Peste 50 de practicieni din reteaua ASEBUSS, profesori si absolventi ai programului Executive MBA, impreuna cu experti ai companiei sale de training, Exec-Edu, vor oferi consultanta gratuita managerilor si antreprenorilor care au de suferit de pe urma crizei.
Astfel, in perioada 1 aprilie-15 mai, fiecare consultant va lucra, in medie, patru ore pe saptamana pentru a raspunde cererilor primite. In majoritatea cazurilor, diagnosticul situatiei, analiza si eventualele solutii vor fi discutate in cadrul unei echipe de specialisti. Valoarea acestei initiative depaseste cu mult 100.000 de euro, raportat la costul orelor de consultanta din piata.
"Suntem constienti de provocarile si dificultatile pe care le intampina majoritatea companiilor. In mod special cele antreprenoriale au de suferit in aceasta perioada, in care problemele legate de oameni si cele financiare se propaga in lant, afectand clientii, furnizorii, piata de business, in general. Este un moment in care oricine poate sa ajute, trebuie sa o faca, pentru ca, dupa aceasta criza, vom avea cu totii, intr-un fel sau altul, de suferit", a declarat Ovidiu Dimbean-Creta, Rector ASEBUSS.
Echipa de consultanti implicata in acest proiect reuneste specialisti cu o experienta bogata in diferite industrii: bancara, telecomunicatii, servicii medicale, publicitate, servicii financiare, vanzari online, servicii juridice etc.
Domeniile de consultanta acoperite de practicienii Scolii de Afaceri ASEBUSS si companiei de... mai mult
Joi, 02 Aprilie 2020, ora 15:04
Bianca Tudor este o tanara femeie de afaceri care a creat o intreaga comunitate in jurul ei. Sub umbrela Elite Business Women, tanara a adunat o multime de doamne cu idei exceptionale, care se ajuta intre ele si invata una de la alta.
Numai in Bucuresti, clubul local a adunat 65 de membre care au la un loc 16 milioane de euro.
Si, pentru ca si-au propus sa devina cel mai mare club de afaceri din Europa, Business24 a stat de vorba cu aceste doamne, reprezentate de Bianca Tudor, Fondatorul Elite Business Women si cu Ioana Arsenie, ambasador pe Bucuresti al clubului.
In ultimii 2 ani de zile, Clubul de business Elite Business Women a crescut, oferind femeilor acces la o comunitate de antreprenori, acces direct la specialisti in business, invitati ca speakeri la fiecare editie, dezvoltare si promovare intr-un cerc de persoane care pot recomanda mai departe, povesti de succes prezentate de catre invitatii din fiecare luna, networking in mod eficient, pentru ca un antreprenor trebuie sa fie bine conectat, prezent si sa isi promoveze business-ul in mod constant.
Statistic, vorbim de un numar de peste 11.000 de femei, antreprenoare in tara sau in afara care sunt membre Elite sau participa la evenimentele comunitatii.
"Acum 5 ani, am pornit de la ideea de a promova antreprenoriatul feminin si am ajuns la un club de afaceri cu instrumente dedicate pentru a promova IMM-urile conduse de femei", isi aminteste Bianca Tudor.
In acest timp, a reusit sa integreze in... mai mult
Marti, 17 Martie 2020, ora 16:25
2000 de tineri din 18 orase au propus peste 115 de idei de business orientate spre viitor, iar cele mai bune idei vor fi rasplatite cu premii de 20.000 de euro, in total.
Ei au gasit, in cadrul Future Makers, solutii diverse pentru probleme din educatie, mediu, sanatate, mobilitate si pana la cele mai noi tehnologii care ne eficientizeaza activitatile in viata de zi cu zi si in business.
Future Makers, program educational de antreprenoriat de viitor, aflat la a doua editie, a desemnat acum finalistii care trec in urmatoarea etapa. Juriul format din experti si antreprenori romani a ales cele mai bune 55 de echipe care vor face parte din programul de incubare.
Din iulie pana in noiembrie cele 55 de echipe isi vor dezvolta impreuna ideile si afacerile pentru viitor prin ateliere, webinarii si sesiuni de lucru. Fiecare echipa va avea alaturi, in cele 4 luni de incubare, un mentor, antreprenor sau specialist cu experienta in industria aleasa. Echipele vor avea acces si la un centru de resurse online, spatiu de lucru si un bootcamp de 3 zile alaturi de celelalte echipe finaliste.
20.000 de euro premii
Faza finala a competitiei o reprezinta pitch-urile in fata juriului format din Ioan Iacob, Managing Partner QUALITANCE; Mirona Paun fondator Aventurile lui Tzitzi-Poc si mare castigator Future Makers 2018; Radu Manolescu, Fondator K.M. Trust&Partners; Nicoleta Eftimiu, Country Manager Coca Cola Romania; Mihai Toader-Pasti, co-fondator EFdeN; Irina Anghel-Enescu,... mai mult
Vineri, 28 Iunie 2019, ora 10:48
Traim intr-o perioada in care tot mai multa lume doreste sa isi deschida propria afacere. Insa, multe domenii sunt deja suprasaturate, iar investitia in acel domeniu nu ar fi una chiar inteleapta.
