Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut definitiv procesele cu Hidroelectrica, dupa ce contractele lor cu producatorul de energie au fost reziliate in perioada insolventei Hidroelectrica, anunta Euro Insol, fostul administratorul judiciar al Hidroelectrica.
"Baietii destepti" din energie au fost denumiti partenerii Hidroelectrica din contractele pe termen lung, incheiate prin negociere directa incepand cu anul 2004. In aceasta categorie au intrat traderi de energie, mari consumatori - producatori industriali, dar si furnizori de echipamente si servicii.
"Dupa ce Tribunalul Bucuresti a dat in fond castig de cauza Euro Insol si Hidroelectrica in toate actiunile formulate de traderii de energie, de producatorii Alro, Elsid, Electrocarbon si de contractorii Romelectro si Andritz, Curtea de Apel Bucuresti a mentinut integral hotararile Tribunalului si a respins irevocabil pretentiile contestatorilor", se arata intr-un comunicat Euro Insol.
"Suntem aproape de finalul unei ...citeste mai departe despre "Ultimii "baieti destepti" din energie au pierdut procesele cu Hidroelectrica privind rezilierea contractelor" pe Ziare.com mai mult
Marti, 27 Decembrie 2016, ora 15:42
Producatorul de energie Hidroelectrica are, incepand cu data de 5 mai, doi noi directori in cadrul Directiei Dezvoltare - Retehnologizare, potrivit unui comunicat al companiei.
Astfel, Aurel Cocioran a fost numit directorul acestei directii si a fost promovat de pe pozitia de manager al Departamentului de Retehnologizare, fiind cel mai tanar director din istoria Hidroelectrica numit pe o functie strategica in companie, se arata in comunicat.
Este unul dintre putinii manageri ai Hidroelectrica care sunt mentinuti sau promovati in urma procesului de selectie desfasurat cu firma Pedersen&Partners in anul 2013.
Aurel Cocioran, 10 ani experienta in domeniul investitiilor complexe in infrastructura energetica
Aurel Cocioran a absolvit Facultatea de Energetica la Universitatea Politehnica Bucuresti in anul 2003, cu dubla specializare in centrale hidroelectrice si inginerie economica. In perioada 2003-2004 a absolvit un Master in Hidroenergetica, la aceeasi universitate, pentru ca in 2010 sa obtina un MBA la Universitatea din Viena in managementul proiectelor si proceselor.
Lucreaza la Hidroelectrica din anul 2003 si are experienta profesionala de peste 10 ani in domeniul investitiilor complexe in infrastructura energetica, din care 6 ani experienta in pozitii de top management. A ocupat succesiv functiile de Director Program in perioada 2007-2009 si Director al Uzinei de Retehnologizare SH Slatina, 2009-2010. Din 2010 a fost promovat Director al Directiei... mai mult
Luni, 05 Mai 2014, ora 12:13
Curtea de Apel Bucuresti a admis recursurile formulate de traderii de energie Alpiq, Energy Holding si EFT, dar si de Andritz Hydro, Alro, Elsid Titu si Directia Venituri Buget Local Sector 2 impotriva sentintei Tribunalui Bucuresti din 26 iunie 2013 prin care a fost inchisa procedura de insolventa a Hidroelectrica, care a reintrat astfel in insolventa.
Curtea de Apel a trimis cauza spre rejudecare, potrivit datelor Fondului Proprietatea, actionar minoritar al producatorului de energie, conform Mediafax.
Totodata, instanta a admis si recursul inaintat de Alpiq RomIndustries privind denuntarea unilaterala a contractului de vanzare - cumparare energie.
Alro Slatina, Elsid Titu si Alpiq RomIndustries au castigat recursul privind tabelul preliminar al creditorilor, astfel ca Tribunalul Bucuresti va judeca si aceasta cauza.
Alro a avut castig de cauza si in alt dosar
Alro a avut castig de cauza si in dosarul privind masura de aplicare a clauzei de forta majora, Curtea de Apel trimitand si acest dosar spre rejudecare la Tribulaul Bucuresti. Hidroelectrica a activat in 2011 si 2012 de doua ori clauza de forta majora, ca urmare a secetei care a dus la scaderea debitelor raurilor.
Curtea de Apel Bucuresti a admis si recursul firmelor Alpiq RomEnergie, Alpiq RomIndustrie privind opozitia deschiderii procedurii reorganizarii si a trimis cauza spre rejudecare.
