Aplicatia WhatsApp ar putea permite hackerilor sa manipuleze mesajele atat in conversatii private cat si cele de grup, se arata in studiile desfasurate de Check Point Software Technologies, o companie israeliana de securitate cibernetica.
Potrivit cercetatorilor, exista trei modalitati prin care conversatiile ar putea fi modificate, scrie Bloomberg..
In prima situatie, hackerii se folosesc de functia "Quote" din conversatiile de grup, reusind astfel sa schimbe identitatea expeditorului.
O alta situatie este cea in care hackerii reusesc sa modifice replica unei alte persoane.
Si, cea de-a treia varianta, care a si fost rezolvata intre timp, era cea in care o persoana putea trimite un mesaj public unui alt membru al grupului, deghizat in mesaj privat, iar cand victima raspunde, raspunsul devine vizibil pentru intregul grup.
In replica, oficialii Facebook sustin ca nu se pune problema unei brese de securitate WhatsApp, si, daca ar face modificari pentru a preveni infractiunile descrise in scenariul companiei israeliene ar insemna un compromis cu privire la intimitatea conversatiilor.
Kaspersky: Asta nu inseamna ca e cazul sa renuntam la WhatsApp
"WhatsApp este cel mai popular serviciu de mesagerie instantanee din lume. Problemele de securitate gasite in aplicatie sunt intr-adevar serioase, pentru ca ar putea duce la situatia in care participantii la conversatii de grup sunt indusi in eroare prin mesaje false.
Acest lucru nu inseamna, insa, ca oamenii... mai mult
Joi, 08 August 2019, ora 16:20
Serviciul de mesagerie WhatsApp a cazut vineri, la nivel mondial, timp de peste o ora.
Aplicatia a cazut la ora 7:38 GMT, cel mai probabil din cauza unor probleme tehnice si nu a unui atac al hackerilor, a declarat expertul in securitate informatica si hacking Deepak Daswani, conform EFE.
De altfel, expertul a tinut sa precizeze ca, "aproape ca nu au existat probleme cu atacuri ale hackerilor asupra acestei platforme". Aproape, pentru ca in mai a existat un astfel de atac.
Pe aplicatia WhatsApp, mesajele trimise erau vizualizate cu simbolul ceasului si nu erau primite de utilizatori. Putin mai tarziu, simbolul disparea si aparent mesajele erau trimise. Cu toate acestea, destinatarii nu le puteau primi.
Serviciul de mesagerie si-a reluat activitatea in jurul orei 9:15 GMT.
Compania nu a dat vreo explicatie legat de incidentul de vineri. ...citeste mai departe despre "WhatsApp a fost blocat vineri in toata lumea. Probleme tehnice sau atac cibernetic?" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 03 Noiembrie 2017, ora 16:25
Dupa adaugarea tehnologiei de criptare a mesajelor, WhatsApp ridica si mai mult stacheta securitatii pentru utilizatorii sai, prin adoptarea unui sistem de verificare dubla.
In cazul unei aplicatii de chat, cum este WhatsApp, informatiile utilizatorilor pot fi interceptate din doua directii. Pe de o parte, acestea ar putea fi interceptate in timpul transferului de la un device la altul, problema pe care WhatsApp a rezolvat-o prin criptare.
Pe de alta parte, comunicarea poate fi interceptata prin intrarea fizica in posesia dispozitivului. Cum nu toate telefoanele dispun de autentificare pe baza amprentei, dezvoltatorii de aplicatii care includ informatii sensibile sunt datori, la randul lor, sa faca eforturi pentru a creste securitatea la nivelul aplicatiei.
Acesta din urma este considerentul pentru care dubla verificare este binevenita in cazul WhatsApp, aplicatie care se bucura in prezent de 1,2 miliarde de utilizatori, fiind si cea mai populara din zona de chat, la ora actuala.
In mod obisnuit, verificarea utilizatorilor de WhatsApp se face prin intermediul numarului de telefon. Dubla verificare presupune adaugarea a inca unei metode de verificare. In cazul WhatsApp, aceasta metoda suplimentara va consta in crearea unui cod format din sase cifre.
Noua facilitate va fi optionala si va putea fi activata din sectiunea Account a meniului de configurarea aplicatiei. Aceasta va putea fi regasita sub denumirea "Two-step verification". Din cate se pare,... mai mult
Vineri, 10 Februarie 2017, ora 09:19
Preluarea WhatsApp de catre Facebook a insemnat pentru multi utilizatori renuntarea la aplicatie si trecerea la o alta varianta de mesagerie instant.
Motivele principale au fost simple: securitatea aplicatiei si faptul ca Facebook isi va intinde mana si pe mesajele ceva mai personale ale utilizatorilor. Si, iata, ingrijorarile incep sa aiba la baza motive reale.
Bas Bosschert, consultant tehnic cu o experienta de peste 10 ani in Unix si Linux, spune ca a descoperit o bresa de securitate prin intermediul careia dezvoltatorii sau hackerii pot avea acces la istoricul mesageriei WhatsApp.
Citeste mai multe despre WhatsApp: istoricul mesajelor poate fi accesat de catre hackeri pe Hit.ro mai mult
Joi, 13 Martie 2014, ora 17:55