Transportatorii spun ca, iarna de iarna, pierd bani cu nemiluita in fiecare zi in care drumurile raman troienite si inchise.
Saptamana trecuta, spre exemplu, dupa doar cateva zile de ninsoare viscolita, incasarile intreprinzatorilor au scazut cu mai bine de jumatate. Si mai rau este ca, in loc sa vina cu solutii concrete pentru a preveni inchiderea drumurilor pe viitor, autoritatile ridica din urmeri si spun ca rezolvarea problemelor mai dureaza. Cat anume, nimeni n-ar sti sa spuna.
Incasarile transportatorilor au scazut cu circa 60%, saptamana trecuta, dupa ce autoritatile au inchis, incepand de luni, mai multe autostrazi, drumuri nationale si sosele judetene care se troienisera. Fiecare dintre intreprinzatorii afectati incearca acum sa isi echilibreze bugetul si sa depaseasca situatia de criza. Mult mai corect ar fi fost, insa, ca institutiile statului sa isi faca treaba riguros si la timp, iar drumurile sa nu ramana inchise mai mult decat e cazul, spune Beniamin Lucescu, reprezentant al transportatorilor in Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania. (CNIPMMR).
"Noi, transportatorii, nu asteptam de la autoritati se controleze vremea. Uneori ninge si bate vantul atat de tare incat, pur si simplu, nu poti tine soseaua deschisa. La urma urmei, nimeni nu vrea sa se aventureze pe un drum periculos si sa isi riste viata sa si pe a altora. Dar la cum a fost vremea saptamana asta, e prea mult sa tii inchise autostazile A1 si A4, zile... mai mult
Luni, 05 Martie 2018, ora 00:00
Toti cei care pornesc pe calea antreprenoriatului online au adesea probleme in ceea ce priveste organizarea, dar si in privinta productivitatii.
Pentru ca ne dorim sa va oferim cele mai bune sfaturi in aceasta privinta, l-am rugat pe Alexandru Jurca, expert business online, sa ne povesteasca putin din propria lui experienta.
"Am sase ponturi pe care le recomand oricui isi doreste sa devina un antreprenor de succes. Nu este deloc usor, iar aceste "trucuri" te ajuta enorm in drumul catre succes.
PLANNING
Probabil cel mai important concept cand vine vorba de productivitate are legatura cu programarea din timp a task-urilor si 'vizualizarea' lor. Brian Tracy, un important life coach, autor si multe altele, din SUA, este de parere ca fiecare minut petrecut in a planifica o zi productiva iti salveaza undeva la 10 minute de executie. Si din proprie experienta spusele lui nu sunt departe de adevar. Asadar, faceti un efort si programati-va ziua sau saptamana bine. Diferenta va fi uriasa.
EAT THAT FROG
Acesta este unul din conceptele din cartea cu acelasi nume (scrisa de Brain Tracy) care pune accentul pe a rezolva cel mai important task in prima parte a zilei. Cu totii stim ca nivelul de energie si concentrare pe care il avem dimineata scade treptat pe parcursul zilei...ce nu e foarte evident insa e PRESIUNEA pe care o resimtim (atat constient cat si subconstient) atat timp cat nu rezolvam acel task.
STOP MULTITASKING
Desi pare poate contraintuitiv in "epoca... mai mult
Luni, 19 Februarie 2018, ora 11:40
In articolul precedent impartaseam cu tine doua blocaje "grele" cu care ne confruntam destul de frecvent si ce putem face sa le depasim.
Daca nu l-ai citit inca, o poti face aici. Astazi urmeaza sa le afli pe celelalte.
Blocajul nr.3 - Nu ai uneltele necesare sa iti dezvolti afacerea
Cand spun unelte, nu ma refer la resursele de care dispui, in sensul clasic (resurse umane, logistice, materiale, de timp s.a.m.d.), ci mai degraba la cunostintele, expertiza, nivelul de leadership necesar ca sa-ti dezvolti afacerea.
Spre exemplu, in ziua de azi, afacerea ta pierde mii de potentiali clienti daca nu ai o prezenta credibila in mediul online. Insa pentru a face acest lucru ai nevoie de cunostinte si expertiza sau de cineva priceput in domeniu.
Ce poti face? Iti recomand sa te analizezi singur si sa vezi in ce domenii este necesar sa-ti imbunatatesti cunostintele si competentele. Iar apoi sa treci la actiune.
Blocajul nr.4 - Nu iti alegi luptele potrivite
Daca ai vazut ...citeste mai departe despre "Iti pui singur bete-n roate si afacerea ta are de suferit - Cum treci peste blocajele personale (II)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 08:10
In rapoartele despre primul caz de Ebola in New York City este inclus si un detaliu care ii face pe proprietarii micilor afaceri din metropola sa paleasca de ingrijorare: Craig Spencer, medicul in varsta de 33 de ani care s-a intors recent din Guineea, unde a fost implicat in lupta impotriva Ebola, a vizitat o sala de bowling din Brooklyn inainte de a deveni constient de faptul ca este infectat.
In timp toata lumea este preocupata de starea de sanatate a lui Craig Spencer, cativa observa si cum cazul subliniaza riscurile cu care se confrunta afacerile expuse, chiar si pentru putin timp, virusului Ebola. Proprietarii Gutter, sala de bowling vizitata de Spencer, intentioneaza sa o redeschida cat de repede posibil, insa alte firme care au intrat in contact cu virusul mortal, au avut mai multe probleme, conform Business Week.
