Luni incep lucrarile pentru construirea Stadionului National Arcul de Triumf, in Capitala, pe Bulevardul Marasti nr.18-20, dar si pentru realizarea retelei de canalizare pluviala pe Soseaua Petricani, ceea ce inseamna noi probleme in trafic pentru bucuresteni.
Brigada Rutiera anunta ca pentru construirea Stadionului National Arcul de Triumf va fi restrictionat traficul auto pe breteaua destinata virajului la dreapta de pe Strada Alexandru Constantinescu pe Bulevardul Marasti, cu asigurarea in permanenta a unui culoar pietonal protejat cu latimea de minim un metru, anunta Brigada Rutiera a Capitalei, citata de Mediafax.
Lucrarea nu va afecta benzile de circulatie existente pe Strada Alexandru Constantinescu si Bd. Marasti.
Tot luni incep lucrari si pentru realizarea retelei de canalizare pluviala, relocarea si protejarea retelelor pe Soseaua Petricani, dar si la intersectia cu Soseaua Fabrica de Glucoza. Circulatia va fi restrictionata pe o singura banda, pana in 13 septembrie.
"Lucrarea va fi realizata fara inchiderea circulatiei autovehiculelor sau pietonilor, in partea carosabila, cu asigurarea unei benzi de circulatie pe sensul afectat de pe Sos. Petricani, precum si in intersectii", anunta Brigada Rutiera a Capitalei, citata de News.ro.
Politistii precizeaza ca se va asigura circulatia protejata a pietonilor pe trotuar.
"Restrictiile din partea carosabila se vor finaliza pana cel tarziu la data de 13.09.2019, iar in situatia in care lucrarea nu va fi... mai mult
Luni, 05 August 2019, ora 11:07
Bucuresti este al treilea oras din lume si primul din Europa in privinta blocajelor inregistrate in trafic, conform clasamentului anual realizat de compania olandeza de sisteme de navigatie TomTom, transmite Bloomberg.
La nivel mondial, cele mai aglomerate orase sunt Bangkok, Mexico City, Bucuresti, Jakarta, Moscova, Chongqing, Istanbul si Sankt Petersburg.
Topul realizat de TomTom este dominat de pietele emergente. In randul tarilor bogate, doar Los Angeles este in top 15, fiind pe pozitia a 14-a.
Unele orase din sudul Asiei cu cel mai ingrozitor trafic, printre care Dhaka, Delhi si Karachi, nici macar nu sunt incluse in clasamentul TomTom. Problemele lor se vor inrautati deoarece populatia creste rapid in acele regiuni.
O metoda de reducere a blocajelor inregistrate in trafic o reprezinta restrictionarea folosirii autovehiculelor. Interzicerea unor masini in anumite zile a fost implementata cu succes in orase ca Manila, Mexico City, Bogota si Beijing. Decizia Londrei de a introduce o taxa pentru vehiculele care circula in zonele aglomerate a avut un efect similar.
Alte orase, cum ar fi Dhaka, Jakarta, Lahore sau cele din China si India si-au extins reteaua de metrou, dar analistii avertizeaza ca ar putea sa nu fie suficient pentru decongestionarea traficului.
Raportul ''TomTom Traffic Index'' a analizat datele privind traficul urban din 390 de orase din 48 de state de pe sase continente. mai mult
Luni, 12 Noiembrie 2018, ora 14:33
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca municipalitatea va lansa curand un proiect "pentru decongestionarea traficului", prin care autobuzele RATB sa poata circula si pe linia de tramvai.
"Vom lansa un alt proiect pentru decongestionarea traficului. Pe linia de tramvai, acolo unde structura acesteia permite, va circula si autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Pentru inceput, ne-am gandit ca benzile unice sa fie cele care sunt deja create si au aceasta infrastructura, iar autobuzele sa poata intra pe linia de tramvai", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Edilul a spus ca sunt cateva trasee stabilite, iar proiectul urmeaza fie inceput in scurt timp.
"Etapa a doua va fi aceea in care linia de tramvai sa fie amenajata, astfel incat sa poata intra si autobuzul", a subliniat primarul.
Firea a adaugat ca toate statiile RATB vor fi reamenajate, pentru ca multe dintre ele "sunt depasite".
