Dupa un control la TAROM, Corpul de control al premierului transmite, printre altele, ca nu s-a aflat inca daca Razvan Cuc a incercat sau nu sa tina la sol avioane pentru a impiedica parlamentarii sa ajunga al Bucuresti si sa voteze rasturnarea Cabinetului Dancila.
In plus, nu e clar nici de ce, in ultima perioada, conducerea companiei aeriene s-a schimbat atat de des si nici cum si-a ales TAROM furnizorul de avioane ATR.
Potrivit Corpului de Control al premierului Romaniei (CCPR), s-a ridicat de 3 ori, in acest an, problema incalcarii GDPR. Unul dintre aceste cazuri a fost pe 10 octombrie 2019, ziua in care Guvernul Dancila a fost demis, prin motiune de cenzura.
La acel moment a izbucnit un imens scandal, in centrul caruia s-a aflat Razvan Cuc, la acea data ministru al Transporturilor. Cuc era banuit ca i-ar fi cerut fostei sefe TAROM, Valentina Mezei, o lista cu aeronavele in care urmau sa se imbarce parlamentari, cu destinatia Bucuresti. Ulterior, Cuc ar fi incercat sa-i impuna Valentinei Mezei sa tina avioanele respective la sol, astfel incat parlamentarii sa nu poate ajunge la Bucuresti si sa nu poata vota demiterea Cabinetului Dancila.
CCPR a descoperit ca TAROM a informat Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP) cu privire la acest caz, "investigatiile cu privire la acest incident fiind in curs de desfasurare".
De altfel, CCPR a constatat ca, in mod normal, conducerea TAROM - companie aeriana cu... mai mult
Vineri, 28 Februarie 2020, ora 16:49
Daniela Madalina Mezei, sefa Tarom demisa marti, spune ca ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, i-a cerut in ziua motiunii sa tina la sol mai multe avioane Tarom, pentru ca unii parlamentari sa nu mai ajunga la vot.
"Mi-a cerut sa tin avioanele la sol. Mi-a zis sa nu vina lumea la motiune, sa inventez probleme tehnice. Dumnealui n-a inteles ca prin mandatul meu nu puteam sa fac asa ceva. Oamenii nostri, pilotii, sunt oameni liberi care nu stau sa raspunda comenzilor unui CEO. I-am spus ca nu voi face niciodata asa ceva", a declarat pentru HotNews.ro Madalina Mezei.
In replica, Razvan Cuc sustine ca Madalina Mezei minte, incercand astfel sa isi securizeze functia de director general. Totoata, ministrul spune ca daca afirmatiile ei ar fi adevarate, ar fi trebuit sa iasa public in acel moment si sa spuna.
"Minciunile pe care le arunca acum pe piata, crezand ca cineva ar putea sa-i securizeze pozitia de director general, nu au nicio acoperire. Daca cineva i-ar fi cerut asa ceva, ar fi trebuit sa iasa public, atunci, si sa spuna lucrurilor pe nume. Ori, doamna a asteptat pana acum momentul oportun pentru ea, crezand ca va deveni o victima a cuiva si va reusi sa ramana in functie cu sprijinul stiut numai de ea", a scris Razvan Cuc pe Facebook.
Totodata, el afirma ca Madalina Mezei ar fi trebuit sa faca restructurarea companiei nu sa incerce sa faca anumite jocuri in favoarea unor grupuri din companie.
"Nu inteleg supararea unor directori de Companii care atunci... mai mult
Joi, 17 Octombrie 2019, ora 19:14
Peste 300 de persoane angajate la departamentele comercial, achizitii si economic din cadrul TAROM vor fi concediate, in perioada urmatoare, iar la Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere va fi redus numarul posturilor de conducere.
"La TAROM, Consiliul de Administratie a aprobat restructurarea si modificarea organigramei pentru mai multe directii, cu precadere de la directia comerciala, directia de achizitii si directia economica.
I-am spus doamnei director al TAROM ca misiunea este grea, trebuie sa uite de trecutul pe care il are in TAROM, sa nu fie implicata emotional, pentru ca altfel nu va face nimic", a anuntat, luni, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, intr-o conferinta de presa.
