de a descoperi "comoara de aur" acum cativa ani.
Intr-un interviu acordat publicatiei "The Atlantic", Otellini a vorbit despre momentele in care oficialii Apple -care atunci dezvoltau iPhone-ul - au abordat Intel propunandu-i sa realizeze procesoare pentru urmatorul lor dispozitiv, informeaza eweek.com.
Fara sa-si dea seama, insa, de succesul pe care acest dispozitiv mobil urma sa il inregistreze, Otellini a refuzat propunerea Apple, motivand ca, din punct de vedere financiar, intelegerea nu ar fi fost avantajoasa.
"Am ajuns sa pierdem aceasta sansa (...). Iar lumea ar fi fost altfel daca ne-am fi ocupat chiar noi. Trebuie sa tineti cont, insa, ca inainte de prezentarea oficiala a iPhone, nimeni nu stia ce poate sa faca iPhone.
Oficialii Apple erau interesati de un anumit cip, si ar fi platit doar un anumit pret pentru el, nu mai mult. Iar pretul era sub estimarile noastre, a justificat Otellini decizia. mai mult
Duminica, 19 Mai 2013, ora 17:50
Motorola va produce mai putine modele de smartphone in perioada urmatoare, urmand sa se concentreze pe design, au anuntat presedintele si CEO-ul companiei in cadrul unei intalniri desfasurate in cadrul CES.
"In viitor, cred ca trebuie sa asteptati mai putine modele (nr. de smartphone) de la noi si o atentie speciala acordata design-ului", a declarat Sanjay Jha, CEO-ul companiei, citat de Time.
"Sunt multe lucruri care ne imping spre producerea de telefoane mai putine. Unul e pretul promovarii acestora. Al doilea este concentrarea pe unele experiente pe care le putem acorda utilizatorilor pentru a le rezolva problemele", spune Jha.
Marea problema a telefoanelor "destepte" este durata de viata a bateriei si faptul ca telefonul nu "supravietuieste" pe parcursul unei zile, utilizatorii fiind nevoiti sa isi monitorizeze atent aplicatiile pornite. Astfel, Motorola doreste sa se axeze pe "rezolvarea" acestei probleme des intalnite si reclamate de utilizatorii smartphone.
Noul telefon al companiei, Razr MAXX a fost promovat mai ales prin lucrul care il diferentiaza de restul telefoanelor cu sistem de operare Android - durata de viata a bateriei. Noul Razr Maxx poate "supravietui" 20 de ore de la o incarcare la alta, in ciuda faptului ca nu are o grosime decat de 0,35 inci.
"Cred ca poate fi admis ca am avut multe idei bune in 2011, dar pentru ca au fost multe, niciuna nu s-a evidentiat. Vrem sa investim mai mult in marketing pentru ca ideile noastre sa ajunga in... mai mult
Miercuri, 11 Ianuarie 2012, ora 12:47
Intel Corp vrea sa intre pe teremenul dominat de Qualcomm lansandu-se pe piata cip-urilor pentru telefoane mobile. Nici Qualcomm nu se lasa mai prejos, lansand calculatoare pe baza cip-urilor produse de companie. Totul in aceeasi zi.
Pe 10 ianuarie, directorul executiv al Qualcomm, Paul Jacobs va sustine prezentarea primelor notebook-uri cu cip-uri create de companie. In aceeasi zi, Paul Otellini, CEO al Intel va prezenta prima gama de telefoane mobile care va functiona cu cipuri Intel, intrand astfel pe o piata dominata de Qualcomm, scrie Bloomberg.
Popularitatea smartphone-urilor si tabletelor a dus la "coliziunea" celor doua companii. Piata telefoanelor mobile cu cip-uri va inregistra o crestere de 40 de procente, urmand sa atinga 29,9 miliarde de dolari pana in 2015, potrivit Linley Group.
Intrucat numarul persoanelor care utilizeaza dispozitivele mobile pentru conexiune la internet a crescut, Intel nu isi poate permite sa ramana numai in domeniul calculatoarelor.
"Pentru Intel, este un domeniu in care e obligatoriu sa intre. Nu pariati impotriva unui dispozitiv cu aceleasi functii ca ale calculatorului, dar care se potriveste in buzunar. Eu fac mai multe pe smartphone-ul meu decat orice alt dispozitiv", a spus analistul Jim McGregor.
De ani de zile, procesoarele Intel nu a reusit sa castige teren pe piata telefoanelor mobile, din cauza ca acestea consumau prea multa energie de la dispozitivele pe care utilizatorii doreau sa le foloseasca pentru cat... mai mult
Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 13:18
Intel Corp., cel mai mare producator mondial de cipuri, va vinde procesoare producatorului de telefoane mobile Nokia Oyj, marcand astfel un pas decisiv pentru Intel in industria telefoniei mobile, a spus o persoana apropiata situatiei, pentru Bloomberg.Afacerea va fi anuntata marti im cadrul unei conferinte telefonice. Intel, ale carui microprocesoare sunt folosite pentru peste 80% din computerele personale produse in lume, incearca de aproximativ zece ani sa intre pe piata telefoanelor mobile.Anand Chandrasekher, unul din oficialii Intel, conduce o divizie ce vinde un derivat al procesoarelor produse pentru computere. Cipul se numeste Atom si este destinat telefoanelor mobile, pentru accesarea internetului si a altor servicii IT de baza.
"Chiar daca vor obtine doar o mica parte din afacerea Nokia, tot este o mare afacere. Nokia este totusi cel mai mare producator mondial de telefoane mobile, din lume", a spus un analist.Circa 1,21 miliarde telefoane mobile au fost vandute la nivel global in 2008, conform companiei americane ABI Research.
Actiunile Intel s-u ieftinit cu 33 de centi, sau 2,1%, in sedinta de luni, la 15,68 dolari/titlu, pe piata Nasdaq. In 2009, acestea s-au scumpit cu 7%.Nokia a raportat pentru primul trimestru cel mai mic profit din 1996, in contextul in care piata de profil se confrunta cu o scadere a cererii.
Profitul net al companiei in primul trimestru a scazut la 122 milioane euro (160 milioane dolari), sau 3 centi/actiune, fata de 1,22 miliarde euro,... mai mult
Marti, 23 Iunie 2009, ora 12:52