Un procuror DIICOT a cerut in fata instantei supreme pedepse cu executare pentru toti inculpatii din dosarul privatizarilor strategice, orientate spre maximum special prevazut de lege, si sporuri de pedeapsa pentru doi dintre acestia, care au avut concurs de infractiuni.
Magistratii unui complet de cinci judecatori ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) dezbat luni apelurile din acest dosar, facute atat de DIICOT, cat si de inculpati impotriva deciziei unui complet de trei judecatori de la aceeasi instanta, informeaza Mediafax.
Completul de cinci judecatori a stabilit ca poate intra in dezbateri in acest dosar chiar si in lipsa inculpatului Kerekes, dupa ce la un termen anterior au stabilit anularea unei decizii de emitere a unui mandat de arestare preventiva in vederea extradarii acestuia din Germania. Magistratii au anulat atunci mandatul emis pe numele lui Kerekes pentru a simplifica procedura si pentru a putea intra in dezbaterile finale.
Gabor Kerekes este reprezentat de un avocat la acest proces, iar decizia in cazul lui se va lua in lipsa sa.
Reprezentantul DIICOT prezent la proces a reiterat pe scurt acuzatiile din dosarul privatizarilor strategice si a citit starea de fapt retinuta in rechizitoriu.
In acest context, el a solicitat judecatorilor condamnarea tuturor inculpatilor la pedepse cu executare orientate spre maximul special prevazut de lege. Totodata, procurorul a cerut aplicarea unor sporuri de pedeapsa in cazul inculpatilor Donciu... mai mult
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 13:58
Posta Romana putea fi o companie profitabila daca nu ar fi fost "devalizata si jumulita intr-o maniera oribila" prin incheierea mai multor contracte "paguboase si defavorabile", a afirmat ministrul pentru Societatea Informationala, Dan Nica.
"Cand am plecat de la conducerea ministerului, in 2004, Posta Romana nu stia ce sa faca cu banii. Daca imi aduc bine aminte, avea un profit care depasea cateva zeci de milioane de euro, iar in casa faceau plasamente overnight, ca nu stiau ce sa faca cu banii. La momentul cand am preluat-o, in mai 2012, am primit scrisoare de la fostul director general ca societatea intra in faliment pe 13 iunie 2012, daca tin bine minte. Si am intrebat de ce intra societatea in faliment? Mi s-a raspuns ca nu mai avem ce sa facem, ca societatea primise o amenda de la Consiliul Concurentei, de peste 100 milioane de lei, care devenise exigibila, ca datoriile la bugetul de stat, banci si furnizori depasesc 600 milioane de lei", a spus Nica.
El a mentionat ca, in mai 2012, a organizat o conferinta in care a explicat de ce Posta Romana a ajuns in aceasta situatie.
"De-a lungul timpului, societatea a incheiat 50 de contracte defavorabile. Spre exemplu, Posta a incheiat cu Blue Air un contract pentru transportul aerian al corespondentei de mai multe zeci milioane de euro, in conditiile in care compania nu avea bani de benzina pentru propriul parc auto. Contractul a fost incheiat de unul dintre directorii generali care s-a perindat pe la conducerea... mai mult
Duminica, 02 Iunie 2013, ora 14:24
Guvernul va incerca sa privatizeze din nou Posta Romana, pentru a treia oara, in 2014, precizeaza ministrul Comunicatiilor, Dan Nica, precziand ca intr-un interval de sase luni compania va fi restructurata.
Ministrul Nica a mentionat ca ofertele ferme si angajante pentru privatizarea companiei vor putea fi depuse pana la 30 iunie 2014, acest ultim termen putand fi insa devansat daca se constata ca operatorul postal a devenit atractiv in urma reorganizarii.
Niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Postei Romane, companie cu datorii de peste 650 de milioane de lei, anunta, marti, directorul general al companiei de stat, Ion Smeeianu.
Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei Romane au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).
Initial, ofertele pentru preluarea pachetului majoritar la Posta Romana ar fi trebuit depuse pana la 11 aprilie. Guvernul a prelungit termenul cu o luna si jumatate, ca urmare a solicitarilor transmise de potentialii investitori, care cer acum o noua amanare. mai mult
Miercuri, 29 Mai 2013, ora 17:07
Niciun investitor nu a cumparat caietul de sarcini pentru privatizarea Postei Romane, a anuntat directorul general al companiei de stat, Ion Smeeianu, care a precizat ca privatizarea Postei se amana din nou.
Potentialii investitori interesati sa participe la privatizarea Postei Romane au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante dupa ce ANAF a calculat, in urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).
Initial, ofertele pentru preluarea pachetului majoritar la Posta Romana ar fi trebuit depuse pana la 11 aprilie. Guvernul a prelungit termenul cu o luna si jumatate, ca urmare a solicitarilor transmise de potentialii investitori, care cer acum o noua amanare.
Concedieri masive in perioada urmatoare
Directorul general al Postei Romane a mentionat ca in ultimul an au fost disponibilizati peste 2.000 de salariati si ca vor continua reducerile de personal si anul acesta, pentru a redresa compania.
De asemenea, peste 400 de persoane au semnat, recent, contracte aditionale la contractele de munca prin care sunt de acord sa fie redus timpul de munca.
"Normarea, facuta pe baza unor date statistice, a aratat ca 4.458 de salariati trebuie disponibilizati. Din acestia, daca cifra va ramane valabila dupa verificarea din teren, raman in jur de 4.000 de salariati, dupa scaderea celor peste 400 care au semnat reducerea. Azi (marti - n.red) e ultima zi pe teren si maine reincep discutiile cu sindicatele", a... mai mult
Marti, 28 Mai 2013, ora 12:13