Potrivit acestuia, este vorba de 300 de persoane pentru inceput.
"Sa vedem si ce facem la departamentul tehnic. Din cei aproximativ 470 de angajati de la tehnic, o parte dintre ei nu lucreaza la intregul potential. Si atunci cred ca ar fi indicat sa facem un centru de profit separat, se se intretina tehnicul singur, din contracte de reparatii de aeronave ale altor companii, nu doar TAROM.
Veniturile de la terte companii sunt in scadere. Cred ca trebuie dat un imbold sa lucreze cu cat mai multe companii", a continuat ministrul.
Cuc a adaugat ca urmeaza la CNAIR taierea mai multor posturi de conducere.
"Avem foarte multe posturi de conducere, avem foarte multi oameni care teoretic se pricep foarte mult, dar dorinta mea e sa vad ca se pricep si la... mai mult
Luni, 26 August 2019, ora 15:13
Un avion TAROM care ar fi trebuit sa decoleze vineri dimineata de pe aeroportul Henri Coanda a ramas la sol din cauza unor probleme tehnice.
La avion au fost observate scurgeri de ulei de la motorul 1 (partea stanga), informeaza BoardingPass pe Facebook.
Un pasager a suferit un atac de panica dupa ce echipajul a transmis motivul intarzierii decolarii.
Aeronava de tip Airbus A318 inmatriculata YR-ASB a ramas la sol, iar pasagerii sunt transportati cu un alt Airbus A318 (YR-ASA) catre destinatie. ...citeste mai departe despre "Un avion TAROM n-a mai decolat de pe Otopeni, pentru ca avea scurgeri de ulei de la motor" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 22 Martie 2019, ora 12:57
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, a anuntat, miercuri seara, ca, la ora 21:00, a inceput sedinta prin care Tarom va avea un nou Consiliu de Administratie si lanseaza acuzatii la adresa fostului premier Mihai Tudose. Numirile pe repede inainte au loc dupa ce liberalii au avertizat ca flota ar putea ramane de vineri la sol, pentru prima oara in 64 de ani.
"Vom avea un nou Consiliul de Administratie in seara aceasta. (...) La ora 21:00, a inceput sedinta Consiliului de Administratie. (...) In primul mandat, in 2017, Taromul a fost unul dintre obiectivele de suflet", a declarat Razvan Cuc, ministrul Transporturilor, miercuri seara, intr-o emisiune la TVR 1.
CA al Tarom a fost demis si, mai mult, directorului general, Werber Wolff, ii expira mandatul joi, acesta fiind numit la 20 noiembrie 2017.
Citeste avertispentele PNL: Incepand de vineri, toate aeronavele Tarom ar putea fi blocate la sol. Urmatoarele 24 de ore sunt cruciale.
"Domnul Tudose mi-a sugerat sa il aduc pe domnul Wolff. N-am fost de-acord sa il pun. Dupa ce am plecat, nu stiu ce s-a intamplat. Stim cu totii ca l-a pus", a subliniat Cuc.
Ministrul Transporturilor a anuntat ca un nou director general va fi numit joi, dar a refuzat sa ii spuna numele.
De asemenea, ministrul Transporturilor a mai sustinut ca atunci cand si-a dat demisia din primul mandat, intre ianuarie si octombrie 2017, Tarom avea in conturi 80 de milioane de dolari, acum are in conturi 14 milioane de dolari.
"Am avut o... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 22:21
Constructia aeronavelor Boeing 737 MAX din contractul TAROM va incepe la sfarsitul anului 2020 - inceputul lui 2021, iar daca vor fi constatate anumite probleme acestea vor fi rezolvate, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Razvan Cuc.
"Agentia Europeana de Siguranta a Aviatiei a dat o decizie in cursul zilei de ieri cu interdictia acestor avioane Boeing 737 MAX. Contractul de la TAROM prevede achizitionarea a cinci aeronave, cu termen de livrare 2023.
Constructia lor propriu-zisa va incepe la sfarsitul anului 2020, inceputul lui 2021. Avem acum o investigatie in desfasurare. Trebuie sa vedem ce spune investigatia si, bineinteles, daca sunt anumite probleme, automat vor fi si rezolvate. Nu sunt aeronave care deja sunt construite", a spus Cuc, la Romania TV.