Coming Attractions Bridal & Formal, o afacere de familie din Akron, a fost inchisa pe 16 octombrie, dupa ce asistenta medicala Dallas care a contractat virusul a petrecut trei ore in magazinul firmei in cautarea unei rochii de mireasa. La inceputul acestei saptamani, proprietarul firmei, Anna Younker, a publicat fotografiile in care echipele de dezinfectare, echipate cu costume de protectie, decontaminau magazinul.
Desi a fost dezinfectat, Younker a anuntat pe Facebook ca magazinul va fi deschis pe 4 noiembrie, la trei saptamani dupa vizita clientului-problema, pentru a elimina toate temerile.
Pot acoperi asigurarile pierderile cauzate de... mai mult
Marti, 28 Octombrie 2014, ora 08:34
Comunicarea poate determina succesul sau esecul in lumea afacerilor, astfel ca interlocutorii trebuie sa stie sa profite de pe urma unui dialog. Prin urmare, cunoasterea unor tehnici de comunicare este extrem de importanta.
Cartea "Crucial Conversations: Tools for Talking When Stakes are High", scrisa de Kerry Patterson, Joseph Grenny, Ron McMillan si Al Switzler, are ca subiect tocmai comunicarea, punandu-se accent pe importanta unor conversatii care pot fi esentiale pentru cariera unei persoane.
Cartea reprezinta rezultatul a 25 de ani de cercetare derulata de cei patru autori.
Cand miza este mare, opiniile variaza si emotiile incep sa sa reverse
Primul capitol arata contextul in care are loc o conversatie cuciala: "cand miza este mare, opiniile variaza si emotiile incep sa sa reverse".
Conversatia este vazuta de autori ca fiind un subiect foarte important pentru indivizi, necesitand o abordare orientata catre scopul final pe care il are cineva in minte mai degraba decat reactiile la emotii, potrivit Suite101.
Astfel de conversatii pot sa apara oriunde. Astfel, ele pot avea loc in cadrul unor intalniri intamplatoare cu persoane influente, in locuri unde nu ne-am astepta ca acestea sa aiba loc, sau poate fi vorba de un moment esential in cariera unei persoane, precum o prezentare sau o anumita interactiune, care pot determina evolutia sau esecul in cariera.
Negocierile se desfasoara la un nivel personal, sustin autorii, iar contextul dialogului este... mai mult
Sambata, 13 Octombrie 2012, ora 00:00
Fiecare antreprenor a "calcat stramb" de cateva ori, de-a lungul parcursului sau. Acesti pasi inapoi, desi durerosi si uneori foarte costisitori, sunt o lectie mai buna decat orice alta carte de specialitate.aIata 10 lectii pe care Inc.com le ofera antreprenorilor din Romania.Fara venituri, nu ai afacerePleaca de la inceput cu ideea ca vei construi o afacere sustenabila pentru tine, si nu una bazata pe o viitoare posibila achizitie sau pe niste investitii imaginare. Daca afacerea ta va prinde radacini, in cativa ani sau zeci de ani, iti vei putea permite sa cumperi cateva start-up-uri, iar investitorii te vor cauta. Dar nu acesta trebuie sa fie impulsul care te impinge sa pornesti o afacere. Nu esti special, nu esti un invingator garantat iar afacerea ta nu este una siguraCa orice om, antreprenorul este supus legilor naturii si, mai trist, celor ale lui Murphy. In aceasta logica, nu te astepta la un succes sigur, doar pentru ca ai impresia ca ai o idee geniala. Cel mai rau lucru care i se poate intampla afacerii tale, chiar daca e vorba de un magazin la coltul blocului, este "betia succesului". Ramai concentrat si pregatit de actiune. Succesul nu este garantat.La cate lucruri esti expert?Daca raspunsul la aceasta intrebare este altul decat "la unul singur", atunci ai deja probleme. Google nu a fost construit intr-o zi, insa a fost cladit caramida cu caramida, concentrat pe o anumita activitate, la care se pricepeau cel mai bine cei doi fondatori Larry Page si Sergey Brin.... mai mult
Luni, 02 Mai 2011, ora 10:14
Cei care vor sa devina antreprenori sunt persoane pline de energie si entuziasm, insa de cele mai multe ori se dovedeste ca au o perceptie idealista, gresita asupra realitatii de a-si deschide propria afacere. Circula o multime de zvonuri, imprastiate adesea de cei care n-au avut de fapt nici cel mai mic contact cu antreprenoriatul. Te-ai gandit sa dai si tu lovitura, sa inventezi un nou Facebook sau Twitter, sa fii propriul tau patron si sa poti face tot ceea ce crezi ca nu poti realiza din postura de angajat? Poate ar trebui sa vezi si partea mai putin frumoasa a povestilor de succes. Pentru ca 99,9% din proaspetii antreprenori n-au apucat sa vada ce se intampla in realitate cand ai o afacere decat dupa ce au inceput-o. Carol Roth, specialist in strategii de afaceri, demonteaza cele mai cunoscute cinci mituri despre antreprenoriat, enuntand si un adevar universal valabil, in paginile publicatiei Portfolio.1. Ai ocazia sa faci ceea ce-ti place Oamenii cred ca, daca-ti place sa faci ceva anume si iti deschizi o afacere in acel domeniu ori una axata pe mica ta placere, doar asta vei face. Nimic mai gresit. Daca ai de condus o afacere, va trebui sa te ocupi de o multime de lucruri, inclusiv unele neplacute ori fara nicio legatura cu obiectul activitatii tale placute.
Tu vei avea grija si de contabilitate, de marketing, vei alerga dupa clienti, vei avea de rezolvat o multime de treburi strict administrative si multe altele. Nu te poti gandi ca asa vei face... mai mult
Vineri, 29 Aprilie 2011, ora 23:29