"Este nevoie de un sistem de informare a traseelor, precum si a orelor la care vin mijloacele de transport in comun. Pentru persoanele suferinde sau in varsta, mai multe locuri in care sa stea. S-au facut in anii trecuti ceva investitii, dar sunt insuficiente. Am discutat cu domnul director al RATB, Adrian Mihail, si mi-a adus un draft, un plan de investitii pentru toate statiile RATB", a spus Firea, declarandu-se nemultumita de cum arata in prezent statiile si refugiile.
Citeste si Primaria Capitalei anunta schimbari in 13 intersectii din... mai mult
Joi, 07 Septembrie 2017, ora 14:55
Traficul rutier spre litoral este foarte intens, sambata dimineata, pe Autostrada Soarelui, pe sensul catre litoral.
Se circula in coloana iar viteza maxima pe autostrada e de 60-70 de km/ora.
Centrului Infotrafic avertizeaza ca si pe DN Centura Bucuresti, catre autostrada A2 (intre Popesti si Pantelimon), se circula in coloana.
Din cand in cand coloanele de masini se opresc complet, astfel ca se preconizeaza ca in urmatoarea ora traficul va fi tot mai mare.
Foto: Ziare.com
Politistii le recomanda conducatorilor auto sa foloseasca si alte rute catre Constanta, cum ar fi:
DN2 Bucuresti - Urziceni, DN2A Urziceni - Slobozia - Harsova - Constanta;DN3 Bucuresti - Lehliu - Calarasi - traversare cu bacul spre Ostrov - Adamclisi - Constanta;DN3 Bucuresti - Lehliu-Gara, DN3A Lehliu-Gara - Fetesti - A2 Fetesti - Cernavoda, DN22C Cernavoda - Murfatlar, DN3 Murfatlar - Constanta (cu mentiunea ca este posibil sa apara probleme de trafic la statia de taxare de la Fetesti).
Politistii ii sfatuiesc pe soferi sa mareasca distanta de siguranta in mers, iar daca incheie o coloana de autovehicule, sa puna in functiune luminile de avarie, pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa franeze din timp.
Aproape toate locurile de cazare din statiunile de pe litoral au fost rezervate pentru minivacanta de Sfanta Maria, cand vor avea loc si manifestarile de Ziua Marinei.
Turistii care se vor afla pe litoral in minivacanta de Sfanta Maria vor putea lua parte la... mai mult
Sambata, 12 August 2017, ora 08:27
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, nu va renunta la benzile unice pentru RATB si spune ca aglomeratia de pe strazi este cauzata si de inmatricularea a zeci de mii de masini noi.
"Nu se pune in niciun caz problema sa renuntam la culoarele unice. Planul de Mobilitate Urbana Durabila, un document strategic de planificare a transportului in regiunea Bucuresti-Ilfov, realizat sub coordonarea BERD, precizeaza clar ca una dintre masurile care duc la cresterea mobilitatii este realizarea acestor benzi destinate transportului public.
(...) Din orice perspectiva am privi insa problema traficului, realitatea este una singura: avem inmatriculate in Bucuresti, la final de aprilie, 1,274 milioane de autovehicule, plus alte 155.000 inmatriculate in Ilfov.
Fata de finalul anului trecut se inregistreaza, in doar 4 luni, o crestere a parcului auto din zona metropolitana Bucuresti de peste 30.000 de unitati. La acestea se adauga autovehiculele, deloc putine, care tranziteaza zilnic Bucurestiul, precum si cele inmatriculate in alte judete sau alte tari ale caror proprietari locuiesc, de fapt, aici", spune Firea, citata intr-un comunicat al Primariei Capitalei remis miercuri Ziare.com.
Edilul sustine masurile care sa-i descurajeze pe bucuresteni sa mearga cu propriile masini. Iar daca acestea nu vor avea efect, PMB pregateste si unele mai dure.
"Prin urmare, fara masuri de descurajare a traficului rutier, vom avea in foarte scurt timp un oras complet blocat. Pentru inceput avem... mai mult
Miercuri, 24 Mai 2017, ora 11:20
Esti in drum spre munte sau te vrei sa te intorci spre Bucuresti de la munte? E aglomeratie mare pe Valea Prahovei si se circula greu.
