Dupa ce HTC a semnat intelegerea pe zece ani cu Apple pentru incheierea conflictului juridic pe marginea incalcarii patentelor, lumea digitala a speculat imediat ca s-a creat un precedent si ca urmeaza ca si alte companii sa cedeze in fata presiunilor producatorului american.
Am spus "presiuni Apple" pentru ca, asa cum scriam zilele trecute, se pare ca HTC si-a platit linistea pentru urmatoarea decada cu Apple. Se pare, insa, ca nu toata lumea este dispusa sa negocieze cu Apple pe problema patentelor.
Samsung, de exemplu, a anuntat ca ramane pe pozitii si ca nu intentioneaza sa negocieze cu Apple pentru a ajunge la o intelegere cu americanii
Citeste mai multe despre Samsung nu cedeaza: "Nu vom negocia cu Apple" pe patente pe Hit.ro mai mult
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 10:35
Apple si HTC au convenit sa inceteze toate litigiile de brevete restante, semnand un contract de licentiere pe termen de zece ani. Reprezentantii celor doua companii nu au dezvaluit insa intelegerile financiare.
Acest acord incheie una dintre luptele cele mai importante legate de sistemul de operare Google pentru smartphone-uri, Android.
Unul dintre cele mai importante procese pe brevetele sistemului de operare s-a incheiat cu o intelegere intre cele doua companii, potrivit unui comunicat de presa postat pe site-ul Apple, scrie Gigaom.com
Potrivit sursei citate, Apple si HTC au ajuns la un acord general care implica anularea tuturor proceselor aflate pe rol intre cele doua companii.
"HTC are placerea sa va anunte ca a rezolvat toate disputele juridice cu Apple. Prin urmare, HTC se poate concentra asupra inovarii in loc sa se mearga la procese", a declarat Peter Chou, CEO HTC.
Un astfel de acord aduce economii substantiale ambelor companii de la plata avocatilor si a taxelor juridice aferente, tinand cont ca asemenea cazuri complexe de brevete costa de obicei zeci de milioane de dolari.
Totusi, un astfel de anunt ridica foarte multe semne de intrebare, mai ales pentru ca cele doua companii nu au dat informatii legate de intelegerea financiara.
Apple ar putea face un pact similar si cu alti mari rivali cu care se lupta in instante cu ar fi Samsung sau Motorola?
Apple a dat HTC pentru prima data in judecata in martie 2010, pe motiv ca... mai mult
Duminica, 11 Noiembrie 2012, ora 12:57
HTC, al doilea mare producator de smartphone-uri din Asia, a castigat un proces la tribunalul din Londra impotriva companiei Apple, avand ca subiect brevete pentru tehnologia touchscreen folosita pentru dispozitive mobile.
Dispozitivele HTC nu incalca brevetele pentru tehnologie ale companiei Apple si trei din acele brevete sunt invalide, a spus judectaorul Christopher Floyd, potrivit Bloomberg.
Procesul din Marea Britanie reprezinta "o infrangere importanta a companiei Apple in razboiul brevetelor pentru smartphone", a spus avocatul Peter Bell de la firma Stevens & Bolton LLP, care nu este implicat in caz.
Apple a deschis mai multe procese privind brevetele impotriva rivalilor sai, printre care se numara HTC si Samsung, si incearca sa domine piata smartphone, in valoare de 219 miliarde de dolari. Companiile s-au acuzat una pe alta de copierea designurilor si tehnologiei folosite in cazul dispozitivelor mobile. mai mult
Joi, 05 Iulie 2012, ora 10:16
Apple a creat o firma care sa se ocupe cu intentarea proceselor catre competitorii sai. De ce are nevoie Apple de un astfel de instrument?
Procesele pe incalcarea brevetelor sunt masura preferata de companii pentru a reduce concurenta pe piata intrucat firmele implicate in proces sunt obligate sa blocheze exporturile pana la solutionarea cazului.
Compania Digitude, cu sediul in Virginia, a depus recent plangeri privind incalcarea brevetelor impotriva companiilor: RIM, HTC, Motorola, Samsung, Sony sau Nokia. Din lista lipseste Apple, potrivit Techcrunch.
Digitude a fost infiintata in 2010 cu ajutorul unui aport de capital din partea Altitude Capital Partners. Obiectul de activitate al companiei este acela de a achizitiona si testa diverse produse pentru un consortiu de brevete.
Cu alte cuvinte, cumpara brevete si apoi da in judecata alte companii pana cand acestea se hotarasc sa ajunga la un consens si sunt dispuse sa plateasca mai mult decat le-ar fi costat un proces intr-o instanta de judecata.
Digitude este cea mai noua gaselnita in materie de investitii de brevete pentru ca reprezentantii companiei urmaresc parteneri strategic care sa investeasca in companie nu cu bani, ci cu patente.
Unul dintre partenerii companiei pare a fi Apple, prin tranferarea activelor unei companii la care gigantul IT era actionar la Digitude.
Ce ar fi atat de rau intr-o astfel de investitie? In primul rand, Apple ar folosi Digitude ca un instrument de a stopa evolutia... mai mult
Duminica, 11 Decembrie 2011, ora 09:31