CFR SA informeaza ca, din cauza unor probleme tehnice neprevazute, se inregistreaza mici intarzieri in circulatia trenurilor pe ruta ruta directa Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda.
"Dat fiind faptul ca este prima sectie de cale ferata, pe care se aplica sistemul de operare de tip "cadentat", pe o linie noua si cu o instalatie noua, au aparut aceste probleme tehnice, insa ele au fost deja identificate si vor fi rezolvate in scurt timp, astfel incat circulatia trenurilor spre si dinspre Aeroport sa se desfasoare in conditii normale de trafic".
Compania feroviara a anuntat, miercuri, ca trei operatori de transport feroviar vor asigura serviciul public de transport feroviar de calatori intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda, cu 72 de trenuri, odata cu intrarea in vigoare a noului Mers de Tren, valabil pentru perioada 13 decembrie 2020 (ora 00:00) - 11 decembrie 2021 (ora 00:00).
Conform unui comunicat, legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va fi asigurata pe relatia Bucuresti Nord - Mogosoaia - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (si retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care apartin SNTFC CFR Calatori, Regio Calatori si Transferoviar Calatori.
Astfel, SNTFC CFR Calatori (operatorul national de transport feroviar de calatori) va avea pe aceasta ruta 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula intre orele 0:00 - 10:16 si 22 de trenuri intre orele 14:30 - 24:00, Regio... mai mult
Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 10:21
Segmentul din beton al Autostrazii Soarelui - care este plin de santuri si de gropi - va intra, in sfarsit, in reparatii, la inceputul saptamanii viitoare, anunta Compania de Drumuri.
Pe segmentul de autostrada dintre Bucuresti si Fundulea apar probleme de trafic in fiecare vara. Motivul: la caldura, placile din beton din care e facuta calea de rulare se dilata si sar din locurile lor, creand denivelari periculoase.
Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) si-a creat un asa-numit "SMURD al autostrazii". Este vorba despre o echipa care sa intervina prompt si sa repare portiunile din A2 in care placile se inalta. Din pacate, oricat de repede ar interveni, muncitorii nu pot decat sa peticeasca soseaua, fara sa poata preveni repetarea incidentelor similare.
In consecinta, in noiembrie 2018, CNAIR a lansat o licitatie pentru a alege constructori care sa repare intregul segment de autostrada. In mai 2019, au fost selectate doua firme - Porr si Saga Business Construct SRL - care sa execute lucrarile.
Potrivit CNAIR, acesti constructori urmeaza, printre altele, sa frezeze 8 centimetri din beton, sa decolmateze rosturile (spatiile dintre placile de beton - n.red.) si sa le umple cu un amestec siliconic rezistent.
Apoi, peste betonul frezat se vor asterne: un adeziv bituminos, un geogrid textil si iarasi un strat de adeziv bituminos. Ulterior, se va intinde un strat de rulare. In acest fel, placile vor fi izolate si nu vor mai sari din... mai mult
Miercuri, 11 Septembrie 2019, ora 09:12
Luni incep lucrarile pentru construirea Stadionului National Arcul de Triumf, in Capitala, pe Bulevardul Marasti nr.18-20, dar si pentru realizarea retelei de canalizare pluviala pe Soseaua Petricani, ceea ce inseamna noi probleme in trafic pentru bucuresteni.
Brigada Rutiera anunta ca pentru construirea Stadionului National Arcul de Triumf va fi restrictionat traficul auto pe breteaua destinata virajului la dreapta de pe Strada Alexandru Constantinescu pe Bulevardul Marasti, cu asigurarea in permanenta a unui culoar pietonal protejat cu latimea de minim un metru, anunta Brigada Rutiera a Capitalei, citata de Mediafax.
Lucrarea nu va afecta benzile de circulatie existente pe Strada Alexandru Constantinescu si Bd. Marasti.
Tot luni incep lucrari si pentru realizarea retelei de canalizare pluviala, relocarea si protejarea retelelor pe Soseaua Petricani, dar si la intersectia cu Soseaua Fabrica de Glucoza. Circulatia va fi restrictionata pe o singura banda, pana in 13 septembrie.
"Lucrarea va fi realizata fara inchiderea circulatiei autovehiculelor sau pietonilor, in partea carosabila, cu asigurarea unei benzi de circulatie pe sensul afectat de pe Sos. Petricani, precum si in intersectii", anunta Brigada Rutiera a Capitalei, citata de News.ro.
