HTC isi va extinde portofoliul de produse cu modele mai ieftine, ca urmare a proplemelor cu care se confrunta in piata, a anuntat compania.
Pana nu de mult, producatorul taiwanez de terminale mobile HTC era recunoscut ca producator de modele din clasa superioara, insa managementul apreciaza ca vanzarile trebuie sa sporeasca pe segmentele accesibile pentru o arie mai mare de utilizatori, dupa ce in 2013 a avut pierderi, conform Reuters.
"Problema noastra este ca anul trecut ne-am concentrat pe produsele din clasa superioara. Am pierdut o cota mare din piata de mijloc", a spus presedintele companiei, Cher Wang.
In piata terminalelor mobile, pe langa principalii concurenti, Samsung si Apple, au aparut si companii care vin puternic din urma, cum ar fi Xiaomi.
HTC va lansa terminale cu preturi in intervalul 150-300 de dolari
La randul sau, Chialin Chang, directorul financiar al HTC, a aratat ca vor lansa produse ce se vor incadra in intervalul de preturi de 150-300 de dolari, care vor avea ca destinatie pietele in curs in dezvoltare.
Cu toate acestea, cei de la HTC nu vor renunta la telefoanele din clasa high-end, ale caror preturi sunt in jurul a 600 de dolari. Mai mult, compania nu va intra pe piata terminalelor "foarte, foarte ieftine", a mai aratat Chang.
Utilizatorii incep sa ceara telefoane ieftine
In China, cea mai mare piata din domeniu, din cele 53 de modele de telefoane disponibile pe pagina de internet a HTC, numai doua modele costa sub 150... mai mult
Luni, 10 Februarie 2014, ora 11:03
Problemele HTC afecteaza compania din Taiwan de mai multi ani, insa 2013 pare a fi un moment de rascruce pentru companie. Laudele primite de noul HTC One nu pot ascunde situatia tot mai grava a companiei. Devine HTC noul Research in Motion, actualul BlackBerry?
Rezultatele financiare din primele patru luni ale anului au fost dezastruoase: veniturile au scazut cu mai mult de 33% fata de aceeasi perioada a anului trecut, iar profiturile au scazut cu 99%. Cel mai mare dusman al HTC pare a fi ascensiunea Samsung.
Concurenta tot mai mare pe piata smartphone-urilor de top este o problema pentru HTC, dar compania are mai multe probleme care nu pot fi trecute cu vederea.
Lipsa de interes pentru HTC First
Dupa numeroase speculatii cu privire la intentia operatorului telecom american AT&T de a renunta la HTC First, "telefonul Facebook" intampina dificultati si in Europa.
Reprezentantii Facebook au renuntat la lansarea planificata in Marea Britanie. Motivul pare a fi dorinta de a perfectiona interfata Facebook Home pentru a inregistra un succes mai mare pe plan international.
Citeste mai multe despre HTC a intrat intr-o zodie neagra - cat de aproape este de soarta RIM? pe Hit.ro. mai mult
Sambata, 25 Mai 2013, ora 15:29
HTC acuza un analist Citigroup ca ar fi publicat informatii false in luna iulie, informatii care au afectat ulterior pretul actiunilor companiei.
HTC Corp, cel mai mare vanzator de smartphone din SUA, a inaintat o plangere in fata instantei din Taiwan, impotriva unui angajat Citigroup, dupa ce brokerul si-a revizuit negativ recomandarea pentru companie, fapt care a cauzat o scadere de 59 de procente in actiunile producatorului de dispozitive mobile.
"HTC a prezentat cazul in luna august, acuzand o persoana angajata la Citigroup Global Markets, in legatura cu presupuse incalcari ale contractului de Securitati si Schimb, a declarat Juang Mou-hsin, procuror la Taipei District, intr-o declaratie telefonica pentru BusinessWeek.
Procurorul a refuzat sa identifice persoana in cauza si a spus ca investigatia inca se afla in desfasurare.
Annie Lu, purtator de cuvant HTC, a refuzat si el sa comenteze anuntul, iar Citibank a oferit o declaratie neutra: "Avand in vedere ca problema este inca analizata de autoritati, ar fi nepotrivit pentru noi sa oferim vreun comentariu", a raspuns reprezentantul Citigroup.