Fast food-uri se gasesc la orice colt, restaurante la fel, de saloane de infrumusetare nici mai zic. Iar alte afaceri cer o prima investitie enorma.
Daca ai un buget redus si vrei sa incepi o afacere in care cu siguranta vei avea succes, ai ajuns la locul potrivit. Aici iti voi povesti despre 3 afaceri profitabile cu o investitie de inceput minima.
Nu uita! Ai nevoie de implicare 100%, perseverenta si seriozitate pentru a reusi sa ajungi undeva sus.
1. Ghid turistic pentru straini
Daca iti place sa calatoresti, acest domeniu este perfect pentru tine. Romania este o tara foarte frumoasa, strainii au ce vizita atunci cand vin aici, asa ca de ce sa nu profitam de acest lucru, de ce sa nu profiti?
Ce trebuie sa faci pentru a deveni ghid turistic?
● Trebuie sa fii o persoana sociabila, carismatica, calma, pregatita sa faca fata unor situatii mai dificile sau tensiuni.
● Trebuie sa vorbesti fluent engleza dar si alte cateva limbi straine la nivel mediu (nu iti face griji, sunt atat de multe cursuri de limbi straine la care poti participa).
● Trebuie sa cunosti foarte bine tara, sa sti cat mai multe povesti despre cladiri, locuri si sa sti multe zone frumoase. Daca iti place sa calatoresti inseamna ca ai destule informatii pretioase pe care le poti impartasi... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 17:35
Traim o perioada in care cam toti vrem sa punem pe picioare propria noastra afacere. Tu te-ai gandit la asta? Eu cu siguranta, da. Treaba sta cam asa:
Lumea afacerilor este deja suprasaturata pe anumite domenii si nu am dori sa investim intr-un business care nu va merge din cauza competitiei foarte mari sau intr-un business in care trebuie sa bagam enorm de multi bani.
Asa ca, azi, am pentru tine 3 exemple de afaceri care sunt de viitor si sunt perfecte pentru cei care au un buget mic de inceput.
Consultat pentru protectia muncii
Nu sti exact cu ce se "mananca" aceasta afacere? Stai pe aproape fiindca iti voi explica. Prin aceasta afacere legea este de partea ta. Este una dintre cele mai profitabile afaceri posibile fiindca orice firma are nevoie de acest tip de documente, deci, de un consultant in protectia muncii.
Un avantaj al acestui business este faptul ca investitia facuta la inceput este una minima, singurele lucruri de care vei avea nevoie vor fi: o forma legala, optional un sediu unde iti vei desfasura activitatea zilnica, o investitie mica in marketing si o platforma online pentru a ajunge mult mai usor la viitori si potentiali clienti.
Organizator de evenimente
Pentru a fi organizator de evenimente, trebuie sa ai bune abilitati de coordonare (poti participa la cursuri in acest sens) . Trebuie sa sti sa asculti oamenii si fiindca vei lucra cu oamenii, si cu totii stim cat de dificil este acest lucru, trebuie sa fii deschis provocarilor care... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 13:13
Dan Draghici si-a inceput povestea de business dupa 15 ani petrecuti in multinationale, intr-o perioada in care putini ar fi fost dispusi sa renunte la "plasa de siguranta" pe care jobul ti-o ofera.
Totul a inceput in urma cu 11 ani cu un credit de 30.000 de euro si economiile din bonusurile stranse de-a lungul anilor, toate investite intr-un domeniu eminamente privat in Romania: tehnica dentara.
"Acest lucru nu este specific altor zone ale medicinei, unde avem sistemul public de sanatate si abia apoi medicina privata", explica antreprenorul iesean.
Astfel, el a venit cu experienta in vanzari si gandirea statistica, sotia cu know-how-ul medical si asa a luat nastere Draghici Dental.
Dar lucrurile nu s-au oprit aici. De la un business timid si "romantic", antreprenorul Dan Draghici a dezvoltat pana in 2018 un grup intreg de firme a caror afacere urmeaza sa depaseasca pragul de un milion de euro in 2018.
Pentru inceput am vrea sa ne spuneti cateva cuvinte despre parcursul dumneavoastra profesional.
Am lucrat multi ani in domeniul vanzarilor pentru companii mari, in domeniul retail si al carburantilor. Am inceput de jos si am urmat toate etapele pana la pozitia de Area sales Manager, lucru care m-a format si m-a ajutat sa inteleg functionarea unui business sub toate aspectele sale.
