Mark Zuckerberg, Sundar Pichai si Jack Dorsey, patronii Facebook, Google si Twitter, au fost din nou convocati de Congresul american pentru a discuta despre dezinformarea platformelor lor, a anuntat Comisia pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor, scrie AFP.
Comisia a evocat in somatia facuta publica joi, 18 februarie, in special zvonuri false despre vaccinuri contra Covid-19 sau afirmatii mincinoase care au circulat despre pretinsele fraude electorale in timpul alegerilor americane din noiembrie 2020.
Acest tip de dezinformare "a exacerbat crizele nationale cu consecinte grave in viata reala in termeni de sanatate publica si de siguranta", declara alesii intr-un comunicat.
Cei trei patroni vor raspunde la intrebarile legislativului pe 25 martie. Va fi a patra aparitie a lui Mark Zuckerberg din iulie si a treia pentru Sundar Pichai si Mark Dorsey. Audierile precedente au fost in special despre eventuale practici anticompetitive si despre protectia legala de care beneficiaza platformele contra urmaririlor penale legate de continuturi publicate de terti.
Grupurile din vecinatatea golfului San Francisco sunt de mai multi ani supuse criticilor politice din toate partile.
Democratii le reproseaza gigantilor Facebook, Twitter, YouTube (Google) si altora ca nu lupta suficient contra continuturilor problematice (incitarea la violenta, dezinformarea, discursul urii).
Republicanii au impresia ca sunt cenzurati de retelele de socializare, desi le... mai mult
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 09:13
Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii a Uniunii Europene, EDPS, a sustinut, miercuri, eforturile UE de a restrange puterea detinuta de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, si Facebook, prin masuri mai stricte, sugerand mai multa protectie pentru imbunatatirea drepturilor la viata privata ale utilizatorilor, transmite Reuters.
Comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager si comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, doua seturi de propuneri, Legea pentru Piete Digitale (DMA) si Legea pentru Servicii Digitale (DSA).
DMA prevede obligatii si interdictii, precum punerea unor date la dispozitia companiilor concurente si a autoritatilor de reglementare si interzicerea favorizarii propriilor servicii pe platformele companiilor.
DSA cere platformelor online mari si altor companii de internet sa ia masuri mai ferme pentru combaterea continutului ilegal, sa fie m
ai transparente in legatura cu politicile de publicitate pe platformele lor.
Amenzile, procent din cifra de afaceri
Amenzile pot fi de pana la 10% din cifra globala de afaceri in cazul DMA si de 6% in cazul DSA.
"EDPS saluta propunerea DMA, dorind sa promoveze piete deschise si corecte, precum si procesarea corecta a datelor personale", a anuntat intr-o opinie autoritatea de reglementare din UE, care se asigura ca institutiile uE respecta regulile comunitare privind confidentialitatea.
Aceste comentarii ar putea sa ii incurajeze pe... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 08:45
Conducerea unei afaceri nu mai necesita prezenta ta atunci cand negociezi termenii sau semnezi un contract.
Lumea digitala a revolutionat modul in care facem afaceri astazi. Relatiile cu clientii s-au mutat online.
De exemplu, poti sustine apeluri video cu contractanti de oriunde in lume, oricand doresti.
Exista multe solutii disponibile pe piata care iti permit sa faci acest lucru, dar astazi vom analiza cel mai puternic concurent - Google Meet.
Ce este Google Google Meet?
Pentru a raspunde nevoilor utilizatorilor, Google a decis sa creeze o aplicatie care sa indeplineasca toate cerintele lor cu privire la apelul video. Hangouts Meet iti permite sa efectuezi apeluri video cu utilizatorii, fara a fi necesar sa instalezi un software pe computer sau pluginuri suplimentare pentru browser.
Apelurile video Google Meet sunt posibile in versiunea gratuita a aplicatiei, precum si in cea platita, G Suite, aceasta din urma fiind potrivita pentru companii si organizatii. G Suite este disponibil in trei planuri: Basic, Business si Enterprise. Planurile difera in functie de tipul si versiunea aplicatiilor pe care le ofera.
De exemplu, versiunea Basic ofera 30 GB spatiu de stocare in cloud, in timp ce versiunile Business si Enterprise ofera spatiu nelimitat. Pachetul gratuit iti permite sa vorbesti cu 10 persoane pe Google Meet, in timp ce planul Basic, platit, extinde posibilitatea de interactiune cu pana la 100 de persoane. Versiunea Business permite participarea... mai mult
Miercuri, 22 Iulie 2020, ora 15:05
Wello, platforma de sanatate pentru copii si parinti, bazata pe un program de inteligenta artificiala (AI), a fost selectat in acceleratorul Google for Startups, in cadrul Business Model Mastering, program destinat companiilor aflate in faza de crestere. Wello a fost ales, alaturi de alte 5 startup-uri europene.