Politistii precizeaza ca se va asigura circulatia protejata a pietonilor pe trotuar.
"Restrictiile din partea carosabila se vor finaliza pana cel tarziu la data de 13.09.2019, iar in situatia in care lucrarea nu va fi... mai mult
Luni, 05 August 2019, ora 11:07
Administratia Federala pentru Aviatie (FAA) din Statele Unite a anuntat ca unele avioane Boeing 737 MAX ar putea avea componente fabricate incorect, care trebuie sa fie inlocuite, aceasta fiind o noua problema pentru grupul Boeing.
Potrivit FAA, pana la 148 de voleti (aripioare mobile asezate pe intradosul aripii unui avion pentru a-i mari sustentatia - n.red.) fabricati de un furnizor al Boeing sunt afectati. Acest tip de voleti sunt montati pe 133 de avioane 737 NG si 179 de 737 MAX la nivel mondial, transmite Reuters.
Defectarea completa a acestor voleti nu ar avea ca efect pierderea totala a avionului, dar aeronava ar fi deteriorata in zbor.
Pe de alta parte, Boeing trebuie sa prezinte FAA o actualizare software pentru 737 Max pentru a obtine reluarea zborurilor, dupa doua accidente produse intr-un interval de mai putin de cinci luni. Boeing nu a comentat imediat informatiile.
Citeste si:
Boeing incearca sa readuca in trafic aeronavele 737 MAX, consemnate la sol dupa doua tragedii aviaticeCNN: Boeing stia de problemele modelului 737 Max cu un an inainte de prabusirea primului avion, dar a ales sa nu ia masuriValoarea Boeing ar putea sa se deprecieze cu 12 miliarde dolari din cauza crizei 737 MAX ...citeste mai departe despre "Noi probleme pentru Boeing: Unele avioane 737 MAX ar avea componente defecte" pe Ziare.com mai mult
Luni, 03 Iunie 2019, ora 12:17
Mai multe autobuze turcoaz - practic marile (si singurele) sperante pentru imbunatatirea transportului in comun din Capitala - au functionat defectuos inca de sambata, cand au fost scoase in trafic.
Din pacate, problemele raportate atunci n-au fost unele izolate, iar soferii au continuat sa aiba batai de cap cu masinile noi si in zilele care au urmat.
In loc sa isi asume raspunderea gasirii unei solutii, autoritatile sustin ca autobuzele merg bine, iar bucurestenii, departe de a fi nemultumiti, trimit chiar mesaje de multumire pentru ca noile autobuze circula pe strazile Capitalei.
Situatia e cu atat mai ingrijoratoare cu cat primaria a cumparat nu numai cele 30 de autobuze pe care le-au vazut bucurestenii, ci 400, care urmeaza sa fie livrate pana la finele anului 2019.
Inca din vara, Gabriela Firea promitea ca in 2018 si 2019 vor ajunge la Bucuresti 400 de autobuze noi, ultramoderne, cumparate de Primarie, cu 100 de milioane de euro, de la firma Otokar. In mod normal, pentru bucuresteni - obligati sa circule pe unele dintre cele mai aglomerate sosele din lume - vestea ar fi trebuit sa fie una extraordinara, din mai multe motive.
Inainte de toate pentru ca in noile autobuze oamenii s-ar fi putut bucura de o calatorie decenta, de care nu au parte in masinile soioase pe care STB le scoate acum pe trasee. In plus, masinile ultramoderne i-ar fi putut convinge pe multi bucuresteni sa prefere autobuzul masinii personale. Iar asta ar fi dus la decongestionarea... mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2018, ora 06:14
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anuntat, joi, ca municipalitatea va lansa curand un proiect "pentru decongestionarea traficului", prin care autobuzele RATB sa poata circula si pe linia de tramvai.
"Vom lansa un alt proiect pentru decongestionarea traficului. Pe linia de tramvai, acolo unde structura acesteia permite, va circula si autobuzul. Acestea sunt deja benzi unice create. Pentru inceput, ne-am gandit ca benzile unice sa fie cele care sunt deja create si au aceasta infrastructura, iar autobuzele sa poata intra pe linia de tramvai", a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.
Edilul a spus ca sunt cateva trasee stabilite, iar proiectul urmeaza fie inceput in scurt timp.