Administratorul judiciar al Hidrolectrica, firma Euro Insol, a denuntat in vara lui 2012 contractele de... mai mult
Vineri, 28 Februarie 2014, ora 08:35
Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica, a declarat ca a decis sa nu mai demisioneze de la conducerea companiei, in urma unei discutii purtate vineri cu premierul Victor Ponta, cu ministrul interimar al Economiei, Daniel Chitoiu, si cu ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita.
'Am avut o intalnire astazi cu premierul, cu vicepremierul si cu ministrul Energiei si am reusit sa clarificam toate aspectele, prin urmare am decis sa raman in continuare la Hidroelectrica. Cei trei m-au asigurat ca am autoritate deplina in cadrul companiei', a precizat Borza.
El a explicat faptul ca a intentionat sa paraseasca aceasta functie intrucat era nemultumit de activitatea unor membri ai Consiliului de Supraveghere si ai Directoratului Hidroelectrica, care este boardul executiv al companiei.
'Eram nemultumit de o anumita lentoare cu care unii membri ai Directoratului isi asuma luarea unor decizii vitale pentru companie. De asemenea, in Consiliul de Supraveghere eram in minoritate. Este vorba, de exemplu, de decizii privind vanzarea energiei pe bursa. Din 22 mai, Hidroelectrica n-a mai vandut niciun megawatt de energie pe bursa. De ce? Din cauza incapabilitatii managementului care nu stie sau nu vrea sa vanda energie', a mai spus el.
De asemenea, Borza a indicat faptul ca Directoratul a oprit procesul de vanzare a microhidrocentralelor.
'Vanzarea microhidrocentralelor ar fi generat lichiditate, deci venituri, deci profit, care ar fi... mai mult
Sambata, 12 Octombrie 2013, ora 09:17
Hidroelectrica a inregistrat un profit de 481 milioane lei pe primele 6 luni ale anului 2013, mai mare cu 47 de milioane lei decat profitul bugetat pe intregul an 2013.
"Rezultatul financiar aferent primul semestru este cu 47 de milioane lei mai mare decat profitul bugetat pe intregul an 2013 si aproximativ de doua ori mai mare decat profitul inregistrat de companie in anul 2010 cand societatea a atins un maxim al productiei de 19,8 milioane MWh, potrivit unui comunicat de presa.
Acest rezultat financiar este cu atat mai spectaculos daca este sa il raportam la pierderea primului semestru al anului 2012 de 202 milioane lei sau la pierderea cumulata de 693 milioane lei raportata de companie pe ultimele doua exercitii financiare, 2011 respectiv 2012", se arata in document.
Potrivit acestuia, cifra de afaceri pe primele 6 luni ale anului 2013 a fost cu 423 milioane lei mai mare decat cea inregistrata pe primul semestru al anului 2012, respectiv de 1,686 miliarde lei fata de 1,263 miliarde lei. Productia inregistrata pe primele 6 luni din 2013 a depasit 8,2 milioane MWh fata de 7 milioane MWh pe primele 6 luni din 2012.
"Evolutia societatii in perioada in care a fost supusa procedurii insolventei este una pozitiva care confirma si justifica masurile, politicile si actiunile intreprinse de administratorul judiciar in vederea reorganizarii companiei. Profitul inregistrat de Hidroelectrica se datoreaza maximizarii veniturilor si implicit a profitabilitatii ca efect... mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:56
Companiile Alpiq RomIndustries si Alpiq RomEnergie nu au nicio sansa sa castige pe argumente juridice procesele in care solicita instantei anularea procesului de insolventa la Hidroelectrica, dar in justitie este posibil orice, spune administratorul judicar al companiei de stat, Remus Borza.
"Pe lege, Curtea de Apel nu poate admite cererea, nu au nicio sansa sa li se accepte recursul, dar in Justitia din Romania este posibil orice. In cazul in care Curtea de Apel va aproba recursul celor doua companii, contractele vor fi reluate in forma negociata initial si, ulterior, Hidroelectrica va trebui sa plateasca si pentru perioada in care a functionat in insolventa. Intr-o luna, doua, va intra in faliment", a spus Borza, citat de Agerpres.
Acesta a precizat ca CAB nu a acceptat bilantul Hidroelectrica la 30 iunie 2012 depus de EuroInsol, dar a acceptat de la cele doua firme inclusiv articole din ziare, motiv pentru care administratorul judiciar al companiei si-a motivat scepticismul in privinta deciziilor corecte ale justitiei.