In plus, am avut oportunitatea de a forma si coordona echipe mari, o experienta esentiala in momentul in care intri in antreprenoriat, iar rezultatele tale depind in mod direct... mai mult
Miercuri, 26 Septembrie 2018, ora 11:05
In articolul precedent impartaseam cu tine doua blocaje "grele" cu care ne confruntam destul de frecvent si ce putem face sa le depasim.
Daca nu l-ai citit inca, o poti face aici. Astazi urmeaza sa le afli pe celelalte.
Blocajul nr.3 - Nu ai uneltele necesare sa iti dezvolti afacerea
Cand spun unelte, nu ma refer la resursele de care dispui, in sensul clasic (resurse umane, logistice, materiale, de timp s.a.m.d.), ci mai degraba la cunostintele, expertiza, nivelul de leadership necesar ca sa-ti dezvolti afacerea.
Spre exemplu, in ziua de azi, afacerea ta pierde mii de potentiali clienti daca nu ai o prezenta credibila in mediul online. Insa pentru a face acest lucru ai nevoie de cunostinte si expertiza sau de cineva priceput in domeniu.
Ce poti face? Iti recomand sa te analizezi singur si sa vezi in ce domenii este necesar sa-ti imbunatatesti cunostintele si competentele. Iar apoi sa treci la actiune.
Blocajul nr.4 - Nu iti alegi luptele potrivite
Daca ai vazut ...citeste mai departe despre "Iti pui singur bete-n roate si afacerea ta are de suferit - Cum treci peste blocajele personale (II)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 14 Septembrie 2016, ora 08:10
Inca de la inceput, vreau sa spun ca acest articol nu pledeaza pentru a porni o afacere sau pentru a urma o anumita cariera. Acestea sunt alegeri personale, nu poate decide altcineva in locul fiecaruia dintre voi.
In activitatea mea am intalnit multi oameni care spun: "vreau sa incep o afacere, dar nu acum, poate mai tarziu", altii care prefera sa inceapa o afacere, dar se gandesc ca, daca nu vor reusi sa aiba succes, le va fi foarte greu, daca nu imposibil, sa mai gaseasca apoi un loc de munca, fiindu-le teama ca nimeni nu ii va mai angaja. Oamenii gasesc tot felul de motive pro sau contra inceperii unei afaceri pe cont propriu, in egala masura cu pregatirea lor psihica si profesionala necesara start-up-ului unui business. Nu este alt moment mai bun pentru a incepe o afacere decat acum, acum fiind momentul in care fiecare se simte cu adevarat pregatit sa faca fata unei astfel de provocari.
"Ziua in care vei fi responsabil si nu vei mai cauta scuze, aceea este ziua startului care te va purta spre success" - spune O.J. Simpson
Acest articol se adreseaza si celor care au deja o afacere si care se gandesc de doua ori inainte sa angajeze pe cineva care a incercat sa porneasca o afacere.
Experienta imi spune ca primul tau gand va fi ca persoana respectiva va pleca repede din companie, ca este greu de gestionat, ca isi va dori mai multa libertate de actiune. Uiti insa sa iei in calcul ca aceasta poate avea abilitati la fel de bune ca ale tale si ca, este... mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 08:32
Pentru ca suntem intrebati des care sunt principalele lucruri la care ar trebui sa se gandeasca un viitor antreprenor, astazi povestim despre cateva intrebari-cheie, dar si mici recomandari de care puteti tine seama atunci cand incepeti propria afacere.
Exista mai multe dileme care-l preocupa pe un antreprenor (sau care ar trebui sa-l preocupe). Ele se pot referi de cele mai multe ori la lipsa de lichiditati, la reducerea vanzarilor, la incapacitatea de a returna datoriile catre stat, creditori sau furnizori si la multe alte aspecte care fac "farmecul" vietii cotidiene a antreprenorului.
Cum pot fi evitate aceste probleme
Pentru ca aceste probleme sa nu existe sau sa nu devina de necontrolat, este de preferat sa gasim raspunsuri la cateva intrebari:
CINE este utilizatorul produselor/serviciilor mele?
CINE este clientul pentru produsele/serviciile mele?
UNDE se va desfasura afacerea mea?
CE pret este dispusa piata sa plateasca?
CUM ajung produsele/serviciile mele la client?
CARE sunt perspectivele pietei pe termen mediu si lung?
CUM pot sa-mi extind gama de produse/servicii?
CINE sunt concurentii mei si care sunt punctele lor tari si slabe?
DE CE un client va cumpara un produs de la mine?
CARE este conceptul meu de marketing?
CARE este necesarul meu de capital?
CARE este forma juridica cea mai potrivita pentru firma mea?
Sunt intrebari simple, dar de multe ori nu sunt adresate la timp, iar apoi se incearca iesirea din situatii complicate, ce... mai mult
Joi, 13 Martie 2014, ora 12:51