Aproximativ 30 de milioane de euro au fost atrasi, in ultimele doua saptamani, de catre Erste Private Banking (EPB), castigatoarea titlului de "Best Private Bank" in Europa Centrala si de Est, in 2017.
Activele gestionate de Erste Private Banking au depasit, in prezent, pragul de 1 miliard de euro, nivel care consolideaza acest serviciu, oferit in Romania de BCR, ca unul dintre liderii segmentului de Private Banking.
"Ne bucura faptul ca suntem prima alegere a clientilor din Romania in momentul in care se gandesc la stabilitatea si responsabilitatea unui partener de private banking. Dinamica activelor din ultimii ani ne-a dovedit ca strategia dezvoltata la nivel local poate fi imbinata cu expertiza celui mai bun serviciu de Private Banking din Europa Centrala si de Est", a declarat Dana Demetrian, vicepresedinte Retail & Private Banking BCR, intr-un comunicat de presa.
Erste Private Banking este un serviciu care are ca principal scop oferirea de produse de investitii in conditii de intelegere a profilului investitional si a cunostintelor pe care clientii le detin.
In portofoliul EPB, produsele de investitii depasesc 70% din totalul activelor clientilor.
La finele lunii octombrie, Erste Group Bank AG (Erste Group) a castigat, la Londra, titlul "Best Private Bank" in Europa Centrala si de Est, in cadrul premiilor Global Private Banking 2017, organizate de catre prestigioasele publicatii internationale The Banker si PWM (Private Wealth Management).
In... mai mult
Luni, 18 Decembrie 2017, ora 13:26
Banca elvetiana Julius Baer a anuntat, luni, preluarea operatiunilor de private banking din Luxemburg si Elvetia ale bancii israeliene Bank Leumi, intr-o tranzactie ale carei costuri ar urma sa se ridice la 70 de milioane de franci elvetieni (78 de milioane de dolari), transmite Reuters.
Julius Baer a precizat ca va plati Bank Leumi suma de 10 milioane de franci elvetieni, insa prin adaugarea cheltuielilor legate de restructurare, integrare si alte cheltuieli ar urma sa se ajunga la suma totala de 70 de milioane de franci.
Banca elvetiana estimeaza ca tranzactia va avea un efect neutru asupra castigurilor sale pe actiune, anul viitor.
Divizia de private banking din Elvetia a Bank Leumi are sub administrare active in valoare de aproximativ 5,9 miliarde franci, iar in Luxemburg administreaza active in valoare de 1,3 miliarde franci.
Julius Baer este investigata de autoritatile americane pentru i-ar fi ajutat pe americanii bogati sa evite plata taxelor, dar directorul general al bancii s-a declarat increzator ca se va ajunge la o solutie 'corecta si echitabila'.
Bank Leumi Israel, unul dintre cele mai puternice grupuri financiare din Israel, a fost infiintata in anul 1902 la Londra. Banca are, in prezent, o retea internationala cu sucursale si reprezentante in cele mai importante centre economico-financiare ale lumii.
In Romania, Bank Leumi este prezenta din anul 2006, avand o retea de 21 de unitati in cele mai importante orase si se concentreaza asupra... mai mult
Luni, 21 Iulie 2014, ora 11:05
HSBC, Standard Chartered si DBS Group se numara printre cei aproximativ zece candidati care au depus oferte preliminare pentru preluarea diviziei asiatice de private banking a grupului bancar francez Societe Generale, divizie evaluata la 600 milioane de dolari, au declarat joi pentru Reuters mai multe surse din interiorul bancii.
Potrivit Reuters, pe lista firmelor care au depus oferte preliminare s-ar mai afla si banca elvetiana Credit Suisse precum si cel putin o institutie financiara americana. Sursele au precizat insa ca unele oferte facute nu depasesc 300 de milioane de dolari, ceea ce scoate in evidenta diferenta dintre pretentiile grupului francez si disponibilitatile posibililor cumparatori. Aceleasi surse au precizat ca Societe Generale este consiliata de JPMorgan.
Societe Generale a decis sa-si vanda diviza de private banking din Asia in conformitate cu strategia sa de reducere a costurilor si de imbunatatire a profitabilitatii.