Administratorul judiciar al Hidroelectrica a declarat ca trecerea administrarii Hidroelectrica catre Euroinsol a fost recunoscuta de 99,98% dintre creditorii companiei, care au recunoscut starea de insolventa a Hidroelectrica.
CAB a judecat joi recursul SC Alpiq Romenergie SRL, SC Alpiq Romindustries SRL si al sindicatului 'Hidrosind' la decizia Tribunalului Bucuresti, care a hotarat reorganizarea Hidroelectrica si demararea procedurii... mai mult
Duminica, 07 Octombrie 2012, ora 09:32
Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, investeste 1,465 milioane lei in formarea si perfectionarea angajatilor, bani din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara nr. 3, informeaza NewsIn.Proiectul se numeste "Formarea si perfectionarea personalului societatii, in conformitate cu Strategia de dezvoltare a resurselor umane, bazata pe principiile imbunatatirii continue a intregii activitati, in scopul cresterii capacitatii de adaptare a societatii la mediul economic in schimbare".
Acesta a demarat in 2 august si are o perioada de implementare de 21 de luni.
"Proiectul isi propune o schimbare graduala de mentalitate in organizatie prin introducerea conceptului kaizen, al imbunatatirii continue a performantei proceselor in organizatie, certificarea unui numar de specialisti din organizatie pentru a continua formarea in imbunatatirea proceselor si dupa finalizarea proiectului, asigurand sustenabilitatea proiectului, precum si formarea a 17% dintre angajati in scopul imbunatatirii continue a activitatii lor, a proceselor", se arata intr-un comunicat emis marti de companie.
Contributia Hidroelectrica este de 600.000 lei, respectiv 40,95%, si asistenta financiara nerambursabila este de 865.000 lei, respectiv 59,05%.
"Prin implementarea acestui proiect se promoveaza implemementarea filosofiei imbunatatirii continue in Hidroelectrica in scopul reducerii... mai mult
Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 15:14
Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, totodata administrator al viitorului gigant Hidroenergetica, a declarat ca exista 19 procese intentate de cei care contesta infiintarea celor 2 mari companii energetice Electra si Hidroenergetica,dar ca spera ca acestea sa fie gata in ianuarie 2011, informeaza NewsIn."Aveam toate hartiile pregatite, astfel ca cele doua companii ar fi putut fi functionale de la 1 iulie 2010. Insa acum exista 19 procese intentate in total, de sindicalisti, de Fondul Proprietatea (FP) si de trei actionari ai FP. Noi speram ca, totusi, cei doi giganti vor fi gata pana in ianuarie", a precizat Mihai David.
Acesta a mai spus ca, daca cele doua companii nu se fac pana la 1 ianuarie 2011, atunci "va trebui regandit tot sistemul". Termenul de punere in functiune al celor doua mari companii fusese anuntat de autoritati pentru 1 iulie.
mai mult
Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 14:48
Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) vrea sa renunte la desfiintarea producatorului de electricitate Hidroelectrica si ii schimba denumirea in Hidroenergetica SA, pastrandu-si astfel datele de inregistrare la Registrul Comertului, dar si avizele si licentele.Astfel, "Compania Nationala Hidroenergetica SA se infiinteaza cu pastrarea Hidroelectrica SA ca entitate juridica cu patrimoniul ce ramane din Hidroelectrica dupa divizare, aceasta din urma schimbandu-si denumirea in CN Hidroenergetica SA, concomitent cu absorbtia de catre aceasta a unor filiale ale Hidroelectrica SA si Termoelectrica", se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern postat luni pe site-ul MECMA.
Reprezentantii Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, au declarat luni pentru NewsIn ca, in acest mod, compania isi va mentine existenta si va fi simplificat totodata, din punct de vedere juridic, procesul infiintarii Hidroenergetica, unul din cei doi mari giganti energetici rezultati in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania.
Potrivit Notei de Fundamentare a proiectului de act normativ, infiintarea Hidroenergetica, in varianta initiala publicata in Monitorul Oficial din 5 februarie, ar fi intarziata de reinnoirea si emiterea autorizatiilor, avizelor, aprobarilor si certificarilor necesare.
"Este esential pentru procesul de reorganizare a producatorilor de energie electrica si termica ca noile companii nationale a caror infiintare este... mai mult
Luni, 12 Aprilie 2010, ora 23:00