Traficul rutier este foarte intens pe DN1, pe Valea Prahovei, in ambele sensuri. Catre Bucuresti, se circula in coloana din Predeal pana in Busteni, iar in sens invers la intrarea in Comarnic dinspre Ploiesti, arata Politia Rutiera.
Au inceput sa apara probleme de trafic si pe DN73A Rasnov - Predeal, la intersectia cu DN1.
Politistii rutieri le amintesc soferilor care pornesc din Brasov catre Bucuresti ca pot evita aglomeratia de pe Valea Prahovei circuland pe DN1A Sacele - Cheia - Ploiesti, cu mentiunea ca si pe acest tronson de drum, in orele urmatoare, pot aparea probleme de trafic in zona Maneciu, unde se executa lucrari de consolidare, drumul fiind ...citeste mai departe despre "Te intorci de la munte? E aglomeratie pe Valea Prahovei - iata rutele ocolitoare" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 24 Iulie 2016, ora 13:07
Ambuteiajele din marile orase nu le dau prea mari batai de cap cetatenilor europeni, mai putin bucurestenilor, care locuiesc in singurul oras din Uniunea Europeana aflat intr-un clasament mondial al rusinii: top 10 orase cu trafic de cosmar.
Capitala Romaniei se afla in topul oraselor in care se circula cel mai prost alaturi de metropole din China, Brazilia, Rusia si Turcia.
Cum Bucurestiul are mult mai putini locuitori decat majoritatea metropolelor prezente in acest clasament, explicatia pentru ambuteiajele zilnice ar putea fi si ca drumurile sunt putine si proaste, iar managementul rutier este defectuos.
Iata cum arata clasamentul oraselor in care soferii au viata grea intocmit de producatorul de sisteme GPS TomTom si prezentat de CNN.
1. Istanbul
Orasul de pe malul Bosforului se dovedeste un adevarat cosmar pentru soferii prinsi in trafic la ore de varf.
Navetistii pierd cate 125 de ore anual in haosul de pe autostrazile si podurile care leaga malul Europei de cel al Asiei.
La fiecare deplasare, un sofer pierde 30 de minute in ambuteiaje pe strazile din Istanbul, estimeaza expertii TomTom.
2. Moscova
Daca ai treaba in capitala Rusiei si te deplasezi cu masina, ar fi bine sa te trezesti cu o jumatate de ora mai devreme.
Aceasta pentru ca timpul pierdut zilnic la volan de un sofer ramas captiv in inghesuiala din traficul moscovit se apropie de 31 de minute.
Iar imbulzeala de pe soselele din Moscova nu este un fenomen intalnit doar la... mai mult
Marti, 31 Martie 2015, ora 14:10
6Reprezentantii sindicatelor RATB si Metrorex au anuntat ca au decis suspendarea grevei anuntate pentru luni si marti, in urma negocierilor incepute cu Ministerul Transporturilor.
"Greva de luni de la metrou a fost suspendata, saptamana viitoare vom semna contractul colectiv de munca. Si RATB suspenda greva de solidaritate", a spus Ion Radoi, presedintele Uniunii Sindicatelor Lucratorilor de la Metrou, potrivit Agerpres.
Sindicalistii de la Metrorex si RATB au amenintat cu greva in zilele de luni si marti, intre orele 4.00 si 16.00, daca nu li se vor solutiona revendicarile la negocierile ce ar urma sa aiba loc in weekend cu reprezentantii Ministerului Transporturilor, a declarat Vasile Petrariu, lider sindical RATB, potrivit Mediafax.
"In acest moment, greva celor de la metrou este sigura daca problemele nu vor fi solutionate pana luni, iar noi ne vom solidariza cu ei marti, daca nu sunt rezolvate revendicarile", a spus Petrariu.
Potrivit liderului sindical RATB, angajatii transportului public de suprafata din Capitala se solidarizeaza cu cei de la metrou "pentru a-i ajuta pe acestia", dar si pentru ca in doua luni va expira si contractul colectiv de munca al lor si vor, prin aceasta forma de protest, sa traga un semnal de alarma fata de factorii responsabili.
In 26 septembrie, presedintele Unitatii Sindicatului Liber Metrou (USLM), Ion Radoi, anunta ca greva generala la metrou si RATB, anuntata initial pentru 30 septembrie, a fost amanata pentru luni, 14... mai mult
Vineri, 11 Octombrie 2013, ora 12:37