"Etapa a doua va fi aceea in care linia de tramvai sa fie amenajata, astfel incat sa poata intra si autobuzul", a subliniat primarul.
Firea a adaugat ca toate statiile RATB vor fi reamenajate, pentru ca multe dintre ele "sunt depasite".
"Este nevoie de un sistem de informare a traseelor, precum si a orelor la care vin mijloacele de transport in comun. Pentru persoanele suferinde sau in varsta, mai multe locuri in care sa stea. S-au facut in anii trecuti ceva investitii, dar sunt insuficiente. Am discutat cu domnul director al RATB, Adrian Mihail, si mi-a adus un draft, un plan de investitii pentru toate statiile RATB", a spus Firea, declarandu-se nemultumita de cum arata in prezent statiile si refugiile.
Citeste si Primaria Capitalei anunta schimbari in 13 intersectii din... mai mult
Joi, 07 Septembrie 2017, ora 14:55
Duminica, la aceasta ora, pe mai multe drumuri nationale traficul rutier se desfasoara in conditii de ceata, anunta centrul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane.
Precizam, in acest sens, ca Administratia Nationala de Meteorologie a emis in aceasta dimineata, pentru judetele Vrancea, Vaslui si Galati, o atentionare nowcasting cu cod galben referitoare la acest fenomen.
Cod galben de ceata in 7 judete
Politia recomanda soferilor sa adapteze viteza in functie de vizibilitate, sa mareasca distanta in mers, sa nu se angajeze in depasiri riscante si sa foloseasca luminile de intalnire (luminile de ceata trebuie folosite doar daca vizibilitatea scade semnificativ).
Cum se circula duminica dimineata
In judetul Valcea, pe DN7 Pitesti - Sibiu, la kilometrul 177+140 de metri, din cauza tasarii corpului drumului in zona unui podet, circulatia auto este deviata prin municipiul Ramnicu Valcea, pe strazile Decebal, Republicii si pe Calea lui Traian.
In ...citeste mai departe despre "Cum se circula duminica. S-au inchis Transalpina si Transfagarasanul" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 13 Decembrie 2015, ora 09:34
Serviciul fotografic Instagram, detinut de cunoscuta retea de socializarea Facebook, si-a pierdut jumatate din numarul de vizitatori pe care ii avea zilnic. Schimbarea drastica din punct de vedere al traficului inregistrat pe portalul fotografic s-a produs in mai putin de o luna.
Scaderea drastica raportata la nivelul utilizatorilor Instagram s-a produs datorita ultimelor acuzatii lansate impotriva serviciului fotografic, conform carora acesta planuia sa vanda imaginile utilizatorilor.
In mod normal numarul persoanelor care foloseau in fiecare zi Instagram ajungea la 16,35 milioane, aceasta cifra fiind inregistrata la 17 decembrie 2012, conform Daily Mail. Insa la jumatatea lunii ianuarie 2013 numarul utilizatorilor zilnici a scazut la 8,42 milioane.
La finalul anului trecut anuntul potrivit caruia Instagram ar urma sa foloseasca fotografiile realizate de utilizatorii sai in scop comercial a starnit un val de revolta din partea acestora.
Noua clauza Instagram prevede ca "o parte sau intregul serviciu s-ar putea sustine financiar din profiturile din publicitate". De asemenea, clauza mai prevede ca utilizatorul serviciului Instagram sa isi dea acordul ca informatiile despre contul sau precum numele, numarul de like-uri si fotografiile (precum si orice alte date asociate) sau actiuni pe care le intreprinde sa fie folosite gratuit de catre Facebook, care detine Instagram, in actiuni promotionale si publicitare.
Fotografiile Instagram, folosite ca materiale... mai mult
Duminica, 13 Ianuarie 2013, ora 13:11
"Sper ca acest proiect initiat de dumneavoastra sa atraga cumva atentia clasei politice. Daca putem sa colaboram la acest capitol, de diminuare a agresivitatii in trafic, va stau la dispozitie", a declarat, in cadrul campaniei "Parbrizul nu desparte doua lumi. Vrem soferi civilizati!", deputatul Alina Gorghiu.Urmareste interviul cu Alina Gorghiu
Un interviu de Oana Dumitroiu
mai mult
Marti, 06 Octombrie 2009, ora 18:56