Astfel, pana pe 4 iunie, Wello va face parte dintr-un program intensiv de accelerare de business, bazat pe o serie de workshop-uri interactive, in timpul carora va avea acces la know-how, instrumente si indrumari aplicate, pe care sa le foloseasca pentru a creste eficienta actualului model de business. Structura programului le ofera companiilor selectate posibilitatea de a discuta cu experti de top si alti participanti despre provocarile curente de afaceri si solutii la situatii concrete.
"Obiectivul nostru este dezvoltarea Wello pentru etapa urmatoare si sa ne punem la punct modelele de business, atat B2C, cat si B2B, astfel incat sa putem ajuta cat mai multi copii supraponderali si familiile acestora sa se familiarizeze cu un comportament de viata sanatoasa, bazat pe o alimentatie corespunzatoare varstei, miscare si consiliere pentru stabilirea unui echilibru emotional", spune Sveatoslav Vizitiu, cofondator Wello.
"Totodata, selectarea in acest program de accelerare de business ne da acces direct la cele mai bune produse, conexiuni si practici Google, pentru a dezvolta mai bine si mai rapid platforma Wello in directia stabilita".
Dezvoltarea... mai mult
Miercuri, 22 Aprilie 2020, ora 18:09
Seful Google, Sundar Pichai (foto), scrie intr-un editorial din Financial Times ca tehnologiile de Inteligenta Artificiala (AI) sunt mult prea importante pentru a nu fi reglementate, dar atrage atentia ca acest lucru necesita o abordare prudenta.
Unele domenii, precum autovehiculele autonome si tehnologia din sanatate, impun reglementari special adaptate.
Inteligenta Artificiala are un potential enorm, dar poate fi si deosebit de periculoasa, exemplele oferite fiind tehnologia pentru recunoasterea faciala si deepfake-urile, generate de computer si care par reale.
In opinia sa, rolul major le revine in sensul stabilirii unor reguli chiar companiilor care dezvolta tehnologii noi: "Companii precum a noastra nu pot pur si simplu sa construiasca tehnologii noi si, apoi, sa lase fortele pietei sa decida cum vor fi folosite.
Este responsabilitatea noastra sa ne asiguram ca tehnologiile vor fi folosite pentru lucruri bune si vor fi accesibile tuturor", considera Sundar Pichai, care va sustine un discurs la Forumul Davos.
Si Maria Axente, expert AI la Pricewaterhouse Coopers, a declarat pentru BBC ca reglementarea domeniului trebuie facuta.
"Problema este cum poate fi facut acest lucru, astfel incat sa nu fie ucisa inovarea si sa pastram echilibrul dintre beneficiile AI si riscurile pe care aceasta le presupune, pe masura ce Inteligenta Artificiala intra tot mai mult in vietile noastre?", a declarat Maria Axente.
"Reglementare sau autoreglementare, printr-un... mai mult
Marti, 21 Ianuarie 2020, ora 15:54
Gigantul tehnologic Google a colectat fara permisiune date medicale despre zeci de milioane de americani, a informat luni in exclusivitate cotidianul The Wall Street Journal, care a citat documente interne si surse la curent cu problema.
Colectarea datelor a facut parte dintr-o initiativa a Google, intitulata 'Project Nightingale' (Proiect Privighetoarea), prin intermediul careia Google acceseaza informatii ale pacientilor companiei medicale Ascension, cea mai mare firma catolica de acest tip si care are sediul in Saint Louis (Missouri), transmite EFE.
Acordul a fost semnat in secret anul trecut, insa schimbul de date dintre Google si Ascension s-a accelerat in aceasta vara, conform documentelor interne consultate de The Wall Street Journal.
Prin acest acord, Google ar putea avea acces la datele personale a zeci de milioane de americani care locuiesc in 21 din cele 50 state ale SUA.
Intre datele colectate de Google, figureaza diagnostice medicale, rezultate ale unor teste de laborator si registre de internare, intre alte rapoarte, ceea ce echivaleaza cu un istoric medical complet, cu nume si date de nastere ale pacientilor, a detaliat ziarul american.