Societe Generale ar fi cea de-a treia mare institutie financiara globala care decide sa se separe de operatiunile de private banking din Asia, dupa Bank of America si ING Groep. Cresterea rapida a segmentului clientilor care au de investit cel putin un milion de dolari favorizeaza bancile private cu o retea extinsa in detrimentul jucatorilor mici care pot sa se adreseze doar clientilor foarte bogati. Divizia de private banking din Asia a Societe Generale gestioneaza active in valoare de aproximativ 13 miliarde de dolari, fiind... mai mult
Joi, 03 Octombrie 2013, ora 11:48
Raiffeisen Bank a fost desemnata de revista Euromoney cea mai buna banca din Romania pentru serviciile de private banking oferite segmentului de clienti cu active administrate intre 500.000 si un milion de euro, au anuntat, luni, reprezentanti ai bancii.
Clasamentul, publicat anual de revista britanica Euromoney, a fost realizat pe baza rezultatelor din 2012 (active administrate, cresterea portofoliului de active si pasive, venit net), dar si a voturilor bancherilor specializati pe acest segment.
"Sunt incantat de acest premiu pentru ca este unul bazat pe rezultate, dar si pe aprecierea specialistilor cu expertiza in domeniu. (...) Avem cea mai ridicata rata de utilizare a produselor de investitii din piata, depozitele reprezentand doar un sfert din optiuni. Segmentul de clienti cu active financiare sub un milion de dolari este foarte important, fiind cel mai numeros in categoria clientilor de private banking din Romania si cel mai interesat de consilierea financiara si un univers investitional larg.
Acesti clienti doresc variante de plasament noi care sa le permita sa obtina randamente mai mari, pentru a-si spori averea, dar fara a fi dispusi sa-si asume riscuri semnificative. Din acest motiv, variantele de plasament cu protectie partiala sau integrala a capitalului au raspuns foarte bine obiectivelor investitorilor", arata Mihail Ion, presedintele Comitetului de Investitii al Raiffeisen Bank.
Prin intermediul serviciului Friedrich Wilhelm Raiffeisen,... mai mult
Luni, 25 Februarie 2013, ora 17:41
BCR a atins un volum de tranzactionare de peste 400 milioane de euro anual, in produse de investitii administrate pentru clientii de private banking, pe fondul unei evolutii a pietei locale care recupereaza decalajul fata de pietele mature in ceea ce priveste comportamentul investitional al clientilor cu averi ridicate.
Clientii de Private Banking isi indreapta atentia spre active cu randamente mai ridicate, pe masura ce obligatiunile guvernamentale cu rating AAA ofera randamente real negative, iar dobanzile la depozite scad.
Volumul anual al tranzactiilor facute de clientii Erste Private Banking se apropie de valoarea portofoliului total, ceea ce inseamna ca asistam la o modificare a comportamentului investitional de la "Pastreaza pana la maturitate" la "Disponibil pentru vanzare", afirma Razvan Furtuna, sef al Erste Private Banking Romania.
In primele noua luni ale anului 2012, volumul produselor de investitii a depasit ponderea depozitelor si numerarului aflat in administrarea serviciului Erste Private Banking oferit local de BCR, pe fondul interesului crescut fata de instrumente pe termen mediu si lung cu randamente mai crescute si risc evaluat acceptabil. Obligatiunile reprezinta cea mai importanta parte a portofoliilor de investitii fie prin tranzactionare directa, fie prin intermediul fondurilor de investitii. mai mult
Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 16:42
Valoarea celui mai mare portofoliu administrat de OTP Bank pentru un client private banking este de aproximativ 6 milioane de euro, a declarat, pentru NewsIn, Alina Hiru, senior private banking officer in cadul bancii.
Ea a declarat ca valoarea medie a activelor in administrare pentru un client din grupul private banking este de aproximativ 100.000 euro.
Clientii de private banking ai OTP Bank Romania sunt persoanele fizice sau entitatile fara personalitate juridica si care indeplinesc cel putin unul din urmatoarele criterii: detineri de capital/active ce pot fi investite prin OTP Bank de minim 50.000 euro, incasari lunare prin conturile deschise la OTP Bank de minim 2.000 euro sau recomandari (persoane publice importante in acceptiunea OTP Bank Romania).
Alina Hiru a declarat ca au existat si situatii in care a fost refuzata includerea unui client in grupul private banking, fie pentru ca nu se incadra in conditiile de eligibilitate solicitate de catre banca, fie pentru ca prezenta un risc reputational ridicat, putand afecta imaginea bancii.
Ea a declarat ca valoarea activelor administrate de OTP Bank pentru clientii private banking a crescut cu 80%, din iunie 2011, pana in iunie 2012.
De asemenea, banca a inregistrat acelasi trend crescator si in ceea ce priveste numarul de clienti private banking. Astfel, din iunie 2011 pana la sfarsitul lunii iunie 2012 numarul acestora a crescut cu 75%.