Citigroup, cel mai performant broker care acopera HTC, a redus nivelul actiunilor companiei pe 7 iulie la nivelul "sell", de la "buy", sub pretextul ingrijorarilor privind guvernanta corporate in achizitia S3 Graphics, competitorul direct Samsung Electronics Co. Decizia a generat o scadere puternica a cererilor pentru actiunile HTC.
Relatia apropiata a... mai mult
Marti, 13 Decembrie 2011, ora 18:09
Producatorul taiwanez de telefoane mobile a inregistrat afaceri de 1,03 miliarde dolari in luna noiembrie, in scadere cu 19,6% fata de veniturile inregistrate in luna noiembrie din 2010.
Producatorul inregistrare in luna precedenta o crestere de 36% fata de octombrie 2010.
Winston Yung, CFO-ul HTC, declara la sfarsitul lunii noiembrie ca problemele nu sunt "atat de serioase".
Potrivit oficialuliu, HTC va ajunge anul acesta la 45 milioane de telefoane vandute, fata de 25 milioane vandute anul trecut si, mai mult, exista si un plan de crestere a afacerilor.
Yung a spus ca HTC lucreaza la noile telefoane LTE pentru piata din Statele Unite si ca anul viitor compania se va concentra pe lansarea de noi terminale. mai mult
Marti, 06 Decembrie 2011, ora 19:48
HTC, care in urma cu doi ani era unul dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, cu o crestere a afacerilor constanta, se confrunta cu probleme.
Potrivit ultimului raport financiar, afacerile producatorului au scazut cu 23% in trimestrul patru, dupa sase trimestre consecutive de crestere.
Winston Yung, CFO-ul HTC, nu crede ca problemele sunt "atat de serioase", potrivit declaratiilor facute de acesta intr-un interviu pentru Reuters.
Potrivit oficialuliu, HTC va ajunge anul acesta la 45 milioane de telefoane vandute, fata de 25 milioane vandute anul trecut si, mai mult, exista si un plan de crestere a afacerilor.
Yung a spus ca HTC lucreaza la noile telefoane LTE pentru piata din Statele Unite si ca anul viitor compania se va concentra pe lansarea de noi terminale.
In trimestrul trei din 2011 piata globala de smartphone-uri a fost de 120 milioane unitati. Cresterea anuala a scazut pana la 48%.
In trimestrul trei Samsung a ocupat prima pozitie in randul producatorilor de smartphone, in clasament urmand Apple. mai mult
Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 13:19
Comisia Europeana (CE) a decis sa-si doteze angajatii cu smartphone-uri iPhone si HTC, in defavoarea BlackBerry, a declarat miercuri pentru Reuters un purtator de cuvant al Executivului UE, accentuand astfel disputa mondiala privind securitatea telefoanelor Research In Motion, transmite Mediafax.CE, institutie cu circa 32.000 de angajati, a evaluat in 2008 piata smartphone-urilor in functie de mai multe criterii, inclusiv siguranta si impactul financiar, odata cu dezvoltarea unei noi platforme tehnologice.
Mai multe guverne au amenintat recent ca vor reduce popularitatea BlackBerry printre oficialitati, acuzand problemele de securitate ale retelelor Research In Motion.
Arabia Saudita s-a alaturat marti Emiratelor Arabe Unite, Indiei si Kuweitului.
Autoritatile sunt ingrijorate petnru ca nu pot monitoriza traficul efectuat pe telefoanele Blackberry, deoarece, spre deosebire de Nokia sau Apple, serviciile oferite de Research In Motion sunt controlate in retele interne, care proceseaza transmisii encriptate in centre de servere din Canada si Marea Britanie.
Anterior, Comisia a folosit PDA-urile produse de Qtek, companie detinuta acum de grupul taiwanez HTC, care produce smartphone-uri bazate pe sistemul de operare Android dezvoltat de Google.
Potrivit sursei citate, decizia CE de a evita BlackBerry afecteaza 2.500 de angajati.
David Yach, chief technology officer la RIM, a declarat marti pentru Reuters ca nu crete ca guvernele vor pune in aplicare amenintarile, deoarece multi... mai mult
Miercuri, 04 August 2010, ora 14:00