Nici pacientii si nici medicii nu au fost anuntati despre schimbul de date intre Google si Ascension, conform The Wall Street Journal, care a aratat ca cel putin 150 de angajati ai companiei tehnologice au avut deja acces la datele privind sute de milioane de pacienti.
Potrivit ziarului, contractul dintre... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 12:00
Google a fost atacat din doua parti, miercuri, cand autoritatile de reglementare a sigurantei datelor cu caracter personal au somat gigantul american sa aplice "dreptul de a fi uitat" la nivel global, iar ministrii germani au inceput sa faca presiuni pentru ca versiunea locala a motorului de cautare sa devina o "platforma neutra".
Aceste doua evenimente vin pe fondul unei saptamani deja dificile pentru gigantul american, in conditiile in care Congresul SUA a atacat rezolutia Parlamentului European cu privire la o eventuala desprindere a motorului de cautare Google de restul companiei, scrie Financial Times.
Drept dovada ca problemele cu care se confrunta Google nu fac decat sa se inmulteasca, patru ministri germani au trimis o scrisoare Comisiei Europene solicitand crearea unui cadru legal pentru reglementarea platformelor online in asa fel incat sa fie incurajata in continuare competitia economica.
Ce sustine scrisoare oficiala
Scrisoarea oficiala de 11 pagini, al carei principal semnatar este ministrul german al economiei Sigmar Gabriel, sustine ca ar putea fi necesara introducerea "neutralitatii platformelor" pentru a gestiona abuzurile de pozitie dominanta, fie prin aplicarea dura a normelor antitrust, fie prin crearea de noi legi.
In acelasi timp, miercuri, "cainii de paza" ai datelor cu caracter personal au criticat implementarea "dreptului de a fi uitat", solicitand Google inlaturarea linkurilor problematice din toate versiunile existente la nivel... mai mult
Vineri, 28 Noiembrie 2014, ora 08:30
Google si Samsung au confirmat ca exista probleme cu volumul la cel mai celebru telefon al lor, Galaxy Nexus.
Anuntul vine ca urmare a plangerilor primite pe internet in legatura cu schimbarile de volum inexplicabile. Telefonul, primul care functioneaza cu cel mai nou sistem de operare Android, Ice Cream Sandwich, este disponibil in Marea Britanie si urmeaza sa ajunga si in SUA in Decembrie, scrie BBC. Telefonul va ajunge si in romania in urmatoarele saptamani la unul dintre operatorii de telefonie mobila.
Oficialii Samsung au declarat ca sunt constienti de problema si vor oferi in curand o solutie.
"In legatura cu Galaxy Nexus, suntem la curent cu problema volumului si am gasit o rezolvare. O sa facem un update al sistemului in curand," au declarat cei de la Samsung.
Unii utilizatori s-au plans pe forum ca nu se mai pot increde in alarma telefonului dupa ce suna pentru cateva secunde apoi se opreste fara interventia acestora. Altele sustin ca volumul soneriei lor scade in timp ce telefonul suna.
Nu se stie daca problema este una de hardware sau de software. mai mult
Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 19:12
Google TV, un concept care presupune "televiziunea hybrid", conectata la internet, s-a dovedit a fi un esec extrem de costisitor, in conditiile in care prblemele initiale, intampinate anul trecut, la lansarea din SUA nu au fost nici pana acum remediate.
Logitech, unul dintre partenerii Google care a contribuit la formarea Google TV, a anuntat, vineri, cat de mari sunt costurile pentru produs, noteaza Tech Crunch.
"Problemele ne-au costat mai mult de 100 de milioane de dolari din profitul operational", sustine Guerrino De Luca, presedintele consiliului executiv si actualul CEO al Logitech.
El a explicat ca Google TV a fost lansat cu "un software incomplet si nepotrivit cu asteptarile consumatorilor, in afara de faptul ca avea dificultati cu livrarea continutului multimedia".
Cu alte cuvinte, pur si simplu nu era pregatit sa fie folosit in perioada prime-time.
Greseala majora facuta de Logitech consta in faptul ca s-a angajat sa contruiasca un numar foarte mare de astfel de dispozitive, pentru ca se asteptau ca interesul consumatorilor sa sporeasca vanzarile.
Google TV a fost conceput ca o platforma care sa uneasca Internetul cu televiziunea traditionala.
Platforma pune la dispozitia utilizatorului atat toate canalele si emisiunile pe care la urmareste in mod obisnuit, cat si intregul Web, care va putea fi accesibil de acum direct de pe televizor. mai mult
Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 21:20