OTP Bank Romania este subsidiara a OTP Bank, cel mai mare grup... mai mult
Duminica, 26 August 2012, ora 13:30
Doar opt banci din cele peste 40 aflate pe piata romaneasca ofera servicii de private banking, administrand aproximativ patru miliarde de euro pentru patru mii de clienti.
Piata de private banking s-a apropiat de patru miliarde de euro anul trecut, cele opt banci care ofera astfel de servicii administrand banii a aproximativ 4.000 de clienti. Cine doreste sa intre in acest club select trebuie sa analizeze ofertele BCR, BRD, Raiffeisen, Unicredit, ING, Banca Transilvania, RBS si Citibank.
Cel mai usor se poate intra pe lista de clienti premium ai RBS si Citibank, care impun detinerea a minim 40.000 de euro in lichiditati. La Banca Transilvania, pragul este de 100.000 de euro, iar la restul de cinci banci din sistem nu se poate apela decat daca ai 200.000 de euro in buzunar.
Ce beneficii aduce private banking
Printre avantajele pe care le are un client ce apeleaza la servicii de private banking se numara asistenta permanenta a unui bancher personal si acces la locatii exclusive care beneficiaza de discretie maxima.
De asemenea, printre beneficii se mai numara o serie de conditii speciale de creditare. Clientii private banking sunt consiliati in legatura cu ofertele de investitii: depozite, titluri de stat, asigurari, fonduri de investitii, actiuni sau produse structurate sau derivate.
ING a fost prima institutie bancara care a dezoltat segmentul de private banking, dar a fost depasit de BCR.
Cine conduce piata
BCR este liderul pietei de private... mai mult
Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 12:30
Dimensiunea pietei locale de private banking din Romania este de 4.000 de clienti, cu active de aproape 4 miliarde de euro, a declarat luni Sorin Mititelu, director executiv Directia Managementul Segmentelor Retail, BCR.
"Daca ne uitam la numarul clientilor cu depozite garantate de Fondul de Garantare si cu valoare de peste 100.000 de euro sau echivalent, sunt in jur de aproximativ 16.000 de potentiali clienti, insa nu toti au nevoie de serviciul de private banking".
"Important este sa vedem care sunt interesati sa construiasca un portofoliu si, prin urmare, sa beneficieze de serviciile de private banking".
"Prin urmare, din aceasta masa mare estimarea noastra, 4.000 de clienti cu active financiare plasate in Romania de aproape 4 miliarde de euro, ar reprezenta dimensiunea pietei locale", a spus Sorin Mititelu.
El a explicat ca abordarea este foarte diferita de la banca la banca. Astfel, BCR a pus o limita de 200.000 de euro, alte banci au pus limita la 15.000 de euro, iar altele la 500.000 de euro. mai mult
Luni, 27 Februarie 2012, ora 17:02
Banca Comerciala Romana (BCR), controlata de austriecii de la Erste Bank, ofera clientilor sai de private banking posibilitatea de a tranzactiona certificatele de investitii ce au ca suport aurul emise de banca-mama, ce sunt listate pe bursele din Viena si Stuttgart, a anuntat duminica banca, precizeaza NewsIn.Valoarea unui certificat de investitii avand ca activ suport aurul este de o zecime din valoarea cotata de Erste a unei uncii de aur. Ultimele cotatii au fost de 1.089,40 dolari/uncie, fata de 425,50 dolari/uncie in urma cu cinci ani, potrivit grupului bancar austriac."Produsul ofera investitorilor sofisticati posibilitatea participarii la evolutia pretului aurului. Fata de aurul fizic, operatiunile de vanzare si cumparare a certificatelor se desfasoara mai simplu, iar costurile sunt mai mici", a declarat Razvan Furtuna, responsabilul pentru vanzari de retail in cadrul departamentului pentru piete de capital din cadrul BCR.Certificatul de investitii avand ca activ suport aurul este un produs de investitii structurat, fara maturitate, destinat clientilor serviciului de private banking al BCR care vor sa-si diversifice portofoliul de investitii. Randamentul investitiei intr-un astfel de certificat este corelat cu evolutia pretului aurului, ajustat cu costurile de tranzactionare si fluctuatiile cursului euro/dolar, precizeaza banca.BCR atrage atentia investitorilor ca "certificatul de investitii in aur este supus riscurilor generale aferente investitiilor in instrumente... mai mult
Duminica, 28 Martie 2010, ora 14:36