Compania aeriana TAROM a transmis miercuri ca Directiva Agentiei Europene pentru Siguranta Aviatiei (EASA) de a suspenda zborurile cu aparatele Boeing 737 MAX 8 si 9 nu o afecteaza, pentru ca nu opereaza cu astfel de aeronave.
Potrivit operatorului aerian national, la ora actuala, TAROM opereaza o flota de 25 de aeronave, iar aeronavele comandate, de tip 737 MAX 8, sunt programate sa intre in constructie la finalul anului 2021.
Reprezentantii companiei aeriene precizeaza, totodata, ca sunt atenti permanent la comunicarile oficiale venite din partea autoritatilor si constructorilor de aeronave.
Agentia Europeana pentru Siguranta Aviatiei (EASA) a decis, marti, suspendarea tuturor zborurilor... mai mult
Miercuri, 13 Martie 2019, ora 23:07
Compania TAROM este interesata sa inchirieze doua avioane Boeing 787 Dreamliner din America.
In acest sens, doi oficiali ai companiei s-au deplasat in Statele Unite pentru a vedea cele doua Boeing-uri 787 Dreamliner, conform informatiilor obtinute de Aeronews.
Este vorba despre exemplarele cu numerele de productie 17 (N947BA) si 19 (VP-CSC), care fac parte din lotul "Terrible Teens" - printre primele 20 de Dreamlinere produse. Acestea sunt propulsate de motoare General Electric GEnx-1B.
Sursa citata aminteste ca mai multe astfel de avioane echipate cu Rolls-Royce Trent 1000 au probleme cu motoarele si sunt consemnate la sol pentru rezolvarea lor. ...citeste mai departe despre "TAROM vrea sa inchirieze doua Boeing-uri 787 Dreamliner" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 24 Octombrie 2018, ora 10:48
O noua zi, inca o problema pentru Tarom. Zborul Bucuresti - Bruxelles a fost anulat, miercuri dimineata, din cauza unei defectiuni tehnice.
Potrivit reprezentantilor companiei, piesa care trebuia schimbata a ajuns cu intarziere si din aceasta cauza aeronava nu a mai decolat, informeaza Digi24.
Cei 60 de pasageri, printre care se afla si fostul consilier prezidential Iulian Chifu, au fost directionati catre alte curse.
Problema de azi vine dupa ce marti cursa Bucuresti-Iasi a companiei Tarom a inregistrat o intarziere de peste trei ore, din cauza unor probleme tehnice detectate la aeronava.
Totodata, luni, cursa Bucuresti - Sofia si zborul retur, de la Sofia spre ...citeste mai departe despre "Problemele Tarom nu se mai termina: Cursa spre Bruxelles a fost anulata" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 26 Octombrie 2016, ora 12:07
La Tarom au fost acordate salarii dicriminatorii, iar compania nu a respectat bugetul de venituri si cheltuieli, potrivit raportului Corpului de Control al Ministerului Transportului, publicat luni, la scurt timp dupa ce managerul Christian Heinzmann a fost suspendat din functie.
Potrivit documentului postat pe site-ul institutiei, au fost descoperite mai multe probleme la compania aeriana.
Protest spontan la Tarom: Zeci de angajati se revolta impotriva conducerii
1. Nerealizarea indicatorilor prevazuti in "Bugetul de Venituri si Cheltuieli" aprobat pentru anii 2014 si 2015.
2. Bugetul de venituri si cheltuieli pentru anul 2015 nu a fost fundamentat pe baze reale: "Cu toate ca se cunostea faptul ca la sfarsitul anului 2015 o aeronava detinuta in leasing de Tarom va fi returnata proprietarului si ca implicit acest demers presupunea anumite costuri, acestea nu au fost prevazute in buget decat la un nivel mai mic. Pe langa acestea au mai fost si alte cheltuieli neprevazute in ...citeste mai departe despre "Ce a gasit Corpul de Control la Tarom: Salarii discriminatorii, buget total nerealist" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Martie 2